To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Sanditon (2019)

Trzykrotka - Śro 11 Wrz, 2019 18:17

Zabierz się, zabierz :kwiatek: Ty na pewno docenisz, że pan Sidney jest mniej nadąsany i nawet się usmiecha.
BeeMeR - Śro 11 Wrz, 2019 18:40

Nawet coś w rodzaju niemal przeprosin uskutecznia :wink:
praedzio - Śro 11 Wrz, 2019 21:01

Chyba dopiero w weekend obejrzę. Nie ma dnia, żebym nie wracała późno do domu. Okropnie mi się teraz wstaje o tej czwartej. :cry2:
Akaterine - Śro 11 Wrz, 2019 21:05

Trzykrotka napisał/a:
To jest nie tylko zły, ale i bardzo głupi serial. Może dlatego nikt nawet nie komentuje.
Której książki, Akaterine?

"The Real Jane Austen: A Life in Small Things". Życie Jane przedstawione jest nie chronologicznie, ale poprzez przedmioty, których używała w życiu. Bardzo ciekawa perspektywa.

Trzykrotka - Śro 11 Wrz, 2019 22:33

Akaterine napisał/a:

"The Real Jane Austen: A Life in Small Things". Życie Jane przedstawione jest nie chronologicznie, ale poprzez przedmioty, których używała w życiu. Bardzo ciekawa perspektywa.

Dzięki :kwiatek: Poszukam sobie.

Admete - Pią 13 Wrz, 2019 20:08

To zabieram się za odcinek 3 ;)

EDIT: wątek Charlotty i Sidneya się poprawił, ale Klarę i dziwaczne rodzeństwo przewinęłam. Kłopoty pana Parkera i motyw z doktorem - ta część jest niezła. Aktorka grająca Charlottę strasznie krzywi twarz, natomiast aktor od Sidneya jest dobry.

behemotka - Pią 13 Wrz, 2019 21:44

dziewczyny, mogę spytać co was aż tak razi w tych gołych tyłkach? bo historycznie to akurat nie wiem do czego się można przyczepić, męska i damska plaża są od siebie oddalone, panie kąpią się w koszulach i z asystą kąpielowych, panowie nago
czy chodzi o to, ze tyłki uważacie za zbędne? bo szczerze mówiąc naprawdę nie rozumiem tego poruszenia

Admete - Pią 13 Wrz, 2019 22:04

Zbędne po prostu. Czy już wszędzie musi być goło? Nie chodzi też o samą goliznę. Po prostu serial nie jest jakoś szczególnie dobry.
Akaterine - Pią 13 Wrz, 2019 22:07

Tyłki tylko go dobijają.
BeeMeR - Pią 13 Wrz, 2019 22:19

Przecież to było niedorzeczne, zwłaszcza to wynurzenie się z morskiej piany gołego amanta :roll:
Co on jest, Wenus? :roll:

Admete - Sob 14 Wrz, 2019 08:59

Poziom Harlequina z serii Temptation czy jakoś tak :roll:
Admete - Wto 17 Wrz, 2019 15:18

Ktoś bejrzał nowy odcinek?
BeeMeR - Wto 17 Wrz, 2019 15:49

Nawet jeszcze nie mam :mysle:
praedzio - Wto 17 Wrz, 2019 16:52

Ja utknęłam w połowie. O ile gołe mężczyzny mi nie wadzą, tak siostra dobierająca się do brata i owszem. :? Musiałam na chwilę przerwać oglądanie. Nie wiem, kiedy skończę. Może jutro.
Admete - Wto 17 Wrz, 2019 20:45

Trzeba było przewinąć. Dla mnie tamten wątek nie istnieje.
praedzio - Wto 17 Wrz, 2019 20:47

Nie lubię przewijać. Jutro mam luźniejszy dzień, to sobie dokończę.
Admete - Wto 17 Wrz, 2019 20:52

Dla mnie to najlepszy sposób na obejrzenie czegoś, co mi średnio pasuje, ale jednak fragmenty mnie jakoś tam interesują.
Akaterine - Wto 17 Wrz, 2019 21:03

Ja właśnie tak to oglądam. Inaczej mi szkoda czasu, a jednak jestem ciekawa, co tam jeszcze zepsują ;) .
Bardzo się zdziwiłam, że w przypadku kąpieli czarnego dżentelmena nie zobaczyliśmy gołego tyłka. Nawet butów nie zdjął :lol: .

Admete - Wto 17 Wrz, 2019 21:04

To jakieś nieuczciwe ;)
BeeMeR - Wto 17 Wrz, 2019 22:26

praedzio napisał/a:
siostra dobierająca się do brata
A mnie to nie ruszyło, takie z nich rodzeństwo jak ze mnie zakonnica :P Zresztą potem ona mówi, że łączy ich to samo nazwisko ale nie krew.
Za to czułam się niekomfortowo gdy Otis trzymał rękę na kolanie ukochanej rozmawiając z jej towarzyszką :confused3:

Admete - Śro 18 Wrz, 2019 08:05

Czyli nie są bratem i siostrą? Oki ;) Wszystko jedno. Bawił mnie wątek Artura i jego siostry oraz lekarza.
BeeMeR - Śro 18 Wrz, 2019 08:54

Admete napisał/a:
Czyli nie są bratem i siostrą? Oki
Biologicznie nie, ale formalnie tak, no a mieszkają pod jednym dachem ;) Okazja czyni złodzieja ;)
Mnie w sumie też najbardziej bawi rodzeństwo Parker zażywające ruchu :lol:

Mieli dziś piękne tło dla pikniku :serce:

Trzykrotka - Nie 22 Wrz, 2019 21:22

Czyżby wątek Otis-panna Lambe oraz Sidney - Charlotte zalatywał DiU? Coś mi się wydaje, że chcą z nowego zalotnika zrobić jakiegoś nowego Wickhama, a z Sidenya samotnego bohatera :roll:
Ciekawa jestem co jeszcze wymyślą. Zbuntowana i wyzwolona dziedziczka - zaliczone. Niepotrzebna golizna - zaliczone. Niezdrowe stosunki bratersko - siostrzane - są. Abolicja - jest. Marna dola klasy robotniczej - jest. Niech się jeszcze pan architekt zderzy w romansowych przedbiegach do panny Heywood z Sidneyem, to będzie i nierówność klas.
Wyrób austenopodobny normalnie.

praedzio - Nie 29 Wrz, 2019 21:01

Nadrobiłam dwa ostatnie odcinki. Ech, pogoniłabym to rodzeństwo-nie-rodzeństwo Denham. :uzi: Ciotunię do grobu wpędzą. :bejsbol:

Podoba mi się młody Stringer. Szkoda, że tak kiepsko ulokował swoje uczucia.

Admete - Nie 29 Wrz, 2019 21:03

Młody architekt-budowniczy podoba mi się najbardziej. Nie pisałam o odcinku z zeszłego tygodnia, bo za bardzo nie było o czym.