To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Admete - Pią 22 Kwi, 2016 10:14

Nie przeczytam raczej, więc zaspoileruj mi historię Poe.
Eeva - Pią 22 Kwi, 2016 10:25

No tak w telegraficznym skrócie:

Spoiler:
Jego matka była pilotem podczas walk z oryginalnej tryglogii i to ona nauczyła go latac i kochać latania, a jego ojciec nauczył go że jak już coś się zaczyna to trzeba to robić z pełnym poswięceniem albo w ogóle nie zaczynać.
Podczas rutynowego patroli jeden z samolotów z jego 4osobowej (i 4-samolotowej) grupy został zestrzelony) przez First Order wiec Poe postanowił, wbrew rozkazom swojego zwierzchnika) wybrać się na "dobłębniejsze zwiady" tak trochę z zemsty i ledwo uszedł z życiem, ale odkrył gdzie stacjonują statki FO. Po powrocie myślał, ze zostanie postawiony przed sadem za zlekceważenie rozkazów, ale stanął przez Leią, kóra oczywiście zganiła jego lekkomyslność ale pochwaliła odwagę oraz informacje które mógł przekazać i zaprosiła go do do udziału w działaniach ruchu oporu. Za Poem poszła równiez pozostala dwójka jego drużyny.
Potem mieli dużo misji itp, ale najwazniejsza z nich okazało sie porwanie statku jednego z senatorów, podejrzewanego przez Leię o zdrade i kolaborowanie z First Order. Porwanie statniu sie udało, zdrada została potwoierdzona.
Historia kończy sie tym, ze Poe wraca z misji i Leia mówi mu, że wśród informacji odkrytych w komputerze pokładowym odnaleziono fragment mapy prowadzącej do kryjówki Luka i że odnalezienie jej brata jest ich ostatnia deską ratunki, że muszą sie spieszyć gdyż First Order też go szuka i że Poe musi udać sie na poszukiwanie tego starszego gościa z początku filmu, kórego imienia nie pamiętam.
I tyle ;-)

Chyba wyszło dlużej niż w skrócie chyba :-)

Admete - Pią 22 Kwi, 2016 10:37

Dzięki :)
Szafran - Pią 22 Kwi, 2016 14:46

A ja sobie kupiłam, niech żyją guilty pleasures, pierwszy zeszyt serii komiksowej o Poe Dameronie. Wiecie, taka broszurka, kolejne odcinki w produkcji. Słabiusie to i z taśmowej produkcji. Ale podobieństwo do filmowej postaci tejże narysowanej bardzo pięknie oddane:D
Admete - Pią 22 Kwi, 2016 16:03

Jak ci to poprawia humor, to tylko kupować ;) Dokończyłam Przebudzenie Mocy - drugi seans był równie przyjemny jak pierwszy :)

EDIT: jeszcze mi tak przyszło do głowy, ze rozrywka rozrywką, ale na świecie jak długi i szeroki pełno takich najwyższych przywódców :-| I u nas się znajdzie jeden. Przy czym jaki kraj, taki najwyższy przywódca :roll:

Tamara - Pią 22 Kwi, 2016 21:13

Chciałaś powiedzieć najniższy :-P ?
Agn - Pią 22 Kwi, 2016 21:19

Eevuś, ja też dziękuję. Też raczej nie przeczytam, ale historia Poego najbardziej mnie interesowała. No ok, reszty też bym chciała, ale skoro to, co w filmie, w zupełności wystarczy, to nie mam się co podniecać. :)
arlekin - Sob 23 Kwi, 2016 17:50

A ja właśnie skończyłam histrorię o ostatnim jedia - Jaksie Pavanie. Oczywiście to obecnie w kanonie Legends, ale ja się chyba będe tego trzymac. Pavan jest bohaterem czterch książek, a jego losy oglądamy w okresie zaraz po Zemście Sithów. mały smaczek Pavan był padawanem i znal Anakina, a późnie walczy z Vaderem
Anaru - Sob 23 Kwi, 2016 18:53

Admete napisał/a:
I u nas się znajdzie jeden. Przy czym jaki kraj, taki najwyższy przywódca :roll:

Tamara napisał/a:

Takie tam luźne skojarzenia mnie ogarnęły... :roll:

Eeva - Śro 04 Maj, 2016 16:02

Dziś Dzień Gwiezdnych Wojen, a więc May the 4th be with you!

https://www.youtube.com/watch?v=iyqfHvoUtkU

Tamara - Śro 04 Maj, 2016 17:32

Anaru napisał/a:
Admete napisał/a:
I u nas się znajdzie jeden. Przy czym jaki kraj, taki najwyższy przywódca :roll:

Tamara napisał/a:

Takie tam luźne skojarzenia mnie ogarnęły... :roll:

[url=http://thumbnails115...064.jpg]Obrazek[/URL]

O to to :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Harry_the_Cat - Śro 04 Maj, 2016 23:36

Eeva napisał/a:
Dziś Dzień Gwiezdnych Wojen, a więc May the 4th be with you!

https://www.youtube.com/watch?v=iyqfHvoUtkU

:cheerleader2: :cheerleader2:

Vasco - Czw 05 Maj, 2016 17:38

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13124783_10154147467462392_6388925723418365427_n.png?oh=70df78fa72234491b048fbd21a80aa8b&oe=57E21754
Tamara - Pią 06 Maj, 2016 15:06

:serce: :rotfl:
Agn - Pią 06 Maj, 2016 23:57

R2D2 jest prima sort. :mrgreen:
Agn - Śro 18 Maj, 2016 16:44

Ku radości. :D
http://thechive.com/2015/...some-26-photos/
Umarłam przy 3, 10, 22 i 25. :rotfl:

Tamara - Śro 18 Maj, 2016 20:15

Ja przy 4, 11 i 19 :rotfl:
Szafran - Pią 22 Lip, 2016 10:53

Wybrałam się do Londynu na Star Wars Celebration, odbywający się cyklicznie (kiedyś co parę lat, teraz, gdy na nowo wszystko się rozkręciło, co roku) oficjalny konwent gwiezdnowojenny.
I rany... to było przeżycie. Ogromna hala targowa (ExCeL w dokach), kilkadziesiąt tysięcy ludzi, panele, spotkania, wystawy i mnóstwo pozytywnie zakręconych ludzi.

Na głównej sali konferencyjnej mieściło się 4,5 tys osób. I to było coś, ten zbiorowy entuzjazm na wypełnionych po brzegi spotkaniach z Carrie Fisher, Markiem Hamillem, Anthonym Danielsem (C3PO) czy oglądanie tam "Nowej nadziei" i "Przebudzenia mocy" - oba seanse z błyskającymi mieczami świetlnymi na widowni, oklaskiwaniem każdej postaci czy kultowego tekstu:). Albo rewelacyjny panel o "Rogue One" - gdzie zapowiedziani byli tylko reżyser i executives z Lucasfilm, a pojawiła się do tego cała obsada (z Forestem Whitakerem i Madsem Mikelsenem!), a całość prowadziła Gwendoline Christie. Albo panel zamykający, na którym byli chłopak, który będzie teraz grał Hana Solo w spin offie i John Boyega.

Próbowałam rzeczywistości wirtualnej - w futurystycznym hełmie na głowie - gdzie byłam na Tatooine, lądował Sokół Millenium, aja potem wymachiwałam mieczem świetlnym. :D
Pod nadzorem jednego z konstruktorów kukiełki Yody ruszałam uszami Yody:).

Wykupiłam sobie zdjęcia z Hamillem, Carrie, Danielsem i Peterem Mayhew.
I mam autografy pomniejszych, acz kultuwych postaci z "Nowej nadziei" (Greedo, Bipa Fortuny, Admirała Pietta, Daine'a Jira).

Mnóstwo pozytywnych emocji i wzruszeń. Spełnianie marzeń z dzieciństwa jest super. :)

Admete - Pią 22 Lip, 2016 12:02

A kto ma grac Hana i w czym?
Szafran - Pią 22 Lip, 2016 13:35

Admete napisał/a:
A kto ma grac Hana i w czym?

http://starwars.wikia.com..._Anthology_film

Admete - Pią 22 Lip, 2016 13:54

dzięki :)
Vasco - Pią 22 Lip, 2016 22:35

Szafran napisał/a:

Zazdroszczę... Ja mam fotki "tylko" z Boba Fettem i Mottim ;)

Anaru - Sob 23 Lip, 2016 00:33

Świetne przeżycie i super foty na pamiątkę :mrgreen:
Szafran - Sob 23 Lip, 2016 08:16

Vasco napisał/a:
Szafran napisał/a:

Zazdroszczę... Ja mam fotki "tylko" z Boba Fettem i Mottim ;)

Ach, Boba Fett, zapomniałam, że jego autograf też mam. :D A Ty byłeś teraz na Celebrations, Vasco? Czy masz z innej okazji:D?

Vasco - Sob 23 Lip, 2016 22:38

Byli na łódzkim Polconie ileś lat temu.