To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!

Anaru - Wto 28 Lut, 2012 13:41

Tamara napisał/a:
Kawerna to jama pogruźlicza w płucach

Zachęcające doprawdy :rotfl:
Pewnie się słowo spodobało ;)
(tak jak kiedyś na innym forum jakieś dziewczę wzięło sobie nick Menda :mrgreen: )

Eeva - Czw 01 Mar, 2012 08:59

Admete napisał/a:
Ciekawa jestem, czy potrafi się uwolnic od HP...

Gdzieś czytałam fajny tekst: "I pray to God that the new JK Rowling book will be Harry Potter, the adult years" :-)

BeeMeR - Czw 05 Kwi, 2012 15:06

Skończyłam mój maraton HP :mrgreen:
Podobało mi się :mrgreen:
w ostatnim filmie nawet się wzruszyłam dwa razy: raz przy wspomnieniach Snape'a (ani trochę nie będę oryginalna ale to moja ulubiona postać :serce: ) a drugi raz już nie pamiętam... :rumieniec:

za to w księciu Półkrwi nagrodę w moim własnym osobistym rankingu na najbardziej drętwą postać wygrał Harry Potter, a w Insygniach cz.1 Malfoy - aktorzy oczywiście :P .
Reszty się nie czepiam, zresztą jak wspomniałam podobało mi się - w efekcie postanowiłam też nadrobić dwie ostatnie książki cyklu.

Admete - Czw 05 Kwi, 2012 17:30

Ja miałam w wakacje maraton filmowo-ksiązkowy. Bardzo mi się miło oglądało-czytało.
Anaru - Czw 05 Kwi, 2012 18:49

A ja, jak kiedyś mnie to kompletnie nie brało, tak dostałam do ręki pierwszą część (Fanturia :kwiatek: ) i wpadłam :mrgreen: . Teraz juz mam za soba trzy, dzisiaj pożyczyłam czwarta i szóstą z biblioteki, piątą dostanę w Krakowie od BeeMeRka i mam zamiar jak najbardziej do kompletu obejrzeć filmy. Człowiek to się jednak zmienia... :mrgreen:
BeeMeR - Czw 05 Kwi, 2012 19:17

Albo jego gusta i zapotrzebowanie ;)
Admete - Czw 05 Kwi, 2012 20:18

Świetnie. że spodobało ci się HP :) Przy drugim czytaniu, tak jednym ciągiem, widać wszystkei zalety tej historii.
Anaru - Pią 06 Kwi, 2012 00:49

Ja na razie mam pierwsze czytanie jednym ciągiem, wsysam czwarty tom na razie i gdyby nie konieczność pakowania to bym chyba czytała. :mrgreen:
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 09:33

Buahahaha!!! Witaj w świecie czarodziejów!
A teraz powiedz, kto jest twoim ulubionym bohaterem i dlaczego jest nim Severus Snape. :lol:

BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 10:05

Agn napisał/a:
A teraz powiedz, kto jest twoim ulubionym bohaterem i dlaczego jest nim Severus Snape. :lol:
:lol:
i czy juz ma twarz Alana Rickmana :twisted:

Admete - Pią 06 Kwi, 2012 10:30

He, he...a mój Severus nie ma twarzy Rickmana. Ja mam inne wizję Severusa posklejaną z różnych elementów.
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 10:36

Hehe. Chyba znam przynajmniej jeden element. Bo coś czuję, że ma w sobie coś z odtwórcy głównej roli w The Hour. :mrgreen:
BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 10:40

Agn napisał/a:
Bo coś czuję, że ma w sobie coś z odtwórcy głównej roli w The Hour. :mrgreen:
czyżby Ramoli? ;)
:P

Agn - Pią 06 Kwi, 2012 10:46

A Romola to odtwórca? :-P :mrgreen:
Anaru - Pią 06 Kwi, 2012 10:51

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
:lol:
i czy juz ma twarz Alana Rickmana :twisted:

Od samiuśkiego początku :mrgreen:

Admete - Pią 06 Kwi, 2012 11:03

Ogólnie również mój Lupin wygląda inaczej. Ja wolę książki, filmy sa w porządku, ale nie są dla mnie podstawa do wyobrażania sobie postaci. Ksiązki zaczęłam przecież czytać przed filmami.
BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 11:08

Mój Harry wygląda trochę inaczej - ale Snape mi się wkodował Alanowy :mrgreen:
Czasem ekranizacja - lub niektóre jej postaci - tak u mnie ma :mrgreen:

Agn - Pią 06 Kwi, 2012 21:43

Ja traktuję jedno i drugie osobno. Choć obsada mi się b. podoba, tak jakoś we łbie zachowało się moje wyobrażenie postaci. :)
- Czw 12 Kwi, 2012 20:10

http://www.celebrity-goss...-vacancy-602880 gossip czy sprawdzona wiadomość?? bo jeśli sprawdzona, to :excited:
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 10:21

Czytam sobie Insygnia i nie mogę zrozumieć logiki siedmiu Potterów :confused3:
PO co było narażać kilka dodatkowych osób zamiast np. Pottera przebrać za kogokolwiek, nawet Dudleja? ;)

pewnych rzeczy z poprzednich książek nie pamiętam - może mi ktoś przypomni:
- czemu Weasley'ów nazywają zdrajcami krwi?

Anaru - Pon 07 Maj, 2012 10:29

Jeszcze nie kojarzę, na razie męczę się z żabiastą panią Umbridge :roll: , czyli pewnie było w kolejnym tomie.
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 10:42

Bo to Aniu w Insygniach - ostatniej części :P
U mnie Umbridge z wyglądu przypomina ropuchę :mrgreen:
No i jak doceniam pomysły pani Rowling co do akcji, tak przewracam oczami na miejscowe niedostatki warsztatowe - np. co chwilę ktoś "wytrzeszcza oczy", jakby nie istniały inne reakcje :shock: Dotychczas było to z pięćdziesiąt razy, a jeszcze jestem przed połową :roll:
*powiedziawszy to wytrzeszczyła oczy :P *

trifle - Pon 07 Maj, 2012 19:54

Bo nie można było puścić Pottera samego? Jako Dudleya czy kogokolwiek. A jakby leciała banda, to już by się można było zorientować. Chyba ;)

A zdrajcami krwi nazywają, bo się w ogóle zadają z mugolami i ich bronią. Również chyba ;)

BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 20:09

Jednakowoż za Dudleyem pies z kulawą nogą się nie obejrzał :P
A w niewidce? :mysle:
Wiem, wiem, nie byłoby tych emocji, a to bardzo filmowa scena ;)

trifle napisał/a:
A zdrajcami krwi nazywają, bo się w ogóle zadają z mugolami i ich bronią. Również chyba ;)
:kwiatek:
Ja w pierwszej chwili myślałam, że żenią się ze szlamami, ale to przecież czarodzieje czystej krwi :mysle:

BeeMeR - Czw 17 Maj, 2012 19:40

Skończyłam czytać Insygnia Śmierci - bardzo dobrze mi się czytało, acz sama końcówka jak dla mnie mocno naciągana - w stylu "cokolwiek by Harry nie zrobił to i tak wyjdzie na swoje" :roll: ale to przecież nie pierwszy raz ;) .