Seriale - Czas honoru
Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 20:50
Moje dziecko rozrzutne jest ponad wszelka miarę!!
Agn - Sob 10 Mar, 2012 21:27
Aj tam rozrzutne! Jeden sezon jest tańszy niż niejeden samotny film.
Poza tym Władek, Michał, Janek i Bronek (i cała reszta bohaterów) są warci wydanych nań pieniążków. Rzekłam!
Zresztą mama z uwagą śledziła poczynania bohaterów, kiedy odświeżałam sobie odcinek po odcinku. Wprawdzie tempo miałam mocne i czasem mama wychodziła, albowiem nie jest w stanie tak ciągiem oglądać (no chyba że to Ogniem i mieczem, ale to insza inszość), ale niemniej podobało jej się. Czyli - nie musi męczyć się z ekranem monitora i może oglądać, a nawet jej się podobał serial. Rodzicielce dobra odmawiała nie będę.
Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 21:39
Gdybym miala taki probelm(dvd) to pewnie bym się skusiła... ale nie mam, i TV u Rodziców mógłby nie istnieć(chyba że dla meczy i 1z10) a tak... ale za I wypłatę HP kupię. Rzekłam. Severus jest tego wart
Agn - Sob 10 Mar, 2012 21:43
Oczywiście, że jest tego wart! Ponad wszelką miarę!
A CH chcę mieć całościowo na własność oryginalne, żebym mogła sobie zajeżdżać te płytki do woli.
Niedługo Halbe zatłucze Kellera i pojawi się Rainer! A Władek będzie kombinował napad na bank!
Karenina - Pią 16 Mar, 2012 18:51
Ach Halbe
Agn - Pią 16 Mar, 2012 19:05
Ach Halbe? Ach Krystian Wieczorek, to rozumiem. Ale Halbe? Ble!
Anonymous - Pią 16 Mar, 2012 21:55
Po tylu dniach oczekiwania biorę książkę CH i z rana w ciapaga wsiadam, zobaczymy czy slusznie Agn syn mój mnie straszył.
Karenina - Pią 16 Mar, 2012 22:26
Może być i Krystian, ale jako Halbe jest świetny
Agn - Pią 16 Mar, 2012 23:46
Bo on go dobrze zagrał. Ale... Halbe nie wzbudza we mnie namiętnych myśli. Choć sam aktor, uważam, świetny.
Kaśku, ale czym to cię syn straszył? Bo mnie się widzi ta książka całkiem porządnie napisana. No i muszę ją kiedyś nabyć, bo uzupełnia wątki...
Anonymous - Sob 17 Mar, 2012 19:47
Na razie czyta się dobrze, naprawdę wiele wątków się rozjaśnia. ALe Agn jedna scena może do gustu Ci nie przypaść... mi nie przypadła i gdyby nie to, że wysiadałam z ciapąga to bym się rozplakała... albo kląć szpetnie poczęła.
Agn - Sob 17 Mar, 2012 21:48
No dawaj - jaka scena? Ja się spoilerów nie boję...
Wiecie, swędzi mnie, że skończyłam oglądać drugi sezon, a nie mogę trzeciego, bo nie mam. Grrr... A ja już bym chciała "kill'em all!!!" z 3x13!
Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 10:40
Zabili pieska Ale Władzio się popłakał, ale zabili.... Niemców nie szkoda... ale piesa?
Książka mi się bardzo podoba, fakt wyobrażam sobie bohaterów z twarzami aktorów, ale naświetla tyle czarnych plam, że czyta się super.
Agn - Nie 18 Mar, 2012 14:49
Jakiego pieska? Scena z atakującym chłopaków wilczurem była dopiero w czwartym sezonie...
Dogłębna lektura jeszcze przede mną.
Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 15:30
To fabuła troszkie zmieniona.
nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:35
A jak fabułę zmienili i jakie plamy naświetlili?
Ktoś może słyszał o planach filmu kinowego?
Pies wszak też był Niemcem...
Agn - Nie 18 Mar, 2012 17:36
| nicol81 napisał/a: | | Ktoś może słyszał o planach filmu kinowego? |
Nieeee... A obiło ci się coś o uszy???
Ja póki co widziałam tylko plany stworzenia filmu o obronie Westerplatte, a tam pół obsady z CH.
nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:41
No własnie obiło. Ale bez szczegółów...
Fajnie byłoby, gdyby o Powstaniu film zrobili...
A Wesołowski też jest w Westerplatte?
Agn - Nie 18 Mar, 2012 17:43
| nicol81 napisał/a: | | No własnie obiło. Ale bez szczegółów... |
Jeżu kolczasty, gdzie?!
| nicol81 napisał/a: | | Fajnie byłoby, gdyby o Powstaniu film zrobili... |
Mogliby. Tak uzupełniająco. Ale by było fajnie... *marzy*
| nicol81 napisał/a: | | A Wesołowski też jest w Westerplatte? |
A jak! Jako jakiś żołnierz (możliwe, że bezimienny).
Czekaj, zerknę. O, film nosi miano "Tajemnicy Westerplatte". W obsadzie Wieczorkowski, Adamczyk, Wesołowski, Obuchowicz.
Będzie też Żebrowski, to tak spoza CH.
http://www.filmweb.pl/fil...ast#role-actors
nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:46
No niestety to niepotwierdzone - jakiś widz pisał, że słyszał o takich planach. Mam nadzieję, że to się wkrótce potwierdzi.
Agn - Nie 18 Mar, 2012 18:01
Oby ten widz miał dobry słuch...
Na chłopaków pognałabym do kina nie oglądając się na nic, mało kamaszy po drodze bym nie pogubiła. I jeszcze jakaś grubsza akcja. Miodzio...
Bym chciała...
Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 19:30
| nicol81 napisał/a: | | A jak fabułę zmienili i jakie plamy naświetlili? |
Czesław nie jest zrzucony z chłopakami, Wanda nie tarza się w pościeli z Bronkiem przed Wojną, naświetlili losy Ryżkowskiego przed wojną i jego kontakty z Martinem i chociażby jeszcze znajomość leny z Jankiem. i losy chłopaków przed Anglią.
nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 20:34
To w książce Wandzia i Bronek się dopiero podczas wojny poznają?
| Agn napisał/a: | Oby ten widz miał dobry słuch...
Na chłopaków pognałabym do kina nie oglądając się na nic, mało kamaszy po drodze bym nie pogubiła. I jeszcze jakaś grubsza akcja. Miodzio...
Bym chciała... |
Film miałby też większy budżet pewnie też by się na jakieś difninasowanie mogli załapać, bo to wartość historyczna
Agn - Nie 18 Mar, 2012 21:51
| nicol81 napisał/a: | | To w książce Wandzia i Bronek się dopiero podczas wojny poznają? |
Albo dopiero w czasie wojny zaczęli ze sobą sypiać.
Nie, masz rację, nawet ja w to nie wierzę przy ich palącej namiętności.
| lady_kasiek napisał/a: | | Ryżkowskiego |
Najśmieszniejsze, że w książce jest Ryżkowski, a w serialu z zapisu Ryszkowski. I nawet wymawiają normalnie "Ryszkowski", nie "Ryżkowski". Nakopali z tym nazwiskiem, że hej.
Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 22:45
| nicol81 napisał/a: | | To w książce Wandzia i Bronek się dopiero podczas wojny poznają? |
Nieee
Poznają się przed wojną, gdy Wanda z małżonkiem przybywa do dworu Bronka, w sumie na zaproszenie jej ojca. W Bronka - wiadomo grom. Ona też czuje chemię, a dodatkowo Karol, każe jej nie być obojętną, bo od pierwszej chwili znielubił Bronka... Bronek, snuje się itp. Aż któregoś dnia jedzie do Wandy do teatru na przedstawienie i czatuje na nią pod teatrem nachodzi ich Karol, padają niemiłe słowa, jest pojedynek, dużo krwi i Wanda Bronka odwiedza w szpitalu, ale oboje wiedzą że to nie ma przyszłości...
Agn - Pon 19 Mar, 2012 12:40
| lady_kasiek napisał/a: | | oboje wiedzą że to nie ma przyszłości... |
Usiłuję się czaić, że niby sprzątam i wcale nie przeglądam forum, ale tu się rozchichotałam i chyba nici z konspiracji.
|
|
|