Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!
Anaru - Wto 28 Lut, 2012 13:41
| Tamara napisał/a: | | Kawerna to jama pogruźlicza w płucach |
Zachęcające doprawdy
Pewnie się słowo spodobało
(tak jak kiedyś na innym forum jakieś dziewczę wzięło sobie nick Menda )
Eeva - Czw 01 Mar, 2012 08:59
| Admete napisał/a: | | Ciekawa jestem, czy potrafi się uwolnic od HP... |
Gdzieś czytałam fajny tekst: "I pray to God that the new JK Rowling book will be Harry Potter, the adult years"
BeeMeR - Czw 05 Kwi, 2012 15:06
Skończyłam mój maraton HP
Podobało mi się
w ostatnim filmie nawet się wzruszyłam dwa razy: raz przy wspomnieniach Snape'a (ani trochę nie będę oryginalna ale to moja ulubiona postać ) a drugi raz już nie pamiętam...
za to w księciu Półkrwi nagrodę w moim własnym osobistym rankingu na najbardziej drętwą postać wygrał Harry Potter, a w Insygniach cz.1 Malfoy - aktorzy oczywiście .
Reszty się nie czepiam, zresztą jak wspomniałam podobało mi się - w efekcie postanowiłam też nadrobić dwie ostatnie książki cyklu.
Admete - Czw 05 Kwi, 2012 17:30
Ja miałam w wakacje maraton filmowo-ksiązkowy. Bardzo mi się miło oglądało-czytało.
Anaru - Czw 05 Kwi, 2012 18:49
A ja, jak kiedyś mnie to kompletnie nie brało, tak dostałam do ręki pierwszą część (Fanturia ) i wpadłam . Teraz juz mam za soba trzy, dzisiaj pożyczyłam czwarta i szóstą z biblioteki, piątą dostanę w Krakowie od BeeMeRka i mam zamiar jak najbardziej do kompletu obejrzeć filmy. Człowiek to się jednak zmienia...
BeeMeR - Czw 05 Kwi, 2012 19:17
Albo jego gusta i zapotrzebowanie
Admete - Czw 05 Kwi, 2012 20:18
Świetnie. że spodobało ci się HP Przy drugim czytaniu, tak jednym ciągiem, widać wszystkei zalety tej historii.
Anaru - Pią 06 Kwi, 2012 00:49
Ja na razie mam pierwsze czytanie jednym ciągiem, wsysam czwarty tom na razie i gdyby nie konieczność pakowania to bym chyba czytała.
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 09:33
Buahahaha!!! Witaj w świecie czarodziejów!
A teraz powiedz, kto jest twoim ulubionym bohaterem i dlaczego jest nim Severus Snape.
BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 10:05
| Agn napisał/a: | A teraz powiedz, kto jest twoim ulubionym bohaterem i dlaczego jest nim Severus Snape. |
i czy juz ma twarz Alana Rickmana
Admete - Pią 06 Kwi, 2012 10:30
He, he...a mój Severus nie ma twarzy Rickmana. Ja mam inne wizję Severusa posklejaną z różnych elementów.
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 10:36
Hehe. Chyba znam przynajmniej jeden element. Bo coś czuję, że ma w sobie coś z odtwórcy głównej roli w The Hour.
BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 10:40
| Agn napisał/a: | Bo coś czuję, że ma w sobie coś z odtwórcy głównej roli w The Hour. | czyżby Ramoli?
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 10:46
A Romola to odtwórca?
Anaru - Pią 06 Kwi, 2012 10:51
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | A teraz powiedz, kto jest twoim ulubionym bohaterem i dlaczego jest nim Severus Snape. |
i czy juz ma twarz Alana Rickmana |
Od samiuśkiego początku
Admete - Pią 06 Kwi, 2012 11:03
Ogólnie również mój Lupin wygląda inaczej. Ja wolę książki, filmy sa w porządku, ale nie są dla mnie podstawa do wyobrażania sobie postaci. Ksiązki zaczęłam przecież czytać przed filmami.
BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2012 11:08
Mój Harry wygląda trochę inaczej - ale Snape mi się wkodował Alanowy
Czasem ekranizacja - lub niektóre jej postaci - tak u mnie ma
Agn - Pią 06 Kwi, 2012 21:43
Ja traktuję jedno i drugie osobno. Choć obsada mi się b. podoba, tak jakoś we łbie zachowało się moje wyobrażenie postaci.
aś - Czw 12 Kwi, 2012 20:10
http://www.celebrity-goss...-vacancy-602880 gossip czy sprawdzona wiadomość?? bo jeśli sprawdzona, to
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 10:21
Czytam sobie Insygnia i nie mogę zrozumieć logiki siedmiu Potterów
PO co było narażać kilka dodatkowych osób zamiast np. Pottera przebrać za kogokolwiek, nawet Dudleja?
pewnych rzeczy z poprzednich książek nie pamiętam - może mi ktoś przypomni:
- czemu Weasley'ów nazywają zdrajcami krwi?
Anaru - Pon 07 Maj, 2012 10:29
Jeszcze nie kojarzę, na razie męczę się z żabiastą panią Umbridge , czyli pewnie było w kolejnym tomie.
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 10:42
Bo to Aniu w Insygniach - ostatniej części
U mnie Umbridge z wyglądu przypomina ropuchę
No i jak doceniam pomysły pani Rowling co do akcji, tak przewracam oczami na miejscowe niedostatki warsztatowe - np. co chwilę ktoś "wytrzeszcza oczy", jakby nie istniały inne reakcje Dotychczas było to z pięćdziesiąt razy, a jeszcze jestem przed połową
*powiedziawszy to wytrzeszczyła oczy *
trifle - Pon 07 Maj, 2012 19:54
Bo nie można było puścić Pottera samego? Jako Dudleya czy kogokolwiek. A jakby leciała banda, to już by się można było zorientować. Chyba
A zdrajcami krwi nazywają, bo się w ogóle zadają z mugolami i ich bronią. Również chyba
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 20:09
Jednakowoż za Dudleyem pies z kulawą nogą się nie obejrzał
A w niewidce?
Wiem, wiem, nie byłoby tych emocji, a to bardzo filmowa scena
| trifle napisał/a: | A zdrajcami krwi nazywają, bo się w ogóle zadają z mugolami i ich bronią. Również chyba |
Ja w pierwszej chwili myślałam, że żenią się ze szlamami, ale to przecież czarodzieje czystej krwi
BeeMeR - Czw 17 Maj, 2012 19:40
Skończyłam czytać Insygnia Śmierci - bardzo dobrze mi się czytało, acz sama końcówka jak dla mnie mocno naciągana - w stylu "cokolwiek by Harry nie zrobił to i tak wyjdzie na swoje" ale to przecież nie pierwszy raz .
|
|
|