Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Pią 30 Cze, 2017 13:53
Z tymi szminkami na ustach to już musimy przeżyć Oglądam drugi odcinek Królowej siedmiu dni. Jakie fajne te małolaty. Nadal mi się podoba to inne podejście do kręcenia serialu kostiumowego. Takie bardziej naturalne, bez koturnu. Piękne zdjęcia, wnętrza, ciekawi aktorzy. Król doskonały.
BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 13:57
Maraton FMW trwa w najlepsze
12 odc. i głęboka refleksja - już widzę, jak bym zasnęła z PSJ przyklejonym do pleców (i pupy ) Albo w tak ścisłym objęciu - ale ramiona zacne oj, zacne
Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 14:02
Król jest od razu własciwy? Znaczy - gra go od początku docelowy aktor, nie młodsza wersja. "Zrobiony" jest do roli rewelacyjnie, wygląda po prostu obłędnie
Zmieniąjąc temat: nowa kocimiętka jest bardzo przyjemna; tylko Siwona z Oh My Lady mi tu brakuje.
http://www.dramabeans.com...-youre-a-daddy/
Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 14:07
| BeeMeR napisał/a: | 12 odc. i głęboka refleksja - już widzę, jak bym zasnęła z PSJ przyklejonym do pleców (i pupy ) Albo w tak ścisłym objęciu |
Dokładnie I ściśnięta najlepszym push-upem Ale jego naturalność w zagarnianiu w objęcia, swoboda dotyku jest zachwycająca.
Admete - Pią 30 Cze, 2017 14:07
Tak od razu jest właściwy. A teraz dostaję ataków śmiechu przy dwóch zbuntowanych nastolatkach Potem będzie pewnie tragicznie i dramatycznie, ale te pierwsze odcinki mają sporo humoru.
EDIT: hmmm...w większej dawce, to jest za bardzo chaotyczne, nieprawdopodobne i dziwaczne. Przy czym niczego nie odwołuję - nadal uważam, że jest to również ciekawie i pięknie zrobione, ale chyba jednak bym się zmęczyła za bardzo. Absolutnie nie zniechęcam i pozbieram, bo obiecałam i może mi się odwidzi
BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 17:41
| Trzykrotka napisał/a: | I ściśnięta najlepszym push-upem | Już bym najprędzej przebolała ten push up - a najlepiej potraktowała w nocy jak Dong Man koszulkę poprzednio
Ale ciepły, męski kaloryfer...
Inna sprawa, że podoba mi się to, że potrafią też przystopować, powolutku oswajając się ze sobą ponownie, na nowych warunkach
Admete - Pią 30 Cze, 2017 20:08
Czekam na zwiastun 13 odcinka FMW, a tu nic...Strasznie mnie śmieszą te spotkania i dialogi naszej pary z landlady - na przykład ten o młynach i o tym, co tam robili w czasach konserwatywnego Joseonu
Agn - Pią 30 Cze, 2017 23:43
Co za trąby jerychońskie pracują w koreańskiej stylizacji?!
Nawet mi się nie chce tego komentować...
Widziałam i czytałam! I też pomyślałam, że brakuje Siwona w OML.
Chciałam dziś nadrobić 4. odcinek FoS, ale oczy mi się z trzaskiem zamykają. Pół odcinka obejrzane, drugie pół do śniadania.
BeeMeR - Sob 01 Lip, 2017 07:31
| Admete napisał/a: | | Strasznie mnie śmieszą te spotkania i dialogi naszej pary z landlady | To kim ona jest według internautów? Zaginioną matką AR?
Młyny i ubijanie ryżu | Agn napisał/a: | Co za trąby jerychońskie pracują w koreańskiej stylizacji?! | No, w 12. FMW ten ryży fryz PSJ też mnie irytował - wcześniej był bardziej brązowy i mniej rzucał się w oczy
Skończyłam tą 12. wczoraj, podobało mi się spotkanie Dong Mana z ojcem, świetna jest ta "magiczna szafa" z przejściem na dach
Druga pięknie i dumnie zerwała z chłopakiem - brawo, najwyższa pora. Cieszy mnie, że zdołała spokojnie wyartykułować, co ją bolało najbardziej - każdy nieodebrany telefon, wyjście do różowej siksy, każda sekunda oczekiwania. I różowej też - że jak nie wiedziała, co jest między nią a Pracusiem to jedno, ale jak już znała sprawę to co innego i nie może zasłaniać się niewinnością i niewiedzą.
Najbardziej bym tej Drugiej życzyła, by spotkała kogoś nowego i wyszła za mąż po 6 miesiącach znajomości (a nie latach) i szybko została matką - w końcu tak bywa i są to często małżeństwa szczęśliwe.
Ale to drama, więc pewnie się pogodzą z Pracusiem - mam nadzieję, że tenże rymnie na kolana za swój brak stanowczości i pięknie się zrehabilituje - bo na różową pannę nie liczę - ona i rozwódka są z jednej sztancy: wrażliwość Wikinga na podboju - co z tego, że on nie chce, ja chcę i wlezę mu w życie jak nie drzwiami to oknem.
Bardzo czekam na kolejne odcinki
Odnośnie kocimiętki - czekam też na wpis o porannej niespodziankowej pobudce "z kim to ja spędziłam(em) noc"?
Admete - Sob 01 Lip, 2017 09:56
Zaginioną matką AR, jej ciotką, przyjaciółką rodziców Dong Mana i Ae Ry z młodości. Ale nie ma jakiegoś parcia na jedną wersje, raczej oczekiwanie jak u nas
Agn - Sob 01 Lip, 2017 11:26
Dokończyłam do śniadanka 4. odcinek FoS, a tam na zaostrzenie apetytu trup w wannie. Rany, kto zamordował tę dziewczynę??? Mam wrażenie, że się nad nią pastwił.
Admete - Sob 01 Lip, 2017 13:54
Poczekaj, poczekaj. A podejrzanych jest wielu. Na razie jeszcze nic nie wiadomo.
BeeMeR - Sob 01 Lip, 2017 14:33
| Admete napisał/a: | | przyjaciółką rodziców Dong Mana i Ae Ry z młodości. | To na pewno
Ploteczki militarne
https://www.dramafever.co...n-the-military/
https://www.dramafever.co...vice-exemption/
BTS FMW:
https://www.youtube.com/watch?v=vVSui0GJcgE
Agn - Sob 01 Lip, 2017 16:37
| BeeMeR napisał/a: | | https://www.dramafever.co...vice-exemption/ |
Matko jedyna, następny z rakiem.
| Cytat: |
Poczekaj, poczekaj. A podejrzanych jest wielu. Na razie jeszcze nic nie wiadomo. |
Dziś pewnie będę kontynuować.
Admete - Sob 01 Lip, 2017 18:48
Agn widziałaś teaser do CM?
https://www.youtube.com/watch?v=fCoUDCJwlmY
Agn - Sob 01 Lip, 2017 22:46
Leciałam właśnie jak jaskółka z dobrą nowiną! Widziałam na IG. No nareszcie!!!
Wygląda porządnie. Mrau! Będzie drama, nad którą będę śpiewać.
Znowu.
Trzykrotka - Nie 02 Lip, 2017 00:10
Matko kochana, Yoo Ah In ma raka? Niech się szybko stawia na nogi, biedak, on i Woo Bin.
| Admete napisał/a: | | Agn widziałaś teaser do CM? |
Ja nie widziałam Uaa, krwawo i ostro się zapowiada, jak już ma być kryminał na bogato, to niech będzie Cieszę się na tę odslonę Jun Ki i na dramę w ogóle.
Bo próbowałam oglądać SP i ręce mi opadly. Jeden krok w przód, trzy w tył. Zamiast sprawy kryminalnej i porządnego śledztwa mamy jakieś fiki-miki prokurator Cha (czy wy tez po garści dram tego pokroju macie wrażenie, ze koreańska prokuratura i policja to na zmianę skorumpowani dranie albo idioci? ) oraz nasza para, która po pójściu do lóżeczka - a jakże - zrywa ze soba.
Ja chyba pasuję, nie mam już serca do tej dramy. Sorry, Chang Wook, i tak cię kocham.
Jestem po mini-maratonie Lookout.
Normalnie paznokcie gryzę z nerwów. Niesamowicie emocjonująca jest ta drama. I co najważniejsze - wciaga przez to, że każe lubić bohaterów i współczuć im i ich bolesnym historiom. Jednych się kocha, innych nienawidzi. Scenariusz nie jest przekombinowany, choć można się czepiać kilku przegięć jak chodzi o umiejętności przeżycia i wywinięcia się z każdej opresji. Plaga nie przestaje być rewelacyjny, a w garniturach wygląda jak milion dolarów. I jakie ma długasne nogi! Pomyślałam sobie, ze młode pokolenie Koreańczyków - Japończyków tez - wygląda przy poprzednim jak inna rasa. Drągal-Plaga rozmawiający z malym ajussi - policjantem to by l komiczny widok, a scena nie śmieszna ani trochę.
Sprawa mordercy rodziny Duszki już zakończona, wchodzimy w etap odkrywania tozsamości Do Hana i tajemnicy krzywdy jego ojca i matki hakera. Na dziś przerywam, ale już się martwię, że maly mam zapasik odcinków, teraz trzeba będzie czekac nanowe.
Admete - Nie 02 Lip, 2017 06:55
Tak samo ostatnio myślałam - jakie on ma długie nogi, jak dobrze mu w tych trzyczęściowych garniturach. Obawiam się, że teraz będziesz gryzła palce jeszcze bardziej. Co do prawdopodobieństwa różnych elementów, to ja się nie czepiam, ponieważ to się mieści w konwencji.
CM - mam tylko nadzieję, że jak robią jeden krótki sezon, to się bardziej skupią na jakimś motywie-sprawie, która będzie przewodnia. Ja już nie lubię seriali z case of the week rozwiązywaną w 43 minuty odcinka...Liczę na to, że odcinki będą dłuższe, a sprawy pogłębione jak w Signal czy w Tunnel.
Obecne seguki mi nie pasują Królowa siedmiu dni jest ciekawie i pięknie zrobiona, dobrze zagrana, ale dla mnie chwilami od czapy. Brak mi logiki, wyjaśnienia powiązań między bohaterami, męczy mnie chaos uczuciowy i brak jakiejś konsekwencji w czymkolwiek. Taki misz masz, ale ja jestem z tych uporządkowanych. Cztery odcinki dzieciowe były bardzo dobre, potem pojawiły się dla mnie jakieś przeskoki, dziury, wydarzenia z kosmosu. Postacie przez to wydają mi się psychologicznie nieprawdopodobne. Ale to ja i nie zniechęcam. To się może podobać, próbujcie.
Zaczełam też Maskę i stwierdziłam, ze zamiany bohaterów, maski i tajne stowarzyszenia to nie moja para kaloszy. Rebel mi odpowiadało, bo było o ludziach z krwi i kości, miało jeden element niezwykły, ale nie był on nadużywany, a reszta wypadała normalnie. Lubiłam bohaterów, podobały mi się zdjęcia, muzyka, aktorzy mi pasowali i przebieg akcji również. Może ta King's Love się uda?
Forum soompi nie chce mi działać, znaczy się jest, ale jakieś takie rozstrzelone Przy czym na laptopie z W7 jest normalnie. Nie miałam żadnych uaktualnień na stacjonarnym...Nie wiem, o co chodzi.
EDIT: nic nie poradzę, soompi mogę czytać tylko na laptopie...Nie mam pojęcia, co się stało.
BeeMeR - Nie 02 Lip, 2017 10:39
| Trzykrotka napisał/a: | | nasza para, która po pójściu do lóżeczka - a jakże - zrywa ze soba. | czytałam o tym - "bo twój tatuś zabił mojego tatusia" - mnie to też utwierdza w niewracaniu do dramy
| Admete napisał/a: | | Ja już nie lubię seriali z case of the week rozwiązywaną w 43 minuty | A ja właśnie lubię
U mnie soompi działa normalnie.
W prawnikach rozwodowych doszłam do kissu - czyli udowadniania sobie, że można się całować bez uczuć głębszych podczas gdy mamay też udawanie związku, domniemanie związku i inne cudawianki
aż się dziwię, że takie pleple pasowało Admete - ale jako wakacyjna-odpoczynkowa drama jest ok Acz zdecydowanie bardziej podobają mi się Drudzy niż Pierwsi ale to drobiazg
Agn - Nie 02 Lip, 2017 11:29
Ja jakoś dramę skończę, nawet jeśli się zepsuła. Mnie nudzi tam bardziej wątek kryminalny, bohaterowie główni nadal bawią, ale mam lekkie tyły do was, więc może jeszcze się to zmieni.
Generalnie nie jest to dla mnie drama, która z dobrej zrobiła się beznadziejna. Jak czytałam wasze psioczenie na Nice guya to myślę, że lepiej trafiłam.
Szykuję już sobie paluszki. Rozćwiczam zapamiętale, bo chyba się nie oprę i będę się bawiła tłumaczeniem CM.
Ależ mnie czeka robota...
Admete - Nie 02 Lip, 2017 11:54
| BeeMeR napisał/a: | | A ja właśnie lubię |
Mnie to teraz strasznie nudzi i irytuje. Nie mam się jak wciągnąć. Takie pstryk i po sprawie. Jeśli więc w CM tak będzie, to raczej nie będzie mi się jakoś szczególnie podobało. Mam jednak nadzieję, że odcinki będą dłuższe i zrobią też dodatkowo jedną sprawę, która będzie rozwiązywana przez całość serialu. Pamiętam, że w oryginale były takie sprawy łączące odcinki serii.
| BeeMeR napisał/a: | | aż się dziwię, że takie pleple pasowało Admete - ale jako wakacyjna-odpoczynkowa drama jest ok |
Oglądałam to jako odstresowywacz na koniec roku szkolnego. Zwykle latem oglądam coś romansowego, rok temu to był All about my romance. Teraz Fight for my way. Divorce wpisuje się w ten schemat Ale nie zostawiłam tego serialu.
Mnie soompi też działa - na laptopie, na stacjonarnym nie. Czyli stacjonarny ma coś nie tak ( nagle ). Pewnie się coś odinstalowało albo zainstalowało. Choć na W 10 nie miałam ostatnio żadnych aktualizacji. Na W7 i owszem.
EDIT: Duel dobrze mi się ogląda. Akcja, aktorzy. Młodziak w roli podwójnej, a nawet potrójnej jest super. Aż mi szkoda, że jeszcze tylko trzy tygodnie i koniec. Circle już się zakończyło i nie wchodzi po nim nic ciekawego. Lookout też się niedługo skończy i FMW. Nie można mieć zawsze najlepszego, trudno, znów trzeba będzie poczekać na coś interesującego.
A z soompi nie tylko ja mam problem - ktoś w wątku Duel napisał:
| Cytat: | | I am having problems with how Soompi is being displayed it goes into this super basic HTML type format. |
Mam to samo, ale tylko przy W10. Musieli oni coś przestawić.
EDIT 2: Wyczyściłam historię na laptopie i soompi też nie chce poprawnie działać. No cóż, trudno.
Trzykrotka - Nie 02 Lip, 2017 21:07
No to faktycznie kicha z soompi Nie wiem, co to za durna moda nastała, żeby wszystko zmieniać w układzie stron internetowych i to na gorsze. Dostaję wścieku, kiedy to się dzieje w bankach, bo jakimś dziwnym trafem wszystko jest gorzej, ważne funcje poukrywane itd. Do nowej dramabeans te z nie mogę przywyknąć.
Agn oby tobie SP nie zbrzydło, ale sama zobaczysz. Akcji jest co kot napłakał, pomysłu na calość też, wątek kryminalny kuleje, a miłosny
- ona kocha jego, on ją, ale postanawia, ze się nie przyzna
- oboje udają, ze wszystko jest OK
- on jednak postanawia, ze ją kocha i chce z nią być, ale....
- ona teraz postanawia, że powie mu kiedy będzie gotowa, więc on....
- robi do niej słodkie oczy, a ona udaje, że nie robi to na niej wrażenia i wreszcie...
- jednak postanawia, że skoro życie jest krótkie, to szkoda go marnować
- miłość kwitnie, alleluja, idą do łóżeczka.
(Widz oddycha z ulgą)
- rano on widzi na jej biurku trefne zdjęcie, więc...
- postanawia trzymać się od niej z daleka, ale nie powie jej o co chodzi, więc..
- ona banani si e do niego, on stroni od niej. Ani słowa wyjaśnienia i w końcu następuje totalne niedogadanie, oboje nie mówią drugiej stronie o co im chodzi i wreszcie
- zrywają.
Wszystko to okraszone dziesiątkami minut westchnień, tęsknych spojrzeń, spojrzeń przed siebie, w scianę, zakłopotanych uśmiechów, odskakiwania i tym podobnych wypełniaczy czasu i kolorowej waty.
Na dodatek prokuratura w postaci panny Cha i panny Na cierpi na uwiąd komórek odpowiedzialnych za myślenie, nikt nie umie złapać pospolitego przestępcy, całość sprawia wrażenie buksowania w miejscu od dobrych 6-8 odcinków.
Oby ci się dalej podobało. Ja już po prostu straciłam cierpiwość.
| BeeMeR napisał/a: | Acz zdecydowanie bardziej podobają mi się Drudzy niż Pierwsi ale to drobiazg |
A ja shipowałam Pierwszej z Drugim, choć Pierwszy też był jak najbardziej w porządku. Druga nie-nie-nie, nie lubię ani takich postaci, ani aktorki.
Trzykrotka - Nie 02 Lip, 2017 22:00
Co do CM - Agn mogę ci przysłać przyrządzik do ćwiczenia paluszków, tłumacz-tłumacz
Lookout odcinek 19
Boszszszsz ten uczciwy do bólu prokurator Kim ro rzewny idiota. Co on nawywijał, dureń jeden
Nie będę mogła spać z emocji. Idę do odcinka 20.
BeeMeR - Nie 02 Lip, 2017 22:15
| Agn napisał/a: | | Ja jakoś dramę skończę, nawet jeśli się zepsuła. Mnie nudzi tam bardziej wątek kryminalny, bohaterowie główni nadal bawią, ale mam lekkie tyły do was, więc może jeszcze się to zmieni. | Donoś zatem o wrażeniach. Ja "normalnie" dotarłam doi kissu, przewinęłam dalsze dwa i mi starczy - ale mnie nudził wątek kryminalny i romans w sumie też wyszedł nieporadny.
| Cytat: | Divorce wpisuje się w ten schemat Ale nie zostawiłam tego serialu.
| Ja też nie - on jest tak pleplasto pleple Znacznie bardziej niż FMW czy AAMR
Pierwszy jest niby ok, ale za dużo się miota, aktor mi się znacznie bardziej podobał w MND. Drugi jest cudny
Pierwszej nie polubiłam z marszu, Druga mi się podobała w czymś krótkim z SIG, gdzie on był kosmitą, pewnie to kwestia tego.
Agn - Nie 02 Lip, 2017 22:41
| Trzykrotka napisał/a: | | mogę ci przysłać przyrządzik do ćwiczenia paluszków |
Masz takowy?
To się cieszę już na doping, bo będzie mi bardzo potrzebny. 20 odcinków przede mną.
Ale jak ja się już nie mogę doczekać!!!
W ramach przemyślenia swojego postępowania względem oglądanej obecnie koreańszczyzny, włączyłam sobie chińszczyznę - Nirvana in fire leżał odłogiem zbyt długo.
|
|
|