To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Diana - Sob 26 Lip, 2008 19:29

achata napisał/a:
Aktualizacje i nowe zdjęcia. Tutaj z produkcji: http://www.narniaweb.com/...all=40&p=5&n=12
Mogłabym zakochać się w reżyserze gdy widzę, w jak wspaniały sposób dogaduje się z dzieciakami. Musi być cudownym ojcem.

Fakt- niektóre zdjęcia aż ujmują za serce. Reżyser chyba jest ujmującym człowiekiem, do tego utalentowanym. Taki fajny rudziaszek! :ops2: To już drugi "rudziaszek", o jakim wspominam w tym wątku! Ciekawe, czy ten kiciuś w filmie był jego pomysłu? :mysle: Cóż, ktoś z ekipy filmowej z pewnością lubi koty- może scenarzysta?

Agn - Sob 26 Lip, 2008 20:51

RaczejRozwazna napisał/a:
Fajne zdjęcie -co pokazuje Georgie?

http://www.narniaweb.com/...?img=5627&new=1

Idzie kominiarz po kominie... :wink:

Co do fotek - ja kofam fotkę "we're flying" i tę, gdzie Anna ściska Willa. Urocze są. :)

Odnośnie premiery w Polsce - zmilczę. Co się będę denerwować? :evil:

Agn - Nie 03 Sie, 2008 16:08

*przybywa*
*rozgląda się*
Nikogo nie ma!
*upuszcza*

(Will i Anna w Słowenii. Nie podoba mi się ta sukienka Anny, ale Will wygląda jak marzenie.)

*wymyka się chyłkiem*

Admete - Nie 03 Sie, 2008 17:07

Ma koszulę z żabotem :zalamka:
Agn - Nie 03 Sie, 2008 17:42

No właśnie! Zauważ, że nawet takie coś nie odbiera mu uroku!
RaczejRozwazna - Wto 05 Sie, 2008 10:34

Jestem!!! :-P Żabociik przedni :mrgreen: przypomina mi się dyskusja o żabociku księcia Bołkońskiego-Alessia Boni... Ale do rzeczy. Nie dopisała publiczność na premierze w Słoweni, coś mi się zdaje, że za tą "barierką" oddzielającą czerwony dywn od reszty nikogo nie ma... A sukienkę, rzeczywiście Anna miała dziwną :shock:

http://www.narniaweb.com/gallery.asp?new=1

http://www.narniaweb.com/...?img=5913&new=1

na narnia-web są ciekawe zdjęcia z planu - jak kręcili sceny "kaskaderskie", między innymi lot gryfonów.

Jest pierwsza znacząca nagroda dla filmu!!! Szkoda, że Ben przepadł w konkursie.

http://ap.google.com/arti...2PV18gD92B7PLO0

Gunia - Pią 08 Sie, 2008 12:25

A ja sie ostatnio po tym wywiadzie, co mi serce zlamal prawie, pocieszalam, ze tam przynajmniej na premiere nie pojechal. No i mam. :-?
RaczejRozwazna - Nie 10 Sie, 2008 21:35

jaki wywiad???
Agn - Pon 11 Sie, 2008 12:18

A, taki, w którym BB mówił, że najbardziej mu się Słowenia (Słowenia?) podobała. Patriotyzm Guni został poważnie ugryziony w... yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy został ugryziony.

thin (z kompa Admete)

Gunia - Czw 14 Sie, 2008 02:12

RaczejRozwazna napisał/a:
Jest pierwsza znacząca nagroda dla filmu!!! Szkoda, że Ben przepadł w konkursie.

http://ap.google.com/arti...2PV18gD92B7PLO0

Co ja widzieć? Johnny! :mrgreen: Przepadł, bo nikt mi nie powiedział, gdzie się głosuje. Albo powiedział, ale mi nie chodziło. Nie pamiętam dokładnie. Jedno jest pewne - zdecydowanie zabrakło mojej interwencji. :razz: ;)
Cytat:
A, taki, w którym BB mówił, że najbardziej mu się Słowenia (Słowenia?) podobała. Patriotyzm Guni został poważnie ugryziony w... yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy został ugryziony.

Tak właśnie. Ale jak już powiedziałam, on się jeszcze nawróci. To na pewno wszystko przez to że dwa miesiące czyścili nasze lasy z szyszek na potrzeby filmu. On po prostu na pewno lubi szyszki. :roll:
Nie wiem dlaczego, ale nie chodzą mi zdjęcia na narniaweb.

Agn - Pią 15 Sie, 2008 14:40

Jak ja pominęłam tak istotną informajcę, jak czyszczenie lasów z szyszek?!
Nie, poważnie - nie wiedziałam, że szyszki usuwali. W sumie racja - bo to raz w trakcie RPG nieudolny zawodnik nieszczęśliwie stanął na szyszce i zginął? Nie ryzykowaliby przecież ekipą. I to w realu... :confused3:

Gunia - Pią 15 Sie, 2008 16:06

Agn napisał/a:
Jak ja pominęłam tak istotną informajcę, jak czyszczenie lasów z szyszek?!
Nie, poważnie - nie wiedziałam, że szyszki usuwali. W sumie racja - bo to raz w trakcie RPG nieudolny zawodnik nieszczęśliwie stanął na szyszce i zginął? Nie ryzykowaliby przecież ekipą. I to w realu... :confused3:

O tych szyszkach mówili w jakimś tam dziecięcym Kinomaniaku, do którego trzy razy przymierzałam się w zapowiedzianych godzinach emisji, a za każdym razem jakimś cudem puszczali coś innego. :cry2: Tylko moja koleżanka, której o tym też powiedziałam, załapała się raz jakoś na końcówkę.
Nawet nie masz pojęcia ile kretyńskich bajek musiałam się na oglądać, a i tak nic z tego nie wyszło! :frustracja:

Agn - Pią 15 Sie, 2008 18:58

Biedna Gunia. Ale czemu te wieśniaki nie puszczali tego, co trzeba? Może było przesunięcie w programie? :mysle: I 15 min. później leciało wszystko zgodnie z rozkładem jazdy? :mysle: Chociaż dla samych szyszek to chyba nie ma co się frustrować, na tubiśku jest znacznie więcej i o wiele ciekawieeeeee...eeeej! A może właśnie na tubisiu by się znalazł ten Kinomaniak? Jeśli by nam BARDZO zależało... :roll:

I właśnie doszłam do teorii spiskowej dziejów - koszmity z telepudełka chcieli cię doedukować, byś wiedziała, dlaczego współczesne dzieciaki są takie dziwne. I teraz wiesz - jak się ogląda badziewne bajki*, to tak jest.

Chciałabym także zauważyć, Guniaczku mój najukochańszy, że ośmielilaś się w innym wątku napomknąć, że moje ubranko odciąga cię od nadrabiania zaległości forumowych. Tak więc twój tatuś pragnąłby wiedzieć, co TY masz na swoje usprawiedliwienie, hę?! :twisted: Cudo, nie sukieneczka... :serce:

(* To nie znaczy, że uważam, by wszystkie bajki były kretyńskie. Ale niektóre faktycznie są.

Gunia - Pią 15 Sie, 2008 19:21

Agn napisał/a:
Biedna Gunia. Ale czemu te wieśniaki nie puszczali tego, co trzeba? Może było przesunięcie w programie? :mysle: I 15 min. później leciało wszystko zgodnie z rozkładem jazdy? :mysle: Chociaż dla samych szyszek to chyba nie ma co się frustrować, na tubiśku jest znacznie więcej i o wiele ciekawieeeeee...eeeej! A może właśnie na tubisiu by się znalazł ten Kinomaniak? Jeśli by nam BARDZO zależało... :roll:

Przetrzepałam cały Internet, nawet zalogowałam się na stronę FUJ-Jetixa. :? Nigdzie nie ma.
Nie mam pojęcia co się stało, ale ze trzy razy się przymierzałam w TV i nic. Tylko 15. wersji Power Rangers. Za to wytrzepałam na YT reportaż z MTV, o którym dostałam też niestety spóźnionego cynka.
Agn napisał/a:
I właśnie doszłam do teorii spiskowej dziejów - koszmity z telepudełka chcieli cię doedukować, byś wiedziała, dlaczego współczesne dzieciaki są takie dziwne. I teraz wiesz - jak się ogląda badziewne bajki*, to tak jest.

Tych psychicznych rąbanek i tak się w życiu muszę za dużo naoglądać, bo mój młodszy brat w kółko je młóci. Też nie uważam, że wszystkie bajki są głupie, a swego czasu kochałam tę stację (nota bene jeszcze pod starą nazwą - Fox Kids) za Ludwiczka, ale albo ja się starzeje, albo te bajki naprawdę są coraz głupsze. Z programów dla dzieci jestem już wstanie tylko Disney Channel oglądać i to nie wszystko. :?
Cytat:
Chciałabym także zauważyć, Guniaczku mój najukochańszy, że ośmielilaś się w innym wątku napomknąć, że moje ubranko odciąga cię od nadrabiania zaległości forumowych. Tak więc twój tatuś pragnąłby wiedzieć, co TY masz na swoje usprawiedliwienie, hę?! :twisted: Cudo, nie sukieneczka... :serce:

No nie? :love_shower: Chciałam dodać stosowny napisik, ale nijak nie pasował. Ben sam w sobie przemawia najlepiej. :mrgreen:
Teraz tak pięknie razem wyglądamy, że się całkiem rozproszyłam, ale w sumie niewiele mi zostało do nadgonienia, więc nie szkodzi. Zupełnie, jakby kiedykolwiek szkodziło. :serce2:

Agn - Sob 16 Sie, 2008 21:37

Kusicielka... przez ciebie mam mało zbożne myśli... :twisted:

Który wybuch śmiechu jest ładniejszy?

Meditate on this I will...

Gunia - Sob 16 Sie, 2008 23:09

Agn napisał/a:
Który wybuch śmiechu jest ładniejszy?

Peroste. Prawy. Ja zawsze staram się być prawomyślna. :P
Znalazłam ładne zdjęcia Anny:

.

Agn - Nie 17 Sie, 2008 08:39

To drugie zdjęcie znam. Było przy okazji jakiegoś jej wywiadu, w którym wyjaśniała, dlaczego zamiast rzucić się na karierę filmową, woli iść studiować. Mądra dziewczyna, moim zdaniem. :)
Admete - Nie 17 Sie, 2008 12:31

A co mówiła?
Agn - Nie 17 Sie, 2008 12:33

Że później by żałowała, że nie studiowała od razu, tylko czekała z tym do, dajmy na to, wieku 25 lat. Nie chciała sobie robić przerwy w nauce. Coś w tym guście. Nie pamiętam już dokładnie.
W każdym razie uważam ją za mądrą dziewczynę. W sumie to chyba nie jest łatwe sobie zniknąć, jak wszyscy cię podziwiają, i pójść własną ścieżką.

EDIT: Tak będzie wyglądało DVD z filmem.

Gunia - Nie 17 Sie, 2008 17:00

Agn napisał/a:
Że później by żałowała, że nie studiowała od razu, tylko czekała z tym do, dajmy na to, wieku 25 lat. Nie chciała sobie robić przerwy w nauce. Coś w tym guście. Nie pamiętam już dokładnie.
W każdym razie uważam ją za mądrą dziewczynę. W sumie to chyba nie jest łatwe sobie zniknąć, jak wszyscy cię podziwiają, i pójść własną ścieżką.

Ja tak sobie od jakiegoś czasu trzymam kciuki, żeby się spiknęła z Benem. ;) To inteligentna i rozsądna dziewczyna, on też niegłupi. Ta jego wypowiedź o pizzy świadczy, że nieźle się ze sobą dogadują, więc mogliby coś zrobić w tym kierunku. Są w podobnej sytuacji, więc z wzajemnym wsparciem mieliby jeszcze większe szanse, aby dobrze pokierować swoją pracą zawodową i zachować zdrowe podejście do kariery. Lubię ich, o ile można kogoś polubić na podstawie tych strzępów informacji, jakie posiada się o ludziach sławnych i abstrahując od setek marnych stronek "Susan/Anna & Caspian/Ben - forever love", to naprawdę mam nadzieję, że będą razem, jeśli muszą być w jakimś związku. ;)
P.S.
Czy ja dobrze widzę? Wydanie TRÓJpłytowe? :slina:

Agn - Nie 17 Sie, 2008 17:27

Dobrze widzisz. Wydanie trójpłytowe?

Ben i Anna parką? Guniu, nie oglądaj więcej Narnii... :P Tam jest coś koło 10 lat różnicy. Mnie się taka różnica podoba. Ale 18-letniej pannie niekoniecznie. :P A stronki tego typu są bezbrzeżnie durne. Ciekawe, czy zainteresowani je widzieli. I jak wielką głupawę z tej okazji złapali. :rotfl:

Gunia - Nie 17 Sie, 2008 17:36

Agn napisał/a:

Oby u nas też się popisali. :trzyma_kciuki:
Agn napisał/a:
Ben i Anna parką? Guniu, nie oglądaj więcej Narnii... :P Tam jest coś koło 10 lat różnicy.

Siedem, a wiadomo, że faceci później dorastają etc., więc to nie tak dużo. A Narnii nie widziałam od dwóch miesięcy. :P
Agn napisał/a:
Tam jest coś koło 10 lat różnicy. Mnie się taka różnica podoba. Ale 18-letniej pannie niekoniecznie. :P

Ja zawsze chciałam, żeby mój facet był ode mnie co sporo starszy (właśnie tak koło 10 lat), chyba stąd w te wszystkie Elrondy w lotrowskich psychotestach. :roll:
Ben to jak na razie mój rekord, bo jeszcze nigdy nie podobał mi się aktor tak niewiele ode mnie starszy. :P
Agn napisał/a:
A stronki tego typu są bezbrzeżnie durne. Ciekawe, czy zainteresowani je widzieli. I jak wielką głupawę z tej okazji złapali. :rotfl:

Cóż, Ben oświadczył, że nie guugluje sam siebie. ;)

Agn - Nie 17 Sie, 2008 17:55

Gunia napisał/a:
Agn napisał/a:

Oby u nas też się popisali. :trzyma_kciuki:

*leci klepać zdrowaśki w tej intencji*

Gunia napisał/a:
Siedem, a wiadomo, że faceci później dorastają etc., więc to nie tak dużo. A Narnii nie widziałam od dwóch miesięcy. :P

1. Aż sprawdzę. Faktycznie, siedem. To co ci pismacy ciągle o niej piszą, że ma 18 lat? :roll:
2. Ja też nie widziałam Narnii-PC od dwóch miesięcy. Tęsknię. GDZIE TO DVD?!!! :wsciekla: Dlaczego dopiero w grudniu?! Nie bawię się tak! Zaraz wystosuję petycję do św. Mikołaja, by przyspieszył gwiazdkę! *pout*

Gunia - Nie 17 Sie, 2008 17:59

Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:

1. Aż sprawdzę. Faktycznie, siedem. To co ci pismacy ciągle o niej piszą, że ma 18 lat? :roll:

Cóż, o tym zawodzie to ja mam akurat dość średnie mniemanie. :roll: Cała branża filmowa to w Polsce jeden z najlepszych kabaretów, od rodzimych produkcji, przez tłumaczenia importowanych, a na recnezjo-artykułach skończywszy.
Cytat:
2. Ja też nie widziałam Narnii-PC od dwóch miesięcy. Tęsknię. GDZIE TO DVD?!!! :wsciekla: Dlaczego dopiero w grudniu?! Nie bawię się tak! Zaraz wystosuję petycję do św. Mikołaja, by przyspieszył gwiazdkę! *pout*

I żeby przyniósł Wiadomo-Kogo pod poduszkę? ;) Ciekawe, kiedy DVD będzie u nas.
Ja JUŻ chcę komentarz Bena do filmu! :slina: :excited:

Diana - Pon 18 Sie, 2008 19:47

O kurcze, nie pomyślałam nawet o tym komentarzu na DVD! Toż to czysty rarytas! :-D