Filmy - Niedługo w kinie
Loana - Pon 10 Wrz, 2012 12:47
Hmm, wypowiem sie jako chyba jedyna prawdziwa nie-hipsterka tutaj (zeby nie bylo, NIE KUPUJE bulki tartej po 7 zl ). Pomysl z kinem fajny, podoba mi sie Dobrze tez, ze nareszcie daja do jedzenia cos innego niz popkorn i tortille (czy jak sie te suche duze ostre chipsy nazywaja). I przekonuja mnie poniedzialkowa cena, bo w Heliosie w Magnolii to mnie babka przy kasie zabila tekstem, ze "tanie wtorki" zawsze kosztowaly 18 zl, a nie 13 -_-' bosz, jaka ja jestem stara, ze takie ceny pamietam jeszcze?
Mam tylko nadzieje, ze beda puszczali rowniez filmy dla mnie. Jak na razie ogolnie kino ma dla mnie moze z 2-3 propozycje rocznie, bo ja nie lubie ambitnego kina, polskiego kina, dramatow, glupich komedii - w ogole malo co lubie ogladac ostatnio Najbardziej filmy animowane!
Szkoda tylko, ze wybrali te nieszczesne poniedzialki -_-' AKURAT jak ja mam posiedzenia RO i problem z opieka, bo moj tato nie moze dzieci odbierac poszlabym dzisiaj z Iza do kina, ale z Ada juz nie, a nie mam komu jej zostawic -_-' wiec niestety ide w srode do Arkad, bo tez maja calkiem tanie bilety (cenowo wyjde na to samo ).
Czy ktos wie, ile kosztuje parking w tym nowym Heliosie? bo tam niestety obrzydliwie ciezko wjechac autem po poludniu, a jeszcze ciezej zaparkowac -_-' i jak sie ma taka matka-polka jak ja dostac do kina, kiedy dla niej wazny jest czas?
Anaru - Pon 10 Wrz, 2012 18:34
A ja byłam dzisiaj zerknąć do przelotem środka jak tam nowy wystrój w Heliosie i naprawdę się zmieniło. Kupiłam sobie ambitnie (hipsterko znaczy ) kanapeczkę na ciepło z kozim serem i żurawiną, następnym razem wypróbuję co innego, bo fajne propozycje mają. I mam nadzieje, że nie tylko kanapkowo czy sałatkowo skorzystam, tylko, że mi się uda wyrwać na jakiś film. Bo repertuar taki, że większość mnie kusi, a nie wiem czy uda się zdobyć.
trifle - Pon 10 Wrz, 2012 22:56
Ja byłam na Pinie dziś i umarłam z wizualnego szczęścia Przepiękny film. Ale nie cierpię 3d...
Agn - Pon 10 Wrz, 2012 23:15
A ja miałam iść na Cztery lwy, ale siła wyższa i nie poszłam.
Trifle, to ty jesteś we Wro czy nie?
Loano, pierwsza zasada hipsterów to nie przyznawać się do hipsterstwa, a zatem...
elbereth - Wto 11 Wrz, 2012 08:33
Loana w przeciwieństwie do nas, hipsterów, nie snobuje się na kulturę wysoką, tylko na kulturę popularną. Co z pewnością wkrótce stanie się modne, tylko my jeszcze o tym nie wiemy, więc to Loana jest w prawdziwej awangardzie, a nie my.
Filmy w HNH są naprawdę różnorodne, więc nie 'mam nadzieje, ze beda puszczali rowniez filmy dla mnie', bo już puszczają i to całkiem sporo. Powiedziałabym, że co najmniej połowa repertuaru się spokojnie nadaje dla "normalnych" ludzi (sprawdziłam, grają też równolegle w "normalnych" kinach, więc musi być dla ludzi ), wystarczy sobie poczytać opisy.
Ceny biletów są konkurencyjne nie tylko w poniedziałki. Jeśli w magnolii w tani wtorek bilety są po 18 zł, to senk ju wery macz za taką zniżkę, jak tu przez cały tydzień są po 17 zł (oprócz weekendowych wieczorów). Porównywalne ceny to ma chyba tylko DCF (16 zł i tanie środy 11 zł), ale tam z repertuarem jest słabo, bo go obcięli o połowę, odkąd HNH ruszył. Także arkad bym nie nazwała tanimi.
Z parkingiem to nie wiem, my zawsze stajemy na kazimierza koło kościoła, albo na antoniego, albo na włodkowica, co by było za darmo. Ale w sumie Ania ostatnio stawała na parkingu i nie pamiętam, żeby coś płaciła, więc może teraz też jest za darmo? Się dowiem.
A wczoraj byliśmy z Anią i z Jarkiem na Dobrych chęciach, ale się zmęczyłam strasznie i nie polecam, jak ktoś nie lubi ciężkiego kina o problemach dnia codziennego. Taki bardzo "polski" był ten film, mimo że rumuński.
trifle - Wto 11 Wrz, 2012 09:32
| Agn napisał/a: | Trifle, to ty jesteś we Wro czy nie?
|
Jestem, ale tylko bardzo tymczasowo (tzn na kilka dni), żeby w bibliotece móc poprzesiadywać.
HNH jest fajny, podoba mi się. Minimalistycznie, jedzenie wydaje się dobre, nie ma śmierdzącego popcornu, nie ma reklam przed seansem, super.
Agn - Wto 11 Wrz, 2012 19:48
| trifle napisał/a: | | nie ma reklam przed seansem |
Są! Znaczy się zwiastuny innych filmów. Ale nie lecą kawy, herbaty i lizaki.
Loana - Wto 11 Wrz, 2012 20:16
Maciek mi wlasnie mowil, ze leci w tym nowym kinie bardzo dobry film animowany - nawet bym sie wybrala El, zobacz plis co z tym parkingiem, ja pewnie bede kolo 17 jechac, a wtedy parkingi wszedzie sa platne jeszcze
trifle - Wto 11 Wrz, 2012 22:58
| Agn napisał/a: | | trifle napisał/a: | | nie ma reklam przed seansem |
Są! Znaczy się zwiastuny innych filmów. Ale nie lecą kawy, herbaty i lizaki. |
Ale to trwa dosłownie kilka minut, max 5, mam wrażenie. I zwiastuny to dla mnie nie do końca reklamy No, reklamy filmów, ale to ujdzie
Agn - Śro 12 Wrz, 2012 06:13
Ja lubię zwiastuny filmów, można się wtedy zorientować, na co się wybrać. Ale reklamy lizaków, herbat, kaw mrożonych i diabli wiedzą, czego jeszcze to już mnie wkurzają. Dlatego HNH ma u mnie kolejnego plusa.
RaczejRozwazna - Śro 19 Wrz, 2012 17:43
dzieczyny na co warto się wybrać do kina? I nie chodzi mi o kino moralnego niepokoju
Grają: Odwróceni, zakochani; Zakochani w Rzymie, Dwoje do poprawki, Ted.
Doradźcie
Admete - Śro 19 Wrz, 2012 20:02
Ja bym poszła na tych odwróconych - dla efektów specjalnych
Loana - Śro 19 Wrz, 2012 22:44
Dzwoneczek
Agn - Sob 06 Paź, 2012 23:22
Dolnośląskie Centrum Filmowe w ramach Dolnośląskiego Klubu Filmowego...
WROCŁAW
08.10.2012 GODZ. 20.00
PONIEDZIAŁEK
BILET: 8 ZŁ
CASABLANCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anaru - Nie 07 Paź, 2012 22:34
Widzisz, dobrze, że nie zdążyłaś obejrzeć na małym ekranie. Bo nie zdążyłaś. nie?
Agn - Nie 07 Paź, 2012 22:39
Nie, nie zdążyłam... Jak dobrze! ^^
Loana - Pon 08 Paź, 2012 07:46
Ja tez nie widzialam
Anaru - Pon 08 Paź, 2012 19:00
A wybierasz się również?
Loana - Wto 09 Paź, 2012 14:29
Niestety nie
Agn - Wto 09 Paź, 2012 21:19
Za tydzień w poniedziałek o 19.30 będzie Underground, chyba się przegalopuję.
Anaru - Śro 10 Paź, 2012 13:20
Strasznie daaawno temu to oglądałam...
Agn - Czw 11 Paź, 2012 00:44
A za 2 tygodnie o tej samej porze Czas apokalipsy. Już się umówiłam na seans. Ciekawość, czy coś z tego umówienia się wyjdzie...
elbereth - Wto 30 Paź, 2012 18:55
Doszły mnie słuchy, że Warszawa zazdrości Wrocławiowi gutkowego Heliosa. Ale przecież Wy macie Muranów!
Od poniedziałku w jednym i w drugim kinie Nowe Horyzonty Tournee. Widziałam tylko Holy Motors z tego zestawu, więc na pewno się wybiorę na resztę (no, może nie na wszystko, ale na pewno zwycięski Od czwartku do niedzieli muszę zobaczyć).
Anaru - Czw 01 Lis, 2012 00:39
| elbereth napisał/a: | Doszły mnie słuchy, że Warszawa zazdrości Wrocławiowi gutkowego Heliosa. |
Wieści się rozchodzą.
elbereth - Pon 05 Lis, 2012 06:27
Anaru mi kazała napisać posta w ogłoszeniach kulturalnych, to napisałam, chociaż wyszło, że te "moje" wydarzenia to i tak głównie filmowe są.
Z aktualnego repertuaru, po sobotnim seansie z Anaru i Agn, polecam(y) Obławę. Już nie tylko ze względu na Dorocińskiego , ale bo to po prostu dobry film jest.
A tymczasem grają już Miłość - IDŹCIE DO KINA KONIECZNIE!!!!
I kolejny must-see jakoś pod koniec miesiąca: Mistrz (bez wykrzykników, bo sama nie widziałam jeszcze, ale po relacjach z Wenecji nie mogę się doczekać).
Serio, trzeba zobaczyć, to są prawdopodobnie dwa najlepsze filmy roku (a nawet jak ktoś ma zamiar się nie zgodzić, to i tak trzeba zobaczyć ).
|
|
|