Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Trzykrotka - Nie 02 Lip, 2017 22:58
Miałam pytać, co z Nirvaną i Ślimakiem. Chińczycy dbają o świeżą krew. Widzę, że w tej chwili wyobraźnię rozpala drama The Princess Agent (czy jakos w tym stylu), w której wypatrzyłam Czternastego Księcia z BuBu w głównej roli
Mam taką maszynkę, mam, dostałam od kolegi, który pakował, żebym mogła ćwiczyć rękę przed pobieraniem krwi. Bo ja muszę oddawać krew do badania do miesiąc, a czasami częściej. Bywało strasznie, bo zrosty i słabo widoczne żyły - od kiedy dostałam maszynkę było lepiej, a teraz wiem, że najlepiej przed badaniem wypić butelkę wody - to tytułem dygresji.
Uff, skończyłam Lookout na 20 odcinku, bo online nie ma ostatniego kawałka do dopełnienia rzutu z zeszlego tygodnia, poczekam już na całość. Robi się gęsto i wszyscy chyba podejrzewają już wszystkich. Mam wrazenie, ze teraz to już tylko kwestia tego, kto pierwszy dorwie jaką informację.
Swoją drogą: kategoria, ze coś jest pleple dotyczy tylko romansów? Bo jak dla mnie to kryminały bywają własnie pleple - obejrzeć, doznać przyjemnosci estetycznej czy innej i wyrzucić z głowy. Bo FFMW na przykład nie jest według mnie ani trochę pleple, tylko porządną dramą o życiu. Tak się wlaśnie zastanawiam, że może nie łapię istoty tego określenia
BeeMeR - Nie 02 Lip, 2017 23:17
| Trzykrotka napisał/a: | kategoria, ze coś jest pleple dotyczy tylko romansów? | Ależ skąd - w SP m.in. właśnie kryminał zrobił się przewidywalny i nieciekawy - pleple - ja po prostu najwięcej oglądam romansów (i seguki, ale one rzadziej pochodzą pod tą kategorię - w Jumongu mi się właśnie znowu spektakularnie biją ), więc jak mam uwagi to najczęściej do nich
Kryminały i sensacje w większej dawce mnie nudzą, więc się za nie nie zabieram. Jeszcze jak jest jedna sprawa na odcinek/dwa to ok, ale rozciągnięcie szukania jakiegoś złego na kilkanaście odcinków to nie dla mnie. Wolę filmy - ale to już wiecie
Dla mnie FMW też nie jest pleple - tylko słodko-gorzką dramą o życiu zwykłych ludzi. Btw - szalenie mi się podoba tam obraz ojców - Dong Mana, AR, SH - szorstko-ciepli - zachwyconam
Prawnicy zawierają moim zdaniem pleple (czyli jak dla mnie braki treściowe albo kolorową watę) bo przewijam rzeczy jak: kopanie poduszek w kształcie serca, sikanie, przewracanie się pop łóżku, wpatrywanie w oko, krzywienie się, generalnie rom-komowe miotanie się głównych. Mnie się drama tym kojarzy bardziej z Protect the Boss, acz wątek główny i kolejne sprawy prawnicze są ciekawsze.
Agn - Nie 02 Lip, 2017 23:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Chińczycy dbają o świeżą krew. Widzę, że w tej chwili wyobraźnię rozpala drama The Princess Agent (czy jakos w tym stylu), w której wypatrzyłam Czternastego Księcia z BuBu w głównej roli |
Mus mnie to będzie sprawdzić, bo ja na niego z wielką przyjemnością popatrzę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam taką maszynkę, mam, dostałam od kolegi, który pakował, żebym mogła ćwiczyć rękę przed pobieraniem krwi. Bo ja muszę oddawać krew do badania do miesiąc, a czasami częściej. Bywało strasznie, bo zrosty i słabo widoczne żyły - od kiedy dostałam maszynkę było lepiej, a teraz wiem, że najlepiej przed badaniem wypić butelkę wody - to tytułem dygresji. |
To tobie się bardziej przyda. Ja się będę wyżywać na swojej magicznej kosteczce i gdzieś jeszcze miałam piłkę antystresową... choć możliwe, że już jej nie mam, bo mogłam oddać kotu.
| BeeMeR napisał/a: | | Jeszcze jak jest jedna sprawa na odcinek/dwa to ok, ale rozciągnięcie szukania jakiegoś złego na kilkanaście odcinków to nie dla mnie. |
A ty aby nie oglądałaś Achiary? Tam była jedna sprawa. Strasznie mi się ta drama podobała.
Dobra, zmykam spać.
BeeMeR - Nie 02 Lip, 2017 23:35
| Agn napisał/a: | A ty aby nie oglądałaś Achiary? | Nie - czytałam tylko wypowiedzi.
Admete - Pon 03 Lip, 2017 06:09
Chyba nie mam, ale sprawdzę. Ja tam oglądam, co mi pasuje i już - raz to, raz tamto. Lubię kryminały, bo wtedy mam zajęty umysł. Przy romansach rzadko, bo mi się musi trafić nastrój, spodobać główna para i wątek - a o to niezmiernie trudno w moim wypadku. Wolę filmy w tym gatunku Natomiast w kryminałach i sensacjach aktorzy wydają mi się najzwyczajniej w świecie atrakcyjniejsi I gdy tam dadzą mi choć cień romansowego uczucia, cień cienia, to mi się podoba. Jak w Tunnelu z panią profesor i detektywem granym przez Szpinaka. Seguki lubię segukowe i w starym stylu. Te obecne rzadko do mnie przemawiają niestety. Zwykle są po prostu młodzieżowymi romansami ubranymi w umowny kostium. Nie mam w nich, co ugryźć. I tak większość dram jest jednorazowa, choć jak mi się coś podoba, to potrafię w bieżącym oglądaniu jeden odcinek obejrzeć trzy razy Tak było teraz z odcinkiem 6 Secret Forest i tak będzie chyba z ósmym - świetny jest. Uwielbiam obserwować grę Cha Seong Woo, Bae Do Na ( policjantka ) i aktora, który gra szefa Lee - Lee Chang-Joon. Dobrzy są, oj dobrzy. Aktorka grająca Eun Soo też ciekawa, a jej postać dwuznaczna. Teraz wyszło jak bardzo jest zdeterminowana, by się zemścić za upokorzenie ojca i upadek rodziny. I jak okropnie prokurator Hwang Shi Mok nią manipuluje - owszem pilnował, żeby jej się nic nie stało tak definitywnie, ale jednocześnie chłodno patrzył i analizował sytuację. Przy czym doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że Eun Soo chce mu zaimponować i chyba jest nim zafascynowana na swój sposób. Prokurator natomiast swobodnie czuje się tylko w obecności Han Yeo Jin czyli policjantki, nawet potrafi się wobec niej uśmiechnąć, tak jakby dysponowała magiczną mocą wyciągania z niego tego, co najlepsze. Nawet jej powiedział, że jest obecnie niezastąpiona. Oczywiście w śledztwie, ale też jak może to wyciąga ją na wspólny posiłek. Ciekawa jestem też szalenie jak rozwinie się wątek tego kolegi z przeszłości, tego, któremu nastolatek Shi Mok złamał palce. Wydaje mi się, że coś ukrywa, ma do Shi Moka żal, może nawet nienawidzi go i mam wrażenie, że ma coś wspólnego z morderstwami. Zgodnie z zasadą wyłożoną powyżej Hwang Shi Mok wydaje mi się jako postać szalenie atrakcyjny Aragonte ta scena w jadłodajni - awww Wedle tej samej zasady młodziak z Duel też mi się podoba, choć w Romantic Doctor był tylko ok. Tutaj zaś byle jak ubrany, rozczochrany, ale za to w dwóch wersjach dobrej i złej, a obie wersje udręczone - o wiele lepiej Mam chyba wdrukowany obraz romantycznego bohatera, w znaczeniu z epoki romantyzmu - taki wiecie Konrad, Giaur i zemsta, zemsta na wroga
Trzykrotko tez miałam całkowitą załamkę przy prokuratorze Kimie
Soompi się naprawiło. To było najwyraźniej coś po ich stronie.
Agn - Pon 03 Lip, 2017 07:17
Trzykrotko, jak coś, to Wilczek jest już na miejscu. Jak wrócę do Wrocławia, rozejrzę się za wampirem.
Admete - Pon 03 Lip, 2017 16:45
W FMW mały twist odnośnie landlady, ciekawe, co będzie jutro Wszyscy już podobno stracili rachubę kissów w tym serialu
Trzykrotka - Pon 03 Lip, 2017 18:57
Bardzo dziękuję za Wilczka
Kto będzie oglądał dzisiejszą premierę, Bride of The Water God? Ja chyba nie, bo Gosia dostaje szału, ile razy widzi zapowiedzi. W domu sobie obejrzę dla świętego spokoju.
Póki nadal nie ma ani uzupełnienia Lookout, ani MSG, zapuściłam sobie na próbę The Best Hit (na db i tumblrze płacz i rozpacz, że się kończy). Na razie . Spory chaos IMHO. Próbuję się w tym połapać. Mamy idola z lat 90, który przenosi się w czasie do 2017 roku. A w 2017 mamy grupę ludzi, którzy walcza o karierę w showbiznesie. I takich, którzy lata świetności mają za sobą. Po 1 odcinku jestem raczej skołowana, niż zachwycona, ale spróbuję oglądać dalej, czekając na nowe odcinki dzisiejszych dram. Jest sporo humoru i taki trochę filmowy duch. Jest trochę znajomych z Producers, co jest dość zabawne, skoro temat i branża podobne. YSY na razie mało się pokazywał, póki co główną rolę odgrywa taki młody idol z Goblina, który grał tam króla.
Admete - Wto 04 Lip, 2017 08:49
Podobał mi się 13 odcinek FMW - główna para ładnie randkuje, dyskutuje, spiera się, całuje, je razem posiłki, spędza czas. Dong Man przygotowuje się do starcia z Tak Su. podoba mi się, że Ae Ra i Dong Man naprawdę rozmawiają, są ze sobą szczerzy i wypracowują swój związek. Natomiast w przypadku drugiej pary nie było prawdziwej komunikacji. Dopiero teraz to wychodzi, ze oni nie ustalali najważniejszych spraw. Ona mu matkowała, on się spinał, by zarobić kasę. I tak to wyszło. Bardzo mnie interesuje motyw landlady i rodziców bohaterów. Ciekawe, co będzie na końcu, bo scenarzysta mocno myli tropy Rodzice są przy tym naprawdę zabawni. Mama Sul Hee bardzo fajna i ciepła, mądre rzeczy mówi córce.
BeeMeR - Wto 04 Lip, 2017 10:11
| Admete napisał/a: | Wszyscy już podobno stracili rachubę kissów w tym serialu | PSJ (drama?) wyraźnie ma inną taktykę niż zazwyczaj rom-komy- zamiast kilku długich, namiętnych kissów co kilka odcinków mamy liczne całuski - no ale wychodzi to dobrze i chyba nawet bardziej naturalnie dla pary, która jest młoda i właśnie zaczęła randkować, a jednocześnie zna się od lat, kocha i chce być razem, miziać się i przytulać ciągle - naprawdę miło oglądać parę, która pięknie randkuje - rozmawia, przytula się, całuje, chodzi swobodnie dresikach (teraz mają dyskretnie do pary - albo zawsze mieli a nie zauważyłam ).
Drudzy faktycznie dopiero teraz zaczęli rozmawiać o tym, co dla nich ważne, zamiast przyjmować naiwnie, że "drugie myśli/powinno myśleć tak samo jak ja". Ja bym pannie naprawdę życzyła innego związku - ale przyjmę dogadanie się z Drugim
Rodzice są cudni
Tak niby niezaangażowani a czujni i kochający. Strasznie mi się podobał ojciec SH gdy powiedział Drugiemu "ona jeszcze nie jest twoja" - no i miał rację.
Jakie fajne skarpetki - ale chyba bym nie mogła takich nosić
Aragonte - Wto 04 Lip, 2017 11:06
Mam takie skarpetki w intensywnych kolorkach
Obejrzałam do poduszki z pół odcinka Fight for My Way - ciekawe, na czym stanie z landlady. I mam satysfakcję, że Druga się odcięła i zajęła sobą
Agn - Wto 04 Lip, 2017 11:07
Jedna z koleżanek Zooshe miała takie buty. To był dopiero czad!
Admete - Wto 04 Lip, 2017 13:48
Całkiem przystojny ten nowy w pracy u SH - też bym całkowite rozstanie poparła, ale drama wyraźnie daje do zrozumienia, że ona kocha tylko jednego. Znam takie przypadki, że jak nie ten, to żadem, więc uznaję i w dramie Rodzice super, bardzo kochają swoje dzieci, nawet jeśli bezpośrednio o tym nie mówią.
BeeMeR - Wto 04 Lip, 2017 14:13
| Admete napisał/a: | | drama wyraźnie daje do zrozumienia, że ona kocha tylko jednego | A on też nie jest wobec niej obojętny - dobrze, że umiał spławić młodą siksę - szkoda, że nie umiał tak powiedzieć swojej pani gdy się martwiła. Może jeszcze mu się uda
Oby tylko drama nie wymyśliła z tyłka wziętych dramatoz na koniec i jakiegoś niepotrzebnego rozstania głównych
Admete - Wto 04 Lip, 2017 14:51
Może niczego takiego nie będzie, jakieś tam drobne kłótnie mogą być, bo i w życiu się zdarzają.
BeeMeR - Wto 04 Lip, 2017 15:11
Może wystarczy rozstanie Drugich (mnie na pewno) plus rozprawienie się z Blondaskiem - ale z dramami to nigdy nic nie wiadomo póki się nie obejrzy do końca - a nuż wyskoczy amnezja w finalnym odcinku
Admete - Wto 04 Lip, 2017 15:19
Amnezja to może nie, ale chora i cierpiąca Hye Ran ( ex ) na 100% - te puste talerze przed jej mieszkaniem coś ewidentnie znaczą. Plus walka z Tak Su - zawsze może coś się stać, ale myślę, że koniec będzie optymistyczny. Czytam recap na soompi i na samym początku, w scenie otwierającej jest ambulans...Oby tylko to nie Dong Man. No i proszę, podziało się:
Podobno po zakończeniu dali napis:
| Cytat: | | Warning 15: We have to keep under 15 (younger age people) safe. Se we don’t show that bad scenes. (maybe a joke about AR and DM’s night together) |
Aragonte - Wto 04 Lip, 2017 16:22
Podziało się też między naszą główną parą, jak rozumiem
Oby Dong Manowi nic się nie stało.
Admete - Wto 04 Lip, 2017 17:23
Między parą chyba też Ale ma być dla 15 lat, więc nie pokazali Ale sprytni są - Dong man rano bez koszulki, ona w jego koszulce Myślę, że kimkolwiek jest landlady, to teraz się ujawni, bo trzeba będzie jakiegoś leczenia/operacji, a potem wszytko się dobrze skończy. Mam taką nadzieję. Nie pasuje mi do takiej letniej dramy smutne zakończenie.
Oglądam Lookout - ach ten Plaga. Patrzenie na niego to radość dla oczu. Właśnie Do Hana przesłuchują. Potrzebuję następnego odcinka Lookout natychmiast Za tydzień koniec. Przyzwyczaiłam się ostatnio do dobrych dram, teraz będę mieć odwyk. Falsify rusza dopiero 24, CM 26 lipca. Będę powtarzać seriale na podstawie powieści Gaskell.
Agn - Śro 05 Lip, 2017 06:16
Zerknęłam na chińską dramę Princess agents - zaczęło się okropieństwem. Bogaci panowie wzięli sobie służki, wypuścili na nie wilki i dawaj strzelać z łuku i do służek i do wilków. Jak się domyślacie trup siał się gęsto i przeżyła tylko główna bohaterka, a i ona ledwo.
Książę z BBJX też się pojawił. Nie mogę się do niego przyzwyczaić z włosami, wygląda dziwnie.
Trzykrotka - Śro 05 Lip, 2017 09:30
Brrr, Chińczycy potrafią dowalic bardziej niż Koreańczycy Odpadlabym od oglądania po pierwszej scenie.
Zanim jakieś wrażenia z dram, wrzucam wieść ślubną: Nasz Wachlarz i jego piękna Doktorka ogłosili, że się pobierają Ślub jesienią, fani szczęśliwi, że Song Dong couple okazała się trwała.
BeeMeR - Śro 05 Lip, 2017 11:18
| Trzykrotka napisał/a: | wrzucam wieść ślubną: Nasz Wachlarz i jego piękna Doktorka ogłosili, że się pobierają | Czyli kolejny raz "just good friends" okazało się "zajmijcie się sobą, a my sobą" - i dobrze
| Admete napisał/a: | | Dong man rano bez koszulki, | za to w czerwonych gatkach dresowych
14. FMW mi się podobała, jak i 13
Scena miłosna ładna, obydwoje szczęśliwi i odprężeni/rozleniwieni - nikt nie udaje wstydu ani zażenowania, jak to dramy czasem potrafią - zachwyconam
Miałam coś więcej do napisania, ale mi w nocy wyparowało
Za to w prawnikach miałam piękne wyznanie "lubienia"
Na gorąco, w metrze - oczywiście pani nie usłyszała dobrze, ale ufam, że później się to wyjaśni. Drudzy zaczynają mnie nudzić tym, że niewiele mają do zagrania prócz czepiania się pierwszych i odciągania ich od siebie
Oczywiście nie da się, Pierwsi sobie padają na łóżko w objęcia Pan czaruje panie "pregnancy smile" jak to określono, Drugi się procentuje, a Drugą zaczęłam przewijać jak i Krakenicę.
Teraz mam sprawę męża, który podejrzewa żonę o usiłowanie zabójstwa:
Agn - Śro 05 Lip, 2017 12:50
| Trzykrotka napisał/a: | Odpadlabym od oglądania po pierwszej scenie.
|
Czyli po odcinku, bo wtedy się m/w kończy ten koszmar.
Ale zerknę na nr 2 na wszelki wypadek.
| Trzykrotka napisał/a: | Zanim jakieś wrażenia z dram, wrzucam wieść ślubną: Nasz Wachlarz i jego piękna Doktorka ogłosili, że się pobierają Ślub jesienią, fani szczęśliwi, że Song Dong couple okazała się trwała. |
I kurde jak to jest?! Jednym fani błogosławią, a na innych psy wieszają za randkowanie w swej bezczelności.
Ale mniejsza - gratulacje dla tej pary.
| BeeMeR napisał/a: | | Teraz mam sprawę męża, który podejrzewa żonę o usiłowanie zabójstwa: |
Jeśli go tak załatwiła, to się podejrzeniom nie dziwię.
BeeMeR - Śro 05 Lip, 2017 13:00
| Agn napisał/a: | I kurde jak to jest?! Jednym fani błogosławią, a na innych psy wieszają za randkowanie w swej bezczelności. | Toż to chyba podstawy: OTP dramy ma zawsze błogosławieństwo (jeśli jest wolne), a wręcz czasem niektórzy fani mają pretensje, jeśli nic między nimi nie ma naprawdę, skoro na ekranie wypadają razem tak dobrze
Nie OTP, a zwłaszcza Pierwszy z Drugą, którą filmowo odrzucił? Jak ona śmie No i on
| Agn napisał/a: | Jeśli go tak załatwiła, to się podejrzeniom nie dziwię. | Potem nawet jeszcze gorzej, w sumie były już trzy niecodzienne wypadki, pan ma też 20 polis na życie załatwionych przez żonę na w sumie astronomiczną sumę - ale odcinka jeszcze nie skończyłam, może jakiś twist mnie czeka
Agn - Śro 05 Lip, 2017 17:19
A no tak, o ja gupia!
| BeeMeR napisał/a: | | Potem nawet jeszcze gorzej, w sumie były już trzy niecodzienne wypadki, pan ma też 20 polis na życie załatwionych przez żonę na w sumie astronomiczną sumę - ale odcinka jeszcze nie skończyłam, może jakiś twist mnie czeka |
Też bym tę żonkę podejrzewała.
2 odcinek Princess agents trwa - panna trafia do domu któregoś z polujących (ale nie wiem, którego, bo ten potencjalnie dobry oddał ją na zasadzie: "A weź ją sobie, jak ci tak zależy", natomiast panowie mi się strasznie mylą. Jeden w drugiego podobnie nieurodni, albo może - dziwnie urodni, tak sztucznie.
Pannę szlag trafia co okazja, ale w domu też służy jej rodzina i póki co pilnuje jej, by nikogo nie zadźgała. Swoją drogą to raczej nie jest rodzina, która służy, prędzej nawykła do posiadania służących. Ciekawe, kim są i co się stało.
Głównego bohatera usiłują właśnie złe ćwoki otruć winem, ale on wzorem hrabiego Draculi rzekł, że nie pije wina.
|
|
|