Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Śro 12 Paź, 2022 11:49
No tak, Gongowa - Admete już o tym pisała wróżąc im szybkie rozstanie Narzeczony naprawdę wygląda jak dziecko i podobno jest sporo młodszy. Ja tam życzę Gongowej jak najlepiej. Lepsze szczęśliwe małżeńskie życie niż takie cudowanie z własnym ciałem, jakie uprawia PMY.
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 12:12
Fajnie
acz rzekłabym, że wybranek Gongowej ma wybitnie niekorzystne zdjęcie w tym artykule , co nie zmienia faktu, że niech im się układa dobrze
Z Romeem skończyłam (na razie, bo do wybranych scen i odcinków oraz mv będę pewnie wracać tak jak do GRGR ), trzy razy obejrzałam pod rząd, to chyba mój rekord dramowy No ale raz po prostu obejrzałam, drugi pocięłam i zresztą w innym tłumaczeniu więc zawsze coś więcej zrozumiałam , a trzeci sprawdzałam jak mi wyszło i ew. docinałam jeszcze Zaplute, zaklepane - wszystko już wrzuciłam gdzie trzeba gdyby coś Ale to raczej tylko moja drama
Teraz już mogę czekać na Kinnare, premiera za dwa tygodnie i kto wie czy się nie złamię i nie będę oglądać ongoing, przeżywać i spamować do woli
Ktoś w wątku idealnie oddał moje emocje
| Cytat: | | Finally! Even though I'm not too excited about the storyline but I kinda miss seeing NY together. | No dokładnie
https://www.instagram.com...g_web_copy_link
Loana - Śro 12 Paź, 2022 12:53
| Trzykrotka napisał/a: | No tak, Gongowa - Admete już o tym pisała wróżąc im szybkie rozstanie Narzeczony naprawdę wygląda jak dziecko i podobno jest sporo młodszy. Ja tam życzę Gongowej jak najlepiej. Lepsze szczęśliwe małżeńskie życie niż takie cudowanie z własnym ciałem, jakie uprawia PMY. |
Zawsze się jeszcze mogą rozwieść A wybranek jest 10 lat młodszy, nie tak źle bym powiedziała. I jak najbardziej życzę im wszystkiego najlepszego, bo własnie lepiej, żeby sobie pobyli tą parą małżeńską jak najdłużej, niż żeby mieli takie przepychanki jak PMY, która podobno zerwała z tym "szemranym" biznesmenem dla dobra kręcenia filmów -_-
BeeMeR - Czw 13 Paź, 2022 08:49
| Loana napisał/a: | | podobno zerwała z tym "szemranym" biznesmenem dla dobra kręcenia filmów -_- | W gruncie rzeczy lepiej rozstać się przed niż tuż po ślubie jak to u niektórych aktorek bywa
Na dobranoc obejrzałam pierwszy odcinek Sztangistki - sympatyczne to, acz chwilami trochę krzykliwe. Nam Joo Hyuk to nie jest mój aktor, ale tu nie wypada źle. Główna mi się podoba Wyprała świętą koronkową chusteczkę, olaboga
Pijacka drama jest tez na dramanice, chyba ładniejsza - czyli pewnie da się już znaleźć w źródełkach w razie w
Trzykrotka - Pią 14 Paź, 2022 10:27
Będę sprawdzać pijacką, bo naprawdę końcówka ładnie się tam zapowiadała, a na razie lecę z Law Cafe. Bardzo ciepła i niegłupia jest ta drama, choć odpoczynkowa oczywiście. Sprawa córki walczącej o spadek po ojcu i jej rozwiązanie piękne było po prostu. a nasi główni - jak oni się całują
Oczywiście jest ppl, bo jakżeby nie - w 11 odcinku nawet dość nachalny, kiedy Yu Ri robiła sobie staranny masaż konturu twarzy i tłumaczyła, że to dla pięknej skóry, a Jung Ho twierdził, że piękniejsza już być nie może Scena ładna, ale najazd na masażer już niekoniecznie. Jednak nie bardzo mi przeszkadzają takie wtręty, bo i romans i równoległy wątek prawniczy jest bardzo ładnie poprowadzony. No żesz akurat wtedy musieli się przyjaciele napatoczyć, kiedy już męska koszula leżała na ziemi, a damska sukienka była w trakcie rozwiązywania troczków No i romans jest nowoczesny, to znaczy - bardziej to Małpa robi za niewinną leliję, a aktywną stroną jest Se Young. Drugi plan robi dobrą robotę, to się zwykle w dramach sprawdza - ekipa kawiarni i dwie ajummy od słodkich ziemniaków, do których na chwilę dołączyła mama Małpy
W Sztangistce wujo i tatuś zakwalifikowali Pływaka jako przyszłego męża ukochanej córki i bratanicy. Wujek zadowolony (trzeba nam podrasować rodzinne geny ), tatuś ciska gromy, sami zainteresowani w ciężkim szoku
BeeMer Oni tam ciagle wrzeszczą, tak ze sobą rozmawiają - ale jak dla mnie uroku to akurat tej dramie nie odbiera.
Tajskie zdjęcia są absolutnie piękne. Oglądaj na bieżąco, oglądaj i informuj!
BeeMeR - Pią 14 Paź, 2022 11:37
Ależ ja rozumiem,to młodzi ludzie, rywalizujący (zwłaszcza ciężarówki i gimnastyczki), trudno, żeby rozmawiali nobliwie i statycznie jest ok, nie przekracza mojego poziomu dopuszczalnego hałasu
Jestem w trzecim odcinku, poznałam doktorka, a sztangistka zbiera na kurację. Dalej uważam, że Koreańczcy (Azjaci w sumie) robią sobie krzywdę dość jasnymi włosami bo o niebo lepiej wyglądają w ciemnych.
Poczytałam sobie akurat trochę na wieczór trochę rano o Lai Kinnare - jestem oczko pozytywniej nastawiona ale w dalej wolę podejść bez oczekiwań wygórowanych
Wiem kto pierwotnie (w 2017, bo prace nad boranem wtedy zaczęto) miał grać główną rolę męską i wprawdzie podobał mi się w Wanidzie bardzo, ale to drama z 2010, a on już wtedy wyglądał na znacząco starszego od partnerki. Wolę Nadecha, zwłaszcza, że w boranie to raczej nie będzie skinshipu, jak to ktoś ujął "złapanie dziewczyny za rękę to jak zdobycie trzeciej bazy" (chyba, że się ktoś wciąż będzie potykał o własne nogi i drugi łapał jak w Love Destiny) a Nadech oczami wygra co trzeba jak będzie trzeba trafiłam niedawno na gifowy nadechowy zestaw spojrzeń na Yayę , nie żebym miała jakieś wątpliwości
Wśród ploteczek kto będzie grał Drugiego, Francuza też zainteresowanego główną królowała propozycja, żeby Mario, ale cieszę się, że nakręcili razem z Yayą inną dramę, Bad Romeo
Jeśli chodzi o treść znam zarys,powieść jest świeża (w sensie to nie remake tylko adaptacja oryginalna), z trylogii. Ayutthaya, XVIIw, król Narai - chyba ten sam co w Love Destiny. Tytuł oznacza haft zarezerwowany dla kobiet z rodziny królewskiej, coś jak smok dla panów w Joseonie. Cudzoziemski kapitan zostaje znaleziony martwy w sarongu z tym haftem - będzie śledztwo, medycyna "sądowa" i obaczym co jeszcze
Trzykrotka - Sob 15 Paź, 2022 18:23
Nadech świetnie wygląda w takim pół - stroju. Dla samego tego widoku warto czekać Yaya też przepiękna, choć bardzo posagowa.
Dokończyłam Work Later, Drink Now dzięki BeeMer
Albo już wyszlam z rytmu, albo mi się nastrój zmienił, ale panie w końcówce już mnie niecierpliwiły z ich nieuporządkowaniem i piciem jako lekarstwem na wszystko. Nie przepadam też za oświadczynami w stylu producenta Kanga (Siwona): bądź moją partnerką seksualną do końca życia. Na koniec pokazał się YSY, ale już byłam tak zniecierpliwiona, że nie dociekałam, czy pojawił się tam przypadkowo, czy to on był youtuberem Nice Paper od jakiegoś czasu podrywającym na czacie jedną z bohaterek.
Czy któraś z was ogląda Namgoonga w One Dollar Lawyer? Widzialam ładne gify z dramy.
W Sztangistce wreszcie Jung Ho zaczął zaliczać punkty Już myślałam że to taki dokuczliwy pasikonik, a on pieknie wczul się w emocje Book Joo i opieprzył brata za niewczesną uprzejmość, która naszej Sztangistce tylko sprawiła przykrość. To dobrze, pokazał że myśli i to nie tylko o sobie. Mogę zacząć mu kibicować.
Bardzo podoba mu się Gimnastyczka z pływakiem numer 2. Czas iść do przodu i to chyba dobra droga.
Admete - Sob 15 Paź, 2022 18:31
Mam zamiar dziś zacząć One Dollar Lawyer. Niewiele teraz oglądam. Nie bardzo mam czas.
Aragonte - Sob 15 Paź, 2022 22:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Już myślałam że to taki dokuczliwy pasikonik, a on pieknie wczul się w emocje Book Joo i opieprzył brata za niewczesną uprzejmość, która naszej Sztangistce tylko sprawiła przykrość. To dobrze, pokazał że myśli i to nie tylko o sobie. |
Nie, on potem okaże się naprawdę fajny
A Gimnastyczka, czyli druga, niekoniecznie zwiąże się z tym Pływakiem nr 2, ale po tym, jak symbolicznie wykasowała zdjęcie, przestanie neurotycznie gonić za głównym bohaterem. We mnie budziła współczucie.
Trzykrotka - Sob 15 Paź, 2022 22:18
Ja też jej współczułam, bardzo. I poniekąd rozumiałam - choć nie pochwalałam jej uczepienia się Pływaka.
BeeMeR - Sob 15 Paź, 2022 22:34
| Aragonte napisał/a: | | We mnie budziła współczucie. | We mnie już trochę budzi - sytuacja domowo-sportowa nie do pozazdroszczenia.
W trzecim odcinku wspinaczka na górę o bajecznym widoku
Lai Kinnare puściło drugi zwiastun - kapkę lepszy, acz niewiele :
https://www.instagram.com...g_web_copy_link
Już wiem, o co postać Nadecha jest początkowo zła, pośrednio na postać Yayi, przejdzie mu
Zdjęcia wyglądają pięknie, oby drama była lepsza niż książka, która ponoć jest taka sobie, niedopracowana tu i ówdzie - narzekają ci co czytali. Ja się cieszę, że twórcy mieli tyle przytomności by zmienić nieco wizerunek Drugiego (w książce blond o błękitnych oczach) oraz Głównego (w książce z pokaźnym wąsem ), no cieszę się, że Yaya ma normalną fryzurę bez tych poduszeczek z włosów jak pani obok. Też uważam, że Yaya nie wygląda dobrze w tej sesji, sztywno i smutno.
więcej fotek:
https://mydramalist.com/24001-lai-kinnaree/photos
Aragonte - Sob 15 Paź, 2022 22:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja też jej współczułam, bardzo. I poniekąd rozumiałam - choć nie pochwalałam jej uczepienia się Pływaka. |
No to miałam podobnie. Plus dla twórców za stworzenie wiarygodnej i niejednowymiarowej postaci.
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 09:53
Chyba donos na Bok Joo trochę ją zmienił i wreszcie się otrząsnęła. I staniecie w prawdzie wobec sytuacji rodziny, ucieczka siostry. Taki ciężar na barkach może naprawdę załamać. Ten sam wątek mieliśmy w Our Blues. Rodzina wykrwawila się finansowo i emocjonalnie dla córki, której nie udała się kariera sportowa.
Wczoraj oglądałam sobie Love in Contract.
Mam strasznie dziwne wrażenie patrząc na Drugiego - cały czas w jego twarzy widzę twarz aktorki z When The Weather Is Fine. To na bank jest jego matka, nawet mimikę mają podobną. Dramę bardzo dobrze mi się teraz ogląda. Trzeba było przywyknąć do wyglądu PMY i poczekać, aż postać KGP zacznie okazywać uczucia - już jest bardzo dobrze.
Admete - Nie 16 Paź, 2022 10:27
Może wrócę do dramy? Zależy od czasu. Obejrzałam pierwszy odcinek One Dollar Lawyer - Namgoong jak zwykle gra rewelacyjnie. Moim zdaniem jego postać nie jest taka, jak szef Kim. Kim był trochę bohaterem mimo woli ( na początku przynajmniej ), humor tez był innego rodzaju. Tutaj bohater dokonuje świadomych wyborów i wydaje się być dużo bardziej refleksyjny. Humor jest też subtelniejszy. Musze przyznać, że śmiałam się dość często. Duet prawnika i jego pomagiera jest przezabawny. Lubię też aktorkę, która tam gra. Chyba Namgoong też ją polubił, bo grała z nim wcześniej w The Veil.
Caitriona - Nie 16 Paź, 2022 14:43
| Admete napisał/a: | | Obejrzałam pierwszy odcinek One Dollar Lawyer |
Oglądam i bardzo mi się podoba, głównie humor i oryginalny główny bohater - podoba mi się jego sposób ubierania i to że wszystko jest idealnie dopasowane. Dwa ostatnie odcinki są to retrospekcja i zmiana klimatu.
Obejrzałam sobie The Good Job, choć trochę tak z przypadku, bo nie planowałam oglądać tej dramy, ale w sumie oglądało mi się bardzo dobrze: lekka, ciekawa, trochę humoru. Podobała mi się gł. bohaterka, taka w sumie normalna, mimo tych swoich zdolności.
Skończyłam też If You Wish Upon Me i potwierdziło mi się, że Ji Chang-wook i Soyoung to dobrzy aktorzy, których zawsze chętnie obejrzę. Troszkę się wzruszyłam, historie były ciekawe, wszystko dobrze zagrane. Bardzo mi się podobało.
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 16:37
U mnie w Sztangistce pojawił się Ji Soo i od razu zrobiło się weselej z powodu zazdrosnego Pływaka Przy czym Bok Joo jest zupełnie nieświadoma czemu on się tak wścieka widząc ja z przystojnym "oppą." Dobrze, że dostaliśmy trochę humoru, bo już zaczynał się wątek sportowej depresji. Nie rozumie mnie źle, dobrze że pokazano jak łatwo o to u sportowca, nawet kiedy osiąga on czy ona sukcesy. Ale nie mam ostatnio siły na długie smęcenie i zamykanie się w sobie. No więc Ji Soo - fighting!
Admete - Nie 16 Paź, 2022 18:23
Właśnie postanowiłam obejrzeć do końca If you wish, zanim zabiorę się za inne rzeczy. Też uważam, że to dobra drama.
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 19:18
Mnie teraz lepiej wychodzi skakanie z kwiatka na kwiatek i całkiem dobrze się bawię przy LiC
Edit: patrzcie, jak świetnie wygląda Drugi w pracy
Ten aktor stworzony jest do seguków.
Wiola smażyła w piątek kurczaka. Mam straszny dylemat w związku z tym, bo zjadłabym - trudne to nie bylo do wykonania, a pysznie wyglądało. Ale przeraża mnie taka ilość smażonego mięsa.
BeeMeR - Nie 16 Paź, 2022 19:39
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie teraz lepiej wychodzi skakanie z kwiatka na kwiatek | Mnie to nigdy nie wychodziło - zapominam, że coś oglądam jeśli odstawię na zbyt długo
| Trzykrotka napisał/a: | | świetnie wygląda Drugi w pracy | Fajnie - obejrzałabym jakiś rasowy seguk
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 19:55
Ja nie odstawiam na długo; oglądam w komputerze trzy dramy jednocześnie plus w przerwach Sztangistkę w tv. Te trzy sa ongoing, więc zmieniam sobie klimaty w zalezności od nastroju.
Zaczyna się seguk Under The Queen's Umbrella. Obsada fajna, ale po streszczeniu nie zorientowałam się, czy to komedia czy krwawy dramat.
Admete - Nie 16 Paź, 2022 20:12
Chyba ani jedno ani drugie...zamierzam obejrzeć. Kiedyś...
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 20:27
Mam pierwszy odcinek, może spróbuję, czym to się je, ewentualnie na później.
BeeMeR - Nie 16 Paź, 2022 20:37
U mnie sztangistka traci wagę u lekarza, a cieszy się na te spotkania jak na randki. Z kolei pływak uprawia urocze końskie zaloty - acz bez zalotów sensu stricte
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2022 21:37
Oni tam dość długo nie mogą się połapać, co się między nimi dzieje. Chyba dopiero kolo 10 odcinka Pływakowi coś zaskakuje w głowie, a Sztangistka nadal nie wie, czemu podczas jego ślubu miałaby stać obok niego
Mam wrażenie, że ten piękny kampus grał też w Serku, przynajmniej częściowo. Aż miło popatrzec na plenery. Dziś (7 odcinek) ruszyli też w plener w Love In Contract. Mąż z poniedziałków Śród i piątków celebruje spotkania w domu, przy dobrym lunchu. Mąż z pozostałych dni tygodnia a to zabiera )przyszlą) żonę na konie wzdłuż wybrzeża morskiego - piękne zdjęcia z drona - a to na jacht. Aż lepiej łapie się oddech.
PMY ma fajne ciuchy - nie wszystkie, niektóre są dziwaczne - ale generalnie fajnie się na nią patrzy.
Już wiadomo, dlaczego Jamie, bohaterka PMY, została wyhodowana w czebolskiej rodzinie na żonę idealną, Mam nadzieję, że jej przybrany ojciec nie namiesza, bo i tak sprawy są dość skomplikowane, a lawirowanie między coraz bardziej zaborczymi meżami oraz radzenie sobie z własnymi uczuciami i tak dość trudne.
Loana - Pon 17 Paź, 2022 12:25
| Trzykrotka napisał/a: | Wczoraj oglądałam sobie Love in Contract. (...) Dramę bardzo dobrze mi się teraz ogląda. Trzeba było przywyknąć do wyglądu PMY i poczekać, aż postać KGP zacznie okazywać uczucia - już jest bardzo dobrze.
(...)
Już wiadomo, dlaczego Jamie, bohaterka PMY, została wyhodowana w czebolskiej rodzinie na żonę idealną, Mam nadzieję, że jej przybrany ojciec nie namiesza, bo i tak sprawy są dość skomplikowane, a lawirowanie między coraz bardziej zaborczymi meżami oraz radzenie sobie z własnymi uczuciami i tak dość trudne. |
Koleżanka też zaczęła oglądać i donosi, że całkiem fajnie się to rozwija. Coraz bardziej się przekonuję, że chyba też obejrzę. PMY zawsze miała dobrą chemię z głównymi, a tutaj chyba ten trójkąt nie będzie do końca - tzn na to liczę, bo trójkątów ogólnie nie lubię. A zobaczyłabym PMY w czymś nowym, naprawdę ją lubię oglądać Czekam na doniesienia, czy drama się dobrze skończy i czy warto
| Caitriona napisał/a: | | Obejrzałam sobie The Good Job, choć trochę tak z przypadku, bo nie planowałam oglądać tej dramy, ale w sumie oglądało mi się bardzo dobrze: lekka, ciekawa, trochę humoru. Podobała mi się gł. bohaterka, taka w sumie normalna, mimo tych swoich zdolności. |
Ja właśnie oglądam Fajnie, że to ma tylko 12 odcinków, plus dla dramy Ja jestem na 7, chociaż muszę go obejrzeć w całości, bo na razie przeskakiwałam sobie do głównych i ich wspólnych scen. Fajnie razem wypadają i mają tą chemię dobrą Za to drudzy mnie nudzą, ich grzecznie przewijam - pewnie trochę przez to, że drugi jest taki zrobiony, że aż mnie boli patrzenie na niego Główna jest świetna, naprawdę miła dziewczyna i główny ładnie przy niej rozkwita, bo ogólnie to łazi taki skwaszony z tą swoją miną zbitego psa
| Caitriona napisał/a: | | Skończyłam też If You Wish Upon Me i potwierdziło mi się, że Ji Chang-wook i Soyoung to dobrzy aktorzy, których zawsze chętnie obejrzę. Troszkę się wzruszyłam, historie były ciekawe, wszystko dobrze zagrane. Bardzo mi się podobało. |
A ogólne wrażenie jest pozytywne czy to raczej smutna drama? Wątek głównych jest skończony z "happy endem"?
|
|
|