Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Wto 17 Mar, 2020 21:11
I jeszcze ten właściciel księgarni, który najwyraźniej pisał listy do matki Hae Won. Chyba musimy jeszcze poczekać i to długo, żeby dostać odpowiedzi. Co myślisz o dawnej przyjaciółce Hae Won ze szkoły? Jest szczera w swoim pragnieniu pogodzenia się z Hae Won, czy chodzi jej tylko o Eun Seopa? No i co z jego przeszłością. Mam czasem wrażenie, że scenarzysta tak wolno plecie wątki, że mu to 16 odcinków nie wystarczy
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2020 21:40
Rzut zaległych fotek z Królowej i idę oglądać dalej
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2020 21:42
O tak, zagadek wydaje się być coraz więcej z każdym odcinkiem. Eun Seop na pewno jest adoptowany, ale jaka była jego przeszłość, a zwłaszcza tych kilka lat, w których zniknął z oczu ciotce Hae Won. Mówiła o tym siostrzenicy, kiedy tamta zastanawiała się, czemu ES wydaje jej się zupełnie odmieniony. Właściciel księgarni - to chyba jemu matka oddawała listy przez Eun Seopa? Kim jest?
Dawna przyjaciółka - sama nie wiem, czy nie okaże się bombą z opóźnionym zapłonem. Te jej wyjaśnienia odnośnie sprawy z czasów szkolnych wydały mi się mętne, a przeprosiny dość byle jakie jak na to, co wycierpiała Hae Won. Ale mogę się mylić.
Na razie siadam do 6, są napisy
Edit: zdążyłam zobaczyć zdjęcia. jaka piękna gama kolorystczna
Admete - Wto 17 Mar, 2020 21:50
Zdjęcia w Królowej Seon Deok są piękne. I te krajobrazy. Trzykrotko to jemu ES miał zwrócić listy.
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2020 23:09
Scena tego zwrotu była niewymownie smutna.
Co za piękny odcinek, pełen uczuć, pokazanych, jak to w tej dramie, tak oszczędnie jak to możliwe. Eun Seop wracający wieczorem do domu, szczęsliwy na widok Hae Won pilnującej księgarni. Odprowadzający ją do pensjonatu, Zapalający dla niej latarnię przy drodze Zazdrosny i zdenerwowany na spotkaniu absolwentów liceum.
Bałam się wprowadzenia wątku "tego drugiego," wydawał mi się zagrożeniem dla całej tej subtelnej konstrukcji towarzysko - uczuciowej, ale nie. Najprawdopodobniej było to tylko cameo, a wątek tego drugiego dzieciaka z Seulu okazal się bardzo ważny. I tak ładnie, pastelowo namalowany. I na koniec dostaliśmy wyznanie
Boję się tylko regresu, który - jak mówi o tym wyraźnie zapowiedź 7 odcinka, teraz nastąpi. Hae Won w ciemnych okularach jak ciotka i matka, nie! Ale na pewno zajrzymy troszkę w historię Eun Seopa i jego tajemnice.
Chciałam jeszcze napisać o obejrzanej przedwczoraj Czekoladzie, odcinku, w którym umarły dwie osoby z hospicjum, babcia - pierwsza żona i mały chłopiec - kosmonauta. Bardzo cenię sobie w tej dramie ten bardzo spokojny ton, nie epatowanie żalem, smutkiem i łzami. Dyskrecję. O śmierci babci dowiadujemy się z białego hanboka i płaczu drugiej żony, a śmierć chłopca pokazana jak podróż na inną planetę po wypełnieniu kosmicznej misji to było arcydzielo. Smutek ogromny, ale bez wycia i rozdzierania szat. Brawo
Admete - Wto 17 Mar, 2020 23:25
To były chyba najpiękniejsze momenty Chocolate.
Admete - Śro 18 Mar, 2020 17:29
Hae Won wyglądała pięknie na spotkaniu szkolnym. Trochę za powolne tempo zaczyna się robić, mam nadzieję, że ewentualna dramatoza nie potrwa długo. Hwi postanowiła się odkochać, bo jej duma ucierpiała Czy księgarz to może ten chłopak od kwiatów? Wydaje się szczerze nadal kochać matkę Hae Won. Może dostaniemy też jakieś informacje o tym, co stało się kiedyś z Eun Seopem. Całkiem fajny ten aktor, który grał Oh Young-Woo. Lubię też bardzo postać pracownika urzędu miasta, zabawny jest. Jakby Hwi była starsza, to by fajnie razem wyglądali Znaczy się aktorzy są całkiem blisko sobie wiekiem, ale postacie nie.
Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2020 19:53
Ja też myśle, że ten uśmiechnięty niewysoki księgarz to ten chłopak od kwiatów zakochany w matce Hae Won. Mają coś wspólnego z Eun Seopem - i księgarnię i długodystansową nie odwzajemnioną miłość.
Mnie się dobór aktorów bardzo w tej dramie podoba, od małych po seniorów - na przykład para dziadek piekący mandarynki z wnuczkiem z klubu filmowego. Tak, chłopak grający Oh Young Woo też mi się bardzo podobał - i on i jego postac. Myślę, że już swoje zrobił, czyli pozwolił Hae Won podziękować i zamknąć jakąś przeszłość za sobą, ale przede wszystkim posłużył za katalizator. Przy nim połapała się we własnych uczuciach.
Ten który gra szkolny "numer dwa," prymusa, a teraz urzędnika magistratu, to kolejna wschodząca gwiazda dramalandu. Pokazał się w Memories of Alhambra, choć aż trudno uwierzyć, że to on był Marco, zaćpanym kumplem twórcy gry, pierwszym Wrogiem, tym, przez którego do gry wkradł się błąd. Potem zrobił furorę w Search WWW przyćmiewając nawet przystojniaka Changa. Pogoda to już jego czwarta drama. Bardzo szybko potrafi przejść od grania miłego chłopaka do istnego monstrum.
Edit: prawda, Hae Won na zjeżdzie absolwentów była przepiękna
Admete - Śro 18 Mar, 2020 20:14
Bardzo dobry jest casting w tej dramie Dziewczyna grająca Hwi skończy niedługo 18 lat i może zacznie grac dorosłe role. Podoba mi się też, jak zagrana jest ciotka. Ciekawy głos ma ta aktorka.
Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2020 21:54
Hwi dałabym najwyżej 15 lat, pewnie odmładza ją szkolna stylizacja, warkoczyk i skromne ciuszki. Bardzo mi się ta mała podoba. Ciotkę poznałaś? Grała ZUą Babę w Wagabundzie. Tutaj bardziej mi się podoba. Daje radę, mimo, że przez całą dramę ciemne okulary zasłaniają jej pół twarzy i oczu nie widać.
Jestem na półmetku Czekolady. Jak lubię personel hospicjum, tak brata bohaterki mam ochotę rozszarpać. Ten jego nadentuzjazm i kombinowanie na każdym kroku. Nie wiem, czy miłość siostrzana powinna być taka - pobłażliwa aż do głupoty.
Admete - Śro 18 Mar, 2020 22:58
Reakcja na brata zupełnie normalna. Większość widzów miała go ochotę zatłuc Ale na końcu się przydał i zmądrzał trochę. Nie poznałam tej aktorki, zupełnie inna.
Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2020 12:14
| Admete napisał/a: | | Nie poznałam tej aktorki, zupełnie inna. |
Ja ją jakoś pamiętam, bo dawno temu grała w dramie z młodym Siwonem
Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2020 23:03
Posłałam w podróż Przystojnych Doktorów odcinek 2. Nie mam już dziś siły oglądać, poza ładną sceną w której JJS zajmuje się synkiem. Zmęczonam.
Na szczęście tupnęłam nóżką i idę na urlop. Tak to nie będzie, żeby dwie osoby i to obie z grupy podwyższonego ryzyka harowały, a młode laski "opiekowały się rodzicami" w domach. Sorki za prywatę wirusową, ale mam już dość wyzysku. Oczywiście muszę przeszkolić zastępcę, ale jest on (nowy kolega) tak przystojny i uroczy, że chyba się poświęcę
BeeMeR - Czw 19 Mar, 2020 23:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Tak to nie będzie, żeby dwie osoby i to obie z grupy podwyższonego ryzyka harowały, a młode laski "opiekowały się rodzicami" w domach. Sorki za prywatę wirusową, ale mam już dość wyzysku. Oczywiście muszę przeszkolić zastępcę, ale jest on (nowy kolega) tak przystojny i uroczy, że chyba się poświęcę | Słusznie
Aragonte - Pią 20 Mar, 2020 00:13
Trzykrotko, brawo, jestem z ciebie dumna Dbaj o siebie, proszę.
A co do kolegi - poświęć się, czemu nie
Admete - Pią 20 Mar, 2020 00:21
Dobrze, że zostaniesz w domu.
Admete - Pią 20 Mar, 2020 13:56
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki nowej dramy - Find me in your memory. Na razie mogę ostrożnie powiedzieć, że mi się podoba. Co prawda pomysł z hiper pamięcią i dziurami w pamięci jest ograny, ale scenarzystka to pani od Duel, więc myślę, że postacie będą dobrze napisane, dialogi też. Poza tym gra tam pan z The Guest, a bardzo go lubię. Potrafi zagrać każdą rolę. Pani nie znam, ale jest w porządku.
http://asianwiki.com/Find_Me_in_Your_Memory
Admete - Pią 20 Mar, 2020 17:38
Hospital Playlist też już obejrzałam - tym razem wszystko mi się podobało
Trzykrotka - Pią 20 Mar, 2020 18:34
Pani grała w The Mirror of The Witch i córkę dwóch matek w Jealousy Incarnate. Teraz mam ją w 2 sezonie Waikiki. Jest parą Dołeczka.
Admete - Pią 20 Mar, 2020 18:36
I jakie na tobie robi wrażenie? Tutaj pasuje, gra aktorkę.
Aragonte - Pią 20 Mar, 2020 21:38
Kończę wreszcie pierwszy odcinek Hospital Playlist. No dobra, najzabawniejszy był dramatyzm Andrei zestawiony ze stoickim spokojem jego brata
Ja tego Andreę w sumie rozumiem
BeeMeR - Pią 20 Mar, 2020 22:05
Ja sobie powolutku oglądam swoje:
Trzykrotka - Pią 20 Mar, 2020 23:20
| Admete napisał/a: | | I jakie na tobie robi wrażenie? Tutaj pasuje, gra aktorkę. |
Nigdy nie zawiodła, nawet w okropnym The Great Seducer. Nie jest może wybitna, ale miło się na nią patrzy.
Drugi odcinek Hospital Playlist był już bardziej medyczny, a mniej przyjacielsko-komiczny, choc dynamika tej piątki nadal jest niezwykła. Tak jak w 1 odcinku głównym bohaterem był Andrea - Samuraj, tak tutaj doktorka była na pierwszym planie. Padają jakieś aluzje do niespelnionych romansów między nimi, to znaczy wiemy, że Misaeng kochał się w Doktorce, ale Doktorka lubiła innego i jestem pewna, że "innym" był któryś z kolegów, kto wie, czy nie Min Ki z którym tak zajadle się kłóci. Mnie znów ubawił JJS i jego kiełbaski na stołówce, oraz pląsy "wybierz mnie"
Wyobrażacie sobie - prowadzić w skupieniu operację mózgu przez 13 godzin? To jakiś horror.
Dziewczynka - bliźniaczka, studentka medycyny, to była siostra Hwi z My Country, prawda Admete? Długo główkowałam, skąd ją znam.
Admete - Pią 20 Mar, 2020 23:55
To chyba rzeczywiście ona. Też mi się wydawała znajoma. Zabawny jest ten chłopczyk, który gra synka. Jaką miał minę, gdy ojciec zabrał mu zupę, bo za ostra.
Aragonte - Sob 21 Mar, 2020 11:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczynka - bliźniaczka, studentka medycyny, to była siostra Hwi z My Country, prawda Admete? Długo główkowałam, skąd ją znam. |
Pojawił się też prokurator z Chiefa Kima
|
|
|