Komunikaty - Pytania techniczne
Calipso - Śro 05 Lis, 2008 14:11
Mamy kolejnego śmieciucha,o tu : http://forum.northandsout...p=177412#177412
Szkoda że ten chłystek nie trafił na wczorajsze problemy z forum
Alicja - Śro 05 Lis, 2008 14:34
a cóż to ma być? ktoś nie lubi Mary Barton?
aneby - Śro 05 Lis, 2008 17:02
Trzeba wyciąć, a linka raczej omijać szerokim łukiem. Pewnie jakiś małolat się bawi.
Very funny , ha ha.
ŁukaszG - Śro 05 Lis, 2008 19:04
Skasowałem post.
Dziś od rana forum działa całkiem przyzwoicie, cieszy mnie to tym bardziej, że w trakcie dnia nawet nie miałem za bardzo czasu, aby zadzwonić, a dopiero przed godziną dotarłem do domu.
Łukasz
Calipso - Śro 05 Lis, 2008 23:05
Dziękuję
trifle - Śro 05 Lis, 2008 23:07
Dopiero dotarłam do domu, forum działa. Uff...
Calipso - Śro 05 Lis, 2008 23:26
| trifle napisał/a: | | forum działa. Uff... |
Działa jak strzała
Gunia - Pon 10 Lis, 2008 21:27
Czy ktoś ma może pojęcie czy da się coś zrobić, jeśli dźwięk idzie mi w filmie dobrze, a obraz jest przyspieszony?
Harry_the_Cat - Wto 11 Lis, 2008 09:28
Nie mogłam się wczoraj zalogować - a właściwie strona mi się nie otwierała. Ten sam błąd, co ostatnio.
aneby - Wto 11 Lis, 2008 09:36
Tak koło północy strona się w ogóle nie otwierała.
Gosia - Wto 11 Lis, 2008 10:06
Wczoraj w nocy to caly internet mi zle chodził, wszystkie strony otwieraly się bardzo dlugo.
Czyzby za duzo ludzi w sieci?
ŁukaszG - Wto 11 Lis, 2008 12:15
| aneby napisał/a: | | Tak koło północy strona się w ogóle nie otwierała. |
Zauważyłem. Myślę, że czasami jak strona nie działa przez godzinę czy dwie w nocy, to nic innego jak prace na serwerze. Być może poszczególne serwery są odcinane od łączy tylko dlatego, aby bez problemu, sprawnie przebiegły wszelkie operacje typu backupy baz danych i podkatalogów wszystkich użytkowników. Najważniejsze, że w ciągu dnia wszystko działa teraz sprawnie.
| Gosia napisał/a: | | Wczoraj w nocy to caly internet mi zle chodził, wszystkie strony otwieraly się bardzo dlugo. Czyzby za duzo ludzi w sieci? |
Niestety infrastruktura teleinformatyczna w Polsce jest na tak słabym poziomie, że wyraźnie odczuwa się zwiększony ruch w niektóre wieczory.
Pozdrawiam
Luc
Gunia - Wto 11 Lis, 2008 18:16
| Mag13 napisał/a: | Jeśli plik video był konwertowany, to być może wybrana zostałą niewłaściwa liczba klatek na sekundę (FPS), np. 29,97 zamiast 25, i stąd rozbieżność obrazu i dżwięku.
...
W takiej sytuacji trzeba by jeszcze raz przekonwertować, ustalając właściwe parametry dla obrazu.... |
Dzięki, to może być to.
Calipso - Nie 16 Lis, 2008 08:54
Wczoraj wieczorkiem,podczas pisania wiadomości wyskoczył mi komunikat.Zrobiłam dla nie go fotkę,ale nie mogę jej zhostować,dlatego go przepiszę :
"Błąd zabezpieczeń :Niezgodność nazwy domeny
Podjęto próbę połączenia się z "update. mozilla. org" ,jednakże przedstawiony przez stronę certyfikat należy do "addons. mozilla. org" Jest to możliwe,jakkolwiek mało prawdopodobne,że osoba trzecia próbuje przechwycić komunikację z tą witryną.
Jeżeli istnieje podejrzenie, że przedstawiony certyfikat nie nalezy do "update. mozilla. org",należy anulować połączenie a następnie poinformować administratora witryny.
Czy spotałyście się z czymś podobnym?
trifle - Nie 16 Lis, 2008 11:57
Nie. Ale nie brzmi dobrze
ŁukaszG - Nie 16 Lis, 2008 12:25
| Calipso napisał/a: | "Błąd zabezpieczeń :Niezgodność nazwy domeny
[i]Podjęto próbę połączenia się z "update. mozilla. org" ,jednakże przedstawiony przez stronę certyfikat należy do "addons. mozilla. org" [...] |
Nie ma się czym przejmować. Ostatnie wersje przeglądarek są bardzo wyczulone na niewłaściwe certyfikaty, zbyt stare, lub z innym adresem, choć pochodzą od tego samego właściciela strony. Wydaje się oczywiste, że zarządzający stronami powinni zadbać o aktualność i zgodność z przyjętymi standardami certyfikatów dla swoich stron, ale tak nie jest.
Pozdrawiam
AdminLuc
Calipso - Nie 16 Lis, 2008 15:43
Dzięki Adminie
Naprawdę zaczęłam się martwić,bo taki komunikat pokazywał mi się kilka razy
Calipso - Pią 21 Lis, 2008 10:57
To znów ja Od wczoraj nie mogę obejrzeć fotek z żaby.Widzę jedynie miniaturki a po klinknięciu na nie pojawiają mi się jedynie linki do zdjęcia.Nie ma powiększenia W fotosiku i otofotkach jest wszystko ok,jednak żaba nie działa jak należy
Macie pomysły co mogło się stać?
asiek - Pią 21 Lis, 2008 11:38
Nie umiem wyłączyc funkcji "autoodtwarzania" w Windows XP Home ...Prooooszę o pomoc.
Anaru - Pią 21 Lis, 2008 11:43
| Calipso napisał/a: | | Od wczoraj nie mogę obejrzeć fotek z żaby.Widzę jedynie miniaturki a po klinknięciu na nie pojawiają mi się jedynie linki do zdjęcia.Nie ma powiększenia |
Żaba działa , ale spowolniała okropnie . "Udoskonalili ją" i teraz linki się pojawiają szybciej z lewej, a obrazek spoooooro później po prawej stronie ekranu.
Jak ja lubię udoskonalenia czegoś, co działa dobrze
Gosia - Pią 21 Lis, 2008 13:23
http://www.idg.pl/porada/107576.html
http://www.tweaks.pl/czyt...czenie,389.html
A najłatwiej tak:
System standardowo pyta przy włożeniu CD/DVD jaką operację ma wykonać, wybierz: "Nie wykonuj żadnej akcji", a poniżej jest: "Zawsze wykonuj wybraną akcję" zaznacz to i powinno być po sprawie.
Calipso - Pią 21 Lis, 2008 17:05
| Anaru napisał/a: | Żaba działa , ale spowolniała okropnie . "Udoskonalili ją" i teraz linki się pojawiają szybciej z lewej, a obrazek spoooooro później po prawej stronie ekranu. |
Zauważyłam że na mozzilce nawet jak czekałam trzy minuty(poważnie) to i tak były jedynie linki.Natomiast na explorerze od razu pojawia się i zdjęcie i linki i coś tam jeszcze.Wypada mi "lecieć" na dwie strony
No i śmiać mi się chce na te ich "udoskonalenie" żaby
BeeMeR - Sob 22 Lis, 2008 01:02
| Anaru napisał/a: | Jak ja lubię udoskonalenia czegoś, co działa dobrze | Mam dokładnie takie samo odczucie odnośnie udoskonalenia żaby
asiek - Sob 22 Lis, 2008 13:44
| Gosia napisał/a: | http://www.idg.pl/porada/107576.html
http://www.tweaks.pl/czyt...czenie,389.html
A najłatwiej tak:
System standardowo pyta przy włożeniu CD/DVD jaką operację ma wykonać, wybierz: "Nie wykonuj żadnej akcji", a poniżej jest: "Zawsze wykonuj wybraną akcję" zaznacz to i powinno być po sprawie. |
Gosiu, dziękuję za odzew. ...Niestety ten sposób nie wyłącza "autoodtwarzania". Mój problem można podobno rozwiązać tak:
Jeśli jesteś posiadaczem Windows XP w wersji Home możesz to zrobić wykorzystując rejestr systemu:
Uruchom Edytor Rejestru
Przejdź do klicza: HU\.Default\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Zmodysikuj wartość: NoDriveTypeAutoRun i nadaj jej wartość: B5 00 00 00. Aby przywrócić poprzednie ustawienia wpisz: 95 00 00 00 .
Od tej pory automatyczne odtwarzanie płyty będzie działało tylko dla płyt Audio.
Jednak nie wiem, czy ta porada jest trafna. Wolę nie ingerować w edytor rejestru, nie mając pewości, że podejmuję właściwe działanie.
Anaru - Sob 22 Lis, 2008 13:59
| BeeMeR napisał/a: | Mam dokładnie takie samo odczucie odnośnie udoskonalenia żaby |
Przejdźmy na używanie fotosika, ładuje parokrotnie szybciej, opis po polsku i łatwiutki w obsłudze. I pokazuje normalnie
http://www.fotosik.pl/
I też można po ileś tam zdjęć naraz ładować
Bo żaba mnie do szału doprowadza.
|
|
|