Fantastyka - Babylon 5
Admete - Nie 17 Sty, 2010 12:13
Nie pomyślałam nigdy o takiej możliwości, ale to przecież możliwe. Musiałabym to sprawdzić.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 13:15
Najwyżej wrzucę tutaj ten ostatni fragment dialogu z DVD. Mina Susan wyrażała wtedy mocną konsternację
Admete - Nie 17 Sty, 2010 13:38
Delenn mówi o skurczach. To będzie cos z fizjolgii, ale chyba nie to Może burczenie w brzuchu?
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 13:42
A licho wie
W każdym razie opcja z kobiecością mogła też się zdarzyć - skoro Delenn przeistoczyła się w połowie w człowieka i była w stanie zajść potem w ciążę, to jej ciało musiało ją tu i ówdzie zaskoczyć. Minbari chyba jednak różnili się od ludzi, jeśli chodzi o rozrodczość, chociaż nic nie wiadomo o wypustkach, jak w przypadku Centauri
Admete - Nie 17 Sty, 2010 13:48
Nic nie wiadomo Nie ma informacji na ten temat, ale chyba musieli trochę przypominać pod tym względem ludzi i ssaki w ogóle.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 14:00
No to możemy sobie dywagować, ile wlezie, i tak nic nie ustalimy
Tak mi się jeszcze przypomniało z początku tego II sezonu - chyba na początku inna aktorka była wybrana do roli Anny Sheridan, prawda? Bo ta Anna z nagrania wyglądała chyba zupełnie inaczej od tej późniejszej
Admete - Nie 17 Sty, 2010 14:18
Tak, zupełnie inna. Potem zagrała ją prawdziwa żona aktora Ona kiedyś jako dizecko grała w Domku na prerii.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 14:21
To była żona Bruce'a? No proszę
Admete - Nie 17 Sty, 2010 14:27
A tutaj nowa miła informacja o nich:
| Cytat: | Former Little House On The Prairie child star Melissa Gilbert renewed her wedding vows with her husband, actor Bruce Boxleitner, on New Year's Day and celebrated the union at a Los Angeles coffee shop.
The couple wed on 1 January, 1995 and decided to make their 15th anniversary extra special.
They invited 15 friends to join them at a Studio City church for the re-nuptials and then staged a makeshift reception at a nearby diner. |
Aragonte - Pon 25 Sty, 2010 00:40
Znalazłam ślady B5 na Facebooku
Wypełzło mi przypadkiem, w tym wątku ludzie wymieniają sceny, podczas których płakali na B5. U mnie to chyba wszystkie się powtarzały
http://pa-in.facebook.com...7791&topic=6072
Admete - Pon 25 Sty, 2010 10:25
Ja bym pewnie jeszcze coś dodała
Aragonte - Sob 06 Lut, 2010 14:24
Jakoś odłożyłam Firefly i dalej lecę z powtórką II sezonu
Obejrzałam Hunter, Prey - prawie zapomniałam o tej akcji ze statkiem Kosha, a dobra była. Ogółem pomysł na statki Vorlonów i Cieni był moim zdaniem bardzo interesujący.
Teraz leci There All the Honor Lies, czyli, cytując Ivanovą: "Witamy na stacji Babilon, ostatniej nadziei, żeby sobie trochę poszaleć" - naturalnie w sklepie z upominkami
Czekam z niecierpliwością na misia
Admete - Sob 06 Lut, 2010 16:13
Misiu uroczy jest Fajnie, że możesz oglądac. Ja niedawno wróciłam z zajęć...
Aragonte - Sob 06 Lut, 2010 16:45
Powinnam robić coś innego (redakcję, którą wzięłam na weekend, żeby było ciekawiej, z tłumaczeniem z chińskiego, hle-hle), ale walczę z chandrą i PMS-em i chwilowo się nie nadaję do tego
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 21:14
Zaczęłam oglądać Thirdspace, by jakoś zaspokoić głód babylonowy Całkiem sympatycznie na razie to wypada. Admete, wiesz, że akcja tego de facto jest w trakcie IV sezonu?
Szkoda, że Marcusa tu nie ma
Admete - Czw 18 Lut, 2010 21:33
Nie oglądałam, nawet nie wiem, czy mam...
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 21:39
Na pewno masz
Wiem, co mówię
Admete - Czw 18 Lut, 2010 21:41
To jest całkiem możliwe - mnóstwo rzeczy mam Na razie ejdnak mam szlaban na ogladanie i czytanie. Wszystko idzie tylko na pracę i studia.
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 22:13
Ja na oglądanie to trochę czasu znajduję. Gorzej z pociągnięciem dalej tłumaczenia pani Drennan Tzn. podczytuję trochę oryginał, ale nie mam dość czasu, żeby usiąść i przełożyć następny rozdział, dziejący się już na Minbarze.
Admete - Wto 09 Mar, 2010 19:31
Tak sobie pomyslałam. Mogliby zrobić teraz serial - taki spin off. Akcja rozgrywałaby się po upadku zaawansowanej cywilizacji, wtedy gdy nadeszło nowe średniowiecze i Strażnicy byli czymś w rodzaju zakonu pamietasz odcinek Dekonstrukcja spadających gwiazd?
Aragonte - Wto 09 Mar, 2010 21:42
Pewnie, że pamiętam - to końcówka IV sezonu. Oryginalny był. Scenki z tego nowego średniowiecza wcale mi się podobały
W tym serialu, o którym piszesz, można by pomieszać elementy s-f z czymś na kształt fantasy
A tak w ogóle to doła mam - chyba sobie puszczę B5
Admete - Śro 10 Mar, 2010 14:11
Na dołą - B5 koniecznie. Własnie - takie technologiczne fantasy
Aragonte - Czw 11 Mar, 2010 03:41
Mój kumpel z pracy - ten, któremu pożyczyłam płyty z B5 - marudził, że niektóre są porysowane i nie mógł ich odtwarzać. Na razie obejrzał I sezon, wypytam go o wrażenia, jak dojdzie ciut dalej.
Chciałabym móc znowu potłumaczyć, ech Ogółem doskwiera mi brak jakiegoś twórczego zajęcia Haftowanie to marna namiastka, w końcu odtwarzam tylko gotowy wzór, nie tworzę niczego własnego. Buuuuuu
Calipso - Czw 11 Mar, 2010 13:30
Aragonte,bój się jeża Co Ty robiłaś przed czwartą nad ranem
Aragonte - Czw 11 Mar, 2010 13:52
Dogorywałam po powrocie z pracy i usiłowałam usnąć. A co?
|
|
|