To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

Akaterine - Wto 26 Maj, 2015 18:06

Też mnie nudzi, więc nawet nie chciało mi się nic pisać ;) .
Anonymous - Wto 26 Maj, 2015 19:18

Eeva napisał/a:
https://www.youtube.com/watch?v=zs7xO5P3Az4

Na poprawę humoru po bardzo nudnych odcinkach :-)

ogolnie na poprawe humoru.
Przywitanie Jona Kita Haringtona Snowa bylo piekne...

BeeMeR - Nie 07 Cze, 2015 23:01

Nadrobiłam niemal, ja się nawet nie nudzę tym serialem, wdzięczna jestem twórcom za bezpardonowe wysiupanie np. wątku Aryi sprzedającej małże i uczącej się nowych słów i rzeczy codziennie oraz Tyriona występującego z karlicą w kuglarskich sztuczkach :P
ale mam przesyt scen seksu, golizny, krwi i przemocy :roll:
No i zastanawiam się jak daleko serial odejdzie od książek, bo już trochę nawywijał ;)

Akaterine - Pon 08 Cze, 2015 18:17

Jeszcze trochę i serial nie będzie mógł być wierny książce, bo już prawie zrównał się z wydarzeniami z książki. Ewentualnie mogą wprowadzić wątki pominięte, np. mój najmniej lubiany wątek rodu Greyjoy'ów.
Harry_the_Cat - Pon 08 Cze, 2015 19:17

No juz chyba oficjalnie zostalo poiedziane, ze od teraz sie beda rozmijac.
Eeva - Pon 08 Cze, 2015 22:05

Akaterine napisał/a:
Ewentualnie mogą wprowadzić wątki pominięte, np. mój najmniej lubiany wątek rodu Greyjoy'ów.

Podobno wprowadzą w nastęnej serii. Ja się bardzo cieszę, bo to jeden w moich ulubionych wątków :-)

Fibula - Pon 08 Cze, 2015 23:15

BeeMeR napisał/a:
Nadrobiłam niemal, ja się nawet nie nudzę tym serialem, wdzięczna jestem twórcom za bezpardonowe wysiupanie np. wątku Aryi sprzedającej małże i uczącej się nowych słów i rzeczy codziennie oraz Tyriona występującego z karlicą w kuglarskich sztuczkach :P

Nie mów hop. :rotfl:
BeeMeR napisał/a:
ale mam przesyt scen seksu, golizny, krwi i przemocy :roll:
No i zastanawiam się jak daleko serial odejdzie od książek, bo już trochę nawywijał ;)

I to nie koniec. :wink: Część zmian mi nie przeszkadza, ale dzisiejsza była beznadziejna. :-| Wątek Innych zapowiada się obiecująco.

Harry_the_Cat - Pon 08 Cze, 2015 23:17

A jaka byla zmiana dla nieczytajacej?
Fibula - Pon 08 Cze, 2015 23:21

Oglądałaś dzisiejszy odcinek?
Spoiler:
Córka Stannisa.

BeeMeR - Pon 08 Cze, 2015 23:22

Jestem po 5x08 - Arya jak na moje życzenie sprzedawała małże ;)
ale nie było źle - przypomniałam sobie, że "sprzątała" ;)
A z Innymi - cóż za radosna twórczość scenarzysty :lol:
No ale dobrze, że choć gdzieś doszli - idą i idą i nic ich nie było widać na horyzoncie ;)

Fibula napisał/a:
Część zmian mi nie przeszkadza, ale dzisiejsza była beznadziejna. :-|
Ja to pewnie jutr-pojutrze nadrobię - aż się boję czego dotyczyła ;)

Wątek Greyjoyów? co tam było - wybory króla na Pyke? :mysle:

Fibula - Pon 08 Cze, 2015 23:30

BeeMeR napisał/a:
Jestem po 5x08 - Arya jak na moje życzenie sprzedawała małże ;)

Ostrygi i coś jeszcze. ;)
Cytat:
ale nie było źle - przypomniałam sobie, że "sprzątała" ;)

A tego nie pamiętam. :mysle:
Cytat:
A z Innymi - cóż za radosna twórczość scenarzysty :lol:
No ale dobrze, że choć gdzieś doszli - idą i idą i nic ich nie było widać na horyzoncie ;)

Ponoć sam ichni król się objawił. ;)

Cytat:
Fibula napisał/a:
Część zmian mi nie przeszkadza, ale dzisiejsza była beznadziejna. :-|
Ja to pewnie jutr-pojutrze nadrobię - aż się boję czego dotyczyła ;)

Wątek Greyjoyów? co tam było - wybory króla na Pyke? :mysle:

Zakończone wyborem nie tego kandydata, co trzeba. I była chyba też podróż na południe? Siostra Theona gdzieś po Westeros się pałęta? :mysle:

Harry_the_Cat - Pon 08 Cze, 2015 23:31

Fibula napisał/a:
Spoiler:
Córka Stannisa.

Tak ogladalam.

Spoiler:
Nie moglam troche uwiezyc. Myslalam, ze ona jakas wielka role odegra. Nawet myslalam, ze moze sie z tych plomieni odrodzi w ostatniej chwili jako kobieta smok czy cos. Bez sensu. Mam wrazenie ze oni zabijaja tych bohaterow dla zabijana, ze tam sie nic za tym nie kryje...

Ogladam tylko z przyzwyczajenia.

Fibula - Pon 08 Cze, 2015 23:46

Harry_the_Cat napisał/a:
Fibula napisał/a:
Spoiler:
Córka Stannisa.

Tak ogladalam.

Spoiler:
Nie moglam troche uwiezyc. Myslalam, ze ona jakas wielka role odegra. Nawet myslalam, ze moze sie z tych plomieni odrodzi w ostatniej chwili jako kobieta smok czy cos. Bez sensu. Mam wrazenie ze oni zabijaja tych bohaterow dla zabijana, ze tam sie nic za tym nie kryje...

Ogladam tylko z przyzwyczajenia.

Końcówka sezonu przyspieszyła, a ostatni odcinek pewnie będzie należał głównie do Cersei.

Spoiler:
Może nas jeszcze scenarzyści zaskoczą? Zastanawiało mnie, jak Dany wsiadła na te sztywne smocze kolce. :rotfl: I chyba smok po wzbiciu się w powietrze automagicznie zgubił włócznię. ;)

Harry_the_Cat - Wto 09 Cze, 2015 00:22

Ahaha!!
Spoiler:
dokładnie to samo myślałam o kolcach!!

BeeMeR - Wto 09 Cze, 2015 07:56

Fibula napisał/a:
Ostrygi i coś jeszcze. ;)
sercówki ;)
Dla mnie to wszystko jeden niejadalny pieron :P

Fibula napisał/a:
A tego nie pamiętam. :mysle:
Ja pamiętam z książek jej inicjatywę - dała komuś zatrutą monetę bo wiedziała, że gość (chyba właśnie taki skryba hazardowy) często ślini palec bo przewraca strony więc trucizna trafi gdzie powinna zanim się zetrze.

Fibula napisał/a:
Siostra Theona gdzieś po Westeros się pałęta? :mysle:
w książce ratowała Theona :mysle:
BeeMeR - Sob 13 Cze, 2015 23:05

Obejrzałam 5x9

Też rozważałam kwestię smoczych kolców :rotfl:

co do spoilerów -też jestem trochę zaskoczona
Spoiler:
nie to, żeby to była moja ulubiona postać ale to chyba powinno wypaczyć wypadki książkowe :mysle:

zresztą cóż - zobaczymy.

Harry_the_Cat - Nie 14 Cze, 2015 22:13

Jeszcze tylko jeden odcinek wiec jakos przezyje ;)
Eeva - Wto 16 Cze, 2015 09:38

Jakie szczescie że już koniec.
Straszna nuda. Tzn final był najmniej nudny z przenudnych odcinków, ale nie wiem czy można uznać to wielki sukces ;-)
Wszyscy się podniecają, ze serial odchodzi od ksiązki, ale w sumie wiele wątków kończy sie tak samo jak w książce - Dany, Jon, Cersei.
No i podobała mi sie opcja z "pocałunkiem ojca chcestnego" ;-)

Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 16:53

Recenzja Zwierza Popkulturalnego po ostatnim sezonie GoT:
http://zpopk.pl/what-do-w...rze-o-tron.html

BeeMeR - Czw 18 Cze, 2015 18:46

Zwierza nie czytawszy powiem, że skończyłam GoT wczoraj, Tomek zdecydowanie odmówił kontynuowania gry w kolejnym sezonie - ma dość tematu. Ja pewnie obejrzę dalej jak będzie.
Finał zadziwiająco trzymał się książki - wątek Stanisa jest nieco inny, ale chyba wyszło m/w na to samo
Spoiler:
nie pamiętam jednak, czy w książkach umarł czy tylko poniósł miażdżącą porażkę

Przypomnijcie mi tylko, skąd Arya znała tego gościa którego śledziła od poprzedniego odcinka bom nie załapała :co_stracilam:

Akaterine - Czw 18 Cze, 2015 19:01

To on został wysłany, żeby ją zabrać po tym, jak zamknęli Neda. Miała akurat lekcje z Syrio Forelem i ten gościu prawdopodobnie go zabił (piszę "prawdopodobnie", bo widziałam różne spekulacje, że Forel to tak naprawdę jeden z tych beztwarzowych, więc pewnie nie zginął itd. ;) )
BeeMeR - Czw 18 Cze, 2015 19:24

Akaterine napisał/a:
(piszę "prawdopodobnie", bo widziałam różne spekulacje, że Forel to tak naprawdę jeden z tych beztwarzowych, więc pewnie nie zginął itd. ;) )
No tak, ostatnio bohaterowie nie umierają do końca ;)
Przynajmniej nie wszyscy ;)

Harry_the_Cat - Czw 18 Cze, 2015 22:11

Zgadzam sie ze ten caly sezon byl nudny. Chyba w przyszym roku po prostu bede podczytywac streszczenia
Cathie - Pon 22 Cze, 2015 06:27

Harry_the_Cat napisał/a:
Zgadzam sie ze ten caly sezon byl nudny.

W porównaniu do poprzednich, faktycznie bardziej nudny, ale i tak bez "obrzydzenia" obejrzałam.

Akaterine - Pon 24 Sie, 2015 19:04

Trochę mnie to rozbawiło :lol:
http://kwejk.pl/obrazek/2...i-myrcella.html