Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Admete - Śro 15 Lis, 2017 07:03
Obejrzę odcinki Because it's our first life z tego tygodnia...Cos tam czytałam o kissach, no może coś w końcu ruszy
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 08:26
| BeeMeR napisał/a: | Mnie już go nawet nie żal, sam to robi sobie i jej |
Ech, no i to też prawda. Udałoby mu się tylko wtedy, gdyby byli razem na bezludnej wyspie i mieli po 50 lat, żeby miał czas się zdecydować.
Admete, sama wiesz, że tam powoli się wszystko dzieje. I sytuacja nietypowa i mąż-kosmita. Ostatnio okazało się, że była w jego życiu inna kobieta, chyba ważna i że w książce ukrywa inną umowę kontraktowego małżeństwa.
Na razie postanowił okazac w końcu żonie, że jest dla niego ważna, a ona postanowiła być z nim twarda nie mientka - zobaczymy.
W każdym razie akcja poniedziałkowego odcinka dzieje się nad morzem - piękne widoki i przestrzeń.
Admete - Śro 15 Lis, 2017 08:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete, sama wiesz, że tam powoli się wszystko dzieje. |
Wiem, dlatego wolałabym krótszy serial lub film. Ale obejrzę, bo tam Namhae będzie
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 09:06
Nawiasem mówiąc, pan, który gra męża, jest najświeższym bohaterem jakiegoś skandalu z seksem w centrum. Nie wiem o co chodzi, nie wczytywałam się, ale widzę, jak walczą ze sobą Amerykanki. Z jednej strony chwalą dramę od niebiosa za jej wydźwięk, z drugiej - muszą patrzeć na tego... tego...
Kolejny powód do zgorszenia w tym tygodniu: ogłoszono obsadę jakiejś nowej dramy, tytuł: My Ajussi. Mają grać pan z Pasty i Coffee Prince i IU. Różnica wieku jest "obrzydliwa." W This Life, z racji jak powyżej, łykają, choć z trudem, różnicę wieku między Drugimi, to znaczy panią bez stanika i szefem Męża - aktor jest starszy od aktorki o 13 lat.
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 09:09
Film-snuj w pięknych plenerach to i ja bym zobaczyła.
Poprzewijałam RevLove 10, nic ciekawego.
Siwon pogodził się z "byciem przyjaciółmi" na zasadzie "no to się po przyjacielsku przytulmy". Chyba działa, bo wkrótce i ona go przytulała sama z siebie"
Duszoszczypatielne retrospekcje związane z ojcem panny wrobionym w łapówkę ani trochę mnie nie interesują. Właściwie niewiele mnie tam interesuje
Za to Siwon jest ładny i kilka razy w tym odcinku idzie

Z radością wróciłam więc do AM88
| Trzykrotka napisał/a: | | Udałoby mu się tylko wtedy, gdyby byli razem na bezludnej wyspie | a ona zaczęła pierwsza np. go całować - acz tak nie mam pewności, czy by się nie opędził, furcząc co to za maniery
On potrzebuje dobrych kilku lat by emocjonalnie dojrzeć, na pewno sobie poradzi później.
Na razie BR i SW się całowali ładnie (jak się będą całować w alejce to jest tylko kwestią czasy kiedy i kto ich nakryje ), a SW i Taekkie są na najlepszej drodze do posiadania braciszka
JH i DS śpiący w tym samym łóżku są bardzo ładną sceną, ale żeby dziewczyna musiała tak żebrać, żeby on z nią na koncert poszedł
No i Taekkie znacznie lepiej wykorzystał senną sytuację kiedyś później, jak widziałam
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 09:21
| BeeMeR napisał/a: | | Na razie BR i SW się całowali ładnie a SW i Taekkie są na najlepszej drodze do posiadania braciszka |
I to od razu dorosłego
A Jung Hwan miał jakieś tam szanse do 14. odcinka na moje oko (i zamieszania z pewną koszulą), ale przez swoją głupotę i/lub brak umiejętności komunikowania się pogrzebał te szanse wtedy na amen.
Trzykrotko, ja właśnie w to zakończenie alternatywne nie wierzę, bo odstaje mi stylistycznie od reszty dramy, no i kojarzę, że twórcy obiecywali, że nikogo absolutnie nie zabiją Nie pasuje to do tonacji AM 1988, moim zdaniem. Wolę tak, jak jest.
BR i SW wypadali razem bardzo dobrze BTW aktorzy są dobrymi przyjaciółmi, jak czytałam, i na Soompi widziałam dywagacje, czy trudno było im przełamywac opory związane z tego rodzaju scenami.
Admete - Śro 15 Lis, 2017 09:26
Serial My Ajussi ma mieć właśnie celowo taką parę, bo tematem jest związek starszego mężczyzny i młodszej kobiety. Nie bardzo rozumiem, dlaczego się oburzają, to normalne w dawnych i obecnych czasach. Kobieta, żeby urodzić, musi być w miarę młoda, facet może dużo dłużej. Poza tym starszy mężczyzna, to dla niektórych kobiet coś pewniejszego niż rówieśnik. Nie jest to feministyczne, ale biologiczne i się nie przeskoczy tak naprawdę w życiu. A podobają się im seriale z motywem noona romance? Oburzają się? Bo mnie jak wiadomo motyw odrzuca straszliwie. Powinien być zakazany Pan z Because mi się nie bardzo podoba ani wyglądowo ani aktorsko. Dla mnie jest sztywny i zimny jak ryba, wiem, że taki ma być bohater, ale tak czy inaczej nie robi na mnie wrażenia, nie widzę tam chemii między postaciami. Ale to moje osobiste, subiektywne uczucia i każdy może mieć inaczej. Pani mi się podoba, choć bohaterka już niekoniecznie. Ostatnio taka się zrobiła lekko bezwolna.
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 09:29
| Admete napisał/a: | | Oburzają się? Bo mnie jak wiadomo motyw odrzuca straszliwie. Powinien być zakazany |
Protestuję
Amerykanki ogółem mają czasem dziwne podejście, nie ma co się tym przejmowac
A para z różnicą wieku może wypadac dobrze lub źle i do akurat nie od tej różnicy wieku musi zależec, tylko od chemii aktorów i ogólnego poziomu gry.
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 10:05
| Aragonte napisał/a: |
Protestuję
Amerykanki ogółem mają czasem dziwne podejście, nie ma co się tym przejmowac
A para z różnicą wieku może wypadac dobrze lub źle i do akurat nie od tej różnicy wieku musi zależec, tylko od chemii aktorów i ogólnego poziomu gry. |
Aragonte, święta racja o chemii aktorów.
I ja protestuję, bo to, co piszesz o różnicy wieku działa w obie strony. Nie każdy związek musi kończyć się prokreacją, więc dlaczego w jedną stronę mogą się wiązać, a drugą nie? Dla mnie ohydny jest widok podstarzałych panów w młodymi żonami uwieszonymi u ramienia. Nic nie poradzę. Tym bardziej, że najczęściej tacy właśnie lowelasi często traktują młode kobiety jak trofeum, którym można pochwalić się przed całym światem - obrzydliwe.
A z Amerykanek to ja się po prostu śmieję, dlatego wam to wszystko relacjonuję.
Zresztą Koreanki sa nie lepsze, tylko mają inne hyzie. Gosia mi wczoraj opowiadała, że oglądała jakiś program z SuJu związany z promocją nowej płyty. Ludzie pytali, dlaczego nie ma w niej kilku członków zespołu, którzy mogliby być, bo skończyli już służbę wojskową. No i wyszło szydło z worka. Siwona postanowiono odsunąć od występów na żywo, bo jego piesek bedąc na spacerze z ojcem Siwona pokąsał kogoś i ten ktos umarł na skutek infekcji. Nie mam pojęcia, jak to możliwe, skoro to buldożek francuski z małą mordką, a nie waran z Komodo - ale podaję, jak prasa pisze. Mimo oficjalnych przeprosin Choiów, nawet Siwona, który wtedy był w wojsku, mimo oświadczenia rodziny poszkodowanej, że nie stal się to z winy Choiów i że nie mają pretensji, opinia publiczna linczuje rodzinę i domaga się uśpienia psa, więc Siwon nie może hycac po scenie. Drugi kolega ożenił się (jak śmiał!) bez oficjalnej zgody fanów - ban, zakaz, nie wolno mu się pokazywac, nie ma go w ogóle na płycie.
Chore, chore, po wielokroć chore
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 11:00
A może Taek przegapił pierwszy śnieg i myślał o tym, kiedy wyskoczył na papieroska?
Choć szczerze mówiąc obstawiam, że żona mu powiedziała w przypływie szczerości
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 11:31
| BeeMeR napisał/a: | A może Taek przegapił pierwszy śnieg i myślał o tym, kiedy wyskoczył na papieroska? |
Zaraz, ale przecież on dzwonił do DS wtedy, kiedy padał ten pierwszy śnieg i umawiał się na randkę w kinie (którą potem przespał ).
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 11:55
No tak, a teraz już jest styczeń 1989r. ale zawsze to kolejny element układanki
JB był cudnie zachwycony listem, cokolwiek w nim stało
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 12:07
Prawda, że ta nieśmiała miłość między koleżanką DS, a hyungiem JH była wzruszająca? Kibicowałam im z całej mocy
O proszę, nie wiedziałam, że w życiu prywatnym Sun Woo i Bo Ra są przyjaciółmi. To faktycznie sceny pocałunków mogly być trochę niezręczne. Ale bardzo ładnie wykonali wszystko, co do nich należało.
Senne spotkanie Taeka z Duk Seon było o niebo lepsze niż takie samo Jung Hwana z Duk Seon. Zmarnowana okazja, za dużo ich było. To musiało sie w końcu zemścić.
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 12:08
Taek pewnie dość regularnie wyskakiwal na papieroska
Masz już odpowiedź, kto jako pierwszy przyłapał SW i BR na obcałowywaniu się w zaułku
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 12:19
| Trzykrotka napisał/a: | | ta nieśmiała miłość między koleżanką DS, a hyungiem JH była wzruszająca? | Jeszcze się nawet na dobre nie zaczęła, a już mi się podoba
Ja mam olbrzymią słabość do tych nie najpiękniejszych, najmłodszych, najzgrabniejszych którzy się tak pięknie, nawet jeśli po trochu niezgrabnie kochają - np. w sezonie pierwszym Call the Midwife uwielbiałam nową położną i policjanta
Ad rem:
Taek się uczy przekleństw czyli zaiste para stworzona w niebie, co on nie umie to ona z nawiązką potrafi i vice versa
Pan Choi jako opiekunka uroczy, - pomijając, że dziecko w życiu by mu tak równo i elegancko włosów nie zaplotło, raczej skołtuniło i wrzuciło milion spineczek (mamy ten etap za sobą, obecnie Anię spinki i gumki chyba parzą, niczego nie uznaje na głowie, tylko korale )
| Cytat: | Masz już odpowiedź, kto jako pierwszy przyłapał SW i BR na obcałowywaniu się w zaułku |
W zaułku owszem, ale w domu już wcześniej braciszek co nieco zwęszył
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 12:34
| BeeMeR napisał/a: | Jeszcze się nawet na dobre nie zaczęła, a już mi się podoba |
Mnie się do końca ta para bardzo podobała A hyung JH miał najbardziej romantyczne zagrania I najzabawniejsze cytaty z dramowe (vide - kissu z Ogródka ).
| BeeMeR napisał/a: | W zaułku owszem, ale w domu już wcześniej braciszek co nieco zwęszył |
Braciszek ma ogółem szósty zmysł, jeśli chodzi o wyniuchanie takich spraw
Admete - Śro 15 Lis, 2017 13:20
| Trzykrotka napisał/a: | | I ja protestuję, bo to, co piszesz o różnicy wieku działa w obie strony. |
Masz rację, jak patrzę na Macrona i jego żonę, to mi z lekka niedobrze Z biologia się nie wygra, kobieta po menopauzie, to już pieśń przebrzmiała. Ale zasadniczo facet może być starszy do 7 lat, kobieta do trzech. Inne układy są już dla mnie nieco dziwne. W każdą stronę.
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 13:47
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | I ja protestuję, bo to, co piszesz o różnicy wieku działa w obie strony. |
Masz rację, jak patrzę na Macrona i jego żonę, to mi z lekka niedobrze Z biologia się nie wygra, kobieta po menopauzie, to już pieśń przebrzmiała. Ale zasadniczo facet może być starszy do 7 lat, kobieta do trzech. Inne układy są już dla mnie nieco dziwne. W każdą stronę. |
Ale wy rozmawiacie o życiu czy o dramach? Bo ja się odnoszę do dram li i jedynie, w życiu to niech każdy sobie organizuje te sprawy tak, jak chce, nie zamierzam tego oceniać, nie moja sprawa.
I po menopauzie jest za późno na rodzenie dzieci, ale na czynności to poprzedzające za późno nie jest
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 14:02
Piękny Dureń chyba nawet nie zrozumiał, że ona wstała tak wcześnie dla niego - a jeśli zrozumiał to nie docenił, a nawet jeśli - i tak nie okazał... Ciekawe, czy DS zrozumiała gest Taeka
Z ekshibicjonistą poradziła sobie znakomicie ale ryczeć to Hyeri nie umie - położyła kolejną scenę płaczu - nic to, nie da się umieć wszystkiego
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 14:06
| BeeMeR napisał/a: | Ciekawe, czy DS zrozumiała gest Taeka |
Nie wiem, czy zrozumiała, ale głos jej zadrżał Będzie jeszcze jedna scena tego rodzaju - i mam nawet w związku z tym swoje osobiste skojarzenie dramowe, o którym pisałam już Trzykrotce
Też miałam wrażenie, że scena płaczu wyszła Hyeri tak średnio.
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 14:58
Piękny Dureń - dobre określenie
Reakcja Duk Seon na ekshibicjonistę była genialna i bardzo spontaniczna. Ryknęłam przy niej śmiechem, bo bezbłędne to było. Jak na brak doświadczenia, to Hyeri i tak poradziła sobie pięknie z rolą, wiec już ten płacz można jakoś przełknąć. Ciekawe kogo jeszcze brali pod uwagę do roli Duk Seon? Bo podobno do każdej z ról było 2-3 kandydatów
Mnie dramowo - żeby tak jeszcze dodać trzy grosze - wiek razi czasami wybiorczo i brak chemii o to oskarżam. Otrząsałam się na samą myśl o parze z Goblina jako romantycznej. Ona uczenniczka, on z lekka już wymięty dojrzały mężczyzna. Ale już w Beautiful Mind nie przeszkadzał mi pocałunek Jang Hyuka z młodziutką dziewczyną, bo ich chemia działała pięknie, a on grał człowieka bardzo w sercu niewinnego i pocałował ją nie jakoś inwazyjnie.
Bardziej rażą mnie sytuacje jak w Doctors (nauczyciel flirtujący przed szkołą z uczennicą), czy - o wiele gorsza - z AM 1997 z Drugim. Nie będę może spoilerować, o może ktoś będzie chciał obejrzeć - Aragonte będzie wiedziała.
A w życiu - co kto lubi, byle obie strony były zgodne.
Admete - Śro 15 Lis, 2017 16:04
| Aragonte napisał/a: | | le wy rozmawiacie o życiu czy o dramach? |
Najwyraźniej o życiu Ale u mnie się to na odbiór dram przekłada Stara baba, to stara baba i piszę to jako stara baba, więc dla siebie jestem najokrutniejsza. Stary facet, to także stary facet, ale im się zwyczajnie starość zaczyna później.
| Aragonte napisał/a: | I po menopauzie jest za późno na rodzenie dzieci, ale na czynności to poprzedzające za późno nie jest |
Tylko zwyczajnie już się nie chce Hormonów nie masz tych, które za te rzeczy odpowiadają. Prawdopodobnie jest to sprawa indywidualna, ale libido to spada, niektórym do zera.
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 16:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Reakcja Duk Seon na ekshibicjonistę była genialna i bardzo spontaniczna. Ryknęłam przy niej śmiechem, bo bezbłędne to było. Jak na brak doświadczenia, to Hyeri i tak poradziła sobie pięknie z rolą, wiec już ten płacz można jakoś przełknąć. |
Jej gra mi pasuje, poza takimi scenami jak ta płaczu. Ale ogółem jest OK.
A ekshibicjonista to swoją drogą mnie zaskoczył nieco - nie widział znajdującego się nieco w tyle Taeka?
A na Soompi były całe analizy zachowania JH, który był świadkiem tego, jak Deok Sun dwa razy zniknęła z Taekiem na długo (bo akcja z ekshibicjonistą i jej dochodzenie do siebie trochę zajęło), no i tego, jak przepadła na długie godziny (?) w jego pokoju, choć miała mu tylko zanieść kolację i wrócić. Jak to się skończyło, to Trzykrotka już dobrze wie, a BeeMeR albo to obejrzała, albo wkrótce obejrzy Nie pamiętam, w którym to odcinku Taek jako nieodrodny syn pana Choi dawał pokaz upierdliwości w ramach okazywania, że lubi Deok Sun
| Trzykrotka napisał/a: | Ciekawe kogo jeszcze brali pod uwagę do roli Duk Seon? Bo podobno do każdej z ról było 2-3 kandydatów |
Nie znam szczegółów, ale chyba Bogusia do roli Taeka brano pod uwagę dość wcześnie. Jesli znajdę jakieś ciekawostki na Soompi (ale wątpię, żebym przeczytała 500 stron wątku AM 1988 ), to doniosę oczywiście.
Para w Goblinie też mi nie leżała. Ani ta w Reply 1997, o której piszesz - na szczęście był to tylko Drugi
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 16:09
| Admete napisał/a: | Tylko zwyczajnie już się nie chce Hormonów nie masz tych, które za te rzeczy odpowiadają. Prawdopodobnie jest to sprawa indywidualna, ale libido to spada, niektórym do zera. |
Moim zdaniem spora część tego "chcenia" i całej reakcji jest w głowie, hormony wydzielane przez jajniki to nie wszystko Myślę, że to dość indywidualna sprawa i nie na ten wątek (ale chętnie pociągnę temat gdzie indziej, jakby co).
Admete - Śro 15 Lis, 2017 16:11
Pogadamy po menopauzie, przy czym ja ci ze swojego doświadczenia powiem wcześniej
|
|
|