To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Filmowe pocałunki które nas rozkładaja na łopatki....

Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 16:39

a ja musze przyznać, że mnie jakoś pocałunki nie zapadają w pamięć... hmm.
migotka - Wto 13 Lut, 2007 17:26

mnie tez jakos nie ruszają;) ruszył mnie tylko wewnetrznie jeden z pierwszej części Desperado;)
ale wygłodniałe jesteście, namachałyscie az 4 strony;))

Kaziuta - Wto 13 Lut, 2007 19:05

Marija napisał/a:
Ja się tak zastanawiam, CO mi się w takich scenach podoba jakoś szczególnie, i stwierdziłam, że męska szczęka dolna, taka dość silna, dość niedogolona i tego... :oops: , to widzę jak żywe żuchwy pana Thorntona i Darcy'ego. :thud: ("żuchwa", co za słowo :? ??: )

Trochę pochopnie odpowiedziałam na Twojego posta Marijko. Wszystkie jednoznaczenie utożsamiamy Darcyego z Colinem, a zpominamy o Mateuszku. Przeciez on jako Darcy ślicznie całował Lizzy w tej scence co nam jej nie dali tylko amerykankom. Muskał ustami każdy fragmenick jej twarzym, aby zakończyć na czułym pocałunku. Ładne to było. :serduszkate:

Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 19:50

Marija napisał/a:
stwierdziłam, że męska szczęka dolna, taka dość silna, dość niedogolona )

Dzieki, a potem cała twarz napuchnieta... do całowania najlepsi sa dogoleni.
No ale panie dostają za to kasę :D

Aragonte - Wto 13 Lut, 2007 20:03

migotka napisał/a:
mnie tez jakos nie ruszają;) ruszył mnie tylko wewnetrznie jeden z pierwszej części Desperado;)

A który? :wink:

Alison - Wto 13 Lut, 2007 20:37

Marija napisał/a:
Uszczypnijcie mnie w żuchwę, bo oczom nie wierzę :shock: . JA mam bronić Rysia przed Tobą? Usta ma mało całuśne? :twisted: Chyba się za późno tu urodziłam, widzę :thud: (hehe, zapał neofitki :wink: ).

Przede mną go nie trzeba bronić, bo ja go ukrzywdzić nie dam, ale tak mam, że kocham się obiektywnie. Rysiek trzeba przyznać nie ma czym, a całuje prima sort, za co mu sie dodatkowy punkt należy. Ale niestety w rankingu usta leży i jest niewidzialny, bo ilościowo jego usta są bliskie zeru. Brandon ma za to prostu kawał ust i całuje tak namiętnie, że proszę leżeć i kontemplować a wiele sie przy tym starać nie musi, bo one bez większego wysiłku cię po prostu od stóp do głów obcałują. Szlus!

Czy ktoś mógłby powstrzymać, to moje gadanie o ustach, bo ja juz sama siebie nie poznaję :? ??:

przecinek - Wto 13 Lut, 2007 21:29

W kwestii ust, stworzonych do całowania, to proszę spojrzeć na Borysa Szyca. Ale całuje się nie tylko ustami, ale całym ciałem, dlatego lubię patrzeć na Gary Oldmana. On tak się oddaje tej czynności, tak jakby nic innego w tej chwili nie miało znaczenia, oprócz kobiety, którą całuje. Tutaj mała próbka

http://www.youtube.com/wa...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=VthQ4SwNgjo

Tu jest też interesujące zestawienie
http://www.youtube.com/watch?v=XaNGlNJiTD4

A pocałunek z tego filmu pamiętacie (przepraszam ale nie znalazłam lepszej wersji, chodzi mi oczywiście o mrs Robinson)
http://www.youtube.com/watch?v=o6KLpIDbfTw

Jedną z moich ulubionych scen z pocałunkiem, jest fragment z filmu „Obłęd” z Adrianem Brody i Kierą Knightley, niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego linku. Scena dworcowa z N&S to już oczywiście klasyk

Pemberley - Wto 13 Lut, 2007 22:45

przecinku radosny, drakula po hiszpansku, :rotfl: jak sie tu wczuwac w tym zasmiewaniu :thud:
pojawil sie wreszcie Depp, dzieki!

Gosia - Wto 13 Lut, 2007 22:46

Wiecie, ze ten niedogolony policzek Rysia dobrze zarysowany, jest faktycznie w tej scenie peronowej wyeksponowany i cos jest w tym co pisze Marija, ze to może dodatkowo podkreslac meskosc tego pocalunku :rumieniec:
Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 22:49

Pocałunki jak pocałunkia, le chłopaki z Lemonheads - ciacho !!!

Ale jeden z tych filmow przypomniał mi, ze rzeczywiscie ten z Kuby Rozpruwacza zrobił na mnie kolosalne wrażenie. Zresztą w ogóle uważam, ze Johny Depp powinien dostać tytuł Króla Całuśnych. Robi to z niebywałą wprawą, gracją i talentem :D

Harry_the_Cat - Wto 13 Lut, 2007 22:54

AineNiRigani napisał/a:
Zresztą w ogóle uważam, ze Johny Depp powinien dostać tytuł Króla Całuśnych. Robi to z niebywałą wprawą, gracją i talentem

No ten tytuł to już chyba przypadł komu innemu... - panu, który pił dzis ze mna kawę... :rotfl:

Gosia - Wto 13 Lut, 2007 23:00

Moze zaprezentujesz fotke? ;) Ale tylko jedną :mrgreen:
Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 23:08

Kocie, fotka fotką, ale całuśność całuśnośćią. Rysiu - sory winetu, ale to taki z lekka dziumdziowaty jest.
Harry_the_Cat - Wto 13 Lut, 2007 23:14

Gosia napisał/a:
Moze zaprezentujesz fotke? Ale tylko jedną

A w którym wątku?

Gosia - Wto 13 Lut, 2007 23:19

Rysia of course :D Moze informacje i nowosci? ;)
ale wiesz ktora jedna, z nim samym, bez innych postaci :D

Harry_the_Cat - Wto 13 Lut, 2007 23:20

Gosia napisał/a:
ale wiesz ktora jedna, z nim samym

wiem, wiem... :roll:

Marija - Śro 14 Lut, 2007 07:46

AineNiRigani napisał/a:
Marija napisał/a:
stwierdziłam, że męska szczęka dolna, taka dość silna, dość niedogolona )

Dzieki, a potem cała twarz napuchnieta... do całowania najlepsi sa dogoleni.
No ale panie dostają za to kasę :D
A gdzie ja napisałam, że do całowania? Do podziwiania :wink: , wyłącznie.
Marija - Śro 14 Lut, 2007 07:50

Alison napisał/a:
Ale niestety w rankingu usta [Rysiu] leży i jest niewidzialny, bo ilościowo jego usta są bliskie zeru.
Ależ takie usta są najbardziej męskie; malinowe uścicha mnie osłabiają u panów :? ??: . Grunt to ta właściwie zarysowana szczęka :razz: .
migotka - Śro 14 Lut, 2007 08:19

Aragonte napisał/a:
migotka napisał/a:

A który? :wink:

ten na środku miasta;) jak znajde po pracy to umieszczę;)))

QaHa - Śro 14 Lut, 2007 08:41

Alison napisał/a:
Czy ktoś mógłby powstrzymać, to moje gadanie o ustach, bo ja juz sama siebie nie poznaję

no moze rzeczywiscie troche mniej tych "technicznych" szczegółów bo troche mi to obdziera te sceny z całego ich czaru. Teraz jak przyjdzie mi ogladać takie sceny to sie bede zastanawiac czy sie bohater do calowania technicznie nadaje i jeszcze po suwmiarke pobiegne aby sprawdzic przedział pełności ust, poźniej zrobie sobie tabelke i wyrysuje wykres zaleznosci dolnej bądż gornej wargi do czasu trwania itp

Marija - Śro 14 Lut, 2007 08:48

Choćby i najcałuśniejsze usta, ale na twarzy łysiejącego małego grubaska, to.......... :? ??:
Anonymous - Śro 14 Lut, 2007 10:18

szczęka tegoż grubaska - takoż :D

QaHa napisał/a:
no moze rzeczywiscie troche mniej tych "technicznych" szczegółów bo troche mi to obdziera te sceny z całego ich czaru. Teraz jak przyjdzie mi ogladać takie sceny to sie bede zastanawiac czy sie bohater do calowania technicznie nadaje i jeszcze po suwmiarke pobiegne aby sprawdzic przedział pełności ust, poźniej zrobie sobie tabelke i wyrysuje wykres zaleznosci dolnej bądż gornej wargi do czasu trwania itp

Tiaa :D :DJak to rodzic potrafi spaczyc swoje dzieci :D

monika29.09 - Czw 15 Lut, 2007 00:21

nie bardzo wiedziałam, gdzie to wkleić - najbardziej romantyczne filmy/sceny, tu chyba trochę pasuje:

http://wiadomosci.gazeta....35,3919115.html

m.

Pemberley - Pią 16 Lut, 2007 12:10

a tutaj zestawienie najlepszych pocalunkow wraz ze zdjeciami z calej historii kina:
http://www.filmsite.org/filmkisses1.html

Jako ostatni jest " oszukanczy pocalunek" z "Piraci z Karaibow 2

niestety "nasze" filmy sa w osobnej rubryczce- pod " romance film" :? ??: dla specjalnej publicznosci czy jak ???
ale "amelie" uwzglednili!
a " pokoj z widokiem " uznano A Passion-Awakening Kiss :grin:

QaHa - Pią 16 Lut, 2007 12:20

raport z zaprzyjaźnionego placu budowy dla Mariji:
Obawiam sie ze ubranka panów na budowie nie wpływaja korzystnie na estetyczny odbiór ich postaci oraz żuchw.
ale musze dodac ze owszem na zaprzyjaźnione budowie rezyduja dwie szczęki, które budza pewne nadzieje :mrgreen: by stac sie odpowiednią fanfikowa szczęką.
Najgorsze jest to ze przez matczyny wywód na temat całuśnych ust kusiło mnie aby panom zaproponować pomiar warg suwmiarka w celu uczynienia własciwego wykresu ktory nastepnie moglabym skonfrontowac z ich stanem cywilnym i ilościa posiadanych dzieci