Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Sob 03 Sie, 2019 14:38
Nadrobiłam Justice. Do kompletu dostałam jeszcze psychopatę Drama ma niesamowicie dopracowane zdjęcia. A ten aktor nigdy nie był dla mnie jakoś specjalnie przystojny. Tutaj jest. Mogę się do woli zastanawiać, które ujęcie było lepsze Dobrze mi się ogląda, to takie Gotham City bez Batmana.
Aragonte - Sob 03 Sie, 2019 14:42
| BeeMeR napisał/a: | A Medyka mi trochę żal, bo te rewelacje zapewne nie mają wpływu na jego plany matrymonialne - o ile to są jego plany a nie Dziadka |
Myślę, że jego dziadka, ale on sam przecież jest jak najbardziej chętny. No i jakiś tam ślub będzie
Admete - Sob 03 Sie, 2019 16:10
Chciałam jeszcze dodać, ze w Doctor John jest prokurator ( grany przez dobrze nam znanego aktora z SF i Life ), który jak nasi politycy z pewnej partii miesza swoje przekonania z prawem. Strasznie irytująca postać. Dokończyłam też pierwszą cześć Kronik Asadal. Jesienią druga część. Nie wszystkie wątki mnie interesują, ale zakończenie 12 odcinka mi się podobało. No i zostało wyjaśnione, dlaczego Tanya musiała ćwiczyć taniec.
Trzykrotka - Sob 03 Sie, 2019 23:19
| Admete napisał/a: | | Dokończyłam też pierwszą cześć Kronik Asadal. Jesienią druga część. |
Zaczynam wypracowywać w sobie chęć obejrzenia Kronik już teraz Może to byłoby to, bo właśnie wyrzuciłam The Secret Life of My Secretary, nie przebrnęłam. Po 9 odcinku The Smile Has Left Your Eyes też czuję się sfrustrowana i zmęczona zamiast zaciekawiona, więc a nuż Wachlarz mógłby wypełnić tę lukę.
| BeeMeR napisał/a: | Myślę, że jego dziadka, ale on sam przecież jest jak najbardziej chętny. No i jakiś tam ślub będzie |
Im dalej w akcję, tym bardziej będzie chętny. Moim zdaniem on doskonale wie, że tylko Buqi z wszystkich kobiet jest dla niego stworzona, pod każdym względem,
Admete - Nie 04 Sie, 2019 09:46
Wachlarz dobrze wypada w podwójnej roli. Panna stopniowo też mnie przekonała. Podoba mi się jej postać. W ogóle postacie są ciekawe, niejednoznaczne, choć chyba za dużo polityki. Lubię Mubaeka i jego poszukiwanie dotyczące Asa Shin.
Aragonte - Nie 04 Sie, 2019 10:34
Koleżanka z pracy chwaliła właśnie wątki polityczne. I Wachlarza, a jakże.
Ja może i to obejrzę, ale raczej jak już będzie całość.
Admete - Nie 04 Sie, 2019 11:20
Na pewno pomaga oglądanie w wysokiej rozdzielczości i z polskimi napisami. Piękne krajobrazy, rewelacyjnie kręcone. Duża dbałość o scenografię, stroje. Mnóstwo pieniędzy na to poszło. Choć uważam, że scenarzyści lepiej by zrobili, gdyby zostali przy swoim dawnym reżyserze. Tym od Nokdu. Ten obecny lepiej wypada w materiale współczesnym ( moim zdaniem ). Nokdu nadal gorąco polecam.
Trzykrotka - Pon 05 Sie, 2019 16:35
W Third Charm bohater właśnie wędruje po Portugalii, a mnie się aż chce piszczeć z zachwytu. bardzo mało słów, za to jakie widoki
Jakoś ujęła mnie ta drama. Nic się w niej właściwie nie dzieje, gdyby nie to, że bohaterka udzieliła wywiadu wielkiemu pismu modowemu, siostra bohatera zakochała się w największym kobieciarzu Korei - z wzajemnością, a niepełnosprawny brat bohaterki wygrał znienacka konkurs literacki, to powiedziałabym, że losy postaci są właściwie do bólu szare i przeciętne. Ale jednocześnie jest to ciepła i ujmująca historia. Trochę żałuję, że nie wzięli innej aktorki do głównej roli, bo Esom w roli fryzjerki mało mnie przekonuje. Za to Robotinek chwyta za serce.
Admete - Pon 05 Sie, 2019 17:54
Robotinek jak policjant też się sprawdza. Nadrobiłam jeden odcinek z zeszłego tygodnia i dwa z tego. Chciałam mieć więcej do obejrzenia na raz. Tekst o aktorze z dramabeans:
http://www.dramabeans.com...-seo-kang-joon/
BeeMeR - Pon 05 Sie, 2019 19:38
Obejrzałam odc. 40 - zaczęły ginąć drugo i trzecioplanowe osoby, a jedna z głównych postaci została aresztowana. Jeszcze 11 odcinków
Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 09:13
| BeeMeR napisał/a: | | Obejrzałam odc. 40 - zaczęły ginąć drugo i trzecioplanowe osoby |
Taaaak, to zdecydowanie zapowiedź, że drama zmierza ku końcowi. Nie wiem, jak scenarzyści mogli to zrobić fanom. Lepsi niż Martin
Nie wiem, czemu nadal oglądam The Smile Has Left Your Eyes, bo nawet nieszczególnie już mnie interesuje, jaka jest tajemnica Moo Younga. Jakoś od początku nie kliknęło mi z tą dramą, nawet In Guk mnie do niej nie przekonał.
O proszę, Robotinek może zagra z piękną panną Park Min Young
https://www.soompi.com/ar...c-romance-drama
Rany Nie powinnam narzekać, ale mam nadzieję, że to nie będzie jej trzecia z rzędu drama prawie wyłącznie o całowaniu...
Ulubiony Morderca Białych Króliczków też znów na romansowo, z panną prokurator z SP
http://www.dramabeans.com...-park-seo-joon/
Admete - Wto 06 Sie, 2019 11:41
PMY dla niego za stara...Ale może się zdziwię O ile w ogóle obejrzę. Tą drugą pannę znam z My Mister.
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 13:09
Puszczam sobie pod wyszywanie SKKS Scandal i moja opinia jest niezmienna: Wachlarz i Świrus są fantastyczni, PMY okej, Nudziarz pozostaje nudziarzem Jest sporo scen, które mnie nudzą, więc mam kiedy wyszywać Jakby w każdej scenie występował duet Świrusa i Wachlarza, znacznie wolniej powstawałyby kolejne krzyżyki.
Chińskie dramy chyba jednak pod wyszywanie się nie sprawdzają, z koreańskim jestem jednak odrobinę już osłuchana, no i zdecydowanie wolę oglądać znaną już dramę, jeśli siedzę z haftem. Dlatego Lotosowy na razie został odłożony, ale obejrzę
Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 13:18
Czasami niemiłosiernie myślę sobie, że dobra strona afery z Miśkiem w roli głównej jest taka, że nie ma on już raczej powrotu do dramalandu. W Rooftop Prince jeszcze był fajny, ale w otoczeniu tak silnej konkurencji jak Wachlarz ze świrusem odpadał w przedbiegach. Ach, w SKK Scandal gra jeszcze ten nieszczęsny brat Ji Won, który popełnił samobójstwo
Za mną chodzi powtórka z Chicago Typewriter; to jedna z moich naj-najulubieńszych dram
A na razie czytam streszczenia The Smile - nie będę do tego wracać, postanowiłam.
BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 13:44
Ja sobie Lotosowego dokonczę od razu, tylko mi teraz wolno idzie - no i przyszła jatka mnie nie nastraja pozytywnie...
Za Miśkiem mi nie tęskno... za resztą aferzystów też, np. Księciuniem - obaj panowie zresztą są słabiutcy aktorsko.
BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 14:02
Pod robienie czegoś typu szycie wolę mieć coś znanego i lubianego, ew.rozumianego - tj. Dopuszczam polski i angielski, acz Jumong i Klejnot to chlubne wyjątki - dobrze się przy nich szyło Hendryka itp. Bo mają spokojny tryb i zdążyłam doczytać napisy a nie są nudne.
Co ona u licha ma na twarzy?
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 14:13
| Trzykrotka napisał/a: | Ach, w SKK Scandal gra jeszcze ten nieszczęsny brat Ji Won, który popełnił samobójstwo |
Tak, tak, pamiętam
A on akurat był tam bardzo dobry - i jakie miał gniewno-mordercze spojrzenie.
Zastanawiam się, kto grał taką małą rólkę tego młodego złodzieja około 10. odcinka, bo jest naprawdę niezła. Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze.
Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 14:15
| Aragonte napisał/a: | | Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze. |
Zrób zdjęcie, może rozpoznamy
Ariel z wąsikiem? Czy to nie z czasów kiedy sprzedawała ruletkę i koło fortuny?
BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 14:19
Nie, to czasy gdy Lotosowego pojmano a ona kryje się z jego przybocznym, noszącym identycznego wąsa, kilku innych panów też, więc to chyba zaraźliwe
Podoba mi się to, co Lotosowy zrobił z czerwoną pigułką oraz jak wcześniej przeniósł pannę na swojego konia
Złego z SKKS i jego spojrzenie pamiętam
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 15:11
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze.
Zrób zdjęcie, może rozpoznamy |
Już go znalazłam, to chyba ten:
http://asianwiki.com/Lee_Tae-Ri
Trzykrotko, widziałaś go w Search.
Admete - Wto 06 Sie, 2019 15:19
A co Misiek zrobił? Narkotyki czy napastowanie? Doczytałam już.
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 15:28
Narkotyki. Ale ponoć dostał większy wyrok niż jego panna, która zajmowała się dilerką - jest córeczką z bogatej rodziny i potraktowano ją łagodniej.
BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 15:58
Toż to LMH drugi, w wielu dramach grał, zmienił imię sceniczne bo go ciągle mylono.
O Miśku czytałam też kiedyś w kontekście molestowania - nie wiem czy to były tylko pomówienia czy coś serio.
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 16:34
| BeeMeR napisał/a: | | Toż to LMH drugi, w wielu dramach grał, zmienił imię sceniczne bo go ciągle mylono. |
Chyba grał już w większej liczbie dram i filmów niż Już Nie Taki Piękny Leń
Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 16:44
Ja go najbardziej z The Moon That Embraces The Sun kojarzę, z młodzieżowej obsady. Grał młodą wersję starszego brata Koszmita.
Mnie też Misiek kojarzy się ze skandalem seksualnym - pewnie jedno i drugie ma za uszami. Jakoś mi go nie brakuje. Tyle tylko, że w fajnych dramach grywał.
W Third Charm zrobili mi przeskok czasowy. Na szczęście nie taki "pięć lat później," bo kamera w ciągu tych lat towarzyszyła bohaterowi. Portugalia i szkoła kulinarna - miody I jaki zonk na koniec odcinka A biednej przyjaciółki, której wróżka przepowiedziała, że nie będzie miała szczęścia w miłości nie chce nawet jeżdżący na wózku inwalidzkim brat głównej bohaterki. A przecież jest ładna, niegłupia i ma własną firmę - ech
|
|
|