Elizabeth Gaskell - życie, twórczość i epoka - Gdzie kupić książki Gaskell
Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 15:50
czesto firmy maja umowe z poczta - kosztami tej umowy sa obciazeni rzecza jasna klienci
primavera - Sob 15 Paź, 2011 15:53
| Ania Aga napisał/a: | http://allegro.pl/show_item.php?item=1638290816
Jak ktoś nie ma, może nabyć "Panie z Cranford" |
ciekawe czy to cena wylicytowana czy sugerowana - nie mniej jednak to lekka przzesada, żeby nie powiedzieć zwykłe draństwo oferować książkę za taką cenę
Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 16:07
Pamiętam jak OMF po polsku chodził po 200!! złotych.
Ania Aga - Sob 15 Paź, 2011 16:11
Co to jest OMF?
Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 16:18
Nasz Wspólny Przyjaciel
Ania Aga - Sob 15 Paź, 2011 16:32
Dzięki, Dickensem nigdy się specjalnie nie interesowałam, choć trochę jego książek przeczytałam, np. zaśmiewałam się przy "Klubie Pickwica" i to chyba jedyne wspomnienie z tej książki, kompletnie jej nie pamiętam.
"Nasz wspólny przyjaciel" jest mi kompletnie obcy, dobry?
Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 16:34
Bardzo dobry. Oglądnij serial. Cudny jest! Poczytaj w wątku Dickensowskim
Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 16:50
| primavera napisał/a: | | Ania Aga napisał/a: | http://allegro.pl/show_item.php?item=1638290816
Jak ktoś nie ma, może nabyć "Panie z Cranford" |
ciekawe czy to cena wylicytowana czy sugerowana - nie mniej jednak to lekka przzesada, żeby nie powiedzieć zwykłe draństwo oferować książkę za taką cenę |
Przesada - z pewnoscia, ale skoro jest poszukiwana - znaczy cenna. A jak cenna - to i droga. Zwykle prawo rynku...
Ania Aga - Pon 24 Paź, 2011 19:50
http://allegro.pl/show_item.php?item=1892714732
Pojawił się na allegro komlet "bluszczowy" za 25 zł, nawet się zastanawiałam, czy nie kupić. Mam włączoną subskrypcję Gaskell na allegro, to wydanie prawie się nie pojawia, w dwóch tomach trafiło sie po raz pierwszy. Wydanie ze Świata Książki jest licznie reprezentowane.
Alicja - Sob 29 Paź, 2011 17:02
| Ania Aga napisał/a: | | Nasz wspólny przyjaciel" jest mi kompletnie obcy, dobry? |
też polecam, bardzo dobry
| Ania Aga napisał/a: | | Pojawił się na allegro komlet "bluszczowy" za 25 zł, |
mam pierwszą część, gdyby nie to, też pewnie bym kupiła
Ania Aga - Sob 29 Paź, 2011 20:30
http://allegro.pl/storczy...1902453528.html
Cielawe, czy nazwa kwiatka pochodzi od Elizabeth
Iza_Jesienna - Śro 02 Lis, 2011 15:46
Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale latem roku 2012, za pośrednictwem niszowego wydawnictwa C&T mają się ukazać "Niesamowite historie" autorstwa Gaskell.
Ja już zacieram łapki, bo samo wydawnictwo od jakiegoś czasu serwuje nam klasyczną grozę w doskonałym wydaniu i z fachowym tłumaczeniem. Dlatego podejrzewam, że w lepsze ręce Gaskell trafić nie mogła
Ania Aga - Śro 02 Lis, 2011 19:49
Chyba zapanowała moda na Gaskell, może wznowią "Panie z Cranford"?
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 21:56
Ciekawa jestem jak poszła sprzedawalność "Północ i Południe"...
Ania Aga - Śro 02 Lis, 2011 22:22
Szczególnie tego wydania w dwóch tomach. Ostatnio w bibliotece widziałam wydanie jednotomowe.Trochę się zdziwiłam, myślałam, że to nisza czytelnicza i nie kupią, a tu niespodzianka.
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 22:33
Mam wrażenie, że to wydanie w dwóch tomach, sprzedało się w miarę, ale tylko w jednym tomie.
Ania Aga - Śro 02 Lis, 2011 22:40
Czytałaś to dwutomowe?
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 22:45
Tylko pierwszy tom. Na drugi już się nie zdecydowałam, bo kupiłam jednotomowe.
I po tym stwierdzam, że to jednotomowe podoba mi się jakoś bardziej. Zresztą od początku pomysł podziału uważałam za dziwny.
Ania Aga - Śro 02 Lis, 2011 22:54
Pomysł podziału na dwa tomy był idiotyczny. Szczególnie, że w niedługim czasie ukazało się wydanie jednotomowe. Zdaje się, że ktoś za bardzo chciał zarobić, gdyby pierwsi wydali w jednym tomie, to by odebrali czytelników Światowi Książki
Ania Aga - Śro 02 Lis, 2011 22:55
A jak tłumaczenie, widzisz różnice?
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 23:04
W sumie nie zastanawiałam się dokładnie nad różnicami. Henry Lennox w jednym zdaniu staje się przyszłym mężem Edith, ale to już wcześniej zauważyły dziewczyny. Jakoś po prostu lepiej mi się czytało wydanie ze Świata Książki.
Anonymous - Czw 03 Lis, 2011 00:21
| Iza_Jesienna napisał/a: | Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale latem roku 2012, za pośrednictwem niszowego wydawnictwa C&T mają się ukazać "Niesamowite historie" autorstwa Gaskell.
Ja już zacieram łapki, bo samo wydawnictwo od jakiegoś czasu serwuje nam klasyczną grozę w doskonałym wydaniu i z fachowym tłumaczeniem. Dlatego podejrzewam, że w lepsze ręce Gaskell trafić nie mogła |
pamietam tlumaczenie Gosi - bardzo mi sie podobalo
Ania Aga - Czw 03 Lis, 2011 12:02
http://allegro.pl/panie-z...1875759580.html
"Panie z Cranford" poszły za 99,99. Znalazł się jakiś desperat, a racze chyba desperatka.
Caitriona - Pią 04 Lis, 2011 19:08
| Iza_Jesienna napisał/a: | Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale latem roku 2012, za pośrednictwem niszowego wydawnictwa C&T mają się ukazać "Niesamowite historie" autorstwa Gaskell.
Ja już zacieram łapki, bo samo wydawnictwo od jakiegoś czasu serwuje nam klasyczną grozę w doskonałym wydaniu i z fachowym tłumaczeniem. Dlatego podejrzewam, że w lepsze ręce Gaskell trafić nie mogła |
O, świetnie! Czytałam z tej serii Edith Wharton Duchy i ludzie. Bardzo się cieszę
Iza_Jesienna - Pią 04 Lis, 2011 20:57
| AineNiRigani napisał/a: | | Iza_Jesienna napisał/a: | Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale latem roku 2012, za pośrednictwem niszowego wydawnictwa C&T mają się ukazać "Niesamowite historie" autorstwa Gaskell.
pamietam tlumaczenie Gosi - bardzo mi sie podobalo |
O! A czy można się na takowe natknąć gdzieś na forum?
Pytam, bo jestem bardzo ciekawa tego zbioru opowiadań i chciałabym poznać chociaż przedsmak
|
|
|