To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Pon 13 Lip, 2020 22:28

Aktor grający Sang Tae był jednym z mężczyzn z kryzysem dziewiątki w Plus Nine Boys, najstarszym. I w Camelii grał ostatnio. Tutaj jest świetny, widać, że musiał zrobić do roli duży research, bo gra doskonale człowieka z lekkim upośledzeniem. I niezborne ruchy i zagubiony wyraz twarzy i sposób mówienia - wszystko się zgadza. A przy tym Sang Tae jest jedyny w swoim rodzaju. Uwielbiam, jak podkreśla na każdym kroku, że to on jest hyungiem wśród braci Moon :oklaski:
Admete - Pon 13 Lip, 2020 22:31

To ten sam. Grał też kiedyś z KMM w New Leaf. W ostatnim odcinku brał nawet odpowiedzialność za młodszego brata, bo jest tym starszym. Boi się, że straci Kang Tae.
W Train się podziało. Ciekawa jestem, jak rozegrają te dwa światy, ale nie liczę na pozytywne zakończenie. YSY świetny. Z wiekiem robi się ciekawszym aktorem.

Trzykrotka - Pon 13 Lip, 2020 22:56

Dziś sprawdzam Men Are Men, ale Train czeka już w blokach startowych. Bardzo lubię YSY kiedy wybiera dobre dramy :oklaski: [/i]
BeeMeR - Wto 14 Lip, 2020 07:50

U mnie Deokman została królową, do końca 10 odcinków, obejrzę albo przewinę.
Trzykrotka - Wto 14 Lip, 2020 14:56

BeeMer, ja i tak podziwiam twoją wytrwałość :kwiatek: Przewiń i weź sobie seguka z męskim PSH, bo podobno całkiem całkiem :serduszkate:

Obejrzałam 1,5 odcinka Men Are Men i na razie jeszcze nie wiem, co myśleć. Nie do konca jestem kupiona. Ale zwalam to na karb okoliczności, bo przysypiałam wczoraj przy seansie (ciśnienie strasznie leciało w dół), więc może nie wszystko należycie byłam w stanie ocenić.

Admete - Wto 14 Lip, 2020 16:01

Masz co oglądać jakby co, więc nic na siłę ;) W The Good Detective też gra aktor od Sang Tae - tu jest najwyraźniej zły, bo jego postać zdążyła już kogoś pobić. Białe soompi wróciło :banan:
BeeMeR - Wto 14 Lip, 2020 16:56

U mnie teraz problemem jest przede wszystkim czas - wieczory spędzam np. Nad wiśniami, ogórkami i Szekspirem lub padam spać, nie mam czasu na komp i dramy - ten okres w roku tak ma :wink:
Admete - Wto 14 Lip, 2020 17:22

U mnie tak jest we wrześniu, bo praca...I w maju/czerwcu. Teraz mam za to luz. Tak do połowy sierpnia, potem się zacznie z powrotem. Musze się też dokształcić, bo co rok to jakieś wyzwanie - kolejny trudny przypadek.

Zwiastun nowej dramy Lee Jun Ki:

https://www.youtube.com/w...ature=emb_title

Trzykrotka - Śro 15 Lip, 2020 00:33

Men Are Men jednak mi się podoba, może bez szału, ale ma więcej plusów niż minusów. Jedna uwaga ciśnie mi się jednak bardzo mocno na klawiaturę: Rozdarta jest już trochę za stara na granie romansu (czy czegoś a la romans) z tak chłopaczkowatym aktorem jak Drugi. Tę samą uwagę miałam zresztą przy Mama Fairy i pannie Moon (tej pięknej, która teraz, gra z Jun Ki). Gra dobrze, tylko bariera wiekowa jest spora i ona sama wydaje sie nie mieć do tego przekonania.
Szpinak za to bardzo mi się podoba, żałuję, że przespałam częściowo 2 pierwsze odcinki, a wracać do nich już mi sie nie bardzo chce.

Admete - Śro 15 Lip, 2020 09:25

Trzykrotka napisał/a:
Gra dobrze, tylko bariera wiekowa jest spora i ona sama wydaje sie nie mieć do tego przekonania.

Dlatego mam cały czas wrażenie, że traktuje go jak młodszego brata. Ale sam młody aktor i postać - sympatycznie wypada. Szpinak jak zawsze mi się podoba.

Trzykrotka - Śro 15 Lip, 2020 10:55

Młody aktor jest bardzo sympatyczny i podoba mi się jego postać, tylko boję się, że każą mu uderzać w romantyczne tony. Juz w 3 odcinku były przedbiegi - Młody nie chciał się przyznać, kogo kocha, a ma podobno od dawna "crush." Szpinak natomiast jest dobrze dobrany. Młody, ale skupiony, poważny, wyciszony. Wygląda na dojrzalszego i starszego niż jest, w dobrym znaczeniu.
Obaj panowie grali razem w Mama Fairy and the Woodcutter, też obaj zakochani byli w jednej pani i też mieliśmy retrospekcje z ich dawnego życia, tyle że tam to pani pamiętała i próbowała przywrócić pamięć panom.

Admete - Śro 15 Lip, 2020 11:16

Nie widziałam jeszcze odcinków z tego tygodnia. Szkoda, że znów idą tym tropem.
zooshe - Śro 15 Lip, 2020 18:34

W końcu zabrałam się za końcówkę Mr Sunshine. Coś czułam że nie będzie będzie lekko i nie było ...

Niemniej bardzo dobra drama zarówno pod względem technicznym jak i fabularnym. Oby takich więcej, a może przekonam się do sageuków.

It Ok to not be Ok
Nadal dobrze mi się ogląda, ale bez szczególnego szału. Ten sam problem miałam z Kosmitą, jakoś wolę mniej poważne wydanie Kim Soo Hyuna.

Admete - Śro 15 Lip, 2020 18:36

Pierwszy zwiastun Secret Forest 2 - yay.

https://www.youtube.com/w...ature=emb_title

Lubię poważnego Koszmita :)

Trzykrotka - Czw 16 Lip, 2020 10:56

Admete napisał/a:

Lubię poważnego Koszmita :)

Oj, ja łyżkami mogę go jeść. Przecież w Producers przez cały czas był śmiertelnie poważny :lol:
W It's Ok teraz będzie etap zakochania i różowych chmurek, po czym nastąpi wielkie BUM.

Spoiler:
I okaże się, że rodzina Mun Young jest odpowiedzialna za śmierć matki Kang Sae.

Tak obstawiam.

Admete - Czw 16 Lip, 2020 13:04

Też tak obstawiam - nie może być inaczej.
Trzykrotka - Pią 17 Lip, 2020 09:57

Puściłam sobie wczoraj Train. Za kazdym razem kiedy widzę YSY w akcji, przypominam sobie, dlaczego tak bardzo go lubię, mimo czasami kiepskich wyborów - ten chłopak ma charyzme i ten szczególny blask, który wyróżnia go z tłumu. Jest bardzo ekspresyjny, choć w przypadku Train dość hamował swoje zapędy. Ale wyrazisty był nadal. Pani trochę od niego odstaje aktorsko. Ładna jest, ale grą nie powala.
Drama jest ciekawa z tym supernaturalnym wątkiem pociągu - widma i dwoma światami. Niestety chyba niepotrzebnie wzięłam się do niej wczoraj, kiedy byłam w paskudnym humorze, kondycji i stanie ducha. Znowu przedrzemałam część obu odcinków, a na część patrzyłam żabim okiem. Na przykład - dlaczego pani prokurator idzie przeszukiwać chaszcze, które są miejscem zbrodni, a przynajmniej odnalezienia wielu zwłok, ubrana w buty na szpilkach oraz nocą? I na dodatek przyświeca sobie tylko latarką z komórki, a za obstawę ma jednego policjanta, który działa na drugim końcu przeszukiwanego obszaru? Odpowiedź znam: bo to drama, a nie życie, ale z lekka zaburzało mi to radość z oglądania. Nie jestem pewna, czy pójdę dalej. Może poczekam na więcej odcinków i zacznę jeszcze raz.

Admete - Pią 17 Lip, 2020 10:28

Trzykrotka napisał/a:
Pani trochę od niego odstaje aktorsko.

Też to zauważyłam - w przypadku jego bohatera wszystkie emocje odczuwa się bardzo wyraźnie.

Trzykrotka napisał/a:
Na przykład - dlaczego pani prokurator idzie przeszukiwać chaszcze, które są miejscem zbrodni, a przynajmniej odnalezienia wielu zwłok, ubrana w buty na szpilkach oraz nocą?

Też o tym pomyślałam.

Trzykrotka - Sob 18 Lip, 2020 12:14

Skończyłam pichcić sos do 7 odcinka AM1988 - chyba strasznie dużo tam mówili, bo ciągnęło się to i ciągnęło. Bałwan dla Jin Joo, rękawiczki dla Duk Seon, Mikołajki, wywiad pana Choi i jego cichy smutek nad Taekiem, którego tato nie zna nawet snu poczęcia. I zakochany Jung Hwan, spieszący do Mc Donalda do Gangnam i kupujący różowe rękawiczki, ale nie mający odwagi ani powiedzieć, dlaczego przyjechał, ani dać rękawiczek osobiście. I głos młodej Duk Seon z offu mówiący o tym, że kiedy ma się 18 lat, nie wystarczy domyślać się czułości ukrytej za czyimiś czynami, nie wystarczy prezent podrzucony ukradkiem. Głupi, biedny Jung Hwan stojący przy oknie i czekający na Duk Seon w rękawiczkach... Nawet nie przyszło jej do głowy żeby wyjść i podziękować choć mizdrzyła się w nich przed lustrem. Nie wiemy też, co sama kupiła Jung Hwanowi, którego wylosowała na Mikołajki. Drobne znaki, ale jakie znaczące.

Chyba skoczę sobie teraz do ostatnich trzech odcinków, żeby mieć z głowy ich dorosłość - może nie będę tak ryczeć przy ostatniej scenie jak zwykle ryczę.

BeeMeR - Sob 18 Lip, 2020 13:25

Ja uważam, że nic nie kupiła, bo była zbyt zaabsorbowana tym, co i od kogo dostanie. A JH był w owym czasie wciąż "psem", po co mu prezent, skoro i tak ma wszystko? BR zapewne programowo nic nie dała również.
Aragonte - Sob 18 Lip, 2020 14:59

Moim zdaniem nic nie kupiła - gdyby Jung Hwan dostał od niej prezent, byłaby chyba scena, jak się z tego cieszy :wink:
Trzykrotka - Sob 18 Lip, 2020 18:56

Ja też jestem tego zdania. NIc nie kupili ona, Bo Ra, Taek i - oczywiście Dong Ryong, bo sam siebie wylosował. Bo Ra czuła się paskudnie kiedy dostała prezent od Sun Woo, Fuk Seon nawet nie podziękowała na rękawiczki. Może byłoby coś z tego, gdyby wtedy zamiast mierzyć je przed lustrem, pobiegła i podziękowałaby za dar? Acha, dwa razy nazywa go Yong Pal. Pies. Jeszcze Pies.
W tym odcinku panowie są na remisie. Jeden wstydzi się przyznać, drugi jeszcze zapomina o prezencie.

Aragonte - Sob 18 Lip, 2020 19:26

Trzykrotka napisał/a:
Jeden wstydzi się przyznać, drugi jeszcze zapomina o prezencie.

Ale Taek nadrobił poniewczasie :wink:

Admete - Sob 18 Lip, 2020 20:08

Całą seria Replay jest teraz na NF. Mignęła mi gdzieś pomiędzy innymi koreańskimi serialami.
Aragonte - Sob 18 Lip, 2020 20:10

Wszystkie trzy? No proszę.