To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy

Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 14:09

Ale swoją drogą ta onkolog była straszna, ja rozumiem, że to taka specjalizacja, że nie ma miejsca na sentymenty, ale już Cristina bardziej ludzka była...
Gosia - Nie 29 Mar, 2009 14:11

A pamiętasz minę Dereka, jak ona powiedziała, że teraz pozostali lekarze przed nią odpowiadają? ;)
Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 14:15

Najpierw tak się kurczył w sobie, potem się dziwnie popatrzył, no a potem to starał się słodko dodać Izzie otuchy....
Derek :serce:

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 14:20

The Best Man in the World :serduszkate: (wbrew zdaniu Admete ;) )
Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 14:24

No może nie Naj, naj i w całym świecie :wink:
Ale jest motylkowy... On jest kwintesencją motylków... :serduszkate:

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 14:25

Dobrze powiedziane :serduszkate:

Zaraz wrzucę jedna fotkę ;)

Agnesse - Nie 29 Mar, 2009 14:31

Mi to się oczy świecą, jak go widzę, taki lekko zarośnięty, z uśmiechem i głos też ma przyjemy dla ucha
Admete - Nie 29 Mar, 2009 14:32

Cytat:
The Best Man in the World (wbrew zdaniu Admete )

Zdecydowanie wbrew ;-) Nudziarz ;-)

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 14:41

Ja widać lubię TAKICH nudziarzy :serduszkate:
Jak można nie lubić? :serduszkate:

Prosze zwrócić uwagę na siwe pasemko

A tu.... :thud:

W scenie (w windzie, wiadomo jakiej) to ja cały czas się uśmiecham :-D

Agnesse - Nie 29 Mar, 2009 14:45

Ale jak on ma przyczesane to siwe pasemko :-D Ciekawie ile "hair products" musieli zużyć :lol:
Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 14:46

Idę z tego tematu bo dostaję motylkowatości przewlekłej.... :love_shower:
Gosia - Nie 29 Mar, 2009 14:49

Ja zaraz sobie zrobię powtórny seans. Prawdę mówiąc scene w windzie oglądałam już ładnych kilka razy :serduszkate:
trifle - Nie 29 Mar, 2009 14:52

A mnie się to siwe pasemko i to jeszcze tak zaczesane kojarzy z Adams Family, bo tam mi się jawi, ktoś takie coś miał :lol:
Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 14:52

Już robiłam dziś powtórkę z literkami... musze się zacząć uczyć...niestety nic co mogłoby nasuwać miłe skojarzenia Patrickowe.... :cry2:
Gosia - Nie 29 Mar, 2009 15:52

A propos Adams, ktoś porównał wygląd Dereka z początku tego odcinka do grizzly-Adams, nie wiem czy ktoś pamięta ten serial :mrgreen:

trifle - Nie 29 Mar, 2009 15:57

Gosia napisał/a:
grizzly-Adams

:co_stracilam:

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 15:59

Oczywiście to dalekie skojarzenie :mrgreen:
http://myblahg.com/wp-con...izzly-adams.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Grizzly_Adams

Nasz kochany dr Shepherd:

Dempsey chyba tak wyglądał jak grał Raskolnikova w "Zbrodni i karze".

trifle - Nie 29 Mar, 2009 16:06

O matko kochana :paddotylu: :rotfl:
Aragonte - Nie 29 Mar, 2009 16:14

Gosia napisał/a:
Ja widać lubię TAKICH nudziarzy :serduszkate:

Gosiu, ale ja Dereka lubię, tylko jak Admete wolę inne typy :wink:

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 17:37

Obejrzałam znowu całośc :mrgreen: i scenę w windzie chyba ze trzy razy... albo cztery :mysle:

Muszę powiedzieć, żeby Was nie zanudzać Derekiem ;) że nieźle gra McKidd (choć zupełnie mi nie odpowiada jako typ faceta). W scenie miłosnej, (choć nie chciałabym, żeby leżał nade mną :rumieniec: ) był dość wiarygodny, hot to było.
Ja chcę taką scenę MerDer :cry2:
Co do Alexa podtrzymuję swoje zdanie, scena z Mer była bardzo dobra i dobrze to zagrał, prócz tych trzech fragmentów, które wymieniałam, one mnie rażą, nic na to nie poradzę, przesadził i tyle, wyglądał w tych momentach i zachowywał się jak rozkapryszone dziecko, a nie jak facet, który wyraża swój ból. Przeszarżował.
Choć uważam, że przez cały odcinek wypadł bardzo dobrze i jako postać był ok.

Acha, trzeba jeszcze wspomnieć o szefie, który miał dwa zabawne fragmenty: przed windą i jak odsuwał kubeczek :mrgreen:

Anonymous - Nie 29 Mar, 2009 17:53

Gosia napisał/a:
i jak odsuwał kubeczek

mnie za każdym razem dziwi jak on skoro tak się zniesmaczał odsuwał go widelcem... :obrzydzenie: który potem bezpośrednio przecież do jedzenia służy...

Gosia - Nie 29 Mar, 2009 17:57

Dokładnie to samo sobie pomyślałam :mrgreen:

Admete, spoiler dla Ciebie jeśli się nie boisz ;)

spoiler!
Pojawiają się plotki, że być może w tym sezonie będzie ślub Alexa z Izzie.

A dla fanek MerDer clip (sceny nieco przyspieszone, ale nie szkodzi ;) )
Pink, Please don't leave me
http://www.youtube.com/watch?v=zFlOvgVhicY
Jak zobaczyłam tę scenę z odcinka z bombą i to spojrzenie :serduszkate:

Admete - Nie 29 Mar, 2009 20:08

Jestem Królową Spilerów ;) Bywalczynie wątku Spn wiedzą to dobrze ;-)

Cytat:
A potem ona umrze ;-)

Nie bierzcie mnie na serio. Własnie obejrzałam odcinek Dollhouse ;-)

Gosia - Wto 31 Mar, 2009 20:50

Ja spoilerów nie lubię, bo później nie mam zabawy, żadnego zaskoczenia.
A jak nie wiem co się stanie, to od razu jakoś bardziej przeżywam, a nie jestem chłodna, bo już wiem.

Spoiler!
Gdzieś tam niechcący przeczytałam przewidywania, że w odcinku "Elevator Love Letter" być może będą oświadczyny w windzie, więc trochę wiedziałam i nie byłam zaskoczona, ale mnie i tak zaskoczyli rozwiązaniem całej tej sceny i słowami Dereka.
Podobnie zaskoczyły mnie sceny w lesie z poprzednich odcinków - wyrzucenie pierścionka, rozmowa Dereka z Mer - i super mi się oglądało dzięki temu.
Można to porównać z Robin Hoodem, kiedy to zabicie Marian przez Guya było tak kompletnym szokiem dla mnie (tak, tak, to możliwe, naprawdę się przejęłam :mrgreen: ) że nie mogłam uwierzyć przez chwilę, że to dzieje się naprawdę :o Uwielbiam być w filmie zaskakiwana i długo to pamiętam później.

Admete - Wto 31 Mar, 2009 20:58

Mnie spoilery w niczym nie przeszkadzają, bo ja rzadko oglądam dla samej fabuły. Raczej dla postaci jako takich. Spoilery mogą mi przeszkadzać ewentualnie w serialach opartych na samym zaskoczeniu jak 24. W zasadzie jak nie znam spoilerów, to czuję się jakby mało włączona w fandom serialowy ;) To znaczy, że serial mnie zaczyna nudzić i nie czekam na następne odcinki.