To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Ralph Fiennes

Gosia - Śro 21 Mar, 2007 17:11

Nie mogę żartować. Tam biedny Ralfik na ustach wszystkich, zlapany na gorącym uczynku chcialabym go utulic :pociesz: ;)
Marija - Śro 21 Mar, 2007 17:13

Gosia napisał/a:
biedny Ralfik chcialabym go utulic :pociesz: ;)
Hehe :evil: . Zganić, zganić :wsciekla: !! Potem można utulić :cool: ...
Anonymous - Śro 21 Mar, 2007 20:05

Cóz, Pan R rozpoczął rok z wieeelkim hukiem.
Anonymous - Pon 26 Mar, 2007 22:51

Cóz jako zupełnie bezstronny obserwator, któremu żaden z braci nie pasi - stwierdzam, ze w potyczce Fiennes contra Fiennes wygrywa starszy z braci ...
W każdej innej konkurencji obaj odpadają z kretesem.

Alison - Pią 30 Mar, 2007 09:04

Z ciekawości przeleciałam sobie parę trailerów i wywiadów, i sposób wymawiania jego imienia zależy od kraju. Amerykanie rzeczywiście wymawiają go "rejf" lub "relf", Anglicy (większość z tych, których słyszałam) - "rAlf". Tak samo Włosi, Niemcy, a jakiś Arab nazwał go "ref fajnes". Super! :lol:
Znalazłam też takie okropieństwo o cieżkim życiu gwiazdy filmowej (fanki wenecjanki wołają go "raaalf")

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Gitka - Pią 30 Mar, 2007 09:22

Alison, dziekuję za linka :thud:
Ładna z nich para, ale ta sukienka Rachel to tylko kłopot, chociaż ślicznie w niej wygląda.
Końcówka powalający Ralph z parasolem z "Deszczowej piosenki" :lol:

Harry_the_Cat - Pią 30 Mar, 2007 10:08

Alison napisał/a:
Z ciekawości przeleciałam sobie parę trailerów i wywiadów, i sposób wymawiania jego imienia zależy od kraju.

W jednym z wywiadów, które tu dziewczyny wklejały, była rozmowa na ten temat i on tam powiedział, że się w ten sposób wymawia - Rejf.

Alison - Pią 30 Mar, 2007 10:28

W sumie to ciekawe, bo ta fonetyka nie ma żadnego uzasadnienia w pisowni. Muszę posłuchać tego wywiadu, skąd to się wzięło.
Harry_the_Cat - Pią 30 Mar, 2007 10:29

Wywiad jest żenujący... :roll:

zaraz Ci poszukam, który to...

ETA - tu

Alison - Pią 30 Mar, 2007 11:15

Dzięki, dzięki, już sobie zdążyłam znaleźć 3 strony przed końcem. Przeglądałam od początku i już prawie się zralphiłam (nie wiem, czy wiecie, że w slangu "ralph" to znaczy - puszczać pawia mówiąc delikatnie :razz: ), ale w końcu się natknęłam na tę koszmarną babę z koleżankami na kanapie :shock:
No i się wyjaśniło, że Ralph dostał imię po jakimś przyrodnim pradziadku, którego imię wymawiało się "rejf", i że jest to staroświecki sposób wymowy słowa "ralph", więc on jako staroświecki mężczyzna przejął tą wymowę i nazywa się "Rejf", ale ma z tym problem, bo ludzie różnie go wymawiają i on jest "sick of it" :wink:
No to się wyjaśniło, bo by mi żyć nie dało :grin:
Dobra idę stąd sobie, nie będę Wam mieszać.
Jo i tak jest ładniejszy :razz:

Gosia - Pią 30 Mar, 2007 19:47

Alez trzeba miec cierpliwosc wobec fotoreporterow, fanow, wdzieczyc sie do kamery, wytrzymac te zdjecia i autografy .... :roll:
Parasol byl swietny, ale ten usmiech na koniec na zblizeniu w rozmowie z dziennikarzem...... :cool:

Caitriona - Pią 30 Mar, 2007 22:10

Gosia, piękne rozszerzenie nazwy tematu :grin: :grin:
Gosia - Pią 30 Mar, 2007 22:17

Prawda? ;)
Moderowalam temat (czytaj: wycielam offtopy o Josephie :mrgreen: ) i przeglądając go przypomnialam sobie, ze w jednym z postow nazwalam Ralpha "Panem na Wrzosowisku".
I czy to nie jest prawdą? :lol:

Caitriona - Pią 30 Mar, 2007 22:18

Jest, zdecydowanie. :grin: :grin:
Harry_the_Cat - Pią 30 Mar, 2007 23:27

Nie, nie jest.
Gosia - Nie 08 Kwi, 2007 21:07

14 kwietnia, Sobota
20:15 Lista Schindlera TVP 1

Jakos nie moge sie zmusic, zeby ten film obejrzec ...

Za to dzis byl o 18.15 i jutro bedzie powtorka o 13.55 w TVN7:
"Rewolwer i melonik".
Proszę sie przygotowac na mocne wrazenia :mrgreen: ;)

Anonymous - Nie 08 Kwi, 2007 22:20

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie, nie jest.

Hmm, nie przypuszczałam, że kiedykolwiek to powiem.
JEST !!!

Gitka - Pon 09 Kwi, 2007 01:16

Gosia napisał/a:
14 kwietnia, Sobota
20:15 Lista Schindlera TVP 1

Jakos nie moge sie zmusic, zeby ten film obejrzec ...

Gosiu, a ja zobaczę drugi raz...

Pan na Wrzosowisku :serce2:

Caitriona - Pon 09 Kwi, 2007 14:12

Gosia, obejrzyj Listę. To niesamowity film, i ciekawa rola Ralpha.

Jest.

Anonymous - Pon 09 Kwi, 2007 17:50

Lista to bardzo dobry film, aczkolwiek niekoniecznie na Święta Wielkanocne (ani inne radosne święta - również...)
Gosia - Czw 03 Maj, 2007 19:40

Czekamy na nowe filmy Ralpha, poki co jest info, ze Ralph pojawil sie w Nunavut, w poszukiwaniu inuckiej dziewczyny - glownej roli w filmie "Snow Country".
Ma to byc 17-18 letnia dziewczyna, ale aktorka moze byc ciut starsza.

Fiennes noted that while the aspiring actresses don't need to have a lot of acting experience, he cautioned candidates that the role is demanding.

Czy to oznacza, ze nie musza byc aktorkami? Dobrze rozumiem?

"We will have a video camera set up where young female Inuks can come and do a brief video interview as sort of the pre-casting for Alma,"

Jak widac kreca mlode dziewczyny inuckie robiac z nimi cos w rodzaju krotkiego wywiadu - to rodzaj precastingu do tej roli.

Moze by sie tak wybrac do Nunavut i wlosy przyczernic ;)
Wyobrazacie sobie - zagrac z Ralphem :thud: Nie mialabym nic przeciwko malemu romansowi na planie :mrgreen:

Gitka - Czw 03 Maj, 2007 19:46

No niechby już Ralph coś ładnego zagrał lub stworzył.
Skandalom mówimy juz dosyć! :mrgreen:
Na stronce IMDb o filmie
pustka
http://www.imdb.com/title/tt0909018/

Gosia - Czw 03 Maj, 2007 19:49

Ja licze na "Bernard i Doris", boc przeciez juz film chyba zostal nakrecony i moze byc niezly, ale jakas cisza, pewnie go zgrywają.
A na ten o milosci bialego i inuckiej dziewczyny - to wprost nie moge sie doczekac :cool:

P.S. Nie uwazasz Giteczko, ze ciekawe Ralph sam chce wybrac te inucka dziewczyne.
Ja wiem, ze jest rezyserem, ale... ;)

Caitriona - Czw 03 Maj, 2007 22:11

Ale, ale moje drogie niedługo juz chyba Ralfik w będzie do obejrzenia w Harrym 5 ;)
malmik - Czw 03 Maj, 2007 22:14

A kim on ma tam być?