To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Ralph Fiennes

Caitriona - Czw 03 Maj, 2007 22:15

Tym złym (?)
malmik - Czw 03 Maj, 2007 22:18

O to on jest Lordem Voldemortem?
Harry_the_Cat - Czw 03 Maj, 2007 22:19

Tak, Malmiku. Można już go zobaczyć w nowym trailerze ;)
Caitriona - Czw 03 Maj, 2007 22:20

O, mamo, alem się wkopała... Malmik, ja nie mam pojęcia - książek nie czytam, a filmy widzialam, ale jakoś tego wszystkiego nie łapię... Ale chyba tak, ma być Voldemortem, bez nosa.
Marija - Czw 03 Maj, 2007 22:24

Nawet dla Ralpha nie jestem w stanie tych filmiszczów oglądać :? ??: . A czytać to w ogóle :paddotylu: (próbowałam, żeby ocenzurować przed dziećmi; koszmar jakiś). Ralph urodził się, by zagrać Heathcliffa i kropa :serduszkate: .
malmik - Czw 03 Maj, 2007 22:26

Jak chesz to ci pożyczę - mam cały zestaw. W zasadzie to tego którego imienia nie wolno wymawiać mógłby grać każdy :roll: bo i tak twarzyczka jest taka sobie jakaś niezarysowana - chociaż chyba w tej części o ile pamiętam coraz bardziej przybiera na wyglądzie. Muszę zobaczyć ten trailer.
Harry_the_Cat - Czw 03 Maj, 2007 22:32

Świetna rola, naprawdę. A HP uwielbiam :D
Marija - Czw 03 Maj, 2007 22:35

Harry_the_Cat napisał/a:
Poddaję się - to jest chyba kwestia wieku? :shock:
malmik - Czw 03 Maj, 2007 22:36

Obejrzałam i rzeczywiście jak już wiem, że to RF to może i go przypomina :rotfl:
Harry_the_Cat - Czw 03 Maj, 2007 22:36

Marija napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Poddaję się - to jest chyba kwestia wieku? :shock:

Dlaczego? Moja mama tez to czyta pasjami.

Gitka - Pią 04 Maj, 2007 11:04

Gosia napisał/a:
Ja licze na "Bernard i Doris", boc przeciez juz film chyba zostal nakrecony i moze byc niezly, ale jakas cisza, pewnie go zgrywają.
A na ten o milosci bialego i inuckiej dziewczyny - to wprost nie moge sie doczekac :cool:

P.S. Nie uwazasz Giteczko, ze ciekawe Ralph sam chce wybrac te inucka dziewczyne.
Ja wiem, ze jest rezyserem, ale... ;)

"Bernard i Doris" nie ma nawet jeszcze daty premiery, pisze tylko 2007 rok.
http://www.imdb.com/title/tt0470732/

A co drugiego, to no cóż chce mieć całkowity wpływ na swoje dzieło...
Oby się to opłaciło.

Gosiu, a co z "Chromophobią"?
Napisy tylko serbskie :cry2:

Dodam tylko, że Harrego nie czytałam, ale wszystkie części obejrzałam z dziewczynkami i bardzo, bardzo mi się podobało. Długo mnie nie musiały namawiać :mrgreen:

Gosia - Pią 04 Maj, 2007 15:10

Wiem Giteczko, tylko serbskie :(
Ale czy to nie do tego znalazlam portugalskie? Tylko nie udalo mi sie namowic Harry na tlumaczenie ;)

Matylda - Czw 17 Maj, 2007 17:11

Obejrzałam Angielskiego pacjenta i stwierdziłam , że Finnes nie potrzebuje do takich ról zbyt dużo charakteryzacji :wink:
Gosia - Czw 17 Maj, 2007 17:14

:twisted:
Gitka - Czw 17 Maj, 2007 23:48

Bo to aktor charakterystyczny przecież :mrgreen:
bezpaznokcianka - Pią 18 Maj, 2007 00:35

ja Angielskiego pacjenta oglądałam świeżo po zapoznaniu się z panem Darcym na nowo (za pierwszym razem nie pamiętałam nazwiska Firtha..) więc bardziej czekałam na sceny z Firthem i nie mogę zrozumieć jak ta blondyna mogła zdradzić COLINA z kimkolwiek (nawet jak to był Ralph).
Anonymous - Pią 18 Maj, 2007 00:54

Ja to nie mogłam zrozumiec jak sie Colin mógł ożenić z taką blondyna :mrgreen:
Gosia - Pią 18 Maj, 2007 13:08

A ja sie dziwilam, jak ta blondynka mogla wyjsc za takiego Colina :mrgreen:
Firth w tym filmie jest kompletnie nieatrakcyjny, za to Ralph, no po prostu wymiekam... :thud:

Caitriona - Pią 18 Maj, 2007 13:39

Kocham Colina, ale jeśli chodzi o Angielskiego pacjenta to muszę przyznać, że Ralfik o niebo lepiej wypadł. Mamo, jak on tam wygląda... :serce2: Zdecydowanie najlepszą jego rolą jest ]ta z Wichrowych Wzgórz, ale tu wyglądał najlepiej ;)
Anonymous - Pią 18 Maj, 2007 14:27

Caitriona napisał/a:
Mamo, jak on tam wygląda...

Jak wygląda? Po wypadku - strasznie, przed - niewiele lepiej :wink: . Ralph to mnie w 'Wichrowych Wzgórzach' pociąga jedynie. Według mnie to rola jego życia, nie było i nie będzie lepszego Heathcliffa

PS. Jeszcze w jednej roli mi sie Ralph podobał, w filmie 'Oscar i Lucinda', jego fizjonomia pasowała do granej postaci :razz:

praedzio - Pią 18 Maj, 2007 14:39

A mnie podobał się w "Dziwnych dniach". W ogóle ten film jest niesamowity. I ta muzyka Deep Forest... :serce:
Gosia - Pią 18 Maj, 2007 17:10

"Dziwne dni" to niesamowity film, a Ralph wyglada bosko! :cool:
Caitriona - Pią 18 Maj, 2007 18:07

otherwaymistercollins napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Mamo, jak on tam wygląda...

Jak wygląda? Po wypadku - strasznie, przed - niewiele lepiej :wink:

Po wypadku faktycznie 'nie najlepiej', taka ożywiona mumia, ale przed...no po prostu jest zabójczo przystojny. I tego się będę trzymać ;) A jak ktoś tego nie widzi, no to cóż... ;)

Cytat:
Według mnie to rola jego życia, nie było i nie będzie lepszego Heathcliffa

Tu się zgadzamy w pełni :)

praedzio - Pią 18 Maj, 2007 20:55

Gosia napisał/a:
"Dziwne dni" to niesamowity film, a Ralph wyglada bosko!

Oj, tak, tak, tak! Zgadzam się w pełni. To film z rodzaju tych, które by się chciało zabrać ze sobą na bezludną wyspę. :serce2:

Gitka - Śro 20 Cze, 2007 16:47

Gosiu, właśnie przeczytałam w jakimś temacie wypowiedz Alison, jak się naigrywała z naszej sympatii do niego :wink:
I normalnie mi się stęskniło za Ralphem. Nie dba on coś o Nas, rzadnych nowych filmów nie grają z nim w roli głównej :cry2:
Ale jakby co, to pamiętam o nim...
Nowy klip, dobre zdjęcia
Ralph Fiennes: I Want You
http://www.youtube.com/watch?v=3FrrNSunu2M