To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Fibula - Śro 20 Maj, 2009 20:49

Harry, za jakieś 3-4 odcinki ;) .
Harry_the_Cat - Śro 20 Maj, 2009 21:27

To czekam :mrgreen:
BeeMeR - Czw 21 Maj, 2009 08:05

Ja skończyłam póki co na pierwszym sezonie PB - ale drugi czeka i pewnie kiedyś go obejrzę :)
Admete - Czw 21 Maj, 2009 14:09

Jeden z najlepszych odcinków kńczących sezon miał Mentalista - odpowiednia ilośc emocji i akcji. Bardzo mi się podobało. Numb3rs nadal utrzymuje wysoki poziom. Natomiast Bones mnie zupełnie rozczarowało.
Harry_the_Cat - Czw 21 Maj, 2009 19:19

Mnie Numb3ers nie wciąga. Bones dalej nie mogę przeboleć.... :roll:
a z tego, co czytałam gdzies o sezonie 5 to :roll: :roll: :roll:

Admete - Czw 21 Maj, 2009 19:40

A co mówią spoilery?
Ja lubię Numb3rs - jest takie specyficzne. Ma tez ładnie i wiarygodnie poprowadzone relacje między bohaterami.

Harry_the_Cat - Czw 21 Maj, 2009 19:45

Spoiler:
ze Jared będzie mieszał między Boothem a Tempe

Admete - Czw 21 Maj, 2009 19:57

A to - też czytałam i nie podoba mi się. Szkoda będzie porzucać ten serial, ale co robić....
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 20:40

Mnie równiez Numbers nie wciągnęło... Jakoś nie mogłam się w tym odnaleźć, moze dlatego, że niegdy nie przepadałam za matematyką :lol:
Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:05

Caitriona napisał/a:
Mnie równiez Numbers nie wciągnęło... Jakoś nie mogłam się w tym odnaleźć, moze dlatego, że niegdy nie przepadałam za matematyką :lol:

Nie miałam z nią nigdy kłopotów i niektóre działy bardzo lubiłam. Ogólnie mam dla matematyków duży szacunek. No i bardzo lubię Roba Morrowa.

Sofijufka - Czw 21 Maj, 2009 21:06

no, ładnie nasz alaskański doktorek dojrzewa...
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:07

Kłopotów tez na szczęście nie miałam, ale zawsze się na niej nudziłam, chyba tylko geometria mi się podobała ;) Chodzi o tego z Przystanku Alaska? Jakoś tak za nim nie przepadam...
Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:11

Alaska cudna była i dlatego mam olbrzymi sentyment do Roba Morrowa. To mój kultowy serial.

Cytat:
chyba tylko geometria mi się podobała

czyli to, co mnie zupełnie nie odpowiadało, bo mam zerową wyobraźnię przestrzenną. W Numb3rs są piękne relacje braterskie, takie bardzo realistyczne. Ogólnie serial w warstwie emocji jest własnie bardzo prawdopodobny. Przy nim Bones to szczyt fantazji emocjonalnej.

Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:13

Admete napisał/a:
Alaska cudna była i dlatego mam olbrzymi sentyment do Roba Morrowa. To mój kultowy serial.

Jakoś mi to umknęło. Jak pierwszy raz dawali byłam na to chyba za mała, bo mnie to w ogóle nie wciągnęło. Dla mnie juz na zawsze kultowym i pierwszym serialem będzie Archiwum.

Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:32

To szło równolegle. Może oglądałas Archiwum przy powtórkach? Były trzy seriale lat 90, które wryły mi się w pamięć i puszczano je prawie jednocześnie. Alaska, ER, Archiwum. Archiwum szło najpierw w czwartki wieczorem, pamiętam, że zaczełam ogladać chyba na pierwszym roku studiów. Potem puszcano odcinki w poniedziałki w czasie teatru tv i toczyliśmy wojny z ze zwolennikami teatru :-D Alaska też chyba wtedy ruszyła i ER. W każdym razie oglądałam je zwykle w akademiku, na sali telewizyjnej, a potem na takim niedużym telewizorku w pokoju akademikwoycm.
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:40

Wydaje mi się że oglądałam te pierwsze emisje. Ale tu akurat były moje klimaty: wamipry, duchy, te wszystkie niewyjaśnione zjawiska. A Alaska, z tym swoim specyficznym klimatem i bohaterami jakoś mnie nie zainteresowała. ER też oglądałam, ale już z mniejszą regularnością.
Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:44

To na pewno szło mniej więcej w tym samym czasie, bo wszystkie obejrzałam w czasie studiów, z tym ze ER i Archiwum trwały jeszcze po moich studiach, a Alaska była krótsza.
Admete - Nie 24 Maj, 2009 19:15

Muzyka z 5 odcinka Ashes to Ashes

The Jam - Funeral Pyre
Odyssey - Going Back To My Roots
Blondie - Atomic
Queen/David Bowie - Under Pressure
UB40 - Food For Thought
New Order - Temptation
The Clash - Should I Stay or Should I Go?
Bill Withers - Just the Two of Us
Madness - Embarrassment
David Bowie - The Man Who Sold The World

http://www.youtube.com/watch?v=w43uSMJntgw

http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/wa...rom=PL&index=21

http://www.youtube.com/watch?v=agY6FBwHcHw

Caitriona - Nie 24 Maj, 2009 21:54

A ja obejrzałam ostatni odcinek Mentalisty: Jane jednak ma ciemną stronę. I cieszę się że będzie kolejna seria :)

Co do Ashes to Ashes to z odcinka na odcinek jest lepiej. Uwielbiam duet Bolly-Genie Gene. I jestem ciekawa co to za ta Operacja Róża? Trzeba też przyznac, ze Drake jest twarda: wybrała uczciwą drogę kosztem szybszego powrotu do córki.
I niezłe były oświadczny Hunta :D :D i te warunki które postrawił :mrgreen:

Admete - Pon 25 Maj, 2009 05:10

4 i 5 odcinek są naprawdę dobre. Ogólnie druga seria jest lepsza od 1, przynajmniej w moim odczuciu :-)
Caitriona - Pon 25 Maj, 2009 14:13

Może nieco jest lepsza; obiektywna nie jestem, bo lubię całe Ashes i Life. W pierwszej podobało mi się to całe poznawanie się i docieranie dwójki głównych bohaterów ;)
Admete - Pon 25 Maj, 2009 17:18

Znalazłam taki zawiastun serii 2 :-)

http://www.youtube.com/watch?v=XJzsmkbuFSc

Caitriona - Pon 25 Maj, 2009 18:36

Rewelacja :mrgreen:
Admete - Wto 26 Maj, 2009 07:31

Do odcinka 6

Captain Sensible - Happy Talk
Grace Jones - Pull Up To the Bumper
Motorhead - Ace of Spades
Donna Summer - I Feel Love
Michael Jackson - Thriller
Haircut 100 - Favourite Shirt (Boy Meets Girl)
Anti-Nowhere League - Streets of London
Billy Idol - Hot In the City

Caitriona - Wto 26 Maj, 2009 10:58

A, skleroza! Zapomniałam napisać, że obejrzałam ostatni odcinek Fringe - naprawdę niezły.
Spoiler:
Peter tak naprawdę pochodzi ze świata alternatywnego. I na dodatek przenieśli tam Olivię.
Jestem bardzo ciekawa jak to się dalej potoczy. Dobry finał.