Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Czw 28 Sty, 2010 15:27
Hmmm...ja jednak bardziej emocjonalnie reagowałąm na Paradox - moze dlatego, ze tam wszystko rozgrywało sie szybciej i wiedziałąm z góry, ze to tylko 5 odcinków. Przy FF po doświadczenaich z Lost, który mnie bardzoz awiódł, jestem ostrożniejsza.
Caitriona - Czw 28 Sty, 2010 17:45
| Admete napisał/a: | | ja jednak bardziej emocjonalnie reagowałąm na Paradox - moze dlatego, ze tam wszystko rozgrywało sie szybciej i wiedziałąm z góry, ze to tylko 5 odcinków. |
To jeste jeden z powodów dla których ten serial mi się tak spodobał. Jest krótszy, więc wiecej się dzieje, nie rozwleka się. Cały czas trzyma niezłe tempo, oglądałam go cała w napięciu. Jeśli następne odcinki miałaby tak wyglądać, to ja się piszę!
milenaj - Czw 28 Sty, 2010 17:52
Ja oglądałam tylko pierwszy odcinek. Nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobało, ale na razie nie mam chęcie, żeby się zabrać za resztę. Ake coraz bardziej mnie zachęcacie....
Admete - Czw 28 Sty, 2010 20:17
Współczesne seriale brytyjskie z elementem fantastyki są dość specyficzne i różnią się od amerykańskich. Pamietam jak się strasznie bałam, ogladając Afterlife, a nigdy nie bałam się w trakcie oglądania Medium.
milenaj - Czw 28 Sty, 2010 20:32
Oglądałam i faktycznie nerwy trzeba było mieć mocne.
BeeMeR - Pią 29 Sty, 2010 09:47
Mnie w sumie ani Paradox ani FF mnie nie wzrusza jakoś szczególnie, P. jest bardziej zwarty, owszem, FF się czasem roztkliwia nad czymś i mam wrażenie, że bohaterowie w dużej mierze na własne życzenie tworzą sobie problemy - np. ile można międlić "ale ty mnie z nim być może zdradzisz"
No litości, w takich momentach brałam na przeczekanie i aż akcja znowu ruszy z kopyta
Admete - Pią 29 Sty, 2010 09:55
| Cytat: | | No litości, w takich momentach brałam na przeczekanie i aż akcja znowu ruszy z kopyta |
I dlatego z mojego punktu widzenia Paradox jest lepszy
A wiesz w jakim serialu jest głównie akcja, a psychologię sprowadzono do minimum? W 24! To jest w moim przypadku idealny serial na odmóżdżenie w szybkim tempie za pomocą licznych intryg i strzelanin Uwielbiam 24 Tam wszystko jest mozliwe.
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 09:59
Podobnie jest w Bez śladu, chociaż może nie tak spektakularnie jak w 24.
Admete - Pią 29 Sty, 2010 10:15
Bez porównania. W Bez śladu to jednak jakaspsychologia jest. 24 to jest mój ukochany serial w stylu "Zabili go i uciekł"
BeeMeR - Pią 29 Sty, 2010 10:20
Cóż, ani 24 ani Bez śladu nie widziałam
Ale to nie jest tak, że ja lubię tylko akcję - oglądam przecież Chirurgów, gdzie gadanie o wszystkim i o uczuciach/związkach jest na pierwszym miejscu, dopiero potem chirurgia i "akcje" - mnie się po prostu FF wydaje nierówne, a za tym nie przepadam.
Admete - Pią 29 Sty, 2010 10:29
| Cytat: | | Ale to nie jest tak, że ja lubię tylko akcję - oglądam przecież Chirurgów, gdzie gadanie o wszystkim i o uczuciach/związkach jest na pierwszym miejscu, dopiero potem chirurgia i "akcje" |
A ja lubię wyważenie. FF jest dla mnie wyważone. GA - tam to jest przegięcie w strone romansową, bo ja obyczaj lubię, ale samego romansu nie zdzierżę. Zwłaszcza jak idzie w harlekina. Bo jeszcze jakiś ładny melodramat, jakiś romans z sensem i jakimś logicznym zamknięciem. W GA jest juz niestety tylko spanie każdego z każdym, a tego nie znoszę. Chyba małomiasteczkowa moralnośc ze mnie wychodzi. GA było bardzo dobre, zabawne i wzruszające, i chyba dlatego tak mnie złości, że zostało przez scenarzystów tak zniszczone.
Od czasu do czasu miewam napady na czystą akcję - takie swietnie zaaranżowane sceny walki ( na mierze na przykład ), strzelanin, pościgów. Na zwroty akcji, adrenalinę To wina mojego brata, bo z nim oglądałam takie rzeczy
BeeMeR - Pią 29 Sty, 2010 12:27
Mnie się w FF najbardziej podoba co innego: piękne zdjęcia
Może to pikuś, generalnie dopełnienie serialu, akcji, dialogów, bohaterów itp, ale naprawdę urzeka mnie piękne filmowanie miast i innych lokacji, aż chciałoby się rzec "z miłością"
A na pewno ładnie i ciekawiej od innych seriali, które pokazują ciągle takie same lub podobne ujęcia miasta, szpitala itp
Admete - Pią 29 Sty, 2010 12:46
No tak, masz racje co do zdjęć. Fajnie jest pokazywany NY w White Collar - tam mają takie wstawki.
Calipso - Pią 29 Sty, 2010 16:17
| Admete napisał/a: | | 24 to jest mój ukochany serial w stylu "Zabili go i uciekł" |
Takie seriale omijam szerokim łukiem.Mój tata mi je obrzydził i teraz za żadne skarby ich nie oglądam
Admete - Pią 29 Sty, 2010 16:39
| Calipso napisał/a: | | Admete napisał/a: | | 24 to jest mój ukochany serial w stylu "Zabili go i uciekł" |
Takie seriale omijam szerokim łukiem.Mój tata mi je obrzydził i teraz za żadne skarby ich nie oglądam |
Ten jest cudny, uwierz mi. My się razem z bratem przy nim fazujemy Brat miał nawet dzwonek CTU na swojej komórce
aneby - Pią 29 Sty, 2010 23:56
Trudno mi zdecydować który serial mnie bardziej wciągnął. Faktycznie, FF jest nierówne. Są odcinki wbijające w fotel (dla mnie był ten z samobójstwem agenta), są też "zapchajdziury".
W Paradoxie jeszcze nie czas na zapychacze - za krótka seria Bardzo bym chciała, żeby powstałą druga.
A jak już jesteśmy przy kontynuacjach, pierwszy odcinek drugiej serii BH nie wgniata w fotel ... Moze się rozkręci ...
Admete - Sob 30 Sty, 2010 09:47
Ja nie oglądam BH, wole Survivors
Calipso - Sob 30 Sty, 2010 18:38
| Admete napisał/a: | | Ten jest cudny, uwierz mi. My się razem z bratem przy nim fazujemy |
Wierzę 24 to ten stary serial,który był z Sutherlandem ?
Z sensacyjnych seriali uwielbiam "Rodzinę Soprano".Dzisiaj oglądałam boxa z tym serialem,ale jest za drogi
Admete - Sob 30 Sty, 2010 20:04
Mafijne seriale jakoś nie dla mnie, u mnie od razu trzeba śwait ratować. Tak, to ten stary serial. Ma już 8 sezon
Calipso - Sob 30 Sty, 2010 20:53
| Admete napisał/a: | | Mafijne seriale jakoś nie dla mnie, u mnie od razu trzeba śwait ratować. |
Widać jestem zepsuta,bo uwielbiam kruczki i machlojki.Ratowanie świata jakoś nie dla mnie
| Admete napisał/a: | | Ma już 8 sezon |
O cholibka Przyznaj się,oglądasz cały od deski do deski ?
Admete - Sob 30 Sty, 2010 21:07
To zależy który. Zresztą ja to oglądam przez lata. Trzy pierwsze ogladałam w całości. Czwarty i piąty - przewijałam niektóre wątki Szósty sobie waściwie darowalam, bo jest słaby. Siódmy jest dobry, a obecny ósmy zapowiada sie świetnie.
W 24 tez jest sporo intryg, tylko wszystko dzieje się bardzo szybko, strasznie dużo zwrotów akcji.
damamama - Sob 30 Sty, 2010 22:00
Ja się ostatnio "wplątałam" w oglądanie "Pogody na miłość" (One Tree Hill). Fajny serial młodzieżowy (jak dobrze przypomnieć sobie młodość ), opowiadający o dwóch przyrodnich braciach chodzących do tego samego liceum, ich przyjaciołach i oczywiście perypetiach miłosnych. Bardzo wciągający serial. Szkoda, że nie wszystkie odcinki są dostępne. Jest w sumie siedem sezonów. Jak będzie która miała możliwość zobaczenia to polecam.
Calipso - Nie 31 Sty, 2010 15:01
| Admete napisał/a: | | To zależy który. Zresztą ja to oglądam przez lata. |
Faktycznie musi być dobry
Admete - Nie 31 Sty, 2010 15:33
| Calipso napisał/a: | | Admete napisał/a: | | To zależy który. Zresztą ja to oglądam przez lata. |
Faktycznie musi być dobry |
Zalezy, co kto lubi. Poza tym, jak wspominalam to jest rodzaj rodzinnej zabawy
Calipso - Nie 31 Sty, 2010 17:46
Rozumiem 24 na razie mnie nie pociąga
|
|
|