To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Admete - Sob 03 Sie, 2019 14:38

Nadrobiłam Justice. Do kompletu dostałam jeszcze psychopatę :wink: Drama ma niesamowicie dopracowane zdjęcia. A ten aktor nigdy nie był dla mnie jakoś specjalnie przystojny. Tutaj jest. Mogę się do woli zastanawiać, które ujęcie było lepsze :lol: Dobrze mi się ogląda, to takie Gotham City bez Batmana.
Aragonte - Sob 03 Sie, 2019 14:42

BeeMeR napisał/a:
A Medyka mi trochę żal, bo te rewelacje zapewne nie mają wpływu na jego plany matrymonialne :mysle: - o ile to są jego plany a nie Dziadka :mysle:

Myślę, że jego dziadka, ale on sam przecież jest jak najbardziej chętny. No i jakiś tam ślub będzie :mysle:

Admete - Sob 03 Sie, 2019 16:10

Chciałam jeszcze dodać, ze w Doctor John jest prokurator ( grany przez dobrze nam znanego aktora z SF i Life ), który jak nasi politycy z pewnej partii miesza swoje przekonania z prawem. Strasznie irytująca postać. Dokończyłam też pierwszą cześć Kronik Asadal. Jesienią druga część. Nie wszystkie wątki mnie interesują, ale zakończenie 12 odcinka mi się podobało. No i zostało wyjaśnione, dlaczego Tanya musiała ćwiczyć taniec.
Trzykrotka - Sob 03 Sie, 2019 23:19

Admete napisał/a:
Dokończyłam też pierwszą cześć Kronik Asadal. Jesienią druga część.

Zaczynam wypracowywać w sobie chęć obejrzenia Kronik już teraz :wink: Może to byłoby to, bo właśnie wyrzuciłam The Secret Life of My Secretary, nie przebrnęłam. Po 9 odcinku The Smile Has Left Your Eyes też czuję się sfrustrowana i zmęczona zamiast zaciekawiona, więc a nuż Wachlarz mógłby wypełnić tę lukę.

BeeMeR napisał/a:
Myślę, że jego dziadka, ale on sam przecież jest jak najbardziej chętny. No i jakiś tam ślub będzie :mysle:

Im dalej w akcję, tym bardziej będzie chętny. Moim zdaniem on doskonale wie, że tylko Buqi z wszystkich kobiet jest dla niego stworzona, pod każdym względem,

Admete - Nie 04 Sie, 2019 09:46

Wachlarz dobrze wypada w podwójnej roli. Panna stopniowo też mnie przekonała. Podoba mi się jej postać. W ogóle postacie są ciekawe, niejednoznaczne, choć chyba za dużo polityki. Lubię Mubaeka i jego poszukiwanie dotyczące Asa Shin.
Aragonte - Nie 04 Sie, 2019 10:34

Koleżanka z pracy chwaliła właśnie wątki polityczne. I Wachlarza, a jakże.
Ja może i to obejrzę, ale raczej jak już będzie całość.

Admete - Nie 04 Sie, 2019 11:20

Na pewno pomaga oglądanie w wysokiej rozdzielczości i z polskimi napisami. Piękne krajobrazy, rewelacyjnie kręcone. Duża dbałość o scenografię, stroje. Mnóstwo pieniędzy na to poszło. Choć uważam, że scenarzyści lepiej by zrobili, gdyby zostali przy swoim dawnym reżyserze. Tym od Nokdu. Ten obecny lepiej wypada w materiale współczesnym ( moim zdaniem ). Nokdu nadal gorąco polecam.
Trzykrotka - Pon 05 Sie, 2019 16:35

W Third Charm bohater właśnie wędruje po Portugalii, a mnie się aż chce piszczeć z zachwytu. bardzo mało słów, za to jakie widoki :serduszkate:
Jakoś ujęła mnie ta drama. Nic się w niej właściwie nie dzieje, gdyby nie to, że bohaterka udzieliła wywiadu wielkiemu pismu modowemu, siostra bohatera zakochała się w największym kobieciarzu Korei - z wzajemnością, a niepełnosprawny brat bohaterki wygrał znienacka konkurs literacki, to powiedziałabym, że losy postaci są właściwie do bólu szare i przeciętne. Ale jednocześnie jest to ciepła i ujmująca historia. Trochę żałuję, że nie wzięli innej aktorki do głównej roli, bo Esom w roli fryzjerki mało mnie przekonuje. Za to Robotinek chwyta za serce.

Admete - Pon 05 Sie, 2019 17:54

Robotinek jak policjant też się sprawdza. Nadrobiłam jeden odcinek z zeszłego tygodnia i dwa z tego. Chciałam mieć więcej do obejrzenia na raz. Tekst o aktorze z dramabeans:

http://www.dramabeans.com...-seo-kang-joon/

BeeMeR - Pon 05 Sie, 2019 19:38

Obejrzałam odc. 40 - zaczęły ginąć drugo i trzecioplanowe osoby, a jedna z głównych postaci została aresztowana. Jeszcze 11 odcinków :mrgreen:
Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 09:13

BeeMeR napisał/a:
Obejrzałam odc. 40 - zaczęły ginąć drugo i trzecioplanowe osoby

Taaaak, to zdecydowanie zapowiedź, że drama zmierza ku końcowi. Nie wiem, jak scenarzyści mogli to zrobić fanom. Lepsi niż Martin :roll:

Nie wiem, czemu nadal oglądam The Smile Has Left Your Eyes, bo nawet nieszczególnie już mnie interesuje, jaka jest tajemnica Moo Younga. Jakoś od początku nie kliknęło mi z tą dramą, nawet In Guk mnie do niej nie przekonał.

O proszę, Robotinek może zagra z piękną panną Park Min Young
https://www.soompi.com/ar...c-romance-drama
Rany :roll: Nie powinnam narzekać, ale mam nadzieję, że to nie będzie jej trzecia z rzędu drama prawie wyłącznie o całowaniu...

Ulubiony Morderca Białych Króliczków też znów na romansowo, z panną prokurator z SP
http://www.dramabeans.com...-park-seo-joon/

Admete - Wto 06 Sie, 2019 11:41

PMY dla niego za stara...Ale może się zdziwię ;) O ile w ogóle obejrzę. Tą drugą pannę znam z My Mister.
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 13:09

Puszczam sobie pod wyszywanie SKKS Scandal i moja opinia jest niezmienna: Wachlarz :serduszkate: i Świrus :serduszkate: są fantastyczni, PMY okej, Nudziarz pozostaje nudziarzem :roll: Jest sporo scen, które mnie nudzą, więc mam kiedy wyszywać :-P Jakby w każdej scenie występował duet Świrusa i Wachlarza, znacznie wolniej powstawałyby kolejne krzyżyki.
Chińskie dramy chyba jednak pod wyszywanie się nie sprawdzają, z koreańskim jestem jednak odrobinę już osłuchana, no i zdecydowanie wolę oglądać znaną już dramę, jeśli siedzę z haftem. Dlatego Lotosowy na razie został odłożony, ale obejrzę :kwiatek:

Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 13:18

Czasami niemiłosiernie myślę sobie, że dobra strona afery z Miśkiem w roli głównej jest taka, że nie ma on już raczej powrotu do dramalandu. W Rooftop Prince jeszcze był fajny, ale w otoczeniu tak silnej konkurencji jak Wachlarz ze świrusem odpadał w przedbiegach. Ach, w SKK Scandal gra jeszcze ten nieszczęsny brat Ji Won, który popełnił samobójstwo :(
Za mną chodzi powtórka z Chicago Typewriter; to jedna z moich naj-najulubieńszych dram :serduszkate:
A na razie czytam streszczenia The Smile - nie będę do tego wracać, postanowiłam.

BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 13:44

Ja sobie Lotosowego dokonczę od razu, tylko mi teraz wolno idzie - no i przyszła jatka mnie nie nastraja pozytywnie...
Za Miśkiem mi nie tęskno... za resztą aferzystów też, np. Księciuniem - obaj panowie zresztą są słabiutcy aktorsko.

BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 14:02

Pod robienie czegoś typu szycie wolę mieć coś znanego i lubianego, ew.rozumianego - tj. Dopuszczam polski i angielski, acz Jumong i Klejnot to chlubne wyjątki - dobrze się przy nich szyło Hendryka itp. Bo mają spokojny tryb i zdążyłam doczytać napisy a nie są nudne.

Co ona u licha ma na twarzy? :confused3: :obrzydzenie:

Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 14:13

Trzykrotka napisał/a:
Ach, w SKK Scandal gra jeszcze ten nieszczęsny brat Ji Won, który popełnił samobójstwo :(

Tak, tak, pamiętam :(
A on akurat był tam bardzo dobry - i jakie miał gniewno-mordercze spojrzenie.
Zastanawiam się, kto grał taką małą rólkę tego młodego złodzieja około 10. odcinka, bo jest naprawdę niezła. Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze.

Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 14:15

Aragonte napisał/a:
Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze.

Zrób zdjęcie, może rozpoznamy :mysle:
Ariel z wąsikiem? :mysle: Czy to nie z czasów kiedy sprzedawała ruletkę i koło fortuny? :mysle:

BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 14:19

Nie, to czasy gdy Lotosowego pojmano a ona kryje się z jego przybocznym, noszącym identycznego wąsa, kilku innych panów też, więc to chyba zaraźliwe :-P
Podoba mi się to, co Lotosowy zrobił z czerwoną pigułką :oklaski: :szacuneczek: oraz jak wcześniej przeniósł pannę na swojego konia :mrgreen:
Złego z SKKS i jego spojrzenie pamiętam :(

Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 15:11

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Zastanawiam się, czy nie widziałam tego pana potem w czymś jeszcze.

Zrób zdjęcie, może rozpoznamy :mysle:

Już go znalazłam, to chyba ten:
http://asianwiki.com/Lee_Tae-Ri
Trzykrotko, widziałaś go w Search.

Admete - Wto 06 Sie, 2019 15:19

A co Misiek zrobił? Narkotyki czy napastowanie? Doczytałam już.
Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 15:28

Narkotyki. Ale ponoć dostał większy wyrok niż jego panna, która zajmowała się dilerką - jest córeczką z bogatej rodziny i potraktowano ją łagodniej.
BeeMeR - Wto 06 Sie, 2019 15:58

Toż to LMH drugi, w wielu dramach grał, zmienił imię sceniczne bo go ciągle mylono.
O Miśku czytałam też kiedyś w kontekście molestowania - nie wiem czy to były tylko pomówienia czy coś serio.

Aragonte - Wto 06 Sie, 2019 16:34

BeeMeR napisał/a:
Toż to LMH drugi, w wielu dramach grał, zmienił imię sceniczne bo go ciągle mylono.

Chyba grał już w większej liczbie dram i filmów niż Już Nie Taki Piękny Leń :roll:

Trzykrotka - Wto 06 Sie, 2019 16:44

Aragonte napisał/a:

Już go znalazłam, to chyba ten:
http://asianwiki.com/Lee_Tae-Ri
Trzykrotko, widziałaś go w Search.

Ja go najbardziej z The Moon That Embraces The Sun kojarzę, z młodzieżowej obsady. Grał młodą wersję starszego brata Koszmita.
Mnie też Misiek kojarzy się ze skandalem seksualnym - pewnie jedno i drugie ma za uszami. Jakoś mi go nie brakuje. Tyle tylko, że w fajnych dramach grywał.

W Third Charm zrobili mi przeskok czasowy. Na szczęście nie taki "pięć lat później," bo kamera w ciągu tych lat towarzyszyła bohaterowi. Portugalia i szkoła kulinarna - miody :serduszkate: I jaki zonk na koniec odcinka :paddotylu: A biednej przyjaciółki, której wróżka przepowiedziała, że nie będzie miała szczęścia w miłości nie chce nawet jeżdżący na wózku inwalidzkim brat głównej bohaterki. A przecież jest ładna, niegłupia i ma własną firmę - ech :mysle: