Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Cathie - Sob 19 Mar, 2016 12:17
| Barbarella napisał/a: | | Cathie napisał/a: | | Obejrzałam ten film o pedofilii w Bostonie. Mocny. |
Znaczy "Spotlight"?
|
Tak.
arlekin - Nie 20 Mar, 2016 18:04
A ja wczoraj oglądałam 'Kung Fu Pandę" . Świetna bajka.
Dziś druga część
Agn - Nie 20 Mar, 2016 18:37
Ja zaś kilka dni temu obejrzałam Amadeusza z 1984 roku - drugi raz w życiu. Uwielbiam ten film. Jest przepiękny, cudownie zagrany i z fantastycznie dobraną muzyką pod konkretne sceny. Prawdziwy majstersztyk. Wydaje mi się, że teraz podobał mi się jeszcze bardziej. ^^
Harry_the_Cat - Sob 26 Mar, 2016 20:16
W koncu udalo mi sie zobaczyc The Big Short (nie ma to jak loty transatlantyckie jesli chodzi o nadrabianie zaleglosci ) - wszystkim ktorzy polecali przyklaskuje! Bardzo dobry.
Harry_the_Cat - Sob 02 Kwi, 2016 19:39
Obajrzalam sobie Pride and Prejudice & Zombie. Chemii to miedzy Elizabeth i Darcym za grosz, ale ogolnie bardzo zabawne. I chyba tez dochodze so wniosku, ze tyle w zyciu widzialam wersji, ze takie spiny mi nie przeszkadzaja.
Lily James przesliczna a Matt Smith bardzo zabawny
Eeva - Nie 03 Kwi, 2016 10:01
Ja to byłam zaskoczona tym jak mi sie podobał ten film. Szałunie było miedzy Darcy a Elizabeth, tak jak mowisz, ale same sceny walki i humor całkiem spoko.
Cathie - Nie 03 Kwi, 2016 22:51
| Eeva napisał/a: | | Szałunie było miedzy Darcy a Elizabeth, tak jak mowisz, ale same sceny walki i humor całkiem spoko. |
Przez dłuższą chwilę zastanawiałam się co to takiego "szałunie". Ostatnio kiepsko ze mną.
Eeva - Nie 03 Kwi, 2016 23:40
| Cathie napisał/a: | | Przez dłuższą chwilę zastanawiałam się co to takiego "szałunie". Ostatnio kiepsko ze mną. |
hahahahahahahahahaha
Cathie - Pią 08 Kwi, 2016 06:33
Obejrzałam wczoraj "Dziewczynę z szafy" (2012) reż. Bodo Kox z Magdaleną Różańską (debiutantka), Wojciechem Mecwaldowskim i Piotrem Głowackim. Jacek (Głowacki) po śmierci rodziców opiekuje się autystycznym bratem, Tomkiem (Mecwaldowski). Próbuje pogodzić opiekę nad bratem ze swoim życiem zawodowym i prywatnym. Czasem musi skorzystać z pomocy innych w opiece nad bratem i tak poznaje Magdę (Różańska), tytułową dziewczynę z szafy, która nie wychodzi z domu. Prosta historia, ale dobrze opowiedziana. Mecwaldowski rewelacyjny. Poradził sobie świetnie z trudną rolą. Niezły z niego aktor. Bardzo mi się podobały jego kreacje w "Wiadomościach z drugiej ręki", ale tu to normalnie szacun. Głowacki i Różańska też dobrzy. Scena na boisku mnie powaliła. Polecam.
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=hwWpTjz82vE
(z tym Rain Manem trochę przesadzili )
Najśmieszniejszy tekst z filmu:
Jacek do babki, którą zaprosił do domu na kolację: "Chcesz obejrzeć moje jajka?". (w kontekście tego co później oglądali )
Eeva - Pon 18 Kwi, 2016 09:52
Wczoraj zupełnie przypadkowo obejrzałam film Spy (Agentka). Grają między innymi Melissa McCarthy, Jude Law i Jason Statham.
Nie spodziewałam sie szału, ale jestem w szoku jak bardzo sie obśmiałam (szczególnie na scenach ze Stathamem).
Polecam
Szafran - Wto 19 Kwi, 2016 09:14
Nowa "Księga Dżungli" jest absolutnie cudowna. Muszę iść jeszcze raz i mamę zabrać.
Poszłam do IMAX i z filmów w 3D, jakie widziałam, ten miał największy efekt naturalności. Cudownie zbudowana przestrzeń. Jakbym w tej dżungli siedziała. A zwierzątka... Cały czas miałam ochotę wyciągać rękę i je głaskać. A w pewnym momencie machnęłam ręką, żeby łapać iskierki:D:D:D
Agn - Wto 19 Kwi, 2016 09:17
O, a ja się zastanawiałam, po co kolejna ekranizacja Księgi dżungli. Ale skoro ślicznie ją zrobili, to może obejrzę.
Szafran - Wto 19 Kwi, 2016 09:21
Jest naprawdę bardzo dobra. A jak lubisz tę starą animację, to usłyszysz znajome piosenki:).
Z koleżanką wyszłyśmy z megabananami na twarzach.
Caitriona - Śro 20 Kwi, 2016 20:49
| Eeva napisał/a: | | Nie spodziewałam sie szału, ale jestem w szoku jak bardzo sie obśmiałam (szczególnie na scenach ze Stathamem). |
U mnie było identycznie Zazwyczaj unikam filmów z Melissą McCarthy, ale czego się nie ogląda dla Stathama
arlekin - Sob 23 Kwi, 2016 18:15
Tez widziałam Agentke. Bardzo mi sie podobało, obśmiałam sie. Postanowiłyśmy z mama że to będzie film na chandrę.
Byłam tez na Supermen kontra Batman - nie jest źle, można oglądnąć.
olenka1108 - Pon 02 Maj, 2016 08:34
Nie przepadam za niemieckmi filmami, ale zaintrygowała mnie fabuła filmu "Nadzieja umiera ostatnia". Całkiem dobre romansidło z czasów II wojny światowej. Polecam.
Admete - Wto 03 Maj, 2016 16:11
W końcu obejrzałam Ziarno prawdy według powieści Miłoszewskiego. Całkiem dobrze mi sie oglądało, choć powieść chyba lepsza. Natomiast Most szpiegów mnie nie wciągnął jakos szczególnie.
Agn - Pon 09 Maj, 2016 12:16
What we do in the shadows? (2014)
Pseudo-dokument o życiu kilku wampirów we współczesnym świecie - polowania, zatargi z wilkołakami, strojenie się na bal, wyjścia w miasto. Ubawiłam się jak nie wiem. Kapitalnie śmieszne.
Eeva - Pon 09 Maj, 2016 12:18
| Agn napisał/a: | | Co robimy w ukryciu? (2014) |
Świetny jest ten film!
Szafran - Pon 09 Maj, 2016 14:02
Kocham "Co robimy w ukryciu". Widziałam na warszawskim festiwalu ze 2-3 lata temu:). Bardzo mnei cieszyło, że potem film trafił do normalnej dystrybucji.
BeeMeR - Pon 09 Maj, 2016 14:58
Zaczęłam Kosogłos - no i mam zonka - absolutnie nie pamiętam drugiej części - za długą chyba miałam przerwę.
tj. książkę owszem, ale nie film, a pewna jestem, że oglądałam i mi się nieszczególnie podobał, więc nie powtórzę
Trudno, książka mi wystarczy, w końcu to seans i tak raczej jednorazowy
Agn - Pon 09 Maj, 2016 17:15
A wiecie, że ma być drugi film Co robimy w ukryciu???? Tym razem o wilkołakach.
Szafran - Pon 09 Maj, 2016 19:51
Wiem o kontynuacji. Ale to dla mnie ten rodzaj żartu, który za drugim razem już tak nie bawi.
Siła tego filmu m.in.w świeżości.
Agn - Pon 09 Maj, 2016 19:53
Niby tak, ale chętnie zobaczę, jak pokazują wilkołaki.
praedzio - Sob 11 Cze, 2016 23:05
Obejrzałam The Dressmaker. Zachwyconam.
https://www.youtube.com/watch?v=uPCyjqGH914
Kate niesamowita, Liam śliczny, ale to Hugo rozwalił system.
|
|
|