Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Aragonte - Sob 10 Lut, 2018 00:23
Trzykrotka napisał/a:
Buuuu, to jest właśnie wada robienia napisów do bieżącej dramy - na nic innego nie ma czasu. wczoraj wieczorem naszła mnie chęć obejrzenia jeszcze raz historii lubieżnego demona, który porwał Sam Jang do świata ze zdjęcia, czyli historię o tym, jak GGG znalazło się na nadgarstku Małpiego Króla. I następnego odcika, kiedy to SOG już zauważył, ak działą GGG i domagał się dezaktywacji przez powtórkę aktywacji
I podsuwał Seon Mi ust pąkowie, jak to chyba któraś z was tu w wątku określiła
"Zrób to jeszcze raz, to będę wiedział, czy całowałaś mnie z rozmysłem, czy nie!' "Chcesz mnie obrażac, to najpierw mnie pocałuj!" "Dobra, chciałem cię nabrać. Ale nie mogłabyś się zgodzić? Grzeczny będę". "Pewnie myślisz, że cię naciągam na buziaka, ale prawdę mówiąc, najchętniej sam bym się zakneblował".
Edit: obliczyłam, że mogę się przespac w pociągu do Krakowa, i włączyłam sobie trzeci odcinek O rany, co też Oh Gong tam wyczynia Dawno nie widziałam w dramie tak soczystej, barwnej postaci
I dzik w Gangnam się objawił BeeMeR - Sob 10 Lut, 2018 07:54
Cytat:
Słyszałam smaczną historyjkę, nie wiem, czy prawdziwą, na temat wieku bohaterki Goblina Otóż - miała ona być dorosłą kobietą, 25-27 letnią. Ale ostre weto ostawił jeden ze sponsorów - producent mundurków szkolnych.
Ciekawe - szkoda, że postać nie była dorosła, bo mentalnie i wizualnie odstawała - mogli pierwsze 3-4 odcinki dać jej w mini-mundurkach wątku miłosnego nijak nie dało się odebrać.
Pomijając ogólną nudę.BeeMeR - Sob 10 Lut, 2018 23:41 Pan z Radio Romance w roli króla Sejonga w Splash Splach Love - filmik wybrany tendencyjnie https://www.youtube.com/watch?v=Pk2ow8BS7PMAragonte - Sob 10 Lut, 2018 23:57 Podejrzałam dwa fragmenty 13. odcinka Hwayugi, ale nie wiem, czy z oglądaniem całości nie poczekac jednak na napisy zwłaszcza że spodziewam się, że coś mnie tam może zdenerwowac (bo jakieś spoilery z Soompi już znam, a jakże ).
Pewnie siostry Hong znowu zrobią nam numer i rzucą ciffhanger, po którym wątem na Soompi się zagotuje, a previewu nie będzie... Dzisiejszy niektórych nastraszył.
Pozytywne jest to, że Son Oh Gong ma jednak sporo cech Sun Wu Kunga Dobrze obstawiałam.
Ale i tak jest nerwowo na Soompi.Trzykrotka - Nie 11 Lut, 2018 09:12 Na szczęście dobrze obstawiałaś. Aż podskoczyłam z radości kiedy zobaczyłam sam początek 13 saute.
Jako pani od napisów będę dzielnie trwać na posterunku, jakby co, to reanimujcie. Dziś na tumblrze gdzie nie spojrzysz, całująca Małpa. Achch, miszczu po prostu!Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 11:29 Obstawiałam, że będzie jakaś sztuczka, ale Pana Siódemki nie brałam pod uwagę
Trzykrotka napisał/a:
Jako pani od napisów będę dzielnie trwać na posterunku, jakby co, to reanimujcie. Dziś na tumblrze gdzie nie spojrzysz, całująca Małpa. Achch, miszczu po prostu!
Reanimowac cię, bo tak się napatrzyłaś na całuśnego Oh Gonga i padłaś z wrażenia?
Idę obejrzec tego Tumblra do kawy
Edit: no trochę tego całuśnego Małpy jest, ale wcale nie aż tak dużo
A to chyba z zajawki dramy, chyba tej sceny jeszcze nie było?
Napisów ciągle nie ma Trzykrotka - Nie 11 Lut, 2018 12:08 U mnie co trzeci post to Kissu numer 4, 5, 6, 7... a każdy dłuższy i gorętszy od poprzedniego
Te gify i scenki są z trailera. W trailerze Og Gong ciskał płomienie, a Ma Wang miał smolłę pod butami.
Aj, przypomniałam sobie buty Ma Wanga na wystawie sklepowej obok Bramy Floriańskiej
No nic, czaeka z ciężkim sercem na 13, a tym czasem 12 już w połowie zredagowana. Na razie wychodze, ale napisy wrzucę dziś
Admete plakat z tego filmu widniał w przowodniku po Korei
http://minidrama.net/memo...r-k-movie-2017/
Film jest z 2017, więc przewodnik najaktualniejszy Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 12:13 Trzeba było sfocic te buty Ma Wanga
Trzykrotka napisał/a:
U mnie co trzeci post to Kissu numer 4, 5, 6, 7... a każdy dłuższy i gorętszy od poprzedniego
Najwyraźniej masz więcej ciekawych blogów w obserwowanych Ja tylko ze dwa.
Rzuc mi może sznurki, to też zacznę obserwowac
Trzykrotko, jeszcze mi się coś przypomniało - w napisach do 11. Świnek zwracał się do Bu Ji "młodszy bracie', co wydawało mi się dziwne. I niby tak jest w angielskich napisach, ale czy to nie było po prostu słowo donsaeng, które płci nie sugeruje, tylko oznacza młodsze rodzeństwo? Może jednak to na 'młodszą siostrę" przerobic? BTW hasło "hyung" też kiedyś padało w dziwnym nieco kontekście, mam wrażenie Ale to w jakimś wcześniejszym odcinku.Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 14:49 Chyba poczekam z oglądaniem 14. odcinka Hwayugi do przyszłego weekendu Skończyli go tak, że znowu się będę denerwowac, ughhhh
Na razie zresztą jakoś kiepsko się czuję, głowa mnie boli i potrzebuję lżejszych wrażeń.Trzykrotka - Nie 11 Lut, 2018 15:07 Heh, fajne rysunki Wyczuwam powiew ducha pewnej dawnej tumblrowej grupy, z której wiekszość osób jest teraz na dobrowolym wygnaniu Nic nie iteresował ich bardziej niż 'kiedy on wreszcie dobierze się jej do majtek" - cytat dosłowny.
Aragonte napisał/a:
Trzykrotko, jeszcze mi się coś przypomniało - w napisach do 11. Świnek zwracał się do Bu Ji "młodszy bracie', co wydawało mi się dziwne. I niby tak jest w angielskich napisach, ale czy to nie było po prostu słowo donsaeng, które płci nie sugeruje, tylko oznacza młodsze rodzeństwo? Może jednak to na 'młodszą siostrę" przerobic? BTW hasło "hyung" też kiedyś padało w dziwnym nieco kontekście, mam wrażenie Ale to w jakimś wcześniejszym odcinku.
Zastanawiałam się nad tym i chętnie skonfrontowałabym to jeszcze z db, bo javabeans jest dwujęzyczna i czasami w recapach objaśnia coś nie do końca jasnego. Ale nie na bez kozery ten "brat" występuje tak często. Interpretuję to na dwa sposoby. Po pierwsze zombie to nie dziewczyna, ani nie chlopak - to po prostu "coś," "to" zombie, nie "ta" dziewczyna. Po drugie nawet głupawy Świnek podświadomie wie, że zombie jest z nimi tylko na chwilę, wie tez, że się zakochuje i broni się przed myśląo jednym i drugiem, oswajając Bu Ję jako swojego "brata." Tam kwestia płci w ogóle jest zaburzona. Nefrytowy Smok jest samcem, początkowo podrywał nawet Sam Jang Ale tak długo przebywa już w ciele Alice, że jest pełnoprawną kobietą, która startuje do PK, podrywa go dość agreywnie i zaczyna być o niego zazdrosny. Świniak też precież jest hetero, ale zaloty smoczej ośmiornicy traktuje jak umizgi nachalnej dziewczyny.Trzykrotka - Nie 11 Lut, 2018 16:45 No, 12 już sobie jest na Wschodzie Idę teraz robić ciasto na tartę, a jak wrócę, to oby napisy do 13 już były Agn - Nie 11 Lut, 2018 17:17 Ja jestem na etapie Hwayugi nr 10, więc mam lekkie tyły, ale nadrabiam dzielnie. Drama mi się wciąż podoba.
Tymczasem przybywam z ciekawostką przyrodniczą. Nie wiem, czy pamiętacie, ale jakieś 2 lata temu byłam w kinie na filmie z KRLD. Udało mi się go dorwać. Nie jest może najlepszej jakości (z tubisia, cóż poradzić ), ale fotki w ramach okazania i porównania z tym, co znamy z Korei Płd. są oglądalne.
Tak jakoś postanowiłam wam pokazać, gdybyście się z filmem nie chciały jednak zapoznawać (cukierkowy i propagandowy, momentami śmieszny w swym propagandowym napuszeniu, ale z ciekawością go obejrzałam jako twór "stamtąd"; niemniej nie każdy musi mieć ochotę). Może was zaciekawi.
Towarzyszka Kim w przestworzach
Film ma prostą fabułę - towarzyszka Kim pracuje w kopalni, a marzy o tym, by być akrobatką. I cały film to jej zmagania z tą sprawą aż do (kto zaskoczony?) happy endu. Żadnej epickiej historii tam nie ma (choć może w państwie Kima tak uważają).
No ale ja z obrazkami.
Przedstawiam głównych bohaterów.
Oto Yong Mi, górniczka z aspiracjami na akrobatkę.
Nie dziwcie się jej szerokiemu uśmiechowi - panie w filmie grają tak:
Są niewielkie czasem zmiany, jak np. matka opieprza o coś syna, ale przede wszystkim - uśmiechy pełne szczęścia.
Główny pan przystojniak (mienia nie zapamiętałam, coś z Phi)
Ten z lewej. On jest akrobatą, kpi z bohaterki, czym jej strasznie podpada, ale też jego kpiny podziałały, że się panna tym bardziej na swój cel zawzięła.
Niewiele w tym filmie widać domów. Widać najbardziej to ujęcie na zewnętrze domu bohaterki (z prowincji):
Oraz ewentualnie kawałek wnętrza mieszkania bohatera (i jego matki, wszak jest dobrym synem):
Zwróćcie uwagę na elementy - magnetofon, którego my już na żywo raczej nie oglądamy, jakiś landszaft na całą ścianę, telefon stacjonarny na kablu, żadnych komórek, żadnych walkmanów, nikt nie ma smartfona - w jednej scenie bohaterce robią zdjęcie do gazety - bardzo starym aparatem. Warto wspomnieć, że to się nie dzieje w latach 60-tych.
Pyongyang (oraz droga doń) oczywiście pokazane należycie...
Jak pocztówka z komunistycznego kraju.. oh wait!
Film przetykają animacje:
Oraz bez żenady wylewająca się z ekranu propaganda:
Szczęśliwy kraj, nad którym tylko białe gołębie fruwają i takie tam.
Jak budowa - to wszyscy z pełną energią i uśmiechem na twarzy (a jak!). A jak sobie wszyscy wzajemnie pomagają!
Oczywiście dla tych ujęć w tle leci należyta piosenka.
Co ciekawe - nie wiem, czy to normalne w KRLD, może nie, może to tylko taka wizja kraju stworzona przed twórców - dużo pań po ulicy chodzi w hanbokach.
Próbowałam też złapać ujęcia na jedzenie, ale nie robią takich ładnych najazdów na stoły, jak w dramach z południa. Niemniej coś udało mi się uchwycić.
Jeśli macie wielką ochotę, to mogę coco jumbo na wschód. Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 17:35
Trzykrotka napisał/a:
Zastanawiałam się nad tym i chętnie skonfrontowałabym to jeszcze z db, bo javabeans jest dwujęzyczna i czasami w recapach objaśnia coś nie do końca jasnego. Ale nie na bez kozery ten "brat" występuje tak często. Interpretuję to na dwa sposoby. Po pierwsze zombie to nie dziewczyna, ani nie chlopak - to po prostu "coś," "to" zombie, nie "ta" dziewczyna. Po drugie nawet głupawy Świnek podświadomie wie, że zombie jest z nimi tylko na chwilę, wie tez, że się zakochuje i broni się przed myśląo jednym i drugiem, oswajając Bu Ję jako swojego "brata." Tam kwestia płci w ogóle jest zaburzona. Nefrytowy Smok jest samcem, początkowo podrywał nawet Sam Jang Ale tak długo przebywa już w ciele Alice, że jest pełnoprawną kobietą, która startuje do PK, podrywa go dość agreywnie i zaczyna być o niego zazdrosny. Świniak też precież jest hetero, ale zaloty smoczej ośmiornicy traktuje jak umizgi nachalnej dziewczyny.
Też brałam pod uwagę takie zawikłanie, dlatego nie proponowałam takiej poprawki od razu. Skądś ten "braciszek" się wziął
A co do kwestii tożsamości płci - Oh Gong jest zdecydowanie facetem (nie mam co do tego żadnych wątpliwości ), ale wcielac się w rolę sekretarki Ma się nie zawahał No i to całe poplątanie z Letnią Wróżką i Genrałem Mrozem (który mi się naraził i go aktualnie nie lubię ).
Aha, żeby było jasne - denerwuję się zawikłaniem sprawy romansu, bo co do Apokalipsy, to jakoś wątpię, żeby do niej doszło a raczej żeby siostry Hong napisały coś wyjątkowo przerażającego w epickim wymiarze. To raczej nie ich specjalnośc. Ale napsuc krwi widzom takim jak ja, którzy chcieliby, żeby para doszła do porozumienia i razem (bez noble idiocy) walczyła ze złem, to potrafią
Ciągle nie ma napisów do trzynastki a ja ciągle nie wiem, czy odważę się oglądac czy nawet podglądac czternastkę (aczkolwiek finałową scenę widziałam, a jakże).
Pocieszam się jednym - wierzę w Oh Gonga. On poradzi sobie ze wszystkim
Agn - dzięki za streszczenie, sama się z tym na pewno nie zmierzę BeeMeR - Nie 11 Lut, 2018 17:37
Agn napisał/a:
Jeśli macie wielką ochotę, to mogę coco jumbo na wschód.
Jasne, wrzucaj
Na mnie czeka coś północnokoreańskiego, ale nie pamiętam tytułu Agn - Nie 11 Lut, 2018 17:38
BeeMeR napisał/a:
Na mnie czeka coś północnokoreańskiego, ale nie pamiętam tytułu
Podziel się! BeeMeR - Nie 11 Lut, 2018 17:46 Jak tylko odnajdę Trzykrotka - Nie 11 Lut, 2018 17:52
Agn napisał/a:
Towarzyszka Kim w przestworzach
Jeśli macie wielką ochotę, to mogę coco jumbo na wschód.
Nawet nie pytaj, tylko działaj Koniecznie chcę to zobaczyć, ciekawi mnie wszystko, co jest - że tak powiem - pod spodem. I hanboki i wnętrza i jak wygląda miasto, nawet jeśli to tylko ta część na pokaz.
Aragonte, no widzisz, nawet pozornie najmilsze istoty nadnaturalne są poza wszelkim dobrem i zlem. Generał Mróz już raz chciał pomóc Oh Gongowi pozbyć się GGG. Świnek wpuścił Oh Gonga w świat ze zdjęcia, a potem spalil zdjęcie, Ma Wang najwyraźniej gotów jest zdradzić naszą OTP kiedy tylo będzie służyło to jego interersom.Agn - Nie 11 Lut, 2018 18:00
Trzykrotka napisał/a:
Nawet nie pytaj, tylko działaj
Zrobione. Założyłam specjalny folder na KRLD, jeśli BeeMeRek znajdzie swoje dzieło, to, mam nadzieję, tam dorzuci. BeeMeR - Nie 11 Lut, 2018 18:04 Oczywiście może się okazać, że to nie film z KRLD tylko o KRLD (takich też mam trochę i widziałam drugie tyle ) poszukam wieczorem bo to na dysku zewnętrznym Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 18:16
Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, no widzisz, nawet pozornie najmilsze istoty nadnaturalne są poza wszelkim dobrem i zlem. Generał Mróz już raz chciał pomóc Oh Gongowi pozbyć się GGG. Świnek wpuścił Oh Gonga w świat ze zdjęcia, a potem spalil zdjęcie, Ma Wang najwyraźniej gotów jest zdradzić naszą OTP kiedy tylo będzie służyło to jego interersom.
Już to zrobił I to on spalił tamto zdjęcie, nie Świnek.
A szczerze mówiąc po tym, kiedy wyjaśniono, jak to było z jego ukochaną, to w ogóle jej nie lubię. Tzn. nie współczuję jej losu, uważam, że słusznie ją ukarano
Mam nadzieję, że Oh Gong będzie teraz współdziałał trochę ze Świnkiem i "młodszym bratem" SOG - w duchu pierwowzoru
Czytam Soompi i widzę, że sporo osób chce poczekac z oglądaniem czternastki do przyszłego tygodnia.
Cytat:
Please don't tell me this is ending of ep 14?? :heartbreak: noooo... I'm not going to watch this eps then.. will skip it till next week comes, :angry: unless someone can confirm it for me that it is safe for my mental health (read: happier and less annoying cliffhanger)
That is the ending of Ep14 base on the live recaps :bawling:. Its gonna be a tough week for us here. Arghh.
I think I am gonna wait until next week’s episodes. This drama does not bring good to my poor weak heart
I have been reading live recaps and watching snippets of youtube vids for ep 13 & 14 but I can't bear to watch it even when the subs are out. This ending of ep14 is killing me!! Why almost every ep we will have either OG or SM under the thumb of an evil demon...
how to survive till next week with this kind of annoying cliffhanger?? I'll just keep watching ep 13 and waits the days pass by... pfft
Edit: i ciągle nie ma napisów. No w kulki se lecą...Aragonte - Nie 11 Lut, 2018 22:58 Będzie post pod postem, trudno...
Z Soompi:
Cytat:
This drama is giving ne ultimate stress, headache, and heartache on Monday morning
Well, the heartache and headache are coming more from the fact that the two episodes aren't subtitled yet. The waiting is really killing me!!:)
No właśnie.
Ciągle. Nie. Ma. Napisów
I jeszcze:
Cytat:
what am i going to do these 6 days.my brain is rotting like zombie and my heart is tightly tight by the GGG
Oj tak, miewam podobnie
A na Soompi analizy tego finału 14. odcinka (którego zasadniczo jeszcze nie oglądałam i zamierzam odłożyc oglądanie, hmmm) i morze domysłów, bo jasne tak do końca to nie było...Trzykrotka - Pon 12 Lut, 2018 00:05 Tak, znowu mamy dzień nieobecnych napisów. Założę się, że oba recapy powstaną szybciej, niż bedziemy mogły dramę obejrzeć. Jestem dzielna i nie czytam. tylko sam początek 13 przeczytałam, żeby się przekonać, że Małpi Król póki co jest o krok przed deonicą. 14 kończy się fatalnie - t już podejrzałam ale to może być podpucha, albo powtórka z 12. Nie stresuję się na razie za bardzo i na pewno zamierzam oglądać równo, bez przerw. Obym nie cierpiała jak przy ML
Przez to opóźnienie obejrzałam ze 3 odcinki Romantic Doctor, cały ten kawałek z operacją prezesa No, działo się, oczu nie dało się oderwać od ekranu. Wymiana jednego sztucznego serca na drugie pokazana z bliska, ale nie odstręczająco. Choć wymiękłam trochę przy usuwaniu drutów z klatki piersiowej. Ja też mam drutowaą klatkę, wiec bardzo współodczuwałam z prezesem. Dobre, mocne odcinki.Aragonte - Pon 12 Lut, 2018 00:37 Trzykrotko, druty? Brrr, brzmi dośc okropnie
I nie piszę o dramie, oczywiście.
Trzykrotka napisał/a:
Tak, znowu mamy dzień nieobecnych napisów. Założę się, że oba recapy powstaną szybciej, niż bedziemy mogły dramę obejrzeć.
A to możliwe - aczkolwiek jakieś napisy do trzynastki wreeeszcie wypełzły. Jeszcze ich nie sprawdziłam.
Trzykrotka napisał/a:
14 kończy się fatalnie - t już podejrzałam
No mówiłam Nie znoszę noble idiocy
Ale jak pisałam i jeszcze raz to powtórzę - wierzę w uri Oh Gonga
Mam obejrzaną większośc chińskiego Monkey Kinga z 2014 roku. To taka przygodowa baśń. Momentami jest zabawnie. Sporo ma to wspólnego z książką, ale centralny zarys fabuły jest jednak inny (chyba że to wyjęte z tych rozdziałów, których nie znam, bo nie wydano ich po polsku). Jest chiński Ma Wang jako całkiem przystojny długowłosy demon z rogami na łbie, jest jego małżonka, ex-bogini, no i jest Sun Wu-kung, który jest - co tu kryc - włochatą małpą Aktualnie mocno wkurzoną małpą, która osiągnęła już takie supermoce, że odważa się szturmowac Niebiosa, żeby pomścic swoich.
Oglądalne to jest na pewno, na dużym ekranie wypadłoby pewnie lepiej, bo częsc efektów jest niezła (a częśc zabawna typu jakieś poprzebierane pandy itepede ).
Edit: obejrzałam W sumie nieźle się bawiłam. To w sumie ekranizacja "Małpiego buntu", z paroma zmianami (albo wykorzystaniem motywów, których nie znam, to też możliwe). Monkey King 2 to chyba już właściwa "Wędrówka na zachód", więc pewnie zacznie się od uwolnienia Sun Wu-kunga i nałożenia pewnej złotej obręczy na głowę niepokornej Małpy Może jutro sobie obejrzę.Aragonte - Pon 12 Lut, 2018 01:52 Co do tego wkurzającego zakończenia 14. odcinka Hwayugi - znalazłam parę teorii w necie, na YT, wrzucę w spoiler.
Spoiler:
After watching this, I got 3 theories what might happen next.
1) Sunmi will awaken but it’s not her but Ah Sa Nyeo who has taken over her body. Son Oh-gong will obviously notice the difference since he realises that Buja wasn’t Buja but since it’s Samjang’s body, he can’t really harm her hence he might really try to get the bracelet off so that he could fight her off hence the literal meaning behind the death bell.
2) Son Oh Gong quickly realises Ah Sa Nyeo’s plans and managed to stop her before entering Sunmi’s body. He forces her to reveal what she did to Sunmi in which Ah Sa Nyeo reveals that she told Sunmi the truth behind the death bell. Since Sunmi won’t call him, he can’t get her soul back to her body and without her soul, her body might die so he will try to preserve her body while finding her soul.
3) I don’t have much to go on with this theory but if you notice throughout the episodes, there are mirrors placed rather obviously in some scenes. The coffin where Sunmi is sealed had mirrors surrounding her so maybe it might be a gateway of some kind. Since Son Oh Gong can travels between worlds like he did during episode 5, he might try to use it to find Sunmi and get her out.
I ciąg dalszy:
Spoiler:
If my 1st Theory really does happen, I hope Buja will come back. Since Buja and Sunmi is connected, maybe Buja can help Son Oh Gong to find where Sunmi is or at least give a clue since Buja and Ah Sa Nyeo did shared the same body.
For all we know, Buja might had seen everything that had happened but was just powerless to stop her.
Because if Buja doesn’t return, I have no idea how Son Oh Gong is going to stop Ah Sa Nyeo in Sunmi’s body.
Since he still wearing the GGG and he still has the contract to protect Sunmi, I have no idea how is he going to force Ah Sa Nyeo out of Sunmi’s body.
They can’t literally kill each other because by Son Oh Gong killing Sunmi’s body is the same as him killing himself.
While his mind knows that it’s Ah Sa Nyeo, his heart still sees her as Sunmi’s body and he can’t harm the physical body. If not, where is Sunmi’s soul going to return to.
And that’s assuming, this series has 20 episodes, we still haven’t factor in Kang Dae Sung, who is supposedly portrayed as the main villain of this series.
Although what I can take comfort in is most problems are solved within a episode, so hopefully by episode 16, Sunmi returns back to her normal body.
And Ah Sa Nyeo probably without any body to possesses, might go to Kang Dae Sung and then, the final battle can begin.
Przez to opóźnienie obejrzałam ze 3 odcinki Romantic Doctor, cały ten kawałek z operacją prezesa No, działo się, oczu nie dało się oderwać od ekranu.
Bardzo to było emocjonujące. To już ci chyba niedużo zostało. Wiecie mnie się na razie Hwayugi nie chce oglądać. Ograniczę się potem do dwóch ostatnich odcinków, jeśli się sensownie skończy Podobno Radio Romance ma miec dwa odcinki jutro, bo dziś olimpiada.