Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
Agn - Pon 18 Sie, 2008 20:29
Będę dziwna, ale ja przede wszystkim chce wycięte sceny (jeśli będą) i wpadki z planu (bo kocham takie rzeczy), wywiady z twórcami (a co!), dokumenty z planu (co jak porobili, co w którym miejscu kręcili etc.), a przede wszystkim - jakiś filmik o walkach. Mrrrr...
Guniu, w kwestii prezentu choinkowego... w sumie masz rację, czemu nie? *idzie podszkolić swój angielski*
Aragonte - Pon 18 Sie, 2008 20:32
| Agn napisał/a: | | Będę dziwna, ale ja przede wszystkim chce wycięte sceny (jeśli będą) i wpadki z planu (bo kocham takie rzeczy), wywiady z twórcami (a co!), dokumenty z planu (co jak porobili, co w którym miejscu kręcili etc.), a przede wszystkim - jakiś filmik o walkach. Mrrrr... |
Agn, bezczelnie Cię spapuguję Filmik o walkach, taaak, mhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Agn - Pon 18 Sie, 2008 20:33
Tak też czułam, że się odezwiesz w kwestii walk.
Jeśli takiego filmiku nie będzie (chociaż myślę, że będzie) to wydawcom okażę swoje... NIEZADOWOLENIE.
Aragonte - Pon 18 Sie, 2008 20:38
Ja to przewidywalna jestem czasami
Ja też okażę niezadowolenie, ale i tak, no cóż... kupię
Gunia - Pon 18 Sie, 2008 20:56
Filmik z walk - owszem. Chętnie, zwłaszcza jeśli będzie tam Ben. Jak słyszę szczęk jego miecza, to go kocham jak nigdy. Kocham go w każdej postaci i za miliony drobnostek, ale on w wersji rycerskiej, jeszcze na koniu...
No kurczaczku, wyczyściłabym całą Polskę z szyszek, byle to zobaczyć na żywo.
Nawiasem mówiąc dziś nad ranem przystąpiłam urządzanie ołtarzyka Bena.
Agn - Pon 18 Sie, 2008 21:07
Ej, zostaw szyszki! Szyszki są fajne!
*thin ubawiona*
Wiesz, myślę, że jeśli załączą dokumenty o walkach (też kupię - z walkami czy bez nich), to Ben się tam pojawi. Co jak co, nad nim się najbardziej napracowali, bo biedak wcześniej z mieczem w łapie nie ganiał. A Will ze Skandarem i owszem, to i owo już wiedzieli.
Gunia - Pon 18 Sie, 2008 21:38
Ja też kupię, a co. Choćby z dodatków była tylko unijna reklama pomarańczy i klementynek. W końcu "Lew i spółka" nie mogą stać same na półeczce.
Gunia - Śro 20 Sie, 2008 19:33
Jak ja lubię ten film - piąty raz, a on mnie wcale nie nudził!
Co dziwne, okazało się, że wciąż były drobiazgi, których wcześniej nie zauważyłam!
Ogólnie wniosek narzucił nam się jeden - Skandar gra naprawdę świetnie! Nie dość, że Edmund był świetną postacią, to jeszcze aktor spisał się na medal.
Zdecydowanie - jest na drugim miejscu.
Agn - Nie 24 Sie, 2008 13:10
Ja bym tam ich wszystkich trzech utuliła. Ale wydaje mi się, że Skandar będzie kiedyś (o ile raczy kontynuować karierę aktorską) świetnym aktorem. Czego mu szczerze życzę.
Btw oglądałam ostatnio odcinek Numb3rs (trzeci sezon, odcinek... nie pamiętam, który, ale tytuł brzmiał Traffic), gdzie na początku pojawił się chłopiec wypisz-wymaluj Skandar. W pierwszym momencie myśleliśmy z "bratem", że to on, ale 3 sezon był nie tak dawno temu kręcony i dzieciak okazał się za młody. Poza tym w kolejnym ujęciu wyszło, że to nie mógł być Skandar. Niemniej wrażenie pozostało.
Aha! Prośba! WIEEEELKA!!! Znowu czarna dziura wchłonęła moje "ulubione", szlag by to trafił ( ). Miałam tam zapisanego linka, którego chyba podawała sto lat temu Gunia. Coś się nazywało damaris media czy jakoś tak. Wiem, że tam były do ściągnięcia fragmenty filmu, wywiady z twórcami i aktorami i takie tam stożki. Nie mogę tego teraz znaleźć. Ktoś to ma i pamięta???
Gunia - Nie 24 Sie, 2008 17:13
Chodzi o to?
http://www.damaris.org/caspianclips
To cacko od Achaty.
Agn - Nie 24 Sie, 2008 17:41
Taaak!!! Koffana... Dziękuję!!!
RaczejRozwazna - Nie 24 Sie, 2008 20:51
Z nieco innej beczki, ale wciąż narnijskiej (ale tym razem książkowej). Od jakiegoś czasu chodzi za mną pytanie, czy zielona czarownica ze "Srebrnego krzesła" byłą nowym wcieleniem białęj, czy kimś zupełnie innym. Jak myślicie??
Agn - Nie 24 Sie, 2008 20:55
Włączę się w te dywagacje, gdy zapoznam się ze Srebrnym krzesłem (ja już naprawdę ledwo co pamiętam). Hmm, zawsze podobał mi się tytuł tej części... Nie ma to jak rockowe skojarzenia.
Gunia - Nie 24 Sie, 2008 23:10
Powiem, że jak zwykle Thin dobrze gada. A jakie rockowe skojarzenia?
Agn - Pon 25 Sie, 2008 09:53
Jeden z moich ulubionych zespołów nazywa się Silverchair. Geneza nazwy nie sięga jednak dzieła Lewisa.
achata - Wto 26 Sie, 2008 09:19
Cacko nie od achaty, tylko od narniaweb a mnie się zdaje, że w Silverchair to jednak była inna czarownica, tylko w BBC dali tą samą aktorkę
Gunia - Wto 26 Sie, 2008 17:13
| achata napisał/a: | | Cacko nie od achaty |
Ale przez Ciebie polecone.
achata - Pią 29 Sie, 2008 13:55
A tak swoją drogą, to mogliby zacząć już kręcić "Podróż...". Ja juz się nie mogę doczekac i no i potem koniecznie "Srebrne krzesło".
Agn - Nie 31 Sie, 2008 13:05
| achata napisał/a: | | Cacko nie od achaty |
Mniejsza. Grunt, że się znalazło, ku mej nieokiełznanej radości.
PS To niby Ben, ale jako Caspian, więc daję. A poza tym fajna fotka - z mieczem i miną "no, Miraz, stawaj do walki". Tylko ten miecz - po czorta to zdobienie jak przy szabli?
Ręki to nie chroni. Do zawieszania? Kto mądry robi zawieszki przy mieczu??? Ot, zagwozdka...
Agn - Pon 15 Wrz, 2008 20:47
Jakieś nagrody nastoletnie byli, mamy nową fotkę. Cieszmy się nią póki możemy, po premierze kolejnej części nie będzie już Willa i Anny.
Gunia - Pon 15 Wrz, 2008 20:48
Super tu wyszli! A klipów jakichś nie ma? Nie mogę znaleźć.
Agn - Pon 15 Wrz, 2008 21:02
Nie mam bladego pojęcia. Zdjęcie zdobyte na narniaweb.com. IMHO Will ma super minę.
achata - Wto 16 Wrz, 2008 08:42
Tzn. oni wygrali czy ino rozdawali bo mnie wygląda na to drugie.
Teraz to jak widzę zostaje już tylko czekać na DVD i niech się już zacznie kręcić VotDT
Agn - Wto 16 Wrz, 2008 21:40
Chyba tylko rozdawali. Zresztą co za różnica? Grunt, że jest urocza fotka.
RaczejRozwazna - Pią 03 Paź, 2008 19:33
*wpada na chwilę i odkurza*
jest już data wydania DVD - 2 grudnia. Piękne trzypłytowe (wersja rozszerzona??? ). Tylko kiedy dotrze do nas...
http://www.amazon.com/exe...Q/filmcriticcom
he, he z Indianą sprzedają taniej...
|
|
|