To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

asiek - Pon 21 Sty, 2013 12:09

:lol: :lol: ... A co to za rudowłosy wapm siedzi na kolanach Thorina ? :sprytny:
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 12:16

Pewnie alter ego jakiejś innej sfazowanej na Thorina :twisted: :nudelkula1_zolta: :wink:
asiek - Pon 21 Sty, 2013 12:24

Aaaaa... to mus ubić, zakopać, zalać betonem i postawić altankę.

:wink:

Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 13:21

Jeszcze cuś, co mnie rozbawiło:
http://thearmitageeffect....horinzation.jpg

I idę na odwyk, bo chyba powinnam :wink:
:love_shower: :excited: :taniec: :rozoweokulary: :rumieniec:

Anaru - Pon 21 Sty, 2013 14:12

Aragonte napisał/a:
I idę na odwyk, bo chyba powinnam

E tam, zafazowanie jest cudownym stanem :rozoweokulary:

Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 14:23

No jest :love_shower: ale czuję się jak na rauszu :wink: Odwykłam od takiego szumku w głowie i motylków w brzuchu :wink:
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 16:43

Duuużo gifów, niektóre całkiem zabawne i ciekawe :)
http://www.tumblr.com/tagged/thorin%20oakenshield

Admete - Pon 21 Sty, 2013 17:58

Mnie niestety tak fajnie nie jest. fazy na żadną postać czy aktora nie miałam już dawno. Ale Thorin jest i tak najprzystojniejszy z możliwych wyborów ;)
Akaterine - Pon 21 Sty, 2013 18:58

DVD jest już na brytyjskim amazonie, nie ma jeszcze daty wydania ani ceny, ale będę śledzić, więc jakby co to poinformuję.
Ja miałam jechać na Hobbita w weekend, ale akurat zaczęli likwidować seanse, zaczynając oczywiście od najwcześniejszych. W sumie może to i lepiej, i tak nie lubię oglądać niczego w kinie, ludzie mnie drażnią ;) .

Admete - Pon 21 Sty, 2013 18:59

Dzięki Akaterine za wiadomość. Trzymaj ręke na pulsie :)
Ania Aga - Pon 21 Sty, 2013 19:36

O 20.00 audycja w PR1
http://www.polskieradio.p...,Pan-od-Hobbita

Admete - Pon 21 Sty, 2013 19:56

Już nastawiłam. Własnie leci Carlos Santana :)
praedzio - Pon 21 Sty, 2013 20:01

Postaram się nagrać. Dzięki za info! :kwiatki_wyciaga:
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 20:03

Sierota ze mnie - nie mogę znaleźć tej audycji :-|
Za to wczoraj dwie nowe książki o Hobbicie zamówiłam - Hobbita z objaśnieniami i Odkrywanie Hobbita. Dam znać, czy warte zainteresowania :)
Mag113 napisał/a:
Wyczytałam, że w UK DVD ma się ponoć ukazać 17 kwietnia.

Dzięki za info, Mag :kwiatek:

Admete napisał/a:
Mnie niestety tak fajnie nie jest. fazy na żadną postać czy aktora nie miałam już dawno. Ale Thorin jest i tak najprzystojniejszy z możliwych wyborów ;)

Ja nie fazowałam się tak od roku, od zaSherlockowania.
Powiem szczerze: fajny stan :mrgreen: A Ryś jako Thorin naprawdę wart grzechu. No, grzesznych myśli na pewno :-P

Admete - Pon 21 Sty, 2013 20:38

Aragonte, ta audycja zaczęła sie nie o 20, tylko jakieś 20 minut po 20.
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 20:38

Zaczęłam przeglądać te tumblrowe gify i jeden z grafiką sprawił, że westchnęło mi się ciężko :-|
Wrzucam w spoiler, chociaż w sumie każdy w tym wątku chyba wie, jaki los czeka trzy najprzystojniejsze krasnoludy z Bilbowej kompanii, czyli Thorina i jego dwóch siostrzeńców...
Spoiler:
Good Night:
Good Bye:

praedzio - Pon 21 Sty, 2013 20:44

Jaki soundtrack w tej audycji! :serce2: Najpierw Kate Bush, a teraz The Bothy Band... :thud:
Admete - Pon 21 Sty, 2013 20:45

Bardzo dobrze mi sie jej słucha, choć niczego się nowego raczej nie dowiem. Aragonte, czy ty masz książkę o Inklingach?
O prosze pan Gumkowski ma takie same podejście do ekranizacji Tolkiena, jak ja. Filmowy Hobbit mu się bardziej podoba, bo nie jest do powieściowego tak bardzo przywiązany, jak do WP ;) I na koniec Misty Mountains.

praedzio - Pon 21 Sty, 2013 20:48

Ale słyszeć nagrany głos Tolkiena recytującego w sindarinie.... niesamowite... :thud:
Admete - Pon 21 Sty, 2013 20:49

Prawda? Też się zachwyciłam. Miał miły dla ucha głos.
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 20:51

praedzio napisał/a:
Jaki soundtrack w tej audycji! :serce2: Najpierw Kate Bush, a teraz The Bothy Band... :thud:

Fakt, dobry jest :) Fionnuala była w czyjej interpretacji?

Admete, nie mam, pożyczałam z biblioteki podczas pisania magisterki (bo coś tam z niej cytowałam na temat idei Owena Barfielda).

A tak w ogóle to chcesz pewną przesyłeczkę? :wink:

Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 20:52

praedzio napisał/a:
Ale słyszeć nagrany głos Tolkiena recytującego w sindarinie.... niesamowite... :thud:

Nagrałaś to? :excited:
Na szczęście załapałam się na ten fragment, chociaż spóźniłam się z włączeniem audycji.

Admete - Pon 21 Sty, 2013 20:54

A chcę - tylko, co w tej przesyłeczce? Przypomnij na pw ;) A może ci zdradzę sekret, że twoja zimowa zakładka już prawie gotowa ;) I nie tylko twoja.
Aragonte - Pon 21 Sty, 2013 20:55

Admete napisał/a:
A chcę - tylko, co w tej przesyłeczce? Przypomnij na pw ;)

Kod H1 :mrgreen:

Admete napisał/a:
A może ci zdradzę sekret, że twoja zimowa zakładka już prawie gotowa ;) I nie tylko twoja.

Yeeeeeaaaaaah! :kwiatki_wyciaga: :cheerleader2:

praedzio - Pon 21 Sty, 2013 20:57

Aragonte napisał/a:
Nagrałaś to?

No, jasne! ;) Zaraz wrzucę w neta.