To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

BeeMeR - Pon 16 Sty, 2017 23:57

Trzykrotka napisał/a:
skoro królowa to jej mamusia, to jakżeż ona może być oblubienicą dla króla
Może analogicznie jak w ML, siostrunia przyrodnia na żonę dla króla (i bratanica) :mysle:
Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 00:18

Przyrodnią przełknęłam, ale żeby rodzona....?
Aragonte - Wto 17 Sty, 2017 00:57

Trzykrotka napisał/a:
Księżniczka mnie skonfudowała. Po pierwsze, to nieco zaskoczyła mnie decyzja do wysłania panny na nocleg w sam środek morza testosteronu. Choć, jak było widać, burzy hormonów nie pobudziła, więc może wszystko jedno. Po drugie - skoro królowa to jej mamusia, to jakżeż ona może być oblubienicą dla króla? Aż tak wsobny chów stosowali True Bones? Pogubiłam się chyba.

Oj, chyba stosowali chów mocno wsobny - i przyszły król, i królowa musieli być Sacred Bones, żeby potomek miał taką samą rangę i kwalifikował się na władcę, a skąd mieli tych przedstawicieli wynaleźć? Nie ma cudów, wszystko kisiło się w obrębie jednej rodziny :?
Chory system i tyle, no cóż.
Najbardziej demokratyczne podejście ma w tym wszystkim (poniekąd z konieczności, z racji niewiadomego pochodzenia) fałszywy Sun Woo/ Moo Myung :-P
A księżniczka była chyba przyrodnią siostrą króla - tzn. matka ta sama, tatuś inny.

Mam nadzieję, że jutrzejszy odcinek będzie lżejszy w tonacji :trzyma_kciuki:
Bo wizji, że Hwarangi zrobią się całkiem serio, w ogóle nie biorę pod uwagę :confused3: :paddotylu: :bejsbol:

Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 06:23

Aragonte napisał/a:

Bo wizji, że Hwarangi zrobią się całkiem serio, w ogóle nie biorę pod uwagę :confused3: :paddotylu: :bejsbol:

O nie, nie, nie! :trzyma_kciuki:

Admete - Wto 17 Sty, 2017 07:08

Ja spróbuję wszystkich nowości, bo jak wiadomo jestem najbardziej podatna na nudę i muszę mieć płodozmian ;) Na razie oglądam sobie bezstresowo Crime Squad i ciesze oczy rozczochranym detektywem. Jest tam zapowiedź uczucia ze strony dziennikarki, ciekawa jestem jak się to potoczy i czy będzie to tylko jednostronne zakochanie.
Agn - Wto 17 Sty, 2017 07:11

Trzykrotka napisał/a:
Sama nie wiem, czy trailer Hong Gil Dong mnie zachęca do oglądania - póki co raczej nie. Za bardzo kojarzy mi się z takim jakimś chińskim dzieUem, które Gosia właśnie ogląda z wypiekami. Bohaterka, choć jest księżniczką, mieszka w Zakazanym Mieście i będzie cesarzową, to co rusz niemal traci życie. A to ją wybiczują. A to prawie ogolą na łyso. To podtrują, to spoliczkują, to (ostatnia akcja przed pójściem spać) chcą powiesić. Ja wywracam oczami, ona się emocjonuje, a ten trailer jakoś dziwnie mi się z tym czymś kojarzy.

Też jeszcze nie wiem, czy chcę oglądać. Brakuje mi tam czegoś, ale nie wiem za bardzo, co by to miało być. :mysle:

Trzykrotko, jaka ty jesteś ślicznie uśmiechnięta! :serce:

Trzykrotka napisał/a:
skoro królowa to jej mamusia, to jakżeż ona może być oblubienicą dla króla? Aż tak wsobny chów stosowali True Bones? Pogubiłam się chyba.

Jako żywo stoi mi przed oczami ML i Yeon Hwa zakochana w Wang So. Ok, oni mieli różne matki, niemniej co rodzeństwo to rodzeństwo.
Dawnymi czasy się pewnie na to inaczej patrzyło.
Trzykrotka napisał/a:
Gdyby mi się głupi komp nie zaczął sam z siebie aktualizować, to miałabym czas na jeden odcinek Achiary. Co ty myślisz o tym wszystkim, Agn? Bo mnie teraz piekielna mamuśka wysforowała się na czoło peletonu potencjalnych zabójców. Choć to pewnie byłoby za proste. Zabiła czy nie, baba jest paskudna. Wszyscy w tym domu są okropni, no, może co do syna nie do końca jestem pewna.

Jeszcze nie wiem, co wymyśliła mamuśka w siódmym odcinku, bo widziałam dopiero 6, ale dobrym człowiekiem to ona raczej nie jest. Zresztą sama ofiara, jak pokazano we wspomnieniach, powiedziała, że ten cały burmistrz czy kim on tam jest to śmieć, ale jego żona jest jeszcze gorsza.
Faktycznie w tym domu wszyscy są okropni. Czebolowicz jest co najwyżej lekko podejrzany, zgaduję, że go z ofiarą coś tam kiedyś łączyło i chce to ukryć. Ale reszta? Zastanawiam się, w co gra szwagierka-farmaceutka, bo to też nieprzyjemna baba. No i nauczyciel artysta - ty też masz dreszcze jak go widzisz? Bo ja tak.
Mnie żal tego autystycznego chłopaczka. I w zasadzie lubię, choć mniemam, że ma cos na sumieniu, pana transwestytę.
Admete napisał/a:
Na razie oglądam sobie bezstresowo Crime Squad

Kurczę, muszę to wygooglować, bo mi się myli z Voice i nie wiem, co oglądasz. :mysle:

Admete - Wto 17 Sty, 2017 07:12

Voice też oglądam - kryminału nigdy dość. Na razie co do Voice mam takie zastrzeżenie, że za szybko się wszytko dzieje i nie ma w ogóle miejsca na jakikolwiek rozwój postaci. No zobaczymy, czy scenarzysta o tym pomyślał, czy będzie to tylko sama akcja ( tez lubię ).
BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 07:24

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

O nie, nie, nie! :trzyma_kciuki:
Nie będzie tylko serio, panna musiała opłakać, że brat nie jest bratem, by potem móc się z tego cieszyć - taka jest moja wersja i póki co jej się trzymam :mrgreen:
Pewnie będzie poważniej i dramatyczniej, ale o ile będzie ciekawie to nie mam zastrzeżeń.

Co do księżniczki to odniosłam wrażenie, że mamusia ją bardziej lubi i chętniej widzi na tronie niż synka :roll: Jedno i drugie trzymała jednak z dala od pałacu i tronu, super mamusia :roll:

Czy ktoś mógłby BR powiedzieć że na listy się odpisuje? A nie tylko wdzięcznie bierze i czyta? :bejsbol:

Szkoda, że debiutu chyba nie będzie, buu :(
Przynajmniej nie w wersji z bębnami :mysle:

Podobało mi się rozciąganie chłopaków :mrgreen:
BR to niemal szpagat zrobił na ramieniu SH :lol:
chłopaki się nieco polubiły ;)
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2Wi0b0XEAQLdQR.jpg:large&key=99f8bab5dd586366ff3f12fa6b7cb0d900d06a54c6d230c232a38d09d4e0a4d5

Aragonte - Wto 17 Sty, 2017 08:56

BeeMeR napisał/a:
Nie będzie tylko serio, panna musiała opłakać, że brat nie jest bratem, by potem móc się z tego cieszyć - taka jest moja wersja i póki co jej się trzymam :mrgreen:

Ja odniosłam wrażenie, że Ah Ro tak szlocha, bo Sun Woo oświadczył, że zamierza pozostać jej "bratem", rzekomo zgodnie z wolą zmarłego przyjaciela (ściemnia, przyjaciel wyrażał zupełnie inne życzenie :wink: ).

BeeMeR napisał/a:
Co do księżniczki to odniosłam wrażenie, że mamusia ją bardziej lubi i chętniej widzi na tronie niż synka :roll: Jedno i drugie trzymała jednak z dala od pałacu i tronu, super mamusia :roll:

Wydaje mi się, że trzymała ich oboje z dala od pałacu przede wszystkim dla ich bezpieczeństwa.

BeeMeR napisał/a:
Czy ktoś mógłby BR powiedzieć że na listy się odpisuje? A nie tylko wdzięcznie bierze i czyta? :bejsbol:

No właśnie odniosłam też wrażenie, że tylko sobie czyta, a nic nie odpisuje :bejsbol:

Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 09:10

Aragonte napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Ja odniosłam wrażenie, że Ah Ro tak szlocha, bo Sun Woo oświadczył, że zamierza pozostać jej "bratem", rzekomo zgodnie z wolą zmarłego przyjaciela (ściemnia, przyjaciel wyrażał zupełnie inne życzenie :wink: ).

Mnie się wydaje, że Ah Ro spłakała się z nadmiaru emocji na raz. I tego, że brat nie żyje i że ją bardzo kochał i ciągle miał ją w pamięci i że ten nowy ją nabrał i że w sumie dobrze, że nie jest bratem.... Chyba za dużo tego wszystkiego było na jedną chwilę do ogarnięcia. A jeszcze król, zamiast dać się jej wypłakać w spokoju, albo na swoim ramieniu, oferował położyć krzywdziciela trupem na miejscu.
Ja też mam nadzieję, że poważno - jajcarski klimat, z naciskiem na "jajcarski," jeszcze wróci, bo w tym tkwi urok tej dramy.

BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 09:16

Aragonte napisał/a:
(ściemnia, przyjaciel wyrażał zupełnie inne życzenie :wink: ).
Oczywiście, też to zauważyłam, to tatuś panny chciał, by był jej bratem (cóż za krótkowzroczność, zapraszać obcego faceta do domu by był bratem atrakcyjnej panny :twisted: ). Ja odniosłam wrażenie, że ona ryczy przede wszystkim bo czuje się oszukana, ani tata ani "brat" nie powiedział jej prawdy tylko potraktowali protekcjonalnie jak ciemne, naiwne dziecko (albo kobietę ;) ), a mówi mu, że nie chce by był jej bratem no bo właśnie - już nie będzie go umiała traktować jak brata. Ale przekomarzanki wrócą (mam nadzieję)

Aragonte napisał/a:
Wydaje mi się, że trzymała ich oboje z dala od pałacu przede wszystkim dla ich bezpieczeństwa.
Jasne, jasne - ale w ten sposób nie przygotuje ich nigdy do objęcia władzy :roll:
Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 09:21

BeeMeR napisał/a:

Aragonte napisał/a:
Jasne, jasne - ale w ten sposób nie przygotuje ich nigdy do objęcia władzy :roll:

Bo ta baba wcale nie chce oddać władzy.

BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 09:25

Trzykrotka napisał/a:
Bo ta baba wcale nie chce oddać władzy.
No więc ja właśnie takie mam wrażenie - niech mieszkają daleko i nie włażą jej w drogę, a spotkania z synem niech przebiegają jak najszybciej - przecież spławia go raz za razem, albo wydaje rozkazy - to nie kwestia jego bezpieczeństwa, ale by nie przeszkadzał jej :bejsbol:

Making of - między innymi prysznice - panowie mają ładne wdzianka :mrgreen:
No i starają się jak mogą nie moczyć czerepów ;)
https://www.youtube.com/watch?v=UM3xkNG5PiY

Piękny Siwon :serce:

Aragonte - Wto 17 Sty, 2017 09:25

Co do spektaklu - myślę, że jednak będzie, skądś te zdjęcia się wzięły :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=vJYiwunrTVg

Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 10:21

W Siwona się ubrałam, bo choć InNę lubię, to Goblina nie oglądam - niech się chłopak tak ładnie pouśmiecha :serduszkate:

Niech będzie spektakl, niech będzie :trzyma_kciuki: Nie tylko panny z Okty na niego czekają.
Ciekawe, jak teraz Ah Ro będzie traktowała swojego niechcianego wielbiciela, kiedy już wie, kto zacz z tymi złotymi igłami wystąpił.

Admete - Wto 17 Sty, 2017 10:38

Goblin się kończy. Na razie:

Spoiler:
zniknął po wyciągnięciu miecza

Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 10:54

O ile do Syrenki zabiorę się w pierwszej wolnej chwili, to jakoś mnie nie ciągnie do powrotu do Goblina. Widziałam, że już na tumblrze niektórzy nad Goblinem płakali. A niektórzy nadal piszą, że "różnica wieku jest ohydna."
A, nie uwierzycie, co jeszcze "ohydnego" wyszukali sobie amerykańscy internauci, a raczej internautki, zrzeszone w grupie o feministycznych przekonaniach. To te same, które łatwo przełknęły, że Wang So kładł masowo trupem ludzi i zwierzęta, ale nie darowały mu wymuszonego pocałunku :roll: Otóż tym razem mamy bojkotować Highlifting Fairy, dramę, którą wielbią ci, co ją oglądali - bo - uwaga - bohaterka jest za chuda jak na sztangistkę.
No comments, poza jednym - weź kobieto zajmij sie czymś pożytecznym, a dramom daj już spokój, bo nie kręcili je dla zaspokojenia twojego feministycznego amerykańskiego sumienia.

Taki wtręcik, sorry.

BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 11:09

Trzykrotka napisał/a:
choć InNę lubię, to Goblina nie oglądam
Inna tam nie ma co grać :roll:
(jestem wciąż na etapie 8. odcinka, na razie mnie nie ciągnie dalej - pewnie jak się skończy to dopiero.)

Syrenkę przeskakałam w wolniejszej chwili do 17. odc. Właściwie nie mam nic nowego do powiedzenia w tym temacie; segukowa para nie ma już co grać, współczesna para się czuli, a mamusia zrobiła chwilowy makeover

Trzykrotka napisał/a:
Niech będzie spektakl, niech będzie :trzyma_kciuki: Nie tylko panny z Okty na niego czekają.
Okty całego świata czekają ;) I panny też ;)
Ja też czekam na list od BR - bo choć ładnie pożerał wzrokiem list trzymany przez AR gdy groziła, że go potarga, to jednak co odpowiedź pisana to odpowiedź pisana :bejsbol:

Trzykrotka napisał/a:
bo - uwaga - bohaterka jest za chuda jak na sztangistkę.
:rotfl:
Adaś ("mamo, ty płaczesz ze śmiechu?" a owszem :lol: )

Aragonte - Wto 17 Sty, 2017 11:38

Widzialam spoilery z Goblina. Nawet się zastanawiałam, czy nie obejrzeć sobie tego 13. odcinka, ale ograniczyłam się do podejrzenia kissu (kissu ładne :wink: ) i odłozyłam to na zaś. No niestety, nie ciągnie mnie specjalnie do tej dramy. To już bardziej mi się chce oglądać Flower Boy Next Door, który jest naprawdę sympatyczną dramą. Trzykrotko, jestem jakoś przy ósmym odcinku :wink: Nadal kibicuję naszemu Mulderowi (ależ mnie ubawił, kiedy się ukrywał za śmietnikiem :lol: ), ale lubię też Enrique i ciągle kojarzę go z Junkim w cywilu, zrobionym na rudawy brąz :mrgreen:
A bohaterka wykonuje podobny zawód jak ja :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Ciekawe, jak teraz Ah Ro będzie traktowała swojego niechcianego wielbiciela, kiedy już wie, kto zacz z tymi złotymi igłami wystąpił.

Jeśli ma nieco rozsądku (a raczej ma), to nie będzie liczyła na nic poważnego w związku z królem :wink:

BeeMeR napisał/a:
Ja też czekam na list od BR - bo choć ładnie pożerał wzrokiem list trzymany przez AR gdy groziła, że go potarga, to jednak co odpowiedź pisana to odpowiedź pisana :bejsbol:

Ano :bejsbol:
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale z zajawki nowego odcinka wynikało, że Su Ho albo sobie coś przypomni, albo zobaczy sopstrę i Ban Ryu razem, i BR oberwie od wkurzonego braciszka :-P

Admete - Wto 17 Sty, 2017 12:01

Mnie Goblin nie wadzi o ile wyrzucę Eun Tak z pamięci ;) Ładnie jest nakręcony i ma dobra muzykę. Ostatnie odcinki nawet w całości ( prawie ) widziałam. Zostały trzy - obejrzę częściowo na podglądzie i po sprawie. Mam teraz Voice i Crime squad plus Salomon's perjury. Zaczyna się też Missing 9. A nie oglądacie Introverted boss? To jakiś rom-com.
BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 12:12

Aragonte napisał/a:
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale z zajawki nowego odcinka wynikało, że Su Ho albo sobie coś przypomni, albo zobaczy sopstrę i Ban Ryu razem, i BR oberwie od wkurzonego braciszka :-P
Owszem, rozważam tez wersję, że SH walnie BR za sabotaż występu, a siostrzyczka pomyśli, że za wiadomy skandal i wychlapie wszystko jak było - miny chłopaków będących świadkami - bezcenne :lol:
Widziałam to już w jakimś mv wcześniej (podobnie jak to, że BR oberwie po pysku od dziadka (nie umiem go nazwać ojcem) oraz że SH będzie niósł królową na rękach, pewnie po jakimś zasłabnięciu) - pewnie urywki ze zwiastunów :mysle:

A list mam nadzieję, że będzie płodzony w mękach :P
Ale w sumie wolałabym randkę czy spotkanie twarzą w twarz, bo w sumie nie mieli jeszcze nawet okazji porozmawiać :mysle:

Aragonte - Wto 17 Sty, 2017 12:44

Jestem za płodzeniem przez BR listu w mękach (bo to może być zabawne :mrgreen: ), ale za randką też :banan_czerwony:

Nowe fotki - chyba z dzisiejszego odcinka.
Czyżby Sun Woo znowu zaczął mieć swoje omdlenia? :wink:
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2WppIBWgAAZjTk.jpg&key=966186166aa4b496e4f8a0ef822385dc35090bd074bcc278d7fd3472c77375b8
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2WpqH1WQAEADWy.jpg&key=a0526ad72f263a2573b364c25840d2a8b452614b437f1d03375ffae9a8db8254
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2Wpn3RXgAA-LKE.jpg&key=3d0cf19b4a23643bb119db4f58608ae4236c975abaf0bde145cc363ba22712a5

Admete, Introverted boss nie kojarzę. W sumie z bieżących dram oglądam tylko Hwarangów i okazjonalnie Goblina.

Trzykrotka - Wto 17 Sty, 2017 13:10

Aragonte napisał/a:

Czyżby Sun Woo znowu zaczął mieć swoje omdlenia? :wink:

Z bardzo dogodną interwencją siostry, jak widzę :wink:

Aragonte napisał/a:
Introverted boss nie kojarzę.

Nie ma jej jeszcze w sklepiku, dlatego nikt sie jeszcze nie załapał - pewnie tradycyjnie ja jedyna spróbuję. Bossem jest Panicz z Arang. W Divorce Lawyer spisał się świetnie, więc liczę, ze może być z tego przyjemna jednorazowa komedyjka.

A propos Muldera w Flower Boyu z sąsiedztwa, to mnie się jeszcze bardzo podobało, kiedy nagle odkrył w sobie przywódcę tłumów i spisał sie świetnie podczas sąsiedzkiej demonstracji, wykrzykując z zapałem hasła w sprawie rekompensaty :lol: Wcześniej popiskiwał coś nieśmiało na rozkaz krewkiego ochroniarza, ale kiedy okazało się, że padło na nieśmiałą sąsiadkę, rozkrzyczał się jak należy.

BeeMeR - Wto 17 Sty, 2017 13:16

Aragonte napisał/a:
Introverted boss nie kojarzę
Ja kojarzę, ale nie mam ochoty. Zaczęłam zaś FBND
Na razie wiem, że Enrique jest bardzo nie w moim stylu :P
(lubię aktora, ale tacy ludzie co to wszyscy ich kochają i wszędzie ich pełno mnie wnerwiają :P postać jednakowoż kupuję bez problemu :mrgreen: ), zaś tych dwóch lubię bardzo :serce: :serce:

PSH wygląda ślicznie, a Duszka nieco mniej ślicznie ;)

Admete - Wto 17 Sty, 2017 13:22

Aragonte napisał/a:
W sumie z bieżących dram oglądam tylko Hwarangów i okazjonalnie Goblina.

Ja tam lubię bieżące - dwa odcinki jednego serialu to w sam raz, jak mam całość, to często się nużę i muszę robić przerwy. Albo zajrzę na koniec i stwierdzam, że już wszystko wiem ;)