Fantastyka - Gra o tron (TV)
Admete - Nie 22 Maj, 2016 19:13
Wcześniejszych serii nie oglądałam, bo książki były. Szóstą oglądam wybiórczo dla rodziny Starków, zwłaszcza dla Jona Snow . Ładna scena spotkania Sansy i Jona. Ta aktorka jest śliczna.
https://www.youtube.com/watch?v=B5FsCU782Dc
BeeMeR - Nie 22 Maj, 2016 22:22
A ja wciąż nie zdecydowałam, czy chce mi się jeszcze tą serię obejrzeć
Admete - Pon 23 Maj, 2016 06:30
Mnie tylko Jon interesuje. Książkę może kiedyś przeczytam, a może nie. Jakoś straciłam wiarę w Martina. Może powinien wynająć ghostwritera do pisania. Zasadniczo to mi wystarczają klipy na yt.
BeeMeR - Pon 23 Maj, 2016 09:46
No właśnie ja już nie jestem pewna, czy mnie jeszcze któraś postać interesuje - Danerys dawno nie - wszystko mi jedno co i gdzie robi, spory odsetek pozostałych również. Interesował mnie Jon, Jamie i Tyrion najbardziej, tu akurat trochę materiału z książek zostało, ale w sumie nie jestem pewna czy to co w książkach im pisano mi odpowiada - nie tylko im, ale całość jakoś zaczęła się rozłazić w za dużo drobiazgów i dygresji. Chyba poczekam na całą serię.
Admete - Pon 23 Maj, 2016 09:59
Ten sezon nie jest już na podstawie książki, scenarzyści sami wymyślają na podstawie tego, co im Martin podał. Dlatego oglądam fragmentami. Dany nie interesowała mnie nigdy. Obecnie chciałabym, żeby w końcu Starkowie zaczęli działać. Jon i Sansa pewnie wyrusza odbić Rickona i Winterfall. Mam nadzieję, że Ramsey Bolton zginie okrutną śmiercią. Arya w końcu zostanie tym zabójcą, Bran przechodzi szkolenie ( ma wizje tego, co było - między innymi swojego ojca pod Wieżą Radości, w której przebywała Lyanna ) i dobrze, by było, żeby w końcu coś zaczęło wynikać z tego bałaganu. Ciekawa jestem w zasadzie tylko tego, czy Jon jest faktycznie synem Lyanny i Rhaegara, czy też tym wybranym dzieckiem będzie Dany ( nie znoszę jej od początku do końca ). Kto zostanie Azor Ahai? Wątek Lannisterów mógłby nie istnieć dla mnie na obecnym etapie. Jest jeszcze Theon - o nim mogłabym się jeszcze czegoś dowiedzieć.
BeeMeR - Pon 23 Maj, 2016 10:07
| Admete napisał/a: | | dobrze, by było, żeby w końcu coś zaczęło wynikać z tego bałaganu. | No i właśnie o to mi chodzi - acz podejrzewam, że to można ciągnąć bez końca - tj. nie ma szans na jakieś zdecydowane "i żyli długo i szczęśliwie", raczej krótko i nieszczęśliwie
Admete - Pon 23 Maj, 2016 10:43
Wystarczy, że dojdą do ładu, że trzeba połączyć siły, żeby walczyć z Innymi zza Muru. Bo nadciągają jak imigranci na Europę
BeeMeR - Pon 23 Maj, 2016 10:45
| Admete napisał/a: | nadciągają jak imigranci na Europę |
To nie jest śmieszne, wiem
Caitriona - Pon 23 Maj, 2016 17:38
A ja sobie oglądam ten serial z przyjemnością. Podoba mi się, że nikt nie jest bezpieczny (to moja zła strona się odzywa ). Na książki czekam i zastanawiam się, czy się doczekam...
Póki co mnie też najbardziej interesuję Starkowie, zawsze mnie najbardziej interesowali.
Admete - Pon 23 Maj, 2016 18:27
Tylko Starkowie. Mam wrażenie, ze Martinowi by na dobre wyszło, gdyby od początku ograniczył trochę ilość postaci i wątków.
Caitriona - Pon 23 Maj, 2016 19:41
Mnie się nawet podoba ta mnogość postaci, a co za tym idzie wielowątkowość. Ja nie narzekam
Admete - Pon 23 Maj, 2016 19:50
Książki czytało mi się zawsze dobrze. Przy czym czytałam je już dawno, gdy serialu nie było, a same powieści nie były znane. W najnowszym odcinku nic wielkiego się nie działo, no może atak Innych był Arya chyba nie zostanie bezimienną. Widziała przedstawienie o losach Lannisterów i Starków. Nadal jest Starkiem. Ciekawe czy Jonowi uda się zebrac wojsko, żeby odbić Winterfall.
Caitriona - Pon 23 Maj, 2016 20:05
| Admete napisał/a: | | Ciekawe czy Jonowi uda się zebrac wojsko, żeby odbić Winterfall. |
Nie wiem, czy nie było by to zbyt piękne. Ale może osoba Sansy jakoś ruszy Północ.
Admete - Pon 23 Maj, 2016 20:07
Ile odcinków jest zawsze w serii? 12?
Caitriona - Pon 23 Maj, 2016 20:12
A nie wiem, nie sprawdzałam.
Admete - Pon 23 Maj, 2016 20:13
Jestem ciekawa na ile mają instrukcje od Martina, a na ile sami wymyślają.
Aragonte - Pon 23 Maj, 2016 20:39
Koleżanka z pracy twierdzi, że Martin pisze scenariusz, ale nie wiem, czy to prawda.
Fibula - Pon 23 Maj, 2016 21:04
Raczej nie, chyba tylko im z grubsza opisał, jak zamierza zakończyć cykl.
Anonymous - Czw 26 Maj, 2016 12:36
Martin wspoltworzyl scenariusz, ale teraz z nowym sezonem nastapil rozwod. Martin nadal ma duzy wplyw, ale jednak serial zaczynba zyc wlasnym zyciem (glownie dlatego, ze zrealizowali juz poprzednie ksiazki i nie bardzo chca czekac na to az Martin wyda kolejna - PR i pieniadze)
Caitriona - Pon 20 Cze, 2016 23:33
Jestem po odcinku dziewiątym, Battle of the Bastards. Jak dla mnie rewelacja. Świetnie nakręcona bitwa, chaotyczna, krwawa, brutalna. Odcinek pełen emocji, choć wszystko potoczyło się tak, jak obstawiałam.
Admete - Wto 21 Cze, 2016 05:30
Pospoileruj mi trochę.
Eeva - Wto 21 Cze, 2016 09:00
| Caitriona napisał/a: | | Odcinek pełen emocji, choć wszystko potoczyło się tak, jak obstawiałam. |
Mega odcinek.
A końcówka to mnie tak ucieszyła jak już dawno nic
Anonymous - Wto 21 Cze, 2016 10:03
No to wiem że warto było poczekać 😃
Fibula - Wto 21 Cze, 2016 20:16
| Caitriona napisał/a: | | Jestem po odcinku dziewiątym, Battle of the Bastards. Jak dla mnie rewelacja. Świetnie nakręcona bitwa, chaotyczna, krwawa, brutalna. Odcinek pełen emocji, choć wszystko potoczyło się tak, jak obstawiałam. |
Bitwa widowiskowa, ale beznadziejnie poprowadzona, a zachowanie Snowa...
Caitriona - Wto 21 Cze, 2016 20:43
| Eeva napisał/a: | | A końcówka to mnie tak ucieszyła jak już dawno nic |
Właśnie taką końcówkę obstawiałam
| Fibula napisał/a: | | Bitwa widowiskowa, ale beznadziejnie poprowadzona, a zachowanie Snowa... |
No, niestety. Jon się nie popisał. Zrobił to, przed czym ostrzegała go Sansa: dał się podpuścić Ramsay'owi.
|
|
|