Seriale - Czas honoru
Anonymous - Śro 29 Lut, 2012 21:28
| nicol81 napisał/a: | | Może nie chcieli robić Powstania, by uniknąć kontrowersji? Za wiele osób jest za lub przeciw... |
Ale powstanie było czy się to nam podoba czy nie... więc to bylby durny powód
nicol81 - Śro 29 Lut, 2012 21:33
Ale dużo zalezy, jak się je pokaże...
Albo może TVP chciała, by już to była ostatnia seria, a od początku chcieli zakończyć na po wojnie.
Agn - Śro 29 Lut, 2012 22:43
Nie, po prostu nie mają budżetu na to, by zrobić serię z powstaniem - to kosztuje kupę kasy, której nie mają i tyle.
nicol81 - Nie 04 Mar, 2012 21:46
Można by coś wymyśleć - w "Rzymie" sobie poradzili z brakiem kasy, opowiadając o bitwie. Ale od początku chcieli skończyć po wojnie, więc pewnie nie zastawiali się dłużej.
Ciekawe, czy o Rainerze wspomną?
Agn - Pon 05 Mar, 2012 11:49
Polacy jednakowoż nieco inaczej kręcą filmy. Szkoda mi tego powstania, ale z drugiej strony bardzo się cieszę, że zobaczymy chłopaków w nowej rzeczywistości, żeby nie było tak różowo, że koniec wojny, wszyscy się cieszą i dalej jest pięknie i różowo.
Agn - Śro 07 Mar, 2012 15:00
W ramach przygotowań do sezonu piątego (oczywiście dopiero na jesieni, ech...) nabyłam drogą kupna pierwszy sezon na DVD (nawet jest kilka dodatków! ). Twórcy ACTA to mnie mogą pocałować........................
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 17:24
Jakiego masz avka
Agn - Śro 07 Mar, 2012 19:33
...i oczywiście połknęłam pierwsze trzy odcinki. Na sam widok Rappkego przełknęłam ślinę, wzruszyłam się przy spotkaniu Władka z Marią (naprawdę na mnie ta scena działa łzopędnie, nic na to nie poradzę, że jej prostota mnie porusza do głębi), a przy aresztowaniu jęknęłam mimowolnie: "Nie..."
Kaśku, cieszę się, że mój avek ci się podoba. Aine go nie pochwala. Ech... Widać w naszej rodzinie starsze pokolenie wie, co dobre.
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 19:38
Jak to Aine nie oddaje avkowi co boskie??
Ehhh te moje wnuczeta mnie załamują...
Agn - Śro 07 Mar, 2012 19:40
| Cytat: | | Jak to Aine nie oddaje avkowi co boskie?? |
Mnie pytasz? Taka psiunia tam widnieje, a ona na to: "A fe!" Ech...
A do tego odtwórca roli Michała też tam figuruje w sympatycznym ujęciu objęciowym względem psa. (Żeby nie było, że nie na temat. )
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 20:22
ehhhh ale kochać trzeba....
Agn - Śro 07 Mar, 2012 20:27
Mama okupuje telewizor. Chcę oglądać swój serial!!!
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 21:17
| Agn napisał/a: | Kaśku, cieszę się, że mój avek ci się podoba. Aine go nie pochwala. Ech... Widać w naszej rodzinie starsze pokolenie wie, co dobre. |
Aine jest sherlocknieta, to i od swojego protoplastusia (rowniez sherlockowego) wymaga sherlokiady i wszelkie odstapienia traktuje jako "fe" (docencie jej wspanialomyslna nature, bo powino to podejsc pod zdrade !@!). Piesek, nawet tak uroczy, nie zrobi na Aine wiekszego wrazenia. No moze kot... Kot od razu sie kojarzy z Watsonem i Sherlockiem, wiec moze byc...
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 21:24
I tak oto przestałam rozmawiać z Aine
Agn - Śro 07 Mar, 2012 21:59
Te, te, te! Co to za fochy?! Dziadek! No jak ty wnuczęta uczyć tolerancji będziesz? Więcej psiaka dla nas, no!
Aine, bycie Sherlockniętą nie wyklucza innych "knięć".
Olałam telewizor, wzięłam płytki, by połknął je komputer. Rappke bije Władka. Ja tego nie wytrzymaaaaam!
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012 22:22
Coz... Kasiek co jakis czas mi mowi, ze mna nie gada - co tlumaczy dzisiejsze ignorowanie moich wiadomosci :foch:
Inna rzecz, ze zazwyczaj ciagle mowi ze ze mna nie gada, a ja slucham, jak nie do mnie mowi i ze mna nie rozmawia
Toz ja wiem, ze kniecia sa rozne (aczkolwiek tylko jedno sluszne i wlasciwe), aczkolwiek trudno mi sie przyzwyczaic do tak zarosnietego i czteronoznego Ojca...
No ale jaki Ojciec, taka Corka, niedaleko pada jablko od jabloni, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz, komu w droge, temu kanapki na droge i Gosc w dom - dam ci sera na pierogi oraz inksze madrosci ludowe...
Idac w slady ojca , ja tyz sie slekka zapuscilam, zaroslam i troszke kluje... aczkolwiek caly czas w temacie sherlokowym
Skoro juz offtopuje i sie zbroje kolczasto, to inforumuje, ze wrocilam do blondu. Czy raczej ciezko wypracowanej siwizny...
Anonymous - Czw 08 Mar, 2012 05:53
Jakie wiadomości? Nic nie dostaję.
Synu Wnuczątko ja kocham bardziej
Agn - Czw 08 Mar, 2012 17:49
| Cytat: | | Inna rzecz, ze zazwyczaj ciagle mowi ze ze mna nie gada, a ja slucham, jak nie do mnie mowi i ze mna nie rozmawia |
A to w ten sposób to może być.
| AineNiRigani napisał/a: | | No ale jaki Ojciec, taka Corka, niedaleko pada jablko od jabloni, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz, komu w droge, temu kanapki na droge i Gosc w dom - dam ci sera na pierogi oraz inksze madrosci ludowe... |
Dalszy ciąg programu nastąpi, jak przestanę niekontrolowanie chichotać. A to nie wiem, kiedy się stanie, bo moi rodzice wzywają egzorcystę.
| AineNiRigani napisał/a: | | Czy raczej ciezko wypracowanej siwizny... |
A czemuż to memu dziecięciu łebek posiwiał, hę???
| AineNiRigani napisał/a: | P.S. Ojcze, Kasiek, uwielbiam Was - tak w ogole i szczegole. Obie. Tak serio-serio (i od razu zaznaczam, ze moje wyznanie jest jednostronne !) I to jest wlasnie taki moment, kiedy sie chce pochlastac za to, ze jestem tutaj, gdzie jestem ...
Razem z kilkoma osobami (ktore wiedza o kim mowie, prawda?) na forum sprawiacie, ze swiat jest zawsze piekniejszy, bardziej kolorowy i sloneczny, a nawet jak cos go zajeb...ie to go prostujecie natentychmiast. Dziekuje |
Przestałam chichotać, zarumieniłam się jak piwonia i tak mi niesamowicie się miło zrobiło, że chyba zaraz CIS mi się wyłączy... na pięć minut.
Dziękuję. I wzajemnie, bo uczucie odwzajemnione.
| lady_kasiek napisał/a: | Synu Wnuczątko ja kocham bardziej |
Kłócić się nie ma o co, bo ty kochasz jak wnuczątko, a ja jak rodzone dziecię. Siła uczucia ta sama.
I coby było w temacie - od wczoraj siedzę przed telepudłem i oglądam pierwszy sezon. Dramatycznie jest, nie mogę się doczekać, aż uratują Władka, a z drugiej strony - jak nadejdzie ta scena, to zginie Czesław.
Ale... miło oglądać i Kamila, i Antka żywych. Marię podziwiać za odwagę. I Maję Ostaszewską w roli Wandy podziwiać - rany, jak ona pięknie wygląda w tej charakteryzacji.
Karola Ryszkowskiego to bym najchętniej na suchej gałęzi nad głęboką wodą za... nie powiem, za co powiesiła. Ale postać znakomita.
Halbe to oczywiście wesz i im bardziej serial oglądam, tym bardziej tak myślę. Rainera nie ma, zapomniałam, że on dopiero w drugiej serii się pojawił. I Sajkowscy żyją.
A Katarzyna Gniewkowska za scenę, kiedy Maria dowiaduje się, że Władek jest na Pawiaku, powinna dostać co najmniej Oscara. Płakałam razem z nią, mimo że wiem, co będzie dalej.
Agn - Czw 08 Mar, 2012 21:31
No i skończyłam pierwszy sezon. Jak pragnę zdrowia, dlaczego nie nabyłam od razu drugiego?!
Wiem, jestem nienormalna, ale kurde blat, w drugim sezonie pojawia się Rainer. No i Ruda! Ech...
Anaru - Czw 08 Mar, 2012 22:47
To ja tu wątek skrzętnie omijam z racji nieoglądania, a tu takie rzeczy forumowe
Znaczy powinnam czytać.
Anonymous - Pią 09 Mar, 2012 04:10
| Agn napisał/a: | A to nie wiem, kiedy się stanie, bo moi rodzice wzywają egzorcystę. |
Braci Winchester? Tyyy, to powinnas sie cieszyc - jak chcesz, to moge jeszcze troche pobelkotac (znaczy sie postraszyc i poczarowac)
| Agn napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Czy raczej ciezko wypracowanej siwizny... |
A czemuż to memu dziecięciu łebek posiwiał, hę??? |
Gdyz uzylam bylam rozjasniacza firmy schwartzkopf. Teoretycznie na razie sa bardziej kanarkowe niz biale - ale dziecie ma niebieskie mikstury do packania po glowie. Zolc zastapi piekna biel.
Nota bene - po raz pierwszy od pol roku czuje sie naprawde soba
Agn - Pią 09 Mar, 2012 09:28
| Anaru napisał/a: | To ja tu wątek skrzętnie omijam z racji nieoglądania, a tu takie rzeczy forumowe |
Dopóki trwają, hehe.
Przez łeb mi przeszło, czy ci krzywdy owym serialem nie uczynić, ale zastanawiam się, czy taki serial by ci się spodobał...
Edycja: Obejrzałam także i dodatki. Ciekawe są filmiki "making of", choć denerwuje w nich, że zawierają powtórki filmików o bohaterach. Samo przedstawienie postaci też mi średnio leży. Chciałabym posłuchać, co mają na ich temat do powiedzenia odtwórcy, scenarzyści, reżyser, jakieś opowieści, jak dobierano obsadę (no bo przecież wiadomo, że z jakichś powodów zdecydowano się akurat na tych aktorów, nie bierze się pierwszego z brzegu gościa)... a mam taki jakby... "trailer postaci". No ale nic to. W sumie w "making of" trochę się tego przewija (choć ani słowa o castingach). Zresztą są tylko ci po "naszej" stronie, ani słowa o aktorach grających Niemców, a przecież tam sporo ciekawych postaci się kręci i dobrych aktorów przy okazji. A, zresztą...! Dobrze, że cokolwiek dodano.
Anaru - Pią 09 Mar, 2012 19:28
| Agn napisał/a: | | Przez łeb mi przeszło, czy ci krzywdy owym serialem nie uczynić, ale zastanawiam się, czy taki serial by ci się spodobał... |
Krzywdź Waść
(Alexem też możesz skrzywdzić )
Agn - Pią 09 Mar, 2012 19:44
Doooobrze, dobrze, ukrzywdzim z przyjemnością. Będziesz podziwiać plejadę polskich aktorów. Haha!!!
*Agn patriotyczna*
Agn - Sob 10 Mar, 2012 19:58
Wiem, że piszę w zasadzie do siebie, ale i tak się pochwalę, jaka to jestem porządna. Drugi sezon także nabyłam. O!
*szczęśliwy ociec*
|
|
|