To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Agn - Pią 03 Paź, 2008 20:16

Mlask! Pożądam tego wydania!
Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że w Polsce pojawi się wypasione wydanie. No, do pierwszego filmu było, to czemu miałoby do drugiego nie być? :mysle:

Gunia - Pią 03 Paź, 2008 21:02

I to z komentarzem Bena... :serduszkate:
RaczejRozwazna - Pią 03 Paź, 2008 21:06

Nio... Już trochę zapomniało mi się o PC no to mi się przypomniało :-P Guniu a jak tam Twoje odkrywanie Star warsów??? Ja ostatnio przez Luka i spółkę spać nie mogę. Że też tego nie widzałam wcześniej :wink:
Gunia - Pią 03 Paź, 2008 21:08

RaczejRozwazna napisał/a:
Guniu a jak tam Twoje odkrywanie Star warsów???

W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej obejrzymy sześć części. W tym oglądamy SPN. ;)

RaczejRozwazna - Pią 03 Paź, 2008 21:20

:co_stracilam:

Nie orientuję sie w tych skrótach - co to SPN?

Gunia - Pią 03 Paź, 2008 21:21

Supernatural. ;)
Agn - Pią 03 Paź, 2008 22:59

Mnie się o PC nie zapomniało. Nie z taką sukienką! Hehe ;) Z komentarzami pewnie nie obejrzę, jakoś nigdy tego nie robię, bo mnie to drażni. Ale te dodatki. Chcę dodatki!!! DUUUUŻOOO!!!
Admete - Sob 04 Paź, 2008 11:08

Z utęsknieniem czekam na polskie wydanie. Na pewno kupię :-)
RaczejRozwazna - Sob 04 Paź, 2008 11:32

A ja chcę wersję rozszerzoną.... Aże mi się ciepło koło serca zrobiło jak sobie przypomniałam te nasze wariactwa około-narniowe w maju i czerwcu :-D to były czasy...
Admete - Sob 04 Paź, 2008 13:26

Rozważna tu możesz dokładniej dowiedziec się cos na temat Spn :-)

http://forum.northandsout...p?t=832&start=0

Aragonte - Pon 03 Lis, 2008 23:34

Agn napisał/a:
Mnie się o PC nie zapomniało. Nie z taką sukienką! Hehe ;) Z komentarzami pewnie nie obejrzę, jakoś nigdy tego nie robię, bo mnie to drażni. Ale te dodatki. Chcę dodatki!!! DUUUUŻOOO!!!

Co do dodatków... tutaj jest spis tego, co powinno być w polskiej bardziej wypasionej wersji:

Opowieści z Narnii - książę Kaspian (wydanie 2-dyskowe)
Dodatki:
Komentarze audio reżysera Andrew Adamsona i aktorów
Dysk 2
* JAK SIĘ TWORZY MAGIĘ
* Wpadki w Narnii
* Sceny usunięte
* Znowu w Narnii: Powrót przygody
* Na planie Narnii: Ożywianie klasyki
* Wielkie kino w małym mieście
* Wstępna wizualizacja Narnii
* Mówiące zwierzęta i spacerujące drzewa: Magiczny świat Narnii
* Sekrety pojedynku
* Jak się stać Zuchonem
* Warwick Davis: Twórca Nikabrika

A tak wygląda wersja "standard":
Dodatki: Komentarze audio reżysera Andrew Adamsona i aktorów

W Merlinie jedno kosztuje 56 zeta, a drugie bodajże 71 zeta.
Data wydania - 14 listopada :-D

Admete - Wto 04 Lis, 2008 14:05

Ale drogo...Chyba nie ma szans, żebym kupiła od razu. Myslałam, że wersja podstawowa będzie kosztować ok. 35 zł...
Aragonte - Wto 04 Lis, 2008 16:27

Admete, pewnie będzie, ale nie od razu :roll:
Admete - Wto 04 Lis, 2008 17:11

To chyba będę musiała poczekac. Mam do zapłacenia studia podyplomowe.
Gunia - Wto 04 Lis, 2008 18:39

Ja też poczekam, aż zmądrzeją. ;)
Agn - Wto 04 Lis, 2008 20:31

Ja nie będę czekać. No, tylko na wypłatę ;) *podskakuje z radości przed kompem* :banan:
Admete - Wto 04 Lis, 2008 20:36

Dla mnie to jednak dużo. Może sobie jakos odłoże pod koniec miesiąca...OSO tez chciałam kupić :zalamka:
RaczejRozwazna - Sob 08 Lis, 2008 17:12

Przesuwają i przesuwają rozpoczęcie zdjęc do "Podrózy..." :wsciekla: :bejsbol:
Mam tylko nadzieję, że się do tego zabiorą w ogóle, zanim dopadną mnie skleroza i tzw' "poważne sprawy" i przestanę się cieszyć takimi filmami :wink:

http://www.narniaweb.com/...984&dl=21199040

Agn - Wto 11 Lis, 2008 11:25

Ja się tym nie martwię - pamiętam, jak czekałam na WP w ogóle i potem rok w rok na kolejne części. Nie przeszło mi tak łatwo. Ale ja w ogóle jestem dziwna.
PS PC jest w przedsprzedaży na empik.com! A normalna premiera - 14 listopada. Przejdę się wtedy do Saturna obadać sprawę...
Ed.: http://merlin.pl/Opowiesc...t/2,630070.html
Co to jest ten blu-ray i dlaczego to jest tak piekielnie drogie?
Wiadomo, ja zamierzam kupić to: http://merlin.pl/Opowiesc...t/2,627728.html
Ale pytam z ciekawości...

achata - Wto 11 Lis, 2008 15:43

Dodatki, dodatkami, ale czy wiadomo coś na temat obecności scen usuniętych najlepiej w filmie? To by była jedyna wersja rozszerzona, która mogłaby mnie skusić. Jeśli nie ma w planach pokazania nowych scen z filmu kupuję wersję basic. Okładka jakaś dziwna jak dla mnie. Do końca miałam nadzieję, że ją zmienią- wygląda jak gra komputerowa a nie właściwy film- jakaś taka komiksowa....
Agn - Wto 11 Lis, 2008 15:58

Nic na ten temat nie wiadomo. Może kiedyś wydadzą tzw. "wersje reżyserskie" wszystkich filmów, ale póki co cisza...
RaczejRozwazna - Wto 11 Lis, 2008 18:23

Agn napisał/a:
Nic na ten temat nie wiadomo. Może kiedyś wydadzą tzw. "wersje reżyserskie" wszystkich filmów, ale póki co cisza...

No ale mają być przecież w tym dwupłytwym wydaniu sceny usunięte - w dodatkach. Tak tam wyczytałam.

Agn - Wto 11 Lis, 2008 18:27

Tak, ale chodzi o taką wersję, że wycięte sceny będą wmontowane w film. A o tym nigdzie nie było mowy...
RaczejRozwazna - Wto 11 Lis, 2008 18:51

aha, fakt
Gunia - Wto 11 Lis, 2008 19:30

achata napisał/a:
Okładka jakaś dziwna jak dla mnie. Do końca miałam nadzieję, że ją zmienią- wygląda jak gra komputerowa a nie właściwy film- jakaś taka komiksowa....

Miałam nadzieję, że będzie u nas jakoś spójna z dwupłytową jedynką, a tu klops. :?