To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Śro 28 Cze, 2017 19:38

Jeszcze Kroniki Namil Baru i oświadczenie Ae Ry, że właśnie się tam całowali ;) Odświeżaczem potraktował nie tylko łóżko ;)
Agn - Śro 28 Cze, 2017 21:50

Tak tylko wtrącę nieśmiało, że nadrabiam i obejrzałam Forest of secrets nr 3. W dalszym ciągu mi się podoba. Niewinna prokuratoreczka jednak ma coś za uszami. No no...
Trzykrotka - Śro 28 Cze, 2017 23:43

Agn, nadmieniaj i pisz - ja na pewno będę SF oglądać, więc się chętnie wprawię w nastrój :kwiatek:

FFMW
12 odcinek
Kroniki Namil Baru :lol: Swoją drogą, to ich sekretne-nie-sekretne miejsce jest trochę jak z Narni - i stara szafa i ogromny złoty lew, I nawet czarownica, tyle, że dobra, też się znalazła.
Spokojniejszy i bardziej refleksyjny, choć scena szykowania sie na kolację ze śniadaniem jest warta wszystkich pieniędzy.

Odświeżacz powietrza rządzi :rotfl:

Nonono, jakie grzeczne absy my tu mamy :excited:
Ae Ra ma imponującą kolekcję staników jak na ubogą dziewczynę :wink:
Ale tym razem jak dla mnie ważniejsze było wyzwolenie się Sul Hee (nauczyłam się) do wypowiedzenia w końcu głośno własnego zdania, opowiedzenia o własnych marzeniach, podjęcia bolesnej decyzji i rozstaniu. Za rozmowę z niunią wielkie brawa - i za wodę i za odważne, ale spokojne i pełne godności powiedzenie, co o niej i o całej sytuacji myśli. Joo Man swoje łzy po niewczasie niech sobie schowa.
No i bardzo dobrze, znów bardzo realistycznie pokazana scena spotkania Dong Mana z ojcem. I upokorzenie ojca, którego syn jest cichym świadkiem. I wałówka z domu. I ta inspekcja mieszkania, ubrania i "jak ty zyjesz," I w końcu przejście na nowy poziom, spotkanie dwóch mężczyzn, na równych prawach.
Przy tym wszystkim prawie zapomniałam, że blond bóstwo ringu z jakimś kolejnym świństwem wyskoczyło, choć marzę o zobaczeniu stopy Dong Mana na jego wypielęgnowanym obliczu.

Admete - Czw 29 Cze, 2017 07:21

Mam nadzieję, że owa stopa się tam znajdzie. I będziemy mieć zadośćuczynienie za wszytkie wredne matactwa. Inspekcja ojca Dong Mana, to prawie jak inspekcja mojego w mieszkaniach braci - "A tu ten kontakt trzeba przykręcić, a ten kabel wystaje, to trzeba pomalować, przyjdę potem " ;)
BeeMeR - Czw 29 Cze, 2017 08:20

Ja sobie rankiem nadrobiłam FMW 7
czyli Dong Man sam jeszcze nie wie czemu tak jest zazdrosny o AR-ę i jej randki z Cudusiem, który piękne świństwo miał w zanadrzu :thud:
AR zaś ładne wyznanie zrobiła na koniec odcinka :serce:

Admete - Czw 29 Cze, 2017 08:27

Ja się przyznam, że w oczekiwaniu na weekend już trzeci raz oglądam 6 odcinek Secret Forest :rumieniec:
Trzykrotka - Czw 29 Cze, 2017 10:13

BeeMeR napisał/a:
który piękne świństwo miał w zanadrzu :thud:

Swoją drogą, to to było wręcz obezwładniające świństwo. Na dodatek zrobione bez cienia skuchy, jakby to była rzecz normalna. Podobała mi się symbolika związana z butami- Ae Ra zdejmuje te świecące cacka od Cudusia, od których porobiły jej się rany na nogach i zakłada rozklepane, ale wygodne trampki Dong Mana.
Kiedy tak patrzyłam wczoraj na Ji Won, to aż mnie naszła ochota, żeby obejrzeć jakąś scenę z Heirs z nią i Woo Binem. Jak się zastanowić, to doskonale do siebie w tamtej dramie pasowali. I Rachel dla kontrastu z Ae Rą była jak laleczka - nienagannie ubrana, uczesana i - skwaszona.
Heirs też w niebycie, niestety, mam nadzieję, że odzyskam (napisy! :( )

Dziewczyny :kwiatek: zabrałam sobie z sierściucha wszystko co do tej pory tam było. Bardzo wam dziękuję i proszę o więcej :kwiatek: powolutku, bo jutro wyjeżdżam i wrócę 16 lipca. Będę w kontakcie, ale bez dysku.

Agn - Czw 29 Cze, 2017 10:27

Trzykrotka napisał/a:
aż mnie naszła ochota, żeby obejrzeć jakąś scenę z Heirs z nią i Woo Binem. Jak się zastanowić, to doskonale do siebie w tamtej dramie pasowali.

Jak to wtedy zasugerowałam, to zostałam zakrzyczana. :P
Trzykrotka napisał/a:
Heirs też w niebycie, niestety, mam nadzieję, że odzyskam (napisy! )

Ja to GDZIEŚ muszę mieć. Tylko nie wiem gdzie. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Będę w kontakcie, ale bez dysku.

Dobrze, że będzie z tobą kontakt. Wypoczywaj!!!

BeeMeR - Czw 29 Cze, 2017 11:17

Trzykrotka napisał/a:
to było wręcz obezwładniające świństwo. Na dodatek zrobione bez cienia skuchy, jakby to była rzecz normalna.
Dokładnie - jakby to była trywialna kwestia, że się właśnie niedługo żeni - i nawet nie warto o tym wspominać. Sprytne - żona w Japonii i kochanka w Korei (nie mylić z zakochanką czyli 2w1 ;) )
Rozklepane trampki Dong Mana na pewno są wygodniejsze - no i przed nim nie ściemnia numeru buta ;)

Oglądam 8. para Druga jest strasznie frustrująca dla mnie - dobrze, że panna miała odwagę i jaja rzucić tego niezdecydowanego Pracusia. :nudelkula1_zolta:
Główni mają piękną relację - jeszcze sto lat i się zorientują co jest między nimi ;)
W życiu pewnie by się zorientowali, gdy jedno z nich byłoby już zamężne/żonate. Dobrze, że to jest drama ;)

Trzykrotka napisał/a:
zabrałam sobie z sierściucha wszystko co do tej pory tam było.
Wrzuciłam dziś kolejne napisy i zaraz dokończę Warzywniak.
Baw się dobrze na urlopie, odpocznij :kwiatki_wyciaga:

Admete - Czw 29 Cze, 2017 11:27

Odpocznij Trzykrotko i dawaj znaki życia z Krościenka ;) BeeMer oni jak się już zorientują, to na całego na szczęście ;)
BeeMeR - Czw 29 Cze, 2017 11:41

Admete napisał/a:
BeeMer oni jak się już zorientują, to na całego na szczęście ;)
Ależ wiem, mam tą dramę zaspoilerowaną na bieżąco ;) Czytam, wszak wasze wpisy i podglądam to i owo sama ;)
BeeMeR - Czw 29 Cze, 2017 12:04

Skończyłam 8. FMW - teraz AR dostała coś w rodzaju wyznania i uznania urody - i nie tak krępująco jak od Cudusia ;)
No i ileż było pretekstów do pokazania zgrabnych ramion i sylwetki PSJ :serduszkate:

;)

Admete - Czw 29 Cze, 2017 20:03

Nadrabiam Lookout, trochę się martwię, że to się jakoś szczególnie dobrze dla Do Hana nie skończy...Plaga świetny.

Piosenka z Secret Forest:

https://www.youtube.com/watch?v=Qu5HYOPKMAU

BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 00:07

Kontynuuję maraton FMW :mrgreen:
9. i 10. za mną, - bardzo ładna scena łóżkowa :lol: przed, po i w trakcie ;)

Dobrze, że Druga podejrzewa, że coś się kroi między głównymi, gdy pan chciał dać pannie "inwestycję" w postaci złotej obrączki :mrgreen:
A ten Drugi jest tak nieatrakcyjny - nie tylko fizycznie, głównie zachowaniem - co te laski w nim widzą :roll:

Admete - Pią 30 Cze, 2017 06:53

Bardzo ładna, jedna z ładniejszych w dramalandzie. To prawie jesteś na bieżąco. Ja dziś zaczynam na serio Królowa siedmiu dni, bo co włączę fragment odcinka, to trafiam na jakieś sceny interesujące ;)
Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 10:14

W Królowej wszyscy zachwycają się PMY. Ja też to obejrzę, na pewno, choćby przyszło płakać.
A FFMW to największe zaskoczenie tego roku. Po głupich teaserach zapowiadała się kijowa drama, a rozwinęła się w coś fantastycznego. Zupelnie odwrotnie niż z SP.
Co do Drugiego :czekam2: Kobiety chyba są ślepe, zwłaszcza Niunia. Rozumiem jeszcze, że Sul Hee zakochała się, bo jej pomógł, kiedy była młoda i niedoświadczona. Ale żeby się przez niego oblewać wodą, tego nie pojmę.

Ja wczoraj zagłębiłam się w przygody sassy księżniczki i - chlip - książę z Chin jest póki co jak gwiazdka z nieba. I piękny i uprzejmy i łagodny i pogodny i - zakochał się w księżniczce i nic tylko o ożenku marzy. I prezentami ją zasypuje. Ach i och, sama gotowam się zakochać. I co tu teraz ma biedna zrobić :party:

BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 10:28

Cytat:
W Królowej wszyscy zachwycają się PMY. Ja też to obejrzę, na pewno, choćby przyszło płakać.
Ja też, ale raczej czekam na całość albo choć bliżej końca. Jak się za bardzo wciągnę a potem muszę czekać to klapa ;)
FMW chętnie bym pomaratonowała do końca - a tu brak materiału bliski ;) ,

Trzykrotka napisał/a:
A FFMW to największe zaskoczenie tego roku. Po głupich teaserach zapowiadała się kijowa drama, a rozwinęła się w coś fantastycznego. Zupelnie odwrotnie niż z SP.
Ano właśnie - i dobrze to (dla FMW, którego po teaserach palcem bym nie tknęła gdyby nie wasze relacje :kwiatki_wyciaga: ) i źle (dla SP, do którego już chyba nie wrócę - albo bardzo wybiórczo przelatując jak się skończy).

FMW 11. odc cudnie rozwija relację pary, która już jest oficjalnie parą i nie wstydzi się tego przyznać - przed wszystkimi prócz Drugich :lol:
Skłon i wyprost przy wynoszeniu śmieci (tudzież różowa brylantowa opaska, której Anusia by się nie powstydziła) rodem z Legalnej Blondynki :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=MqUQQPz9vFo

Jak ja lubię gdy młodzi ślicznie randkują zamiast cudowania w dramatozach :cheerleader2:
Piękne było trzymanie się za rękę w autobusie - nawet spoconą ;) - tudzież chęć przyspieszenia rozwoju relacji mnie dziwi, przy takim stażu znajomości ;)
Zachwyconam :love_shower:
Całuśnie wprawdzie technicznie aktorzy są IMHO na różnych poziomach, ale nic to, niech się dziewczyna szkoli od jednego z najlepszych całuśników dramalandu :flirtuje1: , wszak dopiero zaczyna przygodę z rolami pierwszoplanowymi :oklaski:

edit. Odnośnie Sassy to widziałam kissu - z tych statycznych, ale ładnych wallkissów - chyba też obejrzę jak będzie już całość/więcej.

Admete - Pią 30 Cze, 2017 12:09

Pani trochę młodsza, to się jeszcze zdąży podszkolić ;) Bardzo sympatyczna letnia drama z tego wyszła. Trzymam kciuki, żeby taka została do końca.
Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 12:31

Jeśli będzie grywała amantki, to się podszkoli, na pewno. Bardzo fajna dziewczyna, jedna z nielicznych bez aygoo.

A tu zalamka estetyczna - patrzcie, co znowu narobili na głowie temu biednemu Duchowi-Jung Wonowi. Pierwsza główna rola i takie cóś :obrzydzenie:

http://www.dramabeans.com...st-script-read/

BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 12:58

Trzykrotka napisał/a:
patrzcie, co znowu narobili na głowie temu biednemu Duchowi-Jung Wonowi.
Yyy... :shock:
Może mu fryzura w dramie z czasem ewoluuje :trzyma_kciuki:

Co do Drugiego z FMW - albo jest to wpadka castingowa, bo gość ani trochę nie przypomina Bogusia, do którego porównują go panny, ani figurą ani aparycją :P albo jest to zamierzony efekt, by żaden pan nie przyćmiewał (tym razem) PSJ - no i nie przyćmiewa ;)
Instruktor z fryzurą Spocka jest pocieszny :mrgreen:

Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 13:20

BeeMeR napisał/a:

Instruktor z fryzurą Spocka jest pocieszny :mrgreen:

Poznałaś, że to Burmistrz z Jeju z WAC? :kwiatek: Przepadam za tym bohaterem. Pocieszny :lol: Kuć-nim na dodatek do niego mówią, jak do Ji Suba w OMV :serce2:
Z tym Drugim i przyćmiewaniem możesz miec rację :mysle:

BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 13:31

Trzykrotka napisał/a:
Poznałaś, że to Burmistrz z Jeju z WAC? :kwiatek:
No ba, pewnie że rozpoznaję (kojarzę nawet, że się w zeszłym roku albo poprzednim ożenił ;) )

Skończyłam 11. FMV
Jakie ładne zaproszenie na noc :serduszkate: - no i ten kolaż światełek za nimi mi się wielce podoba :serce:

Cordon-dupek się pojawił :lol:

A PSJ jest tu przytulasty oraz ach i och wprost do zakochania :serce2: Przy tym tak uroczo niedoskonały w różnych aspektach ;)

Aczkolwiek przez was się teraz zastanawiam, czy on ma na ustach szminkę, tint czy błyszczyk ;) Aczkolwiek nevermind ;)

Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 13:37

Jest wprost stworzony do przytulania :serduszkate: A ten cholerny róż na ustach PSJ już kilka razy zgrzytnął mi aż zazgrzytało. JW nie ma tak różanych warg jak on :bejsbol:
BeeMeR - Pią 30 Cze, 2017 13:39

Trzykrotka napisał/a:
JW nie ma tak różanych warg jak on :bejsbol:
Ona tak ma naturalnie, wiecie-rozumiecie - on ją ostatnio dużo obserwował to wie ;)
Trzykrotka - Pią 30 Cze, 2017 13:52

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
JW nie ma tak różanych warg jak on :bejsbol:
Ona tak ma naturalnie, wiecie-rozumiecie - on ją ostatnio dużo obserwował to wie ;)

Nawet z całą szczerością przyznał się, że w kółko myśli o jej ustach. Podoba mi się to jego głośne myślenie, które nawet ją zawstydza :serduszkate: