To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V

Cathie - Sob 19 Mar, 2016 12:17

Barbarella napisał/a:
Cathie napisał/a:
Obejrzałam ten film o pedofilii w Bostonie. Mocny.

Znaczy "Spotlight"?

Tak. :)

arlekin - Nie 20 Mar, 2016 18:04

A ja wczoraj oglądałam 'Kung Fu Pandę" :mrgreen: . Świetna bajka.
Dziś druga część :mrgreen:

Agn - Nie 20 Mar, 2016 18:37

Ja zaś kilka dni temu obejrzałam Amadeusza z 1984 roku - drugi raz w życiu. Uwielbiam ten film. Jest przepiękny, cudownie zagrany i z fantastycznie dobraną muzyką pod konkretne sceny. Prawdziwy majstersztyk. Wydaje mi się, że teraz podobał mi się jeszcze bardziej. ^^
Harry_the_Cat - Sob 26 Mar, 2016 20:16

W koncu udalo mi sie zobaczyc The Big Short (nie ma to jak loty transatlantyckie jesli chodzi o nadrabianie zaleglosci :mrgreen: ) - wszystkim ktorzy polecali przyklaskuje! Bardzo dobry.
Harry_the_Cat - Sob 02 Kwi, 2016 19:39

Obajrzalam sobie Pride and Prejudice & Zombie. Chemii to miedzy Elizabeth i Darcym za grosz, ale ogolnie bardzo zabawne. I chyba tez dochodze so wniosku, ze tyle w zyciu widzialam wersji, ze takie spiny mi nie przeszkadzaja.

Lily James przesliczna a Matt Smith bardzo zabawny :mrgreen:

Eeva - Nie 03 Kwi, 2016 10:01

Ja to byłam zaskoczona tym jak mi sie podobał ten film. Szałunie było miedzy Darcy a Elizabeth, tak jak mowisz, ale same sceny walki i humor całkiem spoko.
Cathie - Nie 03 Kwi, 2016 22:51

Eeva napisał/a:
Szałunie było miedzy Darcy a Elizabeth, tak jak mowisz, ale same sceny walki i humor całkiem spoko.

Przez dłuższą chwilę zastanawiałam się co to takiego "szałunie". :rotfl: Ostatnio kiepsko ze mną. :wink:

Eeva - Nie 03 Kwi, 2016 23:40

Cathie napisał/a:
Przez dłuższą chwilę zastanawiałam się co to takiego "szałunie". Ostatnio kiepsko ze mną.

hahahahahahahahahaha :rotfl:

Cathie - Pią 08 Kwi, 2016 06:33

Obejrzałam wczoraj "Dziewczynę z szafy" (2012) reż. Bodo Kox z Magdaleną Różańską (debiutantka), Wojciechem Mecwaldowskim i Piotrem Głowackim. Jacek (Głowacki) po śmierci rodziców opiekuje się autystycznym bratem, Tomkiem (Mecwaldowski). Próbuje pogodzić opiekę nad bratem ze swoim życiem zawodowym i prywatnym. Czasem musi skorzystać z pomocy innych w opiece nad bratem i tak poznaje Magdę (Różańska), tytułową dziewczynę z szafy, która nie wychodzi z domu. Prosta historia, ale dobrze opowiedziana. Mecwaldowski rewelacyjny. Poradził sobie świetnie z trudną rolą. Niezły z niego aktor. :oklaski: Bardzo mi się podobały jego kreacje w "Wiadomościach z drugiej ręki", ale tu to normalnie szacun. :oklaski: Głowacki i Różańska też dobrzy. Scena na boisku mnie powaliła. Polecam.
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=hwWpTjz82vE
(z tym Rain Manem trochę przesadzili :wink: )

Najśmieszniejszy tekst z filmu:
Jacek do babki, którą zaprosił do domu na kolację: "Chcesz obejrzeć moje jajka?". :rotfl: (w kontekście tego co później oglądali :wink: )

Eeva - Pon 18 Kwi, 2016 09:52

Wczoraj zupełnie przypadkowo obejrzałam film Spy (Agentka). Grają między innymi Melissa McCarthy, Jude Law i Jason Statham.
Nie spodziewałam sie szału, ale jestem w szoku jak bardzo sie obśmiałam (szczególnie na scenach ze Stathamem).
Polecam :-)

Szafran - Wto 19 Kwi, 2016 09:14

Nowa "Księga Dżungli" jest absolutnie cudowna. Muszę iść jeszcze raz i mamę zabrać.

Poszłam do IMAX i z filmów w 3D, jakie widziałam, ten miał największy efekt naturalności. Cudownie zbudowana przestrzeń. Jakbym w tej dżungli siedziała. A zwierzątka... Cały czas miałam ochotę wyciągać rękę i je głaskać. A w pewnym momencie machnęłam ręką, żeby łapać iskierki:D:D:D

Agn - Wto 19 Kwi, 2016 09:17

O, a ja się zastanawiałam, po co kolejna ekranizacja Księgi dżungli. Ale skoro ślicznie ją zrobili, to może obejrzę. :)
Szafran - Wto 19 Kwi, 2016 09:21

Jest naprawdę bardzo dobra. A jak lubisz tę starą animację, to usłyszysz znajome piosenki:).

Z koleżanką wyszłyśmy z megabananami na twarzach. :)

Caitriona - Śro 20 Kwi, 2016 20:49

Eeva napisał/a:
Nie spodziewałam sie szału, ale jestem w szoku jak bardzo sie obśmiałam (szczególnie na scenach ze Stathamem).

U mnie było identycznie :D Zazwyczaj unikam filmów z Melissą McCarthy, ale czego się nie ogląda dla Stathama ;)

arlekin - Sob 23 Kwi, 2016 18:15

Tez widziałam Agentke. Bardzo mi sie podobało, obśmiałam sie. Postanowiłyśmy z mama że to będzie film na chandrę.
Byłam tez na Supermen kontra Batman - nie jest źle, można oglądnąć.

olenka1108 - Pon 02 Maj, 2016 08:34

Nie przepadam za niemieckmi filmami, ale zaintrygowała mnie fabuła filmu "Nadzieja umiera ostatnia". Całkiem dobre romansidło z czasów II wojny światowej. Polecam.
Admete - Wto 03 Maj, 2016 16:11

W końcu obejrzałam Ziarno prawdy według powieści Miłoszewskiego. Całkiem dobrze mi sie oglądało, choć powieść chyba lepsza. Natomiast Most szpiegów mnie nie wciągnął jakos szczególnie.
Agn - Pon 09 Maj, 2016 12:16

What we do in the shadows? (2014)

Pseudo-dokument o życiu kilku wampirów we współczesnym świecie - polowania, zatargi z wilkołakami, strojenie się na bal, wyjścia w miasto. Ubawiłam się jak nie wiem. Kapitalnie śmieszne. :mrgreen:

Eeva - Pon 09 Maj, 2016 12:18

Agn napisał/a:
Co robimy w ukryciu? (2014)

Świetny jest ten film!

Szafran - Pon 09 Maj, 2016 14:02

Kocham "Co robimy w ukryciu". Widziałam na warszawskim festiwalu ze 2-3 lata temu:). Bardzo mnei cieszyło, że potem film trafił do normalnej dystrybucji.
BeeMeR - Pon 09 Maj, 2016 14:58

Zaczęłam Kosogłos - no i mam zonka - absolutnie nie pamiętam drugiej części - za długą chyba miałam przerwę.
tj. książkę owszem, ale nie film, a pewna jestem, że oglądałam i mi się nieszczególnie podobał, więc nie powtórzę :P
Trudno, książka mi wystarczy, w końcu to seans i tak raczej jednorazowy :P

Agn - Pon 09 Maj, 2016 17:15

A wiecie, że ma być drugi film Co robimy w ukryciu???? Tym razem o wilkołakach. :mrgreen:
Szafran - Pon 09 Maj, 2016 19:51

Wiem o kontynuacji. Ale to dla mnie ten rodzaj żartu, który za drugim razem już tak nie bawi.
Siła tego filmu m.in.w świeżości. :)

Agn - Pon 09 Maj, 2016 19:53

Niby tak, ale chętnie zobaczę, jak pokazują wilkołaki. ;)
praedzio - Sob 11 Cze, 2016 23:05

Obejrzałam The Dressmaker. Zachwyconam. :love_shower:

https://www.youtube.com/watch?v=uPCyjqGH914

Kate niesamowita, Liam śliczny, ale to Hugo rozwalił system. :thud: