Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Admete - Pią 20 Paź, 2017 19:49
Mnie bardziej interesują sprawy w terenie i rozkminy zespołu, zwłaszcza jak się pojawiła Wendy. Wiedziałam, że skądś znam aktorkę - Fringe oczywiście.
Caitriona - Pią 20 Paź, 2017 19:51
Wendy jest rewelacyjna, ale pod koniec mnie wkurzyła. Choć ją też trochę rozumiem. Sprawy w terenie też są ciekawe. Dla mnie za dużo było związku Holdena.
milenaj - Sob 21 Paź, 2017 01:25
Też pochłonęłam. I jakby niby nic właśnie, ale jednak następny odcinek tak automatycznie sam się załączał
Admete - Sob 21 Paź, 2017 06:51
| Caitriona napisał/a: | | Dla mnie za dużo było związku Holdena. |
Dla mnie też - zupełnie niepotrzebny wątek - postać bardzo niesympatyczna.
Admete - Pią 03 Lis, 2017 17:32
Oglądam Watahę - przyznam bez bicia, że głownie dla widoków Bieszczad. Bardzo bym chciała pojechać tam wiosną. Był plan na jesień, ale pogoda się zepsuła, a ja zdrowia nie miałam.
Szafran - Sob 04 Lis, 2017 20:38
Też mi się "Minhunters" podobało. Choć nie mam o tym serialu aż tak dobrego zdania jak większość sympatyków. Ale to kwestia studiów, jestem po psychologii, więc te rozkminy często dla mnie jednak za proste były i czasem mnie bawiło, jak tonem objawienia bohaterowie referują jakąś oczywistość;). Ale wszelkie sceny rozmów z osadzonymi bardzo mi się podobały. Ed Kemper znakomity, najlepszy w obsadzie.
Holden jest irytujący i też mnie drażniło, że wątek jego związku taki rozbudowany. W ogóle mnie ten wątek nie obchodził, i nie dlatego, że za Holdenem nie przepadałam. Po prostu nie dla takich pierdół ten serial oglądałam.
A przez chorowanie w środę i czwartek obejrzałam drugi i trzeci sezon "Mostu nad Sundem". Podobały mi się równie co pierwszy. Bardzo ciekawie się te sprawy plątały i rozwijały.
Czekam więc na kontynuację i "Mindhunters" i "Mostu" - ma być 4 sezon.
I chyba się chwilowo wyprztykałam z kryminałów. Oglądam teraz z seriali tylko to, co jest w bazie netliksa.
praedzio - Sob 04 Lis, 2017 20:45
Ja tymczasem dobrze się bawię na "Absentii".
milenaj - Sob 04 Lis, 2017 20:53
Ja chwilowo przerwałam, ale wrócę.
Szafran - Sob 04 Lis, 2017 22:34
A co to?
milenaj - Nie 05 Lis, 2017 00:32
O to Praedzio pewnie szybciej opisze, skoro jest dalej w oglądaniu.
Swoją drogą nawet nie wiem ile to ma mieć odcinków i czy zamknięta całość czy sezony. Wolałabym to pierwsze...
Fibula - Nie 05 Lis, 2017 13:12
10 odcinków, nie wiem, czy będzie kolejny sezon. Oceniając po rozwoju akcji chyba nie, może nowa sprawa?
praedzio - Nie 05 Lis, 2017 14:03
Też mi się tak wydaje. Szafran, na poprzedniej stronie wątku pisałam o tym serialu.
milenaj - Nie 05 Lis, 2017 14:24
O, to fajnie. Ostatnio nie lubię seriali, które się ciągną w nieskończoność.
Szafran - Nie 05 Lis, 2017 15:22
| praedzio napisał/a: | | Też mi się tak wydaje. Szafran, na poprzedniej stronie wątku pisałam o tym serialu. |
O, dopiero teraz znalazłam tego posta. Wygląda ciekawie:).
praedzio - Sob 13 Sty, 2018 15:10
Nadrobiłam piąty odcinek Strike Back i.... na to wygląda, że tylko tyle wyszło w UK... A gdzie pozostałe pięć? Mam czekać do premiery amerykańskiej?
Dziś spodobał mi się informatyk w Sekcji 20. Słodziak taki.
Admete - Pią 26 Sty, 2018 18:30
Widziałam pierwszy odcinek Alienisty - klimatyczny bardzo. Bardzo dobre zdjęcia, kostiumy, scenografia, muzyka.
Szafran - Pią 26 Sty, 2018 21:47
Książka jest super, czytałam sto lat temu. Kontynuacja też dobra, ale nie aż tak jak pierwsza.
Admete - Pią 26 Sty, 2018 21:49
Mam obie książki. Alienistę nawet przypominałam sobie nie tak dawno.
Caitriona - Sob 27 Sty, 2018 06:43
Pierwsza książka bardzo mi się podobała, drugiej niestety nie czytałam. Serial póki co też mi się podoba, ma klimat.
milenaj - Sob 27 Sty, 2018 11:55
Czy serial da się obejrzeć gdzieś online?
Znalazłam.
Agn - Nie 28 Sty, 2018 15:20
Och, już jest?! Lecę szukać!
Książka mi się piekielnie podobała, druga część też. Niech o jakości literackiego pierwowzoru świadczy fakt, że tę książkę mam kupioną (aktualnie u Anaru i mam nadzieję, że przeczyta ją w końcu), a ja kryminałów przecież nie kupuję.
Po serialu sobie wiele obiecuję.
Edycja: Errr... Ktoś może wspomóc? Nigdzie nie mogę znaleźć.
Fibula - Pon 29 Sty, 2018 20:31
A ja w weekend szukałam książki i nie znalazłam. Niby tylko jeden (potrójny) regał do przejrzenia, bo pozostałe były przeznaczone na inną literaturę i amba. Tak mnie zmęczyło grzebanie w warstwach, że straciłam chęć na czytanie.
Agn - Wto 30 Sty, 2018 10:59
A ja ponawiam pytanie, czy ktoś mnie może na ten serial nakierować? Bo nie mogę znaleźć.
Fibulo, jak książkę znajdziesz, to przeczytaj. Jest naprawdę świetna. Chyba najlepszy kryminał, jaki przeczytałam. Może w innej bibliotece będą mieli? Albo: http://allegro.pl/alienista-carr-i7129922879.html
Agn - Wto 30 Sty, 2018 11:38
Dzięki, Basiu!
Caitriona - Pon 05 Lut, 2018 07:30
Vera wróciła oraz Endeavour
|
|
|