Ekranizacje - Perswazje (2022)
annmichelle - Sob 18 Cze, 2022 15:29
Ode mnie dorzucę jeszcze "RiR" z 2008 roku, mini serial, który baaaardzo lubię (bardziej niż film z lat 90-tych), no i "Opactwo..." z 2007.
A "Perswazje" obejrzę. Premiera w lipcu, tak?
Loana - Nie 19 Cze, 2022 18:17
| annmichelle napisał/a: | Ode mnie dorzucę jeszcze "RiR" z 2008 roku, mini serial, który baaaardzo lubię (bardziej niż film z lat 90-tych), no i "Opactwo..." z 2007. |
Ooo, mam tak samo, też wolę mini-serial RR i podoba mi się Opactwo z 2007
A co do nowych Perswazji, to w jedynej właściwej wersji podobało mi się np to, że Anna się zmieniła wizualnie - wyładniała - kiedy się przeniosła do siostry. To było naprawdę widoczne i pięknie zagrało. A Dakota to w tych makijażach wygląda ciągle tak samo
Tamara - Wto 21 Cze, 2022 14:42
Całkowicie się zgadzam że RiR 2007 jest bardzo dobra , Opactwo też jest w porządku.
Co do nowych wersji wszystkiego - myślę że byłabym w stanie zaakceptować niebiałych aktorów, pod warunkiem, że całość byłaby ekranizacją Austen , a nie jakimś potworkiem z dżemem na głowie Eks ? Jaki kurna eks ?
Trzykrotka - Wto 21 Cze, 2022 19:23
Ta kwestia z "eksem" jest żywcem wyjęta z jakiego Seksu w wielkim mieście albo Teorii wielkiego podrywu, ech...
Aragonte - Wto 21 Cze, 2022 22:16
Z opóźnieniem doczytałam wątek, jeszcze nie widziałam trailera.
Ja na razie nie jestem aż tak zjeżona, bo w tym pierwszym artykule pada wyraźnie jasło "retelling ", a to oznacza, że to "Perswazje" nijak nie będą w związku z czym od razu trzeba zakładać, że to odmiana "Bridgertonów" (którzy oglądalność mają świetną, więc dla Netflixa jest to potwierdzenie, że warto iść w tym kierunku) odwołująca się do książki Austen. I stąd ci exowie i cała reszta.
Idę oglądać trailer, może wtedy się tak oburzę
Ania Aga - Wto 21 Cze, 2022 22:27
Aragonte, nie oglądaj trailera, ja żałuję, za dużo pokazuje, a na Perswazje bardzo czekam.
Aragonte - Wto 21 Cze, 2022 22:32
Obejrzałam trailer. No, dobrze to już było Zamierzam trzymać się wersji, że to luźny retelling ze współczesnymi dialogami, a nie jakakolwiek ekranizacja JA. Pomysły scenarzystów z dżemem i całą resztą są kretyńskie, to już niebiała obsada jest bardziej okej - w przypadku retellingu, podkreślam.
Komentarze na YT raczej są w punkt.
Pewnie obejrzę, ale przygotuję sobie jakieś procenty, żeby się znieczulić, gdyby to oglądanie za bardzo bolało
Aragonte - Wto 21 Cze, 2022 22:33
| Ania Aga napisał/a: | | Aragonte, nie oglądaj trailera, ja żałuję, za dużo pokazuje, a na Perswazje bardzo czekam. |
Ja już wszystko wyrzuciłam z głowy
To będzie w takim samym stopniu ekranizacja "Perswazji", jak "Ring of power" ma być ekranizacją książek Tolkiena, czyli w ogóle
Edit: najbardziej wkurzająca jest IMHO zmiana charakteru Anny. To nawet retelling powinien uszanować
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2022 08:44
| Aragonte napisał/a: | | Ja już wszystko wyrzuciłam z głowy | I słusznie
annmichelle - Śro 22 Cze, 2022 10:01
To która z Was planuje to obejrzeć?
Pytam, bo ja pewnie obejrzę (i to wkrótce po premierze ) i chętnie wymieniałabym z kimś opinie na forum.
Powiem Wam, że gdyby trailer i cała reszta do mnie trafiła to pewnie miałabym obawy, żeby obejrzeć, żeby się nie rozczarować, a tak to myślę, że po prostu zasiądę z nastawieniem na nie (bo o inne trudno, gdy się widziało zwiastun), więc rozczarowanie raczej mi nie grozi.
A to nie serial, więc jakoś te ok. 2 godziny wytrzymam.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2022 11:01
Ja obejrzę; jeżeli premiera będzie w pierwszych dniach lipca (nie wiem, nie sprawdzałam daty), to nawet w wakacyjnym towarzystwie, więc pewnie sobie uwag nie pożałuję
annmichelle - Śro 22 Cze, 2022 11:57
Ok, to będę miała z kim się wymienić opinią.
Loana - Śro 22 Cze, 2022 13:34
Ja planuję obejrzeć Przeżyłam biegającą Annę z zadyszką i śliną cieknącą z ust, przeżyję i tą wyuzdaną laskę w makijażu
Aragonte - Śro 22 Cze, 2022 16:05
Ja obejrzę. Możemy nawet zrobić wspólne oglądanie forumowe i wymieniać się złośliwościami
Ania Aga - Śro 22 Cze, 2022 20:03
Premiera 15 lipca, kategoria komedia romantyczna, będę oglądać.
Admete - Śro 22 Cze, 2022 20:12
Na razie jestem zdecydowana nie oglądać.
achata - Pią 08 Lip, 2022 16:16
Właśnie chciałam sprawdzić czy widziałyście ten żałosny trailer
Może istotnie na dużych procentach się da ale gdy czas ograniczony to go szkoda- może najpierw zaczekam na Wasze opinie.
Po takim trailerze zaczynam doceniać nową Emmę- dowodzi, że jednak w dzisiejszych czasach można Austen pokazać dość wiernie i z ikrą. Chociaż i tak wolę starsze ekranizacje z przystojniejszym Frankiem i nie tracącym szybko głowy Knightleyem
Loana - Wto 12 Lip, 2022 12:17
Będzie zgroza jednak:
https://www.onet.pl/film/...9euiOGgzJRdK3BI
Ja to będę oglądała z myślą, że to jest parodia
Caroline - Śro 13 Lip, 2022 14:23
Ło panie, ale im polecieli po galotach!
"nie ma się poczucia, że ktokolwiek z ekipy czytał »Perswazje«" To wg mnie najgorsza obelga.
Ja właśnie przeczytałam sobie Perswazje ponownie. Będę mieć na świeżo. Premiera w piątek. Może trzeba w jakieś procenty się wyposażyć, żeby przyjąć to dzieło ze względnym spokojem?
Loana - Śro 13 Lip, 2022 14:43
| Caroline napisał/a: | Ja właśnie przeczytałam sobie Perswazje ponownie. Będę mieć na świeżo. Premiera w piątek. Może trzeba w jakieś procenty się wyposażyć, żeby przyjąć to dzieło ze względnym spokojem? |
Nie no, jak dopiero co sobie przypomniałaś oryginał to chyba cysternę tego alkoholu musisz sobie załatwić, żeby przetrawić to dzieuo
Będę chyba z koleżanką z reko to oglądać, będziemy razem się klepać po plecach i wycierać sobie łzy, że tak można było skopać naszą ukochaną Jane Austen
Ania Aga - Śro 13 Lip, 2022 15:26
Ja obejrzałam ponownie wersję z lat 90, a co sobie będę żałować Nie mam dużych oczekiwań wobec nowej, zamierzam się dobrze bawić. O której są na Netflixie premiery?
Loana - Śro 13 Lip, 2022 15:35
Zwykle o 9 rano wrzucają.
Tamara - Śro 13 Lip, 2022 16:12
Chociaż raz krytyka doceniła spieprzenie tematu
annmichelle - Śro 13 Lip, 2022 16:30
Dziewczyny- Wy zaopatrzycie się w alkohol, będziecie mogły się oprzeć na wpółczującym raminiu przyjaciółki, a ja pójdę w wersję hard core - zamierzam obejrzeć na trzeźwo i w pojedynkę! Jak szaleć to szaleć.
Ania Aga - Śro 13 Lip, 2022 16:50
Loana, dzięki
|
|
|