Fantastyka - Gra o tron (TV)
Anonymous - Pią 06 Lut, 2015 23:54
x
/xyxmja przyznaje ze znam lepszych pisarzy.
po angielsku Martin mnie troche meczyl chociaz po polsku jest lepiej (wiecej rozumiem)
ale jak dla mnieMartin kombinuje jak kon pod gore. A przeciez proste rozwiazania sa zawsze czyste, proste i sprawdzone...
BeeMeR - Sob 07 Lut, 2015 10:19
Ja w książce utknęłam, bardzo blisko z samego początku ale - gdy zaczęłam oglądać serial to postaci nabrały kolorytu, całość większego sensu i dałam szansę audiobookowi - wysłuchałam z zainteresowaniem i miejscami jest większym niż przy oglądaniu - niektóre intrygi są znacznie ciekawiej sportretowane w książkach, to w sumie dość oczywiste.
Mnie interesuje głównie fabuła, acz w późniejszych tomach mam wrażenie nadmiernego rozdmuchania niektórych wątków i dodawania mniej interesujących postaci (w miarę ubijania istniejących wcześniej).
Odnośnie języka to powiem, że dla mnie jest ok, wprawdzie taki trochę surowy w opisach, ale soczysty treściowo - mnie to wystarcza.
Akaterine - Sob 07 Lut, 2015 10:55
Kiedyś czytałam wypowiedź odnośnie stylu Martina kontra styl Sapkowskiego - że Martin jest rzemieślnikiem, a Sapkowski artystą. Coś w tym jest.
Eeva - Sob 07 Lut, 2015 11:06
To ja się wyłamię - mi książki bardzo podeszły. Czytałam tylko po polsku niestety, ale czytało mi się dobrze. Ciężko mi było przebrnąć przez pierwszy tom, ale potem to już poszło z górki.
Irytują mnie tylko rozdziały Daenerys - strasznie infantylnie,szczególnie jak czyta się teksty w stylu "Och to mój niedźwiedź zawsze mi wierny, bla bla bla, jaki żal że nie mogę go pokochać bla bla bla".
Harry_the_Cat - Sob 07 Lut, 2015 11:17
| Eeva napisał/a: | | "Och to mój niedźwiedź zawsze mi wierny, bla bla bla, jaki żal że nie mogę go pokochać bla bla bla". |
Matko, ja tam mysle, ze ona i w serialu jest nie do zniesienia... I will do what the queens do. I will rule.... free them.... blah bla, to moze faktycznie ksiazka nie dla mnie
BeeMeR - Sob 07 Lut, 2015 11:43
Toż ja umarłam w książce właśnie na rozdziale Daenerys - nic mnie nie obchodziła chuda siksa wydawana przez brata za mąż - to rodzeństwo wyjątkowo głupie mi się wydało
w serialu to przynajmniej inne postaci wydały mi się interesujące
Admete - Sob 07 Lut, 2015 11:59
Opuszczam większośc jej rozdziałów.
Akaterine - Sob 07 Lut, 2015 13:03
Ja opuszczałam prawie wszystkie związane z rodem Greyjoy'ów. W ogóle w ostatnim tomie sporo opuszczałam .
Caitriona - Nie 08 Lut, 2015 15:41
Ja nic nie opuszczałam, bo mimo że za Dany nie przepadam, jakoś tak szkoda mi było je pomijać
Czytałam tylko po polsku, czytało mi sie bardzo dobrze, wciągnęłam się tak bardzo, że poleciałam wszystkie części maratonem.
Fibula - Nie 08 Lut, 2015 22:40
Mnie też się dobrze czytało i choć nigdy nie ukrywałam, że dla mnie Dany mogłaby pójść do odstrzału dawno temu, dzielnie przeszłam jej rozdziały w ostatnim tomie.
BeeMeR - Nie 08 Lut, 2015 23:52
Ja ich też wysłuchałam w całości
Eeva - Pon 09 Lut, 2015 08:18
Ja nic nie omijałam tylko umierałam smiercią powolna na jej rozdziałach
asiek - Pon 09 Lut, 2015 10:58
| Eeva napisał/a: | Ja nic nie omijałam tylko umierałam smiercią powolna na jej rozdziałach |
To tak jak ja.
Harry_the_Cat - Pon 09 Lut, 2015 21:45
Ale ogolnie wniosek jest taki ze nikomu sie nie podobalo
Admete - Wto 10 Lut, 2015 09:06
Za wyjątkiem Martina
Eeva - Wto 10 Lut, 2015 09:09
Tego nie wiemy, moze tez był srednio zadowolony z tego co mu wyszło
asiek - Wto 10 Lut, 2015 12:10
Daenerys, to jego ulubiona postać, więc myślę, ze jest zachwycony.
Eeva - Wto 26 Maj, 2015 08:24
Kochane czy któraś ogląda jeszcze Grę?
Ten piąty sezon jakis beznadziejnie nudny i chciałabym z kimś ponarzekać
Fibula - Wto 26 Maj, 2015 08:41
Ja, ja! Narzekać możesz już teraz, ale przeczytam i odpowiem dopiero wieczorem.
Harry_the_Cat - Wto 26 Maj, 2015 08:45
Ja sie na maksa zniesmaczylam odcinkiem 5 i jeszcze nie wiem, czy 6 obejrzę, ale sie zgadzam. Tak bul może z jeden w miarę ciekawy. A reszta to o mamooooo *yawn*
Eeva - Wto 26 Maj, 2015 09:32
Ja się w sumie niczym nie zniesmaczyłam, tylko jestem tak strasznie wynudzona, ze szok.
Nic się nie dzieje. Tzn, niby się dzieje, ale w ogole zero akcji, przeciągłe spojrzenia, wewnętrzne zmagania. Czuję sie jakbym ogladała ekranizację Cierpień Młodego Wertera.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 09:41
Ja jeszcze nie oglądam tego sezonu, ale pewnie zacznę a potem będę narzekać tak samo
Caitriona - Wto 26 Maj, 2015 13:27
Zgadzam się z wami, nudno jak diabli. Nawet wątek Aryi jakiś taki nijaki jest...
Eeva - Wto 26 Maj, 2015 14:25
https://www.youtube.com/watch?v=zs7xO5P3Az4
Na poprawę humoru po bardzo nudnych odcinkach
Eeva - Wto 26 Maj, 2015 15:13
https://www.youtube.com/watch?v=1URvDyzh8uI
Peter Dinklage i "Still going strong" w full wersji
Kocham <3
|
|
|