Seriale - Czas honoru
Anaru - Pon 19 Mar, 2012 12:57
| Agn napisał/a: | | Usiłuję się czaić, że niby sprzątam i wcale nie przeglądam forum |
Taa, to samo
Agn - Pon 19 Mar, 2012 15:38
Nawet mi się udało, hihihi. Znaczy się posprzątać cotygodniowo i poszperać po forum.
Chcę trzeci sezon CH...........................................................! *jęczy i zawodzi* I czwarty teeeeż... A w ogóle to mógłby już być piąty w telepudle i już! *focha się* Fazę mam straszliwą. Ech...
Kaśku, ty nam regularnie zdawaj raporty z lektury, hę?
Anonymous - Pon 19 Mar, 2012 16:08
Ale ja skończyła już...
Agn - Pon 19 Mar, 2012 16:20
No to detale prosim! A najbardziej drobiazgowo o chłopakach! A zwłaszcza o jednym, hehehe...
<----------------------
Anonymous - Pon 19 Mar, 2012 17:01
No Władek to taka dziewica Orleańska, za spódniczkami się nie ogląda. Dodatkowo języków nie zna, z czego wynika masa zabawnych sytuacji. Trafia na Szucha, troszkę w innych okolicznościach i od niego zaczyna sie wielka wsypa Podziemia. Guzika zwie guzikiem w ciut fajniejszych okolicznościach. A michaś ma ciekawe pomysły na uwolnienie brata, niestety kumple odwracają się plecami do niego i pomaga mu lubieżna aktualna kochanka, poczciarka. Dopiero powrót do kraju Czesława rusza sprawę odbicia Władka...
Agn - Pon 19 Mar, 2012 18:40
| lady_kasiek napisał/a: | | No Władek to taka dziewica Orleańska, za spódniczkami się nie ogląda. |
Bo on taki jest. A żeby równowaga w przyrodzie została zachowana, to Michał za spódniczkami gania ponad miarę.
Anonymous - Pon 19 Mar, 2012 19:50
Michaś to dziwkarz straszny. Za to Synu na powtórkę serialu mnieś namówił. Wlaśnie aresztują Władka... a i bym zapomniała. W książce to Michał idzie do Matki.
Agn - Pon 19 Mar, 2012 20:21
A to pamiętam, bo nadziałam się na tę scenę przy dogłębnym przeglądaniu i też mnie to zdziwiło.
Anonymous - Śro 21 Mar, 2012 20:26
Oglądam dalej. Alez ten serial wciąga i ile wątków zapomniałam.
A ten dowódca z sezonu z Panem tadeuszem, tosz on po lasach hasał, skund on wzieni się we stolycy, jak taki negatywnie do ZWZ-u nastawion był?
Agn - Pią 23 Mar, 2012 21:16
| lady_kasiek napisał/a: | | A ten dowódca z sezonu z Panem tadeuszem |
Masz na myśli Krawca?
nicol81 - Pią 23 Mar, 2012 22:20
Karol się pojedynkował? Nie może być
| lady_kasiek napisał/a: | | W książce to Michał idzie do Matki. |
E, szkoda - podobało mi się, że to właśnie Guzik trzymał się zasad konspiracyjnych, jako jedyny.
Ta ksiązka pokrywa pierwszy sezon?
nicol81 - Pią 23 Mar, 2012 22:20
Karol się pojedynkował? Nie może być
| lady_kasiek napisał/a: | | W książce to Michał idzie do Matki. |
E, szkoda - podobało mi się, że to właśnie Guzik trzymał się zasad konspiracyjnych, jako jedyny.
Ta ksiązka pokrywa pierwszy sezon?
Agn - Pią 23 Mar, 2012 22:55
Mniej więcej, z tymi drobnymi różnicami, ale z tego co zaobserwowałam kończy się wraz z końcem pierwszego sezonu.
A ja skończyłam dodatkido drugiego sezonu. Bardzo mi się podobają filmiki dokumentalne z opowiadaniem aktorów - o okupacyjnej Warszawie, broni, strojach, fałszywych papierach itd. Choć szkoda, że takie krótkie, ale mimo wszystko przybliżają realia życia w okupowanej stolicy.
nicol81 - Sob 24 Mar, 2012 12:02
| Agn napisał/a: | | Mniej więcej, z tymi drobnymi różnicami, ale z tego co zaobserwowałam kończy się wraz z końcem pierwszego sezonu. |
A jest coś wspomniane o cdn? Ciekawi mnie historia Tadeusza...
Juz sie zorientowałam, w jakich filiach to mają i będę czatować.
| Agn napisał/a: | | Choć szkoda, że takie krótkie, ale mimo wszystko przybliżają realia życia w okupowanej stolicy. |
Świetny pomysł - zwłaszcza biorąc pod uwagę krytykę realiów serialu.
Agn - Sob 24 Mar, 2012 18:52
Mogłoby być tego więcej i dłużej, ale nie narzekam. Cieszę się, że dorzucili cokolwiek. Pokazują tam serialowy bazarek i jak to wyglądało naprawdę (nie ma się co czepiać), broń, kawiarnię "U aktorek". Fajne jest też to, że każdy filmik prowadzi inny aktor i to wcale nie tylko główna czwórka, bo jest np. Ewa Wencel (dopiero niedawno zwróciłam uwagę, że ona także współtworzy scenariusz serialu!) czy Olga Bołądź (zachwyca mnie uroda tej aktorki). Choć szkoda, że tak żadnego aktora reprezentującego obóz wroga, ale nie można mieć wszystkiego.
Względem książki - nie wiem, czy będzie c.d. Aczkolwiek chciałabym, nie powiem.
Anonymous - Nie 25 Mar, 2012 12:53
http://histmag.org/?id=4550 fajny artykuł na temat serialu
Anonymous - Sob 31 Mar, 2012 21:49
SWkończyłam drugi sezon. jako, ze gdzieś mi się zapodziały odcinki musiałam nabywać, ale dzięki temu ogladałam w rozsądniejszym rytmie.
Agn Ty oglądałaś dodatki - powiedz mi kochana czy jest powiedziane co to za miejsce na ktorym spotykają się początkowo Mosler z kwapiszem a później ludzie od Moslera z kwapiszem i z Moslerem?
O wielu wątkach zapomnialam. dzięki synowi sobie powtórzyłam.
Rainer mnie kręci uwielbiam takich facetów... oj zdeprawowałoby się Larsa.... Chociaż i tak Cichociemni wciąż nie lubię Rożdżki i Zakościelnego. O ile Zakościelnego jestem w stanie zaakceptować tak Wanda w wykonaniu Różdżki jest be i fe!
Agn - Sob 31 Mar, 2012 22:04
| lady_kasiek napisał/a: | | czy jest powiedziane co to za miejsce na ktorym spotykają się początkowo Mosler z kwapiszem a później ludzie od Moslera z kwapiszem i z Moslerem? |
Nie, nie było o tym ani słowa. A też mnie to interesowało. Pewnie jakiś większy urząd. | lady_kasiek napisał/a: | | O ile Zakościelnego jestem w stanie zaakceptować tak Wanda w wykonaniu Różdżki jest be i fe! |
Ot i mam tak samo. Po pewnym czasie wręcz polubiłam Maćka Zakościelnego w tej roli, a z Magdą Różczką ciągle mi nie po drodze.
Anonymous - Sob 31 Mar, 2012 22:10
| Agn napisał/a: | | Nie, nie było o tym ani słowa. A też mnie to interesowało. Pewnie jakiś większy urząd. |
Nie wygląda to na urząd... chociaż.... mógł być sąd, w pierwszym sezonie Janek mówi, że idzie do sądu a Mongoł pyta dlaczego nie idzie przez sąd... czyli budynek sądu stał na linii granicznej getta i tam mogli się mieszać Żydzi i nie-Żydzi.
Normalnie Zakościelnego tez mogę znieść, ale jego kochanicy ni hu hu
Anonymous - Nie 01 Kwi, 2012 16:12
Synu skoro skończyłaś tez drugi sezon może byś się dołączyła do oglądania trzeciego?
Agn - Nie 01 Kwi, 2012 21:10
Jak tylko nabędę sezon numer trzy, ok? Bo na razie nie posiadam.
Anonymous - Nie 01 Kwi, 2012 21:16
Spoko ale moze chcesz wersję mniej prawą....?
Agn - Nie 01 Kwi, 2012 21:20
Nie, nie, taką już posiadałam, ale teraz postanowiłam, że jak chcę obejrzeć raz jeszcze, to nie będę czekać, aż CocoJumboTV zrobi powtórki, tylko sobie po prostu zakupię. Serial jest tego wart.
Anonymous - Nie 01 Kwi, 2012 21:22
Też bym kupiła, tylko składam na koncert... :/
To ja czekam z trójką na Cię, daj sygnał do rozpoczęcia
Agn - Nie 01 Kwi, 2012 21:31
*salutuje* Ta jesss!
Acz uzbrój się w cierpliwość, bo nie wiem, kiedy to nastąpi...
|
|
|