To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Czas honoru

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 20:50

Moje dziecko rozrzutne jest ponad wszelka miarę!!
Agn - Sob 10 Mar, 2012 21:27

Aj tam rozrzutne! Jeden sezon jest tańszy niż niejeden samotny film.
Poza tym Władek, Michał, Janek i Bronek (i cała reszta bohaterów) są warci wydanych nań pieniążków. Rzekłam!
Zresztą mama z uwagą śledziła poczynania bohaterów, kiedy odświeżałam sobie odcinek po odcinku. Wprawdzie tempo miałam mocne i czasem mama wychodziła, albowiem nie jest w stanie tak ciągiem oglądać (no chyba że to Ogniem i mieczem, ale to insza inszość), ale niemniej podobało jej się. Czyli - nie musi męczyć się z ekranem monitora i może oglądać, a nawet jej się podobał serial. Rodzicielce dobra odmawiała nie będę. :-P

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 21:39

Gdybym miala taki probelm(dvd) to pewnie bym się skusiła... ale nie mam, i TV u Rodziców mógłby nie istnieć(chyba że dla meczy i 1z10) a tak... ale za I wypłatę HP kupię. Rzekłam. Severus jest tego wart
Agn - Sob 10 Mar, 2012 21:43

Oczywiście, że jest tego wart! Ponad wszelką miarę!
A CH chcę mieć całościowo na własność oryginalne, żebym mogła sobie zajeżdżać te płytki do woli.

Niedługo Halbe zatłucze Kellera :banan: i pojawi się Rainer! :banan_czerwony: :banan_czerwony: :banan_czerwony: A Władek będzie kombinował napad na bank! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Karenina - Pią 16 Mar, 2012 18:51

Ach Halbe :serduszkate:
Agn - Pią 16 Mar, 2012 19:05

Ach Halbe? Ach Krystian Wieczorek, to rozumiem. Ale Halbe? Ble!
Anonymous - Pią 16 Mar, 2012 21:55

Po tylu dniach oczekiwania biorę książkę CH i z rana w ciapaga wsiadam, zobaczymy czy slusznie Agn syn mój mnie straszył.
Karenina - Pią 16 Mar, 2012 22:26

Może być i Krystian, ale jako Halbe jest świetny :-P
Agn - Pią 16 Mar, 2012 23:46

Bo on go dobrze zagrał. Ale... Halbe nie wzbudza we mnie namiętnych myśli. Choć sam aktor, uważam, świetny. :)

Kaśku, ale czym to cię syn straszył? Bo mnie się widzi ta książka całkiem porządnie napisana. :) No i muszę ją kiedyś nabyć, bo uzupełnia wątki...

Anonymous - Sob 17 Mar, 2012 19:47

Na razie czyta się dobrze, naprawdę wiele wątków się rozjaśnia. ALe Agn jedna scena może do gustu Ci nie przypaść... mi nie przypadła i gdyby nie to, że wysiadałam z ciapąga to bym się rozplakała... albo kląć szpetnie poczęła.
Agn - Sob 17 Mar, 2012 21:48

No dawaj - jaka scena? Ja się spoilerów nie boję...

Wiecie, swędzi mnie, że skończyłam oglądać drugi sezon, a nie mogę trzeciego, bo nie mam. Grrr... A ja już bym chciała "kill'em all!!!" z 3x13! :mrgreen:

Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 10:40

Zabili pieska :cry2: Ale Władzio się popłakał, ale zabili.... Niemców nie szkoda... ale piesa? :frustracja:

Książka mi się bardzo podoba, fakt wyobrażam sobie bohaterów z twarzami aktorów, ale naświetla tyle czarnych plam, że czyta się super.

Agn - Nie 18 Mar, 2012 14:49

Jakiego pieska? Scena z atakującym chłopaków wilczurem była dopiero w czwartym sezonie... :mysle:
Dogłębna lektura jeszcze przede mną.

Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 15:30

To fabuła troszkie zmieniona.
nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:35

A jak fabułę zmienili i jakie plamy naświetlili?

Ktoś może słyszał o planach filmu kinowego?

Pies wszak też był Niemcem...

Agn - Nie 18 Mar, 2012 17:36

nicol81 napisał/a:
Ktoś może słyszał o planach filmu kinowego?

Nieeee... A obiło ci się coś o uszy??? :excited:

Ja póki co widziałam tylko plany stworzenia filmu o obronie Westerplatte, a tam pół obsady z CH. :wink:

nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:41

No własnie obiło. Ale bez szczegółów...
Fajnie byłoby, gdyby o Powstaniu film zrobili... :mysle:

A Wesołowski też jest w Westerplatte?

Agn - Nie 18 Mar, 2012 17:43

nicol81 napisał/a:
No własnie obiło. Ale bez szczegółów...

Jeżu kolczasty, gdzie?! :excited:
nicol81 napisał/a:
Fajnie byłoby, gdyby o Powstaniu film zrobili...

Mogliby. Tak uzupełniająco. Ale by było fajnie... *marzy*
nicol81 napisał/a:
A Wesołowski też jest w Westerplatte?

A jak! Jako jakiś żołnierz (możliwe, że bezimienny).
Czekaj, zerknę. O, film nosi miano "Tajemnicy Westerplatte". W obsadzie Wieczorkowski, Adamczyk, Wesołowski, Obuchowicz.
Będzie też Żebrowski, to tak spoza CH.
http://www.filmweb.pl/fil...ast#role-actors

nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 17:46

No niestety to niepotwierdzone - jakiś widz pisał, że słyszał o takich planach. Mam nadzieję, że to się wkrótce potwierdzi.
Agn - Nie 18 Mar, 2012 18:01

Oby ten widz miał dobry słuch... :trzyma_kciuki:
Na chłopaków pognałabym do kina nie oglądając się na nic, mało kamaszy po drodze bym nie pogubiła. I jeszcze jakaś grubsza akcja. Miodzio... :serce:
Bym chciała...

Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 19:30

nicol81 napisał/a:
A jak fabułę zmienili i jakie plamy naświetlili?

Czesław nie jest zrzucony z chłopakami, Wanda nie tarza się w pościeli z Bronkiem przed Wojną, naświetlili losy Ryżkowskiego przed wojną i jego kontakty z Martinem i chociażby jeszcze znajomość leny z Jankiem. i losy chłopaków przed Anglią.

nicol81 - Nie 18 Mar, 2012 20:34

To w książce Wandzia i Bronek się dopiero podczas wojny poznają?

Agn napisał/a:
Oby ten widz miał dobry słuch... :trzyma_kciuki:
Na chłopaków pognałabym do kina nie oglądając się na nic, mało kamaszy po drodze bym nie pogubiła. I jeszcze jakaś grubsza akcja. Miodzio... :serce:
Bym chciała...

Film miałby też większy budżet :trzyma_kciuki: pewnie też by się na jakieś difninasowanie mogli załapać, bo to wartość historyczna :mysle:

Agn - Nie 18 Mar, 2012 21:51

nicol81 napisał/a:

Albo dopiero w czasie wojny zaczęli ze sobą sypiać. :-P
Nie, masz rację, nawet ja w to nie wierzę przy ich palącej namiętności. :roll:
lady_kasiek napisał/a:
Ryżkowskiego

Najśmieszniejsze, że w książce jest Ryżkowski, a w serialu z zapisu Ryszkowski. I nawet wymawiają normalnie "Ryszkowski", nie "Ryżkowski". Nakopali z tym nazwiskiem, że hej. :-P

Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 22:45

nicol81 napisał/a:

Nieee
Poznają się przed wojną, gdy Wanda z małżonkiem przybywa do dworu Bronka, w sumie na zaproszenie jej ojca. W Bronka - wiadomo grom. Ona też czuje chemię, a dodatkowo Karol, każe jej nie być obojętną, bo od pierwszej chwili znielubił Bronka... Bronek, snuje się itp. Aż któregoś dnia jedzie do Wandy do teatru na przedstawienie i czatuje na nią pod teatrem nachodzi ich Karol, padają niemiłe słowa, jest pojedynek, dużo krwi i Wanda Bronka odwiedza w szpitalu, ale oboje wiedzą że to nie ma przyszłości...

Agn - Pon 19 Mar, 2012 12:40

lady_kasiek napisał/a:
oboje wiedzą że to nie ma przyszłości...

Usiłuję się czaić, że niby sprzątam i wcale nie przeglądam forum, ale tu się rozchichotałam i chyba nici z konspiracji. :lol: