To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

praedzio - Śro 11 Lut, 2009 15:10

Jak wygląda dzień spędzony na planie kręcenia jednego z odcinków Możliwe spoilery!
Agn - Śro 11 Lut, 2009 15:45

Jjjjjjak impalę człek opstrykał... *zazdrości*
Calipso - Śro 11 Lut, 2009 17:31

BeeMeR napisał/a:
Calipso napisał/a:
Także kochana Praedziu nie tylko Ty patrzysz na Jareda :foch2:
Praedzia chyba chce tak sprytnie wyciągnąć od nas wyznania :twisted:
Choć przyznaję, że w czwartym sezonie to mu podejrzanie szyja rozrosła i szczena :confused3: A w drugim i trzecim to był taki śliczny :serduszkate:

I pomyśleć że kiedyś był taki delikatny
Ale dużego kochamy tak samo jak w wersji midi :love_shower:

Basiu obejrzę,ale narazie utknęłam na drugim odcinku,bo c.j.się spsuło :cry2:

praedzio - Śro 11 Lut, 2009 18:11

Było o dłoniach, to dla odmiany o....

:thud:

Agn - Śro 11 Lut, 2009 18:28

Nogi też ma ładne. :mrgreen:
praedzio - Śro 11 Lut, 2009 18:35

... miałam na myśli stopy(ę)... :lol: Sasquatch...
Agn - Śro 11 Lut, 2009 18:38

Przy jego wzroście ciężko, by miał stópki jak Chinka. Mnie tam wielkość jego stóp nie przeszkadza. :)
Anaru - Śro 11 Lut, 2009 18:58

Agn napisał/a:
Przy jego wzroście ciężko, by miał stópki jak Chinka. Mnie tam wielkość jego stóp nie przeszkadza. :)

Mnie też nie :mrgreen:
W którym to wątku było ostatnio o proporcjach stóp i nosów...? :mysle: :mrgreen:

Agn - Śro 11 Lut, 2009 19:24

Na pewno chodziło o nosy?

Właśnie...
Skończyłam...
04x14...

Niech mnie ktoś teraz przytuli, bo przy walce zamieniłam się w miazgę i tak mi jakoś dziwnie. Po tych ostatnich dwóch odcinkach nie mogę się pozbierać. :(

Admete - Śro 11 Lut, 2009 19:51

Ja Cię przytulam...chociaż tez mi tak jakos niewyraźnie i smutno :przytul:
trifle - Śro 11 Lut, 2009 19:52

:przytul: :przytul: :przytul:
Mnie też było niemiło po tych ostatnich odcinkach... Zwłaszcza w 14. Taki niby ładny obrazek, Impala, most, a tyle nieufności i odległość między braćmi jak stąd do Niemiec przez Himalaje...

Anaru - Śro 11 Lut, 2009 20:07

Agn napisał/a:
Na pewno chodziło o nosy?

Wydaje mi się, że tak... :mysle:
I chyba się również jakaś dłoń przewinęła :mysle:

znalazłam! :excited:

http://forum.northandsout...p=200049#200049
Calipso napisał/a:
Podobno jaki nos,taka stopa :mysle:

Hmmm..... :mrgreen:

My z Basią jesteśmy dopiero po czwartym, ale czternasty już czeka...
Zaczynam się go nieco obawiać... :(

Agn - Śro 11 Lut, 2009 20:17

trifle napisał/a:
:przytul: :przytul: :przytul:
Mnie też było niemiło po tych ostatnich odcinkach... Zwłaszcza w 14. Taki niby ładny obrazek, Impala, most, a tyle nieufności i odległość między braćmi jak stąd do Niemiec przez Himalaje...

PRAWDA??? Borze, co ten serial ze mną wyprawia? :(

Mi tak niewyraźnie po tym wszystkim, że nawet rutinoscorbin nic na to nie poradzi. :pomocy:

Calipso - Śro 11 Lut, 2009 20:26

Anaru napisał/a:
Hmmm.....

Lepiej zapytajcie Aine o tamtą dłoń :mysle: :lol:

praedzio - Śro 11 Lut, 2009 20:57

Harryyyyyy! Tłumacz!!

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

trifle - Śro 11 Lut, 2009 21:38

Mateńko kochana... to portugalski? Bo tak momentami hiszpańsko pobrzmiewa, ale to hiszpański na pewno nie jest :mysle:
praedzio - Śro 11 Lut, 2009 21:53

To fragment programu z brazylijskiej TV.
trifle - Śro 11 Lut, 2009 22:05

Czyli jaki język? :D Ale pokazali tam fragmencik z pierwszych sezonów - ależ oni się pozmieniali...
Agn - Śro 11 Lut, 2009 22:07

Portugalski. Aczkolwiek pewnie w jakiejś ichniej odmianie.

Udało mi się!!! Dostałam SMS-a od kumpeli. Napisała, że SPN jest super i chce 2 sezon. W KOŃCU SUKCES!!! Z tej okazji stawiam wszystkim kolejkę purple nurples i zmykam "spać". :mrgreen:

Harry_the_Cat - Śro 11 Lut, 2009 22:08

praedzio napisał/a:
Harryyyyyy! Tłumacz!!

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Połowa jest wprowadzeniem - o serii, krótkie streszczenie (powiedzieli, że sprzedana do 68 krajów), potem krótkie info o filmach, a jeśli chodzi o wywiad:

P: Jakie cechy cenisz w dziewczynie?
J: Szczerość, inteligencja, poczucie humoru (to ja, wypisz-wymaluj) i takie, które lubią siebie i nie szukają uwagi za wszelką cenę i które nie zajmują się byle czym (tu nie do końca czaję o co może chodzić).
P: Fani chcą wiedzieć - jesteś sam?
J: Nie, mam dziewczynę.
P: Za czym tęsknisz najbardziej z czasów, kiedy nie byłeś sławny?
J: Za poczuciem anonimowości. Super było być nieznanym. Brakuje mi tego, kiedy wychodzę na ulicę. A teraz to trochę jak praca - muszę dbać o to, jak wyglądam.
P: Jak ci się pracowało nad F13?
J: Było super, byliśmy w Texasie, obok miejsca, w którym się urodziłem. Ekipa byłą świetna, wieczorami wychodziliśmy się bawić.
P: Wierzysz w przesądy?
J: Trochę - i potem jest jakaś historia o podróży do Vancuver, którą przełożył na sobotę 14... Ale nie łapię całości.

PS. Ale proszę tego nigdzie nie cytować, bo momentami to luźne tłumaczenie :-P

Harry_the_Cat - Śro 11 Lut, 2009 22:13

Agn napisał/a:

To wersja brazylijska. Wymowa sporo się różni od kontynentalnej. Jest też trochę różnic gramatycznych i ortograficznych.

Nie wiem, czy dla Was to będzie widoczne, ale piosenka z Herkulesa w wersji portugalskiej: http://www.youtube.com/watch?v=gW7gFGJ_Y5M
i portugalskiej-brazylijskiej:
http://www.youtube.com/watch?v=CawZahzaAt8

(chyba słabo słychać różnicę :mysle: )

Aragonte - Śro 11 Lut, 2009 22:27

Agn napisał/a:

Udało mi się!!! Dostałam SMS-a od kumpeli. Napisała, że SPN jest super i chce 2 sezon. W KOŃCU SUKCES!!! Z tej okazji stawiam wszystkim kolejkę purple nurples i zmykam "spać". :mrgreen:

A ja swojej kumpeli z pracy nie zaraziłam - pożyczyłam I sezon i kicha...

Anaru - Śro 11 Lut, 2009 22:31

My z Basia mamy niecny plan na weekend - zwalamy sie naszej koleżanki, która ma plazmę i na wielkim ekranie będziemy oglądać :excited:
Jak tylko Monika sie nie zbuntuje, bo nie oglądała i trochę nie ma zaufania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Albo zaskoczy, albo będzie wiadomo, że nie ;)

praedzio - Śro 11 Lut, 2009 22:35

Harry... :kwiatki_wyciaga: JESTEŚ WIELKA! :kwiatki_wyciaga:

Ja swojej koleżance z pracy regularnie dogrywam kolejne odcinki. Jest zachwycona i pyta o więcej. Ostatnio coś wspominała, że ma zamiar kogoś jeszcze zsupernaturalizować...

Agn - Śro 11 Lut, 2009 23:32

Aragonte, wiesz ilu ludziom ja usiłowałam pranie mózgu zrobić? I zero! To pierwszy raz, kiedy odniosłam sukces! *napawa się boskim uczuciem*

Anaru napisał/a:
My z Basia mamy niecny plan na weekend - zwalamy sie naszej koleżanki, która ma plazmę i na wielkim ekranie będziemy oglądać :excited:

*zawistne spojrzenie*