Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Admete - Pon 05 Lut, 2018 12:30
Dzięki za informację.
Admete - Pon 05 Lut, 2018 19:12
No i już po seansie pierwszego odcinka Endeavour - oglądanie takich klasycznych kryminałów mnie odpręża
praedzio - Pon 05 Lut, 2018 19:23
Z sensacyjno-kryminalno-katastroficznych rzeczy oglądam teraz Hard Sun. Niezłe. No, i jeszcze polecam genialne Counterpart.
Caitriona - Pon 05 Lut, 2018 19:24
Mnie również niestety to chyba będzie bardzo krótka seria - zaledwie dwa odcinki.
Admete - Pon 05 Lut, 2018 19:42
Tylko dwa? No buuu...Ten Odpowiednik wygląda ciekawie. Może się zainteresuję. W Alieniscie podziwiam rozmach - stroje, scenografię, cały ten obraz Nowego Jorku końca XIX wieku zapiera dech w piersiach. Świetne zdjęcia, montaż, aktorka grająca Sarę ( Dakota Fanning ) zjawiskowa. Genialnie ją stylizują i pokazują.
Caitriona - Pon 05 Lut, 2018 19:57
| Admete napisał/a: | | aktorka grająca Sarę ( Dakota Fanning ) zjawiskowa |
Kurcze, a dla mnie Fanning ma coś odpychającego w sobie, choć postać gra ciekawą i bardzo jej kibicuję.
| Admete napisał/a: | | .Ten Odpowiednik wygląda ciekawie. |
A co to?
praedzio - Pon 05 Lut, 2018 20:06
| Caitriona napisał/a: | | Admete napisał/a: | | aktorka grająca Sarę ( Dakota Fanning ) zjawiskowa |
Kurcze, a dla mnie Fanning ma coś odpychającego w sobie, choć postać gra ciekawą i bardzo jej kibicuję.
| Admete napisał/a: | | .Ten Odpowiednik wygląda ciekawie. |
A co to? |
https://www.youtube.com/watch?v=c3Bu2DOM66g
Polecam!
Admete - Pon 05 Lut, 2018 20:43
Counterpart Taki jest polski tytuł. Ile to ma mieć odcinków?
| Caitriona napisał/a: | | Kurcze, a dla mnie Fanning ma coś odpychającego w sobie, |
Mnie się szalenie podoba, jest dziwna, ale ta stylizacja, to jak ją filmują - robi wrażenie.
Admete - Pon 12 Lut, 2018 14:39
Na razie obejrzałam 3 odcinki Very i ten trzeci najbardziej mi się podobał. Był też najsmutniejszy.
praedzio - Pon 12 Lut, 2018 14:53
Zauroczona Cynamonowym Joelem wzięłam się za The Killing.
Admete - Pon 12 Lut, 2018 14:58
Oglądałam swego czasu
Cathie - Pon 12 Lut, 2018 22:08
Jest kolejny sezon "Mostu nad Sundem".
Caitriona - Wto 13 Lut, 2018 18:32
| praedzio napisał/a: | | Zauroczona Cynamonowym Joelem wzięłam się za The Killing. |
Rozumiem, że wersja USA? Yo, Linden!
Jeden z moich seriali "naj". Pamiętam, jak się denerwowałam że nie będzie kolejnej serii
Caitriona - Wto 13 Lut, 2018 18:33
| Admete napisał/a: | | Na razie obejrzałam 3 odcinki Very i ten trzeci najbardziej mi się podobał. Był też najsmutniejszy. |
Mnie się wszystkie Very podobają.
A, i coś pomyliłam - Endeavour ma 6 odcinków.
Admete - Wto 13 Lut, 2018 19:06
Obejrzałam już cały 8 sezon Very. Jak ja lubię Brendę Blethyn i jej postać.
primavera - Wto 13 Lut, 2018 22:35
| Admete napisał/a: | | Obejrzałam już cały 8 sezon Very. Jak ja lubię Brendę Blethyn i jej postać. |
co więcej sama Brenda Blethyn ogłosiła, że będzioe sezon 9
poza tym dzisiaj na BBC w UK powraca Shetland
Admete - Śro 14 Lut, 2018 07:31
Super, super Będę oglądać.
Admete - Czw 15 Lut, 2018 07:34
Shetland jak zwykle nie zawodzi
Caitriona - Czw 15 Lut, 2018 17:53
Mnie również podoba się ten serial.
Admete - Czw 15 Lut, 2018 18:18
Niesamowite tam mają krajobrazy, takie dość puste i ten wiatr. Vera też miała piękne lokacje - choćby w tym ostatnim odcinku.
Caitriona - Czw 15 Lut, 2018 20:41
| Admete napisał/a: | | Niesamowite tam mają krajobrazy, takie dość puste i ten wiatr. |
Oj, bardzo mi sie te krajobrazy podobają. Bardzo chciałabym tam pojechać, bo mieszkac może już niekoniecznie, choć kto wie, może i bym zamieszkała.
Vera też jest dobrze sfilmowana, znajdują niezłe lokalizacje i mają dobre kadry.
praedzio - Czw 15 Lut, 2018 21:46
Za to w The Killing jak nie pada, to leje. Wiem, że to Seattle, które nadrabia w opadach chyba całe Stany, ale no, ludzie, no....
Ale zmokły Holder jest nadal słodki.
Admete - Pią 16 Lut, 2018 08:54
No tak - specjalnie w The Killing robią taką atmosferę - nic tylko depresja.
Admete - Pon 19 Lut, 2018 10:08
Jak ja lubię Endeavour - taki klasyczny, angielski kryminał. Vere też uwielbiam. Jest może jeszcze coś brytyjskiego do obejrzenia aktualnie? Mam nadal niedosyt.
Admete - Śro 21 Lut, 2018 17:53
Shetland jest w tym sezonie jakoś szczególnie przerażający - ten wiatr na dodatek i sposób, w jaki filmują krajobrazy. DI Perez - lubię tę postać.
|
|
|