Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Fibula - Sob 02 Sty, 2010 21:52
Ja też nie mam skojarzeń z FF, choć oglądając pomyślałam, że pewnie będzie do niego porównywany .
Praedziu, cała przyjemność po mojej stronie.
Admete - Nie 03 Sty, 2010 19:51
Obejrzałam Paradox i robię pad na twarz - dobry serial oj dobry. Więcej w famtastyce Choć do sensacji też pasuje.
Anonymous - Śro 06 Sty, 2010 12:03
korzystając z chorobowego będę mogła sobie połowę serii Lie to me nadrobić
Admete - Czw 07 Sty, 2010 20:26
THE GOOD WIFE
Nowy serial telewizji CBS wyprodukowany przez Tony'ego i Ridley'a Scotta ( w serialowym świecie są także producentami Numb3rs ).
Historia kobiety - Alice Florrick - żony prokuratora stanowego, która żyła do tej pory wygodnie w cieniu męża polityka. Zrezygnowała dla niego z ambicji zawodowych i zajęłą się domem. Po 15 latach małżeństwa okazało się, że mąż zdradza ją z prostytutkami i prawdopodobnie jest skorumpowany. Alice musi zając się rodziną, zarobić na jej utrzymanie i stawić czoło skandalowi.
W serialu można obejrzec mnóstwo telewizyjnych wyjadaczy i kilka nowych twarzy. W roli Alice Julianna Margulies znana wielu jako siostra Carol Hathaway ukochana doktora Rossa , w roli jej męża Petera Tom Noth czyli pan Big z Seksu w wielkim mieście ( doskonały w tej roli, zawsze wydawał mi się nieco dwuznaczny i tutaj pasuje ). Z nowych osób jako Kalinda Sharma piękna Hinduska Archie Panjabi. Akcja rozgrywa się wśród prawników i jak nie przepadam za taką tematyką, to musze powiedzieć, że historia Alice mnie zainteresowała. Sprawy prezentowane w serialowym sądzie są ciekawe i czesto bardzo poważne. Postacie niejednoznaczne - nikt tutaj nie jest pozbawiony wad i każdy ma jakiś sekret. Polecam.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
milenaj - Czw 07 Sty, 2010 20:51
THE GOOD WIFE od 20 stycznia na Hallmarku. Naprawdę świetny serial.
praedzio - Pią 08 Sty, 2010 07:11
Najlepsze seriale 2009 wg Filmwebu: http://www.filmweb.pl/Naj...u,News,id=57142
Admete - Pią 08 Sty, 2010 12:54
Zawsze się człowiek czegos nowego dowie - interesuje mnie to Royal Pains
Anonymous - Pią 08 Sty, 2010 13:00
Dziwię się, że Castle jest tak wysoko. A SPN na 4? ale nie wpowiadam sie, bo nie oglądam żadnego z podium.... Hałs slusznie tak upadł.... a Kości nawet w klasyfikacji się nie mieszczą??
A co do polskich, Czas honoru leci poziomem moim zdaniem.
Admete - Pią 08 Sty, 2010 13:06
Nie jestem pewna czy ta kolejnośc ma jakieś znaczenie, wydawało mi się raczej, ze to taki subiektywny spis.
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 18:31
Jestem serialoholiczką...
Zaczęłam oglądać nowy serial, The Good Wife, w roli głównej Julianna Margulies (pielęgniarka z E.R.).
Żona prokuratora, kura domowa, zostaje zmuszona przez okoliczności do podjęcia po latach pracy w swoim zawodzie, jako adwokat. Tymi okolicznościami są związek męża z prostytutką i przedarcie się informacji o tym do prasy.
Na szczęście Alicia Florrick nie jest złym adwokatem, a w dodatku ma przyjaciół, którzy jej pomagają.
Dobry serial prawniczy. Ma dobre tempo, ciekawe sprawy i nieźle spisującą się obsadę. Podoba mi się też króciuteńka czołówka.
Zdecydowanie jestem na tak
http://www.youtube.com/watch?v=f6DCTvRIE4s
Admete
Admete - Sob 23 Sty, 2010 18:34
To ja też jestem serialoholiczką A jak postacie drugoplanowe? Przepadam za Kalindą - niejednoznaczna jest i ostra jak brzytwa. Polubiłam też tego karierowicza Cary'ego ( swoją drogą genialny ma głos aktor gający jego rolę ). Nie umiem zdecydować, co myślec o szefie Alicji Willu Gardnerze i o samym Peterze. Niestety nie lubię tego aktora, więc trochę jestem uprzedzona...
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 18:41
| Admete napisał/a: | | To ja też jestem serialoholiczką |
Powinnysmy założyć klub anonimowych serialoholiczek
Przepadam za Kalindą - rewelacyjna kobitka. Na każdym robi wrażenie, zawsze osiąga co chce. Jest zdystansowana i zamknięta w sobie, ale ja ją lubię.
Te młody wydawał mi się na początku niesamowicie wkurzający Ale teraz zaczynam go tolerować Aktor który go gra ma jakieś dziwne nazwisko.
Peter ma u mnie krechę za sam fakt zdrady. Nie podoba mi sie także, że siedzi w więzieniu, tzn ma jakieś grzechy na sumieniu, choć on tweirdzi ze wszystko będzie oki, bo jest niewinny. A Willa lubię Nie wiem, ale mimo wszystko on jest sympatyczny, choć mam wrażenie ze robi zakłusy na Alicię
Admete - Sob 23 Sty, 2010 18:44
A dużo obejrzałaś? Will może sprawiać sympatyczne wrażenie,ale ja bym mu nie ufała bardziej niz Peterowi. Zakusy na Alicję chyba ma, ale i motywy nie do końca jasne. Dzieciaki mnie wkurzają, bo ukrywają przed matką ważne rzeczy i wydaje im się, że sobie poradzą same.
A o Twoje uzależnienia dbam tak samo, jak o moje
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 19:47
| Admete napisał/a: | | A dużo obejrzałaś? |
Docieram do końca, zarywając noce
A, dzieciaki. Niby niegłupie, a takie rzeczy wyrabiają... Babcia jest niezła zawodniczka. W perełkach do zmywania
Nie ufałabyć Willowi? Kurde, a on mi się w jakis sposób podoba. Moze dlatego, że pomygł Alicji w zdobyciu pracy.
A, i w sumie fajnie że jest w tym serialu pani Baransky, ta wsólniczka Willa. Lubię tę aktorkę.
Admete - Sob 23 Sty, 2010 19:52
Wiesz, on mi się też w zasadzie podoba Ale mimo wszystko coś w nim jest dwuznacznego W zasadzie wszystkie postacie mają swoje grzeszki. No może poza Alicją
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 19:55
| Admete napisał/a: | | No może poza Alicją |
Fakt, taka trochę świętoszkowata jest, ale sympatyczna.
Co do Willa, mam nadzieję, że on nie jest "ten zły"... Jakoś tak mi nie pasuje, ale cóż, zobaczymy.
Jestem ciekawa co będzie z Peterem.
milenaj - Sob 23 Sty, 2010 19:58
| Caitriona napisał/a: | | Nie ufałabyć Willowi? Kurde, a on mi się w jakis sposób podoba. Moze dlatego, że pomygł Alicji w zdobyciu pracy |
Też go lubię bardzo, ale mam wrażenie, że on ma swoje za uszami. Co do Petera to wydaje mi się, że Alicia powoli zaczyna mu wybaczać. Na pewno próbuje mu pomóc. Czy tylko ze względu na dzieci? Chyba nie. Teraz w całą intrygę wmieszała się też Kalinda. Nie wiem dokładnie o co chodzi, bo nie mam jeszcze napisów do ostatnieg odcinka.
Coraz bardziej wciąga mnie ten serial, a nastepny odcinek już 2 lutego.
Admete - Sob 23 Sty, 2010 20:01
Chciałaś powiedziec dopiero 2 lutego. Myślałąm, że juz w tym tygodniu,a tu dalej przerwa.
Peter to świnia, ale kiedyś kochał Alicję i chyba nadal kocha.
milenaj - Sob 23 Sty, 2010 20:12
Ja się rozczarowałam już w tym tygodniu. Szukałam i bardzo długo nie mogłam znaleźć nic o następnym odcinku. Przestraszyłam się, że wznowią dopiero po olimpiadzie, bo podobno co niektóre seriale będą miały taką przerwę. No a to byłby dopiero marzec. Dlatego 2 luty to dla mnie już.
Peter na pewno kocha Alicję. Myślę, że przygoda z prostytutką to była przygoda, której on teraz żałuje, ale czy jest niewinny tych wszystkich przekrętów? Nie wydaje mi się. Za zdradę też ma u mnie minusa na starcie. Ale mimo wszystko bardziej lubię tę postać tego aktora niż Biga. Na pewno będzie druga seria. I teraz pytanie, czy Peter wyjdzie na końcu pierwszej, czy pod koniec wyjdzie na jaw coś nowego i cała sytuacja przeciągnie się na drugą serię.
A może wyjdzie i w drugiej serii będzie walka o Alicję między nim i Willem. Chociaż to byłby chyba scenariusz, który by odebrał dużo napięcia temu serialowi.
Admete - Sob 23 Sty, 2010 20:20
Myślę, że w końcu musi wyjść, bo trzymanie go w więzieniu stałoby się w końcu nużące. Mogą go też w tym więzieniu zadźgać
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 20:32
| Admete napisał/a: | | Mogą go też w tym więzieniu zadźgać |
i tak że nie miał zadnych przygód pod prysznicem
Faktycznie Peter postąpił okropnie, ale zalezy mu na rodzinie. Takie sprawia wrażenie. A moze to wizja straty i odsiadki tak go nakręciła prorodzinnie?
Skoro obie uważacie że Will nie jest do końca taki pozytywny to pewnie nie jest, to tylko takie moje zaślepienie, w sumie nie wiem czym spowodowane
milenaj - Sob 23 Sty, 2010 20:36
| Caitriona napisał/a: | | Skoro obie uważacie że Will nie jest do końca taki pozytywny to pewnie nie jest, to tylko takie moje zaślepienie, w sumie nie wiem czym spowodowane |
Nie martw się, ja je całkowicie podziela. mimo wszystko
Caitriona - Sob 23 Sty, 2010 20:39
| milenaj napisał/a: | | Nie martw się, ja je całkowicie podzielam |
cieszę się
aneby - Nie 24 Sty, 2010 20:11
Obejrzałam 2 odcinki na Hallmarku ależ mnie wk....a ta telewizja
Serial całkiem fajny. Trudno mi na razie powiedzieć kogo lubię, a kogo nie, za mało jeszcze widziałąm.
Natomiast jest dla mnie oczywiste, że Will czuje miętę do Alicji.
Trzykrotka - Śro 27 Sty, 2010 00:20
Zassała mnie Good Wife, może dlatego, że lubię filmy prawnicze. Nie mówię o naszej Magdzie M,. Ale te amerykańskie, to sam smak, łacznie z cudownie paranoiczną i absurdalną Ally MacBill.
Może dlatego tak mi się podoba, że czuję ulgę, że to mnie nie dotyczy ( i oby tak dalej). Dlatego taki świat smukłych pan z cofniętym licznikiem, żelaznych, ale nie tracących przerażającego uroku i nigdy nie wychodzących "z nerw" jak Diane, jest pociągający i straszny jednocześnie.
Nie mogę się oderwać. Bardzo podoba mi się Julianna Marguiles i oczywiście męczyło mnie, skąd ją znam - wujcio imdb podpowiedział, że z Mgieł Avalonu.
Uwielbiam Kalindę - Archie Punjabi. Tu nie miałam cienia wątpliwości, skąd ją znam - z Wiernego ogrodnika, Podkręć jak Beckham i Dobrego roku rzecz jasna. Świetna dziewczyna, bardzo dobrze obsadzona. Po pierwszym odcinku tylko trzymałam kciuki, żeby pojawiła się jeszcze.
Admete
|
|
|