To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje

Agn - Pon 06 Lut, 2012 20:59

Admete napisał/a:
Ale mnie nie chodzi nawet o łzy, co o nerwy

Żaden Sherlock nie wykończy ci tak nerwów, jak praca w szkole... *ponuro*
AineNiRigani napisał/a:
Majtki leca przez glowe, z podwojnym tulupem, piruetem, po drodze robia salto i potrojnego axla i laduja telemarkiem. A Aine wyglada tak:

PRAWDA??? :excited:
BeeMeR napisał/a:
i Martin Freeman wart kolejnej Bafty

On za każdą odegraną scenę powinien dostać osobną Baftę. Takie jest moje zdanie.
Aragonte napisał/a:
BeeMeR dobrze gada, polać jej!

Już lecę!!! *taszczy likier tiramisu*

Admete - Wto 07 Lut, 2012 07:11

Wczoraj zasnęłam. Ostatnio nic tylko bym spała. Może dzis się uda, ostatecznie jutro :)
BeeMeR - Wto 07 Lut, 2012 08:29

ogladaj, ogladaj!
i daj znac co myslisz o mojej ulubionej scenie w sadzie :mrgreen: i o zamachu na klejnoty :mrgreen:

Anonymous - Wto 07 Lut, 2012 14:20

wiadomo, kazdy wedle swoich potrzeb, ale jak dla mnie idea podstawowa mialy byc spontaniczne okrzyki, emocje i relacje "na zywo". Bo do omowienia pisemnego, zawsze mozna sie po prostu umowic na godzine i poklepac - czyli nic nowego...
Mithiana - Wto 07 Lut, 2012 14:23

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Z Gatissowego twittera, ostatni dzień zdjęciowy chyba...

http://d3j5vwomefv46c.clo...Hg1FAxWjtr3-wA_

<nie ma takiej ikonki, która odda, co czuję>

Aragonte - Wto 07 Lut, 2012 14:27

AineNiRigani napisał/a:
wiadomo, kazdy wedle swoich potrzeb, ale jak dla mnie idea podstawowa mialy byc spontaniczne okrzyki, emocje i relacje "na zywo". Bo do omowienia pisemnego, zawsze mozna sie po prostu umowic na godzine i poklepac - czyli nic nowego...

Aine, jeśli chodzi o takie żywiołowe reakcje, to nic nie zastąpi spotkania w realu, obawiam się :-|
I nie przekonuję Cię do tego, żeby nie robić telekonferencji na Skypie, tylko proponuję tym, którzy Skype'a nie mają albo nie lubią, żeby pokomentowali dany odcinek w inny sposób.

Aragonte - Wto 07 Lut, 2012 14:31

Mithiana napisał/a:
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Z Gatissowego twittera, ostatni dzień zdjęciowy chyba...

Mithiano, a możesz to jakoś streścić?
Widzę tylko napis: "Access denied" :(

praedzio - Wto 07 Lut, 2012 14:31

Mithiana napisał/a:

http://d3j5vwomefv46c.clo...Hg1FAxWjtr3-wA_

<nie ma takiej ikonki, która odda, co czuję>

Acces Denied. :(
Mithiano, to jest zdjęcie? Zapisz je sobie na dysk i udostępnij w inny sposób. :kwiatek:

Mithiana - Wto 07 Lut, 2012 14:39

Już naprawiam gafę:

Czyli jednak twitpicsy działają tylko na zafollowanych? Hmmm.

praedzio - Wto 07 Lut, 2012 14:45

Słodziak. :mrgreen:
praedzio - Wto 07 Lut, 2012 14:46

Mithiana napisał/a:
Czyli jednak twitpicsy działają tylko na zafollowanych? Hmmm.

A nie wiem. Zajrzę w domu na Twittera i sprawdzę.

Admete - Wto 07 Lut, 2012 16:18

AineNiRigani napisał/a:

Wątpię czy przez Skype'a otrzymałabys z mojej strony cos takiego ;) ja to raczej z tych oszczednych emocjonalnie ;)

Cytat:
Czyli jednak twitpicsy działają tylko na zafollowanych?

Niezły żargon ;)

Aragonte - Wto 07 Lut, 2012 16:26

Wrzucam linka do jakichś informacji o serialu, żeby nie zginął:
http://www.benedictcumber...love-affai.html

Anonymous - Wto 07 Lut, 2012 19:18

Aragonte napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Aine, jeśli chodzi o takie żywiołowe reakcje, to nic nie zastąpi spotkania w realu, obawiam się :-|
I nie przekonuję Cię do tego, żeby nie robić telekonferencji na Skypie, tylko proponuję tym, którzy Skype'a nie mają albo nie lubią, żeby pokomentowali dany odcinek w inny sposób.

Tylko zdajesz sobie sprawe, ze w moim wykonaniu to w gre wchodzi najwczesniej grudzien przyszlego roku? A biorac pod uwage, ze Wy sie spotkacie w realu i przelcicie Sherlocka beze mnie - bede jak ten kolek. Stad ten pomysl. Daje jakies gwarancje, ze wiekszosc z nas na tym watku bedzie mogla uczestniczyc jesli tylko wyrazi chec. Nie ma ograniczen lobbystycznych i finansowych, wylacznie czas dobra wola. Zreszta, jak pisalam, jak do tej pory mi sie sprawdzilo...

Aragonte - Wto 07 Lut, 2012 20:35

AineNiRigani napisał/a:
Tylko zdajesz sobie sprawe, ze w moim wykonaniu to w gre wchodzi najwczesniej grudzien przyszlego roku? A biorac pod uwage, ze Wy sie spotkacie w realu i przelcicie Sherlocka beze mnie - bede jak ten kolek.

Heh, "przelecicie Sherlocka" :lol: Jasssne :mrgreen:

Aine, ja tego pomysłu nie skreślam, ale może warto zrobić wcześniej paruminutową próbę, taki test na więcej niż dwie osoby? Bo nadal mam wrażenie, że mogą pojawić się trudności techniczne i zamiast radosnego komentowania będzie - być może - irytacja, że nie wyszło. Oby nie.
A Skype'a i mikrofonu dalej nie mam :wink:

praedzio - Wto 07 Lut, 2012 21:49

Świat Seriali też zauważył Sherlocka. ;)

http://www.swiatseriali.p...mesa,nId,432995

Fibula - Wto 07 Lut, 2012 23:29

Chciałam napisać, że podejrzanie tanio, ale haczyk tkwi w opisie płyty. ;) W każdym razie może kogoś ucieszy:
http://www.amazonka.pl/sh...+06%2C02%2C2012
I szczególnie dla Agn:
http://www.amazonka.pl/na...900476737.bhtml

Aragonte - Wto 07 Lut, 2012 23:46

Fibula napisał/a:
Chciałam napisać, że podejrzanie tanio, ale haczyk tkwi w opisie płyty. ;)

No niestety, polskie wydanie I sezonu ma być rozkawałkowane na trzy części :roll:
Nie zmienia to faktu, że nabyłam to Studium w różu (bo promocja w Merlinie była, 23 zeta), żeby porównać polskie wydanie z angielskim. Wiem już, że polskiemu jak zwykle dodatków poskąpili :roll:

Agn - Wto 07 Lut, 2012 23:47

Mithiana napisał/a:
Już naprawiam gafę:

[url=http://img18.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

Micia, łelkam bak! Miło, że znajdzie się jakiś mocny argument, który skłoni cię, byś się odezwała. Np. Sherlock, hihihi. :mrgreen:
A fotka rozkoszna. Jaką on ma minę!!! :lol:
AineNiRigani napisał/a:
przelcicie Sherlocka beze mnie

Panie doktorze, mnie się już wszystko kojarzy... :rotfl:
Cytat:
A Skype'a i mikrofonu dalej nie mam :wink:

A ja mam jakieś stare słuchawki. Teoretycznie powinny działać, choć nie gwarantuję, że praktyka to potwierdzi...
Fibula napisał/a:
I szczególnie dla Agn:
http://www.amazonka.pl/na...900476737.bhtml

O jeżu kolczasty!!! Wypłaczo, nadciągaj!!! :excited:
Fibulo... :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
Aragonte napisał/a:
Wiem już, że polskiemu jak zwykle dodatków poskąpili :roll:

Sknery jedne... :confused3:

Aragonte - Śro 08 Lut, 2012 00:08

Dobre :lol: Podrzuć jakieś inne ciekawe odpowiedzi :wink:
Anonymous - Śro 08 Lut, 2012 01:54

Aragonte napisał/a:
Aine, ja tego pomysłu nie skreślam, ale może warto zrobić wcześniej paruminutową próbę, taki test na więcej niż dwie osoby? Bo nadal mam wrażenie, że mogą pojawić się trudności techniczne i zamiast radosnego komentowania będzie - być może -

To moze zrobmy probe - we 3-4 osoby, ktore maja skajpaja? Dopoki tego nie zrobimy nie dowiemy sie, prawda?

BeeMeR - Śro 08 Lut, 2012 11:35

Mag113 napisał/a:
W ramach autorozrywki :rotfl: dałam w teście egzaminacyjnym z historii powszechnej XIX w. pytanie, kim był Arthur Conan Doyle. Oto jedna z odpowiedzi: Polityk w Ameryce Łacińskiej w XIX w. :mrgreen:
Testy nadal czytam - może jeszcze jaki kwiatuszek się nawinie! :wink:
Piękne! :rotfl:

Cytat:
we dwie osoby - da sie. Sprawdzalam. Tylko trzeba zsynchronizowac, czasem wyciszyc sobie dzwiek i sluchac z cudzego. No i co jakis czas pauzowac w celu oowienia danej sceny. To trwa dlugo (poki co pierwszy odcinek zajal jakies 3-4 godziny), ale wiem z autopsji, ze jest wykonalne
Nie mam szans na 3-4 godziny chichrania się przed komputerem :( Ale życzę miłej zabawy :kwiatek: .
W sobotę chyba w ogóle nie będę miała czasu, bo będę miała miłego gościa, więc dla towarzystwa i odświeżenia obejrzę sobie w piątek. Liczę na relację z konferencji :kwiatki_wyciaga:

Aragonte - Śro 08 Lut, 2012 13:46

Ech, ja też nie wiem, jak będę stać z czasem w sobotę - w sumie to już jestem na kawałek dnia umówiona, co właśnie sobie uświadomiłam.
To już się nie wtrącam do organizacji wspólnego oglądania :-|

BeeMeR - Śro 08 Lut, 2012 14:00

Aragonte napisał/a:
To już się nie wtrącam do organizacji wspólnego oglądania :-|
Ja tez nie, ale po cichu zazdroszcze ;)
BeeMeR - Śro 08 Lut, 2012 20:30

takie tam pomysły jak to było ;)
http://www.fotosik.pl/pok...d9709dba46.html