Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Gosia - Pią 06 Lut, 2009 07:34
Oki, fajnie by było , może jeszcze sprawdź obsadę, o ile się zorientujesz, o co (a raczej o kogo) mi chodzi
Pojawia się pewnie przez minute lub dwie
praedzio - Nie 15 Lut, 2009 12:50
Zacieram ręce z radości, bo udało mi się wyćwierkać pierwszy odcinek The Last Enemy. Zaraz zasiądę do oglądania - tylko jeszcze powiem, że główny bohater z urody bardzo przypomina mi niejakiego Sama W.
Admete - Wto 17 Mar, 2009 21:40
Podaję za Serialami Brytyjskimi
http://serialebrytyjskie....,21.html?430805
"Bohaterowie powracają w roku 1982. Fabuła na komisariacie będzie dotyczyła wielkiej afery korupcyjnej. Producent serialu zapowiedział, że w tym sezonie pojawi się postać z "Life on Mars" ("Życie na Marsie"), która zakwestionuje śmierć Sama Tylera. Jeśli nie będzie to osobiście główny bohater "Life on Mars", to podejrzenia padają na Annie Cartwright albo na Franka Morgana. Inną opcją jest wystąpienie ojca Sama, Vica, który może pojawić się w roli gangstera prowadzącego swoje brudne interesy w stolicy Anglii. Nie należy zapominać o "drugim" Samie Tylerze, który w "Life on Mars" w 1973 r. miał 4 lata. Być może w 1982 r. zawita do Londynu na wycieczce klasowej?
Sama historia Alex jest bardziej złożona niż ta opowiedziana w "Life on Mars", dlatego scenarzyści przewidzieli 3 sezony serialu. Twórcy nie wykluczają kolejnego spin-offu, jednak najpierw muszą zakończyć prace nad "Ashes to Ashes". "
Caitriona - Śro 18 Mar, 2009 10:33
O, rany, trochę już zapomniałam o tym serialu (wstyd ) A będą trzy sezony, no, no.
Admete - Pon 23 Mar, 2009 18:43
Obejrzałam dwa odcinki serialu Castle i moge powiedzieć, że mi się podoba Sympatyczni bohaterowie, sporo humoru i całkiem zgrabne historie kryminalne. A do tego Nathan Fillion
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Caitri byłam dziś na poczcie ;-)
Caitriona - Pon 23 Mar, 2009 19:00
| Admete napisał/a: | | Caitri byłam dziś na poczcie |
Obejrzałam sobie ten klip: zapowiada się bardzo, bardzo obiecująco Humor, sensacja, twarda pani policjant, no i Fillion
Admete - Pon 23 Mar, 2009 19:12
Pokochasz Richarda w parze z twarda panią detektyw - która nomen omen ma na imię Kate
Caitriona - Pon 23 Mar, 2009 19:22
| Admete napisał/a: | | która nomen omen ma na imię Kate |
Już ją lubię!
Caitriona - Wto 24 Mar, 2009 15:57
Jestem po pierwszym odcinku serialu Castle Tak się nie mogłam doczekac że wszystko odłożyłam i obejrzałam. I warto było Dla Filliona i jesgo bohatera, dla humoru, dla pani policjantki i mamy gł. bohatera. Podoba mi się. Dzięki Admete
Kilka avków z pierwszego odcinka: http://i-love-impala67.bl...your-grave.html
Admete - Wto 24 Mar, 2009 16:40
Tak szybko?! Wiedziałam, że ci się spodoba
Caitriona - Wto 24 Mar, 2009 17:14
| Admete napisał/a: | | Tak szybko?! |
Tak! Poczta była z rana, więc nie mogłam się po prostu powstrzymać
praedzio - Pon 30 Mar, 2009 00:21
Od piątku raczę się serialem La Femme Nikita z Petą Wilson i Royem Dupuis w rolach głównych. Kurczę! Zapomniałam już, jakie emocje potrafi wywołać dwójka głównych bohaterów. Najbardziej przykuwają uwagę nie słowa, a gesty: drobne muśnięcia dłoni, gładzenie po włosach, wiele mówiące spojrzenia... A wszystko to na tle zapierających dech w piersi akcji, czy też nasączonej intrygami atmosfery panującej w Sekcji Pierwszej... Znowu wsiąkam w ten serial...
Caitriona - Wto 14 Kwi, 2009 11:29
A ja jestem po trzech odcinkach bardzo sympatycznego serialu The No. 1 Ladies Detective Agency, produkcji RPA i Wlk. Brytanii. Rzecz się dzieje w Botswanie, gł. bohaterka, młoda rozwódka Precious Ramotswe dziedziczy po ojcu znaczną ilość pieniędzy i to pozwala jej być samodzielną kobietą i zostać panią detektyw. Pomaga jej w tym jej sekretarka Grace Makutsi (97/100 punktów na egzaminie końcowym w szkole sekretarek). Pani detektyw ma różne sprawy: raz szuka psa, raz zaginionego syna, szuka niedoszłego mordercy lub dowodów na zdradę męża klientki. A wszystko to w scenerii afrykańskiej, piasek i krzaczorki, przy etnicznej muzyce. Bardzo lubię główną bohaterkę: jest słusznie zbudowana, pełna wdzięku i mądra. Cały serial jest bardzo fajny, ciepły i sympatyczny. Ja się na nim dobrze bawię.
Więcej: http://www.filmweb.pl/f44...ncy%2C+The,2008
http://www.imdb.com/title/tt1356380/
Fibula - Wto 14 Kwi, 2009 18:37
| Caitriona napisał/a: | | A wszystko to w scenerii afrykańskiej, piasek i krzaczorki, przy etnicznej muzyce. |
Ooo, będę musiała zapamiętać, że ten serial już jest. Powieści z tej serii też są całkiem sympatyczne.
Admete - Nie 10 Maj, 2009 21:09
Caitri zapomniałam Ci napisać - w 3 odcinku Ashes to Ashes:
Gene drives the Quattro around to the sound of Eye of the Tiger!
Jestem znów absolutnie zakochana w Gene Gene
Muzyka z odcinka 3:
UB40 - Food For Thought
Trio - Da Da Da
Survivor - Eye of The Tiger
Duran Duran - Reflex
The Thompson Twins - Lies
Tight Fit - The Lion Sleeps Tonight
Odcinek 2
Echo & The Bunnymen - The Back of Love
Kid Creole & The Coconuts - Stool Pigeon
Squeeze - Tempted
Japan - I Second That Emotion
Phil Collins - In the Air Tonight
The Jam - Town Called Malice
Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen
Orchestral Manoevres in the Dark - Messages
Flock of Seagulls - Wishing (If I Had A Photograph of You)
Odcinek 1;
Funboy 3 - The Lunatics Have Taken Over The Asylum
Duran Duran - Rio
Haircut 100 - Love Plus One
ABC - The Look of Love
Adam and the Ants - Stand and Deliver
Kraftwerk - The Model
The Specials - Working For the Rat Race
Hot Chocolate - You Sexy Thing
Human League - Mirror Man
Caitriona - Nie 10 Maj, 2009 22:20
Wiesz, ze ja sobie chyba zrobię składankę z tego serialu? Świetna ta muzyka! I jak będzie Eye of the Tiger to będzie taki łącznik z playlistą z SPN
A Genie Gena uwielbiam już od pierwszego odcinka LoM The Guv jest bosski! Mało nie padłam przy drugim odcinku: Guv i masoni
Admete - Pon 11 Maj, 2009 05:40
Jak zrobisz składankę, to ja sie piszę
Caitriona - Pon 11 Maj, 2009 13:28
Oczywiście
Admete - Wto 12 Maj, 2009 07:17
Muzyka z 4 odcinka:
Bananarama/Funboy 3 - It Aint What You Do, It's The Way That You Do It
Pigbag - Papa's Got A Brand New Pigbag
The Korgis - Everybody's Gotta Learn Sometime
Niestety to podobno nie wszystkie utwory.
Caitriona - Wto 12 Maj, 2009 10:32
Poprzednie już mam, niestety nie jest to komplet...
Harry_the_Cat - Śro 20 Maj, 2009 01:02
Nie wiem, czy ktoś jeszcze tu śledzi Prison Break - ja się właśnie załapałam na finałowe 10 minut 4 serii w telewizji -
Admete - Śro 20 Maj, 2009 05:17
Caitri pewnie obejrzy do końca.
Caitriona - Śro 20 Maj, 2009 11:12
| Admete napisał/a: | | Caitri pewnie obejrzy do końca. |
Kiedyś pewnie tak Może właśnie w wakacje, gdy nie bedzie moich seriali dokończę PB
Harry_the_Cat - Śro 20 Maj, 2009 19:30
eeeeeeeee.... to nikt nie skomentuje mojego spoilera?
Admete - Śro 20 Maj, 2009 19:38
Ja wiedziałam wcześniej, a PB skończyłam oglądać w 2 sezonie, więc jakos nie jestem zainteresowana
|
|
|