Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Downton Abbey
Akaterine - Sob 18 Sie, 2012 21:38 Violet rulez! http://www.youtube.com/watch?v=NvDtszcZAV0milenaj - Czw 06 Wrz, 2012 07:28 Oficjalny zwiastun. Chyba nie będzie źle:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.beAkaterine - Czw 06 Wrz, 2012 08:23 Jak dla mnie zapowiada się bardzo dobrze.Admete - Czw 06 Wrz, 2012 15:36 Soon to znaczy kiedy?Akaterine - Czw 06 Wrz, 2012 16:02 16 września.Anaru - Czw 06 Wrz, 2012 19:35 W moje urodziny primavera - Sob 15 Wrz, 2012 07:51 w niedzielę premiera trzeciego sezonu Downton Abbey nie mogę sie już doczekaćAkaterine - Pon 17 Wrz, 2012 20:50 Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i nie jestem ani trochę zawiedziona .Agn - Pon 17 Wrz, 2012 20:55 A ja ciągle szukam kanału... No nieee, dlaczego wszędzie jest lektor? Chcę posłuchać pięknego, angielskiego akcentu! *foszy się*Caitriona - Pon 17 Wrz, 2012 21:39
Akaterine napisał/a:
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i nie jestem ani trochę zawiedziona
Ja również nie Lady V. jest po prostu cudna, uwielbiam ją. Pięknie wyglądała też wioska podczas ślubu Anaru - Pon 17 Wrz, 2012 23:21
Agn napisał/a:
A ja ciągle szukam kanału... No nieee, dlaczego wszędzie jest lektor? Chcę posłuchać pięknego, angielskiego akcentu! *foszy się*
Jest z lektorem? Ja mam bez jakby co primavera - Wto 18 Wrz, 2012 07:37
Caitriona napisał/a:
Akaterine napisał/a:
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i nie jestem ani trochę zawiedziona
Ja również nie Lady V. jest po prostu cudna, uwielbiam ją. Pięknie wyglądała też wioska podczas ślubu
ditto!!!! tak więc niedzielne wieczory przez kilka tygodni mam zajęte
Spoiler:
no i pojawił się nowy footman ciekawe jak rozwinie się ta postać
milenaj - Śro 26 Wrz, 2012 00:12 Trzeci sezon podoba mi się znacznie bardziej niż drugi. I co odcinek mamy ślub. Eeva - Czw 27 Wrz, 2012 08:58 O rany, a ja jakaś nierozgarnięta jestem bo zapomnialam i w ogóle nie oglądam! Będe musiała nadrobić jak wróce dziś do domu Yvain - Czw 27 Wrz, 2012 09:47 To jest nas dwie asiek - Czw 27 Wrz, 2012 09:59 Ja czekam aż zbierze się kilka odcinków. Anaru - Czw 27 Wrz, 2012 10:38 Ja tez na razie zbieram odcinki. Akaterine - Pon 01 Paź, 2012 23:11 Jaaa, ale odcinek.
Spoiler:
Ale gdy zobaczyłam minę Strallana w kościele, to pomyślałam, że wygląda, jakby chciał się rozmyślić. Szkoda Edith, ale jednocześnie dzięki temu serial może być ciekawszy .
lemurcio - Wto 02 Paź, 2012 18:03 Mam pytanie gdzie tym sezonem sie mozna ekhem...endżojować? Uwielbiałam w jesienne wieczory oglądać 1 i 2 sezon ale teraz trochę wypadłam z obiegu...
z góry dziękuję Admete - Wto 02 Paź, 2012 18:35 A co się stało? Zaspoilerujcie, bo nie oglądam.Akaterine - Wto 02 Paź, 2012 18:56
Admete napisał/a:
A co się stało? Zaspoilerujcie, bo nie oglądam.
Spoiler:
Edith w końcu doczekała się swojego wielkiego momentu - nadszedł dzień jej ślubu z sir Anthonym. Babci się to nie podoba ani trochę, ojciec też nie jest zbyt zadowolony, ale nikomu innemu to nie przeszkadza. Całe Downton przygotowuje się do ślubu, Edith jest szczęśliwa, że w końcu dzieje się coś, co kręci się wokół niej. W końcu ślub, Edith podchodzi do ołtarza, gdy nagle sir Anthony stwierdza, że nie może tego zrobić i ucieka.
Może nie brzmi to zbyt dobrze w opisie, ale nakręcone i zagrane to było świetnie. Aż serce bolało, gdy patrzyło się na Edith.
Eeva - Czw 04 Paź, 2012 09:59 Tak mi żal Edith
Nadrobiłam w końcu DA, robi się bardzo interesująco w sprawie Batesa i na linii Thomas-O'Brian, bardzo się ciekawię co wyniknie z tej ich małej wojny podjazdowej.trifle - Czw 04 Paź, 2012 12:08 Mi też żal Edith. Co za głupi stary dziad (no offence, jakby był młodszy to jeszcze gorzej). Czekał do samego ołtarza...Eeva - Czw 04 Paź, 2012 12:29 No własnie w tym to najgorsze, że czekał i narobił jej wstydu i upokorzył. Edith jest jedną z moich ulubionych postaci i z niecierpliwością czekałam aż spotka ją coś dobrego.
Głupi dziad. Ech.Caitriona - Czw 04 Paź, 2012 14:55 SPOILERY!
Kurczę, mnie również bardzo jest żal Edith. Dziewczyna się zmieniła, jest sympatyczna, mam wrażenie, że pozytywniej patrzyła na świat. Fakt, narzucała się facetowi, ale na miłość Boską, mógł być bardziej zdecydowany wcześniej i powiedzieć wyraźne NIE, albo się z nią ożenić, a nie zostawiać jej tak na środku kościoła. Okropny facet.
Też jestem ciekawa wojny między O'Brien, a Thomasem. Chociaż nie bardzo rozumiem skąd w ogóle wzięła się ta wrogość...