Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
Agn - Wto 11 Lis, 2008 19:39
Też miałam taką nadzieję, ale, jak powszechnie wiadomo, nadzieja matką głupich. Swoją szosą szkoda, że o tym nie pomyśleli. Albo jeszcze lepiej - pomyślą za kilka miesięcy i tylko skończeni maniacy będą kupować to samo, żeby się okładki ładnie komponowały...
Gunia - Wto 11 Lis, 2008 19:50
| Agn napisał/a: | | Też miałam taką nadzieję, ale, jak powszechnie wiadomo, nadzieja matką głupich. Swoją szosą szkoda, że o tym nie pomyśleli. Albo jeszcze lepiej - pomyślą za kilka miesięcy i tylko skończeni maniacy będą kupować to samo, żeby się okładki ładnie komponowały... |
Kolejny argument, żeby poczekać. W końcu Nadzieja mi na trzecie imię.
Agn - Wto 11 Lis, 2008 19:56
Ja na okładkę czekała nie będę. W piątek robię nalot na sklepy i jeśli dorwę to nic, ale to absolutnie NIC mnie nie powstrzyma przed kupnem!
Gunia - Wto 11 Lis, 2008 20:28
Ja ostatnio zaszalałam książkowo i mój bilans finansowy oscyluje wokół -7 PLN, więc muszę się pocieszać.
Agn - Pią 14 Lis, 2008 20:12
MMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Saturn: 59,90 zł)
Post o niskiej... etc.
Gunia - Pią 14 Lis, 2008 20:14
2 DVD?
Aragonte - Pią 14 Lis, 2008 20:20
| Agn napisał/a: | MMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Saturn: 59,90 zł)
Post o niskiej... etc. |
A ja się wnerwiłam, bo w Saturnie najbliższym mojego mieszkania nie mieli
Tzn. stał stojaczek, na którym miały być rozłozone te DVD, ale samego Kaspiana - niet.
Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
No trudno, to pewnie kupię dopiero po weekendzie...
Agn - Pią 14 Lis, 2008 20:20
Guniu, no a jakie?
Aragonte, a to zależy, bo rano (no, ok. godz. 10.00) to tutaj też nie mieli. Kupiłam dosłownie przed kwadransem.
Gunia - Pią 14 Lis, 2008 20:28
| Agn napisał/a: | Guniu, no a jakie?
|
No to WOW!
Aragonte - Pią 14 Lis, 2008 20:53
| Agn napisał/a: | | Aragonte, a to zależy, bo rano (no, ok. godz. 10.00) to tutaj też nie mieli. Kupiłam dosłownie przed kwadransem. |
Byłam ok. 16-17.00
A niech to...
Agn - Pią 14 Lis, 2008 22:49
Hmm... Może będą mieli jutro...
Już obejrzałam usunięte sceny. Króciutkie, ale ostatnia była... mmm... NO I CZEMU JĄ WYCIĘLI?!!!!!!! Genialnie pasowała do tego, co przy okazji pojedynku Piotr mówił do Edmunda - czy się kiedyś zastanawiał co się stanie, jeśli umrzesz w Narnii. Ech...
No i wpadki z planu. Ben w pewnym momencie robi taką minę, że prawie padłam. Ale i tak najlepsza była Anna i jej problem z łukiem.
Jutro w zaciszu domowym będę się napawać filmem. Co za radość!
RaczejRozwazna - Sob 15 Lis, 2008 15:32
AAAAAAAAAAA to pędzę do Saturna Czy wtych scenach usuniętych są Kaspianowato-Zuzannowate też? Ale fajnie że już jest!!!
Agn - Sob 15 Lis, 2008 20:36
Jest jedno, gdzie była wymiana spojrzeń i dosyć oczywiste strzelanie do szyszek. Ale milutka scenka, nie powiem. Chociaż ja lubię tę ostatnią przed pojedynkiem i Miraza z Pretensjonatą i synem na balkonie.
Agn - Nie 16 Lis, 2008 09:18
Wieczorem się jednak nie dało - b. późno dorwałam się do odtwarzacza, więc chociaż kilka dodatków (niezłe) i wybrane sceny z komentarzem. Rozbroił mnie początek. Leci scena, jak to dr Cornelius budzi Caspiana.
Andrew: Tutaj mieliśmy małą zabawę, ponieważ w pewnym momencie zamieniliśmy Corneliusa na moją siostrę Alinę. Ben się bardzo zdziwił, jak go pocałowała.
Ben: Potem zresztą wpakowała mi się do łóżka, co było jeszcze bardziej zaskakujące.
Georgie: Eee... chyba nie powinniśmy o tym mówić, to film dla młodzieży.
Gunia - Nie 16 Lis, 2008 13:36
Hahahaha! Muszę to obejrzeć.
Agn - Nie 16 Lis, 2008 13:39
Koniecznie! Niektóre komentarze są naprawdę b. zabawne. Andrew nie omieszkał nawet skomentować kwestię otrzaskania z końmi Bena. Oni mu chyba tego nie zapomną.
Gunia - Nie 16 Lis, 2008 13:42
Żeby jeszcze tylko gotówka rosła na drzewach... Ale twarda jestem i wytrzymam.
Ten telefon do mamy?
Agn - Nie 16 Lis, 2008 13:44
Guniu, zapewne wierzysz w świętego Mikołaja, prawda? Ja myślę, że na 6. grudnia możesz zamówić u w/w odpowiedni film.
Khmm, tak, dopiero dziś po seansie przyjrzałam się dokładniej strojowi Willa w ostatniej scenie narnijskiej. Też miał ładny. Albo Skandar jak jedzie na koniu podczas wejścia do miasta - też był ciekawy. Prostszy, ale b. ładny.
Gunia - Nie 16 Lis, 2008 13:51
| Agn napisał/a: | | Guniu, zapewne wierzysz w świętego Mikołaja, prawda? Ja myślę, że na 6. grudnia możesz zamówić u w/w odpowiedni film. |
Na św Mikołaja to ja już wymarudziłam prezent. Może pod choinkę?
Agn - Nie 16 Lis, 2008 14:29
Hmm. Wobec tego pod choinkę. Chyba że masz po drodze urodziny...
Ach, no i co ważniejsze - wyjaśnili, dlaczego Caspian w filmie jest ciemnowłosy. Heh, dokładnie to samo wyjaśnienie wymodziłam ze znajomą. ^^
Admete - Nie 16 Lis, 2008 14:48
Co napisali na temat tych włosów?
Ja na razie cieszę się, że udało mi się film w oryginale obejrzeć. Na początku zaskoczył mnie akcent Telmarów Świetny pomysł. Bardzo mi się podobało takie rozwiązanie.
Agn - Nie 16 Lis, 2008 14:52
Powiedzieli (to w komentarzach było), że Telmarowie pochodzili z okolic Morza Śródziemnego, więc, przepraszamy panie Lewis, ale Caspian blondynem nie miał jak być. A do roli Telmarów wzięli Włochów, Hiszpankę (Pretensjonata) etc. No i wyszło świetnie.
Admete - Nie 16 Lis, 2008 15:20
Rewelacyjnie to wyszło w filmie...Znów mam ochotę obejrzeć
Agn - Nie 16 Lis, 2008 15:52
Hehe, bez dubbingu to zupełnie inny film, prawda?
Admete - Nie 16 Lis, 2008 21:07
Zupełnie inny - nikt mi nigdy nie wmówi, że duubing to dobra rzecz
|
|
|