Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Fibula - Śro 17 Kwi, 2013 22:09
Ja mam cały ten sezon do nadgonienia, ale też się cieszę.
Jest już pierwszy odcinek Defiance.
Admete - Czw 18 Kwi, 2013 06:52
Muszę sprawdzić.
praedzio - Nie 21 Kwi, 2013 20:58
Zaczęłam oglądać Orphan Black - brytyjski serial, opowiadający o perypetiach Sarah (Tatiana Maslany), której życie odmienia się na zawsze, kiedy zostaje świadkiem śmierci kobiety wyglądającej identycznie jak ona. Sarah przejmuje jej tożsamość i całe jej życie, ale okazuje się, że to nie jest rozwiązanie jej kłopotów. Przeciwnie, dopiero teraz zaczyna się robić ciekawie.
Strona serialu: http://www.bbcamerica.com/orphan-black/
Pierwszy odcinek mnie nie powalił, ale dałam serialowi szansę - i się wciągnęłam.
Admete - Pon 22 Kwi, 2013 15:05
Nie mam na nic czasu...
BeeMeR - Śro 24 Kwi, 2013 16:22
| Admete napisał/a: | Nie mam na nic czasu... | ja też
Admete - Pią 03 Maj, 2013 16:32
Jakby kto nie wiedział to Grimm jest teraz we wtorki. I na razie trzyma poziom, pozostaje fanką Monroe. sprawa klucza zaczyna się odrobinę przejaśniać. Zostały jeszcze chyba ze trzy odcinki. Podoba mi się, jak rozwiązują sprawę pamięci Julliette. Nawet ja jakoś polubiłam teraz.
A do końca sezonu Person of interest tylko jeden odcinek. Ten przedostatni był RE_WE_LA_CYJ_NY! Ciekawe, co zaserwują na sam koniec. Moim zdaniem to obecnie najlepszy, najciekawszy serial sensaąyjno - fantastyczny przy czym fantastyka jest tu tzw. bliskiego zasięgu. Jak ktoś jeszcze nie ogląda, niech zacznie Miałabym ochotę na dvd...Może się skuszę, gdyby taki dwupak był.
Obejrzałam też rzeczy zaległe - Loopera, Odwróconych zakochanych i Władców umysłu. Tylko ten ostatni jest godny uwagi. W Odwróconych ładne efekty, ale zero chemii między bohaterami. Looper nijaki i tylko zakończenie miało sens. We Władcach Matt Damon był niezły i pomysł z tym, że na wolną wolę trzeba zasłużyć całkiem mi się podobał.
Ogląda ktoś Defiance? Zwiastuny jakoś mnie nie zachęcają. Falling Skies jakoś niedługo chyba wraca. Potrzebuję SF!
praedzio - Pią 03 Maj, 2013 16:43
Oho, Admete na głodzie. A Orphan Black zaczęłaś? Rozwija się całkiem zacnie. Następny odcinek Grimma zapowiada się emocjonująco, podobnie jak Beauty and the Beast. Póki co, nadrabiam Revolution.
Admete - Pią 03 Maj, 2013 16:45
Nie wiem, czy zaczynać, jak mam tak mało To ma mieć klasycznie 22 odcinki? tez chyba nadrobię Revolution, choć ten serial nie podoba mi się aż tak bardzo...
praedzio - Pią 03 Maj, 2013 16:49
Serial ma mieć 10 odcinków i są już wieści o przedłużeniu na kolejny sezon.
Admete - Pią 03 Maj, 2013 16:52
Jak 10 to nawet dobrze. Ostatnio lubię te krótsze. A ja cię będę kusić Finchem i Reesem Person of interest znaczy się - miałabym w końcu z kim pogadać
praedzio - Pią 03 Maj, 2013 16:59
Kurza twarz, no, to faktycznie chyba zacznę oglądać. Poczekam może, aż się te bieżące pokończą, bo nie wyrobię czasowo.
Admete - Pią 03 Maj, 2013 17:06
W lecie będzie luźno. polecam się na przyszłość
Promo 1 serii:
http://www.youtube.com/watch?v=bCM14jNOYcQ
Admete - Pią 03 Maj, 2013 18:42
Oglądał ktoś?
http://www.filmweb.pl/film/Imaginaerum-2012-612453
asiek - Pią 03 Maj, 2013 18:57
Kusicie, kusicie Grimma nadrobiłam, może zapodam sobie Revolution...
Admete - Pią 03 Maj, 2013 19:22
Nie daj się kusic długo. Robia filmowa Grę Endera - jaaacie...
http://www.youtube.com/wa...d&v=0OHtH_RWnZE
asiek - Pią 03 Maj, 2013 19:32
Wow !
Caitriona - Pią 03 Maj, 2013 19:43
| Admete napisał/a: | Robia filmowa Grę Endera - jaaacie...
|
Idę sprawdzić co to
edit: już wiem, powieść sf Carda. Chyba jednak nie moje klimaty, ale zobaczymy.
asiek - Pią 03 Maj, 2013 19:58
Powieść jest świetna, polecam.
Admete - Pią 03 Maj, 2013 20:27
Powieść jest bardzo dobra - szczerze polecam. Potem były dalsze części, ale gra jest najlepsza.
Anaru - Sob 04 Maj, 2013 01:36
| Admete napisał/a: | | Robia filmowa Grę Endera - jaaacie... |
Jestem bardzo, bardzo ciekawa. Książka mi się bardzo podobała, tak samo jak Mówca Umarłych. Potem już było ciut gorzej .
asiek - Nie 05 Maj, 2013 18:54
Oglądam Revolution...Początek zapowiadał się nieźle, ale im dalej, tym fabuła coraz bardziej trzeszczy w szwach.
Admete - Nie 05 Maj, 2013 20:18
No właśnie...Nie ma to jak B5 - tam jest jedna wielka historia i wszystko ma sens
Teraz już takich seriali mniej. W Person of interest jest niezła ciągłość akcji.
asiek - Śro 08 Maj, 2013 17:27
Nadgoniłam Revolution. Wiecie może, czy ten serial kończy się na jednym sezonie, czy będzie dogrywka ?
Admete - Śro 08 Maj, 2013 18:35
A już jest całośc jeśli chodzi o 1 sezon? Wydaje mi się, że dostał 2 sezon.
asiek - Śro 08 Maj, 2013 18:43
| Admete napisał/a: | | A już jest całośc jeśli chodzi o 1 sezon? |
Chyba nie...Opierając się na filmwebie, to czekają nas jeszcze 4 odcinki.
|
|
|