Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Marija - Wto 06 Mar, 2007 14:29
Z ust mi wyjęłaś, ja w niedzielę wieczorem to się spinam do następnego pracowitego tygodnia. Jakoś dużo roboty mi się zbiera ??: . A najlepsze filmy nasza TV daje właśnie w niedziele po 22, wrrrrrrrrrrrrrrrr................
Admete - Wto 06 Mar, 2007 14:31
No własnie - ja mam w niedzielny wieczór przedponiedziałkowego stresa ( a poniedziałki mam koszmarne, wstaję o 5 rano ), na dodatek rodzina się dopiero zbiera ok 19 z niedzielnej wizyty, trzeba pobojowisko po dwójce dzieci ogarnąć i dopiero można siąść...Jak to jest, że Żak gra podwójną rolę? Ksiądz i wójt to bracia?
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 14:34
Kasieńko teraz akurat rozmawiamy o Ranczu i to idzie cały czas
A tekst z Prochybicją jest moim ukochanym
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 14:36
tak Żak gra bliźniaków: ateistycznego wójta i księdza proboszcza. Obaj bracia sie nie znoszą i wzajemnie ze sobą walczą
Między wójtem a plebanem stara wojna wiecznie trwa ... to poczatek piosenki
Trzykrotka - Wto 06 Mar, 2007 16:31
I Królikowskich też jest dwóch: jeden to ten tęższy, ciekawy Kusy z Rancza i profesor - onkolog z Ndinz
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/114354
, drugi, wymoczkowaty amancik grał Wacława w Zemście Wajdy.
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1116028
QaHa - Wto 06 Mar, 2007 16:41
ha jakich to się człowiek rzeczy dowiaduje - dwóch królikowskich heheheh pojęcia nie miałam
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 16:46
bracia, a jakżeż rózni ...
Trzykrotka - Wto 06 Mar, 2007 22:23
A propos polskich seriali - ja lubię jeszcze Wiedźmy (akurat je powtarzają na POLONII). To ciepła opowieść o świecie idealnym: małej ojczyźnie w wielkim mieście, kilku ulicach w najbardziej podejrzanej dzielnicy, ludziach, którzy znają się i wspierają, policjantach i złodziejach, menelach i przedsiębiorcach i oczywiście o babskiej przyjaźni i solidarności. W zyciu tak nie jest, może dlatego tak miło ogląda się serial.
vil - Wto 06 Mar, 2007 22:40
Oprócz oglądanych na bieżąco świetnych Heroes i tego, co mi poprzechodziło na jakieś "przerwy" (Grey's Anatomy, Supernatural), ostatnie tygodnie serialowo upłynęły mi pod patronatem House MD.
Serial skupia się wokół wydziału medycyny diagnostycznej w przyuniwersyteckim szpitalu. Doktor House (rewelacyjny Hugh Laurie i jego świta, trójka młodych lekarzy, w kazdym odcinku zajmują się dochodzeniem w sprawie jakiegoś pacjenta. Zwykle, oczywiście, nie wiadomo, co delikwentowi dolega, a dzielni lekarze muszą nie tylko popisać się wiedzą medyczną, ale i zdolnościami detektywistycznymi (włamywanie się do domu pacjenta celem zdobycia dowodów na niekorzystny wpływ otoczenia na zdrowie). Oprócz naprawdę wciagających dochodzeń i relatywnie niewielkiej zawartości "telenowelowych" chwytów (czyli skupiania się na romansach lekarzy i pielęgniarek), w serialu urzekł mnie główny bohater: kulawy, szatańsko sarkastyczny i odrażająco szczery Gregory House. Jego mało uprzejme, ale błyskotliwe komentarze są mistrzowskie.
Admete - Śro 07 Mar, 2007 08:18
Vil ja uwielbiam seriale o lekarzach. Chyba się do Ciebie zaczne usmiechać A co powiesz na Veronicę Mars? Tak się zastanawiam czy zaczynac oglądanie. O Heroes słyszałam odrobinę.
miłosz - Śro 07 Mar, 2007 09:01
| Admete napisał/a: | Vil ja uwielbiam seriale o lekarzach. Chyba się do Ciebie zaczne usmiechać A co powiesz na Veronicę Mars? Tak się zastanawiam czy zaczynac oglądanie. O Heroes słyszałam odrobinę. |
chciałam dodać Vil, że do pięknego usmiechu Admett dodam, równie piękny, swój i powiem, że też lubię seriale o lekarzach....
miłosz - Pią 09 Mar, 2007 10:11
ogladnęłam wczoraj "Uwaga faceci" - nie podobało mi sie, te dialogi!!! litości - "długo byłam samotna i stałam sie twarda" - błeee; i ta Hehe - bez grama wdzieku.... "Przystanek" miał taka klasę, błyskotliwe dialogi, przemyslenia filozoficzne godne najtęzszych umysłow, a jednocześnie takie do bólu prawdziwe.... a UF - to nawet popłuczyny nie są. Może ten wczorajszy odcinek był taki, obejrze jeszcze nastepny...
Marija - Pią 09 Mar, 2007 10:21
Na śmierć zapomniałam. Może o powtórce sobie przypomnę - w niedzielę? :oops:
Trzykrotka - Pią 09 Mar, 2007 10:55
To była właśnie powtórka - chyba premiery są w niedzielę.
Miłosz, nie marudź. Serial jest bardzo fajny, a dialogi nie są gorsze niż w innych. Nie znam serialu, który stałby dobrymi dialogami, taka już ich uroda. Nawet Przystanek oglądany dzisiaj powiewa już stęchlizną, niestety.
miłosz - Pią 09 Mar, 2007 12:43
| Trzykrotka napisał/a: | To była właśnie powtórka - chyba premiery są w niedzielę.
Miłosz, nie marudź. Serial jest bardzo fajny, a dialogi nie są gorsze niż w innych. Nie znam serialu, który stałby dobrymi dialogami, taka już ich uroda. Nawet Przystanek oglądany dzisiaj powiewa już stęchlizną, niestety. |
ja sie z tobą ogólnie zgodzę ale.... UF to ma być serial oparty na pewnym komizmie i dialogach i osobowościach; tu nie ma "zapełniaczy" w postaci akcji, pościgów, dramatyzmu. To musi mieć solidne podstawy - aktorstwo na przykład, a we wczorajszym odcinku, przynajmniej,marniutko....
Admete - Pią 09 Mar, 2007 15:14
To nieprawda, że nie ma seriali z dobrymi dialogami. Chirurdzy mają świetne teksty, Spn tez. Jestem własnie po 4 odcinkach Medium. Pierwsze dwa mnie trochę rozczarowały, ale wiem z doświadczenia serialowego , że trzeba dać szansę, historia musi się rozwinąć. Miałam rację, bo już trzeci bardzo mi się podobał. Teraz czekam na powrót detektywa Lee Scanlona. Bo pani medium ok, mąż pani medium też ( świetny głos ), ale co to za serial kryminalny bez jakiegoś gliniarza
Margarett - Sob 10 Mar, 2007 09:02
Ja też do podważenia Miłoszowej teorii podeprę się argumentem w postaci Gilmour Girls. Tam to dopiero są dialogi
Admete - Nie 11 Mar, 2007 21:14
Obejrzałam własnie zachwalane przez Was wczesniej Ranczo. Bardzo sympatyczny serial, chyba zaczne oglądać Usmiałam się nieżle. Dobre dialogi i całkiem interesujące obserwacje obyczajowe. Panowie na ławeczce byli rewelacyjni.
Kaziuta - Nie 11 Mar, 2007 22:38
Ja na nich mówię święta trójca, albo trzech mędrców ze wschodu.
Uwielbima ten serial bo bardzo przypomina realia rodzinnej wsi mojego taty. Świetne dialogi i bardzo dobra gra aktorska .
Admete - Nie 11 Mar, 2007 23:07
Cóż ja też znam taką wieś, nie mieszkam, ale znam. Tyle, ze ludzie sa jednak mniej przyjaźni w prawdziwym swiecie...
Anonymous - Pon 12 Mar, 2007 00:18
Ja bym ujęła, że w realu mamy wiekszy przekrój. Tutaj mamy w zasadzie 20-30 mieszkanców ot i wsio.
Ale trzej mędrcy to kwintesencja
Trzykrotka - Pon 12 Mar, 2007 00:51
Dziś były chyba ostatnie odcinki powtórkowe, zaraz zacznie się nowa seria.
miłosz - Śro 14 Mar, 2007 18:02
a ja tkwię w GA...... szpitalnie mnie wzięło........ hm i nawet brak w serialu najprzystojniejszego pediatry świata mie nie przeszkadza.
Admete - Śro 14 Mar, 2007 18:57
Chirurdzy sa rewelacyjni Dla mnie ten serial nie opiera się na pojedynczych osobach, ale na całej obsadzie. Nawet postacie drugoplanowe są doskonale zagrane. Nie moge sie już doczekac kolejnego odcinka. Miłosz przy którym teraz jesteś?
miłosz - Śro 14 Mar, 2007 20:11
| Admete napisał/a: | Chirurdzy sa rewelacyjni Dla mnie ten serial nie opiera się na pojedynczych osobach, ale na całej obsadzie. Nawet postacie drugoplanowe są doskonale zagrane. Nie moge sie już doczekac kolejnego odcinka. Miłosz przy którym teraz jesteś? |
przy 17 trzeciej serii właściwie to teraz ogladam sobie te odcinki co lubię ( i piętnasty IIIs) mam
Lubie w tym filmie to komediowe zaciecie .... a jutro 18 ... u amerykańców
|
|
|