To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Alicja - Sob 20 Paź, 2018 17:38

Trzykrotka napisał/a:
zerknęłam na dramę z In Gukiem. Uuaaaa, ja wam mówię :excited: Zapowiada się nie melo tylko thriller, znakomicie, filmowo nakręcony i zagrany

Która to drama, bo nie rozpoznaję panów? :mysle: Przybliżcie mi serial, proszę.

Aragonte, zgodnie z obietnicą czekam na napisy do Kima i nie tykam zanim nie skończysz :-P

Zauważyłam,że oglądam seriale tak jakbym czytała książki. Zaczynam kilka i w zależności od nastroju ( albo fabuły) zmieniam je sobie do końca. Mr Sunshine ma przestój. Książe ze 100 dni z Księciem nie lubi być w strojach szaroburych, gdzieś w podświadomości wie,że przyzwyczajony jest do życia w luksusie :rotfl:
Oglądałam też jeden odcinek The ghost detective, do momentu gdy jakaś posta białek koszulinie głosem z czeluści piekieł wrzasnęła do 3 skaczących pudeł ze znakiem krzyża, że dzieci są niegrzeczne i trzeba je ukarać czy zabić :boisie: i to był koniec oglądania tego serialu. Cenię sobie spokojny, nie zmącony koszmarami sen.
Terius behinde me - oglądam kolejne odcinki, dzieci są rozkoszne, a pan szpieg mega przystojny :flirtuje1: bohaterka dowiedziała się,że sąsiad-niania przystojny choć zwyczajny jest panem kłamczuszkiem. i skończyły się odcinki i polskie napisy. Czekam. Noższsz, w takim momencie....Za tydzień ciąg dalszy.
Znalazłam Beautiful spy , zobaczymy po 2-3 odcinkach czy się utrzyma czy pożegnam go bez żalu. Muszę znaleźć dla równowagi jakiś sensacyjny.

Trzykrotka - Sob 20 Paź, 2018 18:37

BeeMeR napisał/a:
Wybacz ten spoiler ale ja już też byłam tym mocno poirytowana.

Dzięki za niego, bo przynajmniej nie będę niczego oczekiwać.
Widzialam w zapowiedziach, że Na Jua Jung chyba poszła za radą Haitai i trochę zmniejszyłam wielość napuszenia fryzury.

Alicjo, chodzi o tę dramę
http://asianwiki.com/Hund..._(Korean_Drama)
Występuje pod dwoma tytułami: albo Hundred Million Stars From The Sky, albo The Smile Had Left Your Eyes :roll: i główną rolę gra w niej Seo In Guk, pan, którego bardzo wszystkie lubimy, a którego przez dłuższy czas nie było na ekranie, bo poszedł do wojska, tam stwierdzono u niego chorobę, więc został zwolniony, ale zgodnie z koreańskim zwyczajem, nie pchał się od razu ludziom w oczy, tylko zrobił sobie przerwę od grania. Może na leczenie zresztą.

Admete - Sob 20 Paź, 2018 19:30

Alicja napisał/a:
i to był koniec oglądania tego serialu. Cenię sobie spokojny, nie zmącony koszmarami sen.

Eeeee to w ogóle nie jest straszne ;) Natomiast Terius za mało mięsny dla mnie ;) Przewijam wszystkie sceny z dziećmi. Zasadniczo ostatnio już wszystko przewijałam, wiec porzuciłam. Drama z In Gukiem to The Smile Has Left Your Eyes lub Hundred Million Stars From the Sky. Alicjo sensacyjne to Signal albo Cruel City.

Agn - Sob 20 Paź, 2018 19:37

Dzień dobry, miłe panie! Przepraszam, że tak zniknęłam na ostatnie 1300 postów (chciałam zrobić emotkę z wielkimi oczami, ale to byłoby kłamstwo - w tym wątku dziwić może jedynie cisza :mrgreen: ), ale się wsiorbałam byłam w SPN i obecnie nic innego mi nie wchodzi.
Co widzę? Aragonte przystojnie odziana. :mrgreen:
Drama z In Gukiem się już zaczęła? Poczekam na jakieś obfitsze wrażenia i zdecyduję, co dalej.
Muszę za chwil parę ruszyć z dalszym oglądaniem Słoneczka. Ale to za chwilę.

PS Piękny, cieszący oczy :serduszkate: wstęp do nowego wątku. :oklaski:

Admete - Sob 20 Paź, 2018 19:42

Drama z In Gukiem ma na razie 6 odcinków i jest dobra. Nie mam się do czego przyczepić, a wiecie jak bardzo jestem czepliwa ;)
A w The Guest robi się gęsto od przypuszczeń, kto może być naddemonem Park Il Do. Mam nadzieję, że nasze trio przetrwa. Obawiam się o nich.

Agn - Sob 20 Paź, 2018 19:57

Hmm no właśnie. Tylko że tobie i mnie w kwestii dram rozjeżdża się gust. :mysle:
Trzykrotka - Sob 20 Paź, 2018 20:55

Sama sprawdź, jak skończysz kolejny sezon SPN. Odcinków się do tej pory nazbiera. Mnie się ogromnie pierwszy odcinek podobał. I In Guk, choć wyszpetniał.
Agn - Sob 20 Paź, 2018 21:05

A to jeszcze zależy jak wyszpetniał - czy tak szlachetnie, czy tak... paskudnie. ;)
Admete - Sob 20 Paź, 2018 21:08

On nigdy nie wydawał mi się tradycyjnie przystojny, raczej interesujący. Lubię jego grę.
Agn - Sob 20 Paź, 2018 21:38

Zaiste. Pamiętacie pewnie, że długo mi się nie podobał... a potem obejrzałam dramę. :mrgreen:
Trzykrotka - Sob 20 Paź, 2018 23:22

Agn napisał/a:
Zaiste. Pamiętacie pewnie, że długo mi się nie podobał... a potem obejrzałam dramę. :mrgreen:

Oj tak, tak było :mrgreen: Obaj ci się spodobali, bo i białolicy dyrektor Yoo też. Swoją drogą - Lee Soo Hyuk powinien niedługo wychodzić z wojska :mysle:

Obejrzałam 2 odcinki Beauty Inside. Zastanawiałam się, podobnie jak każdy, kto miał pojęcie o filmie, jak mają zamiar zrobić w dramie bohatera, który codziennie budzi się w innym ciele - ale już wiemy, że zmienili go na bohaterkę, która zmienia się raz na miesiąc.
Drama jest bardzo glamour, bo ona to wielka gwiazda w markowych ciuchach i eleganckim domu, on to czebol. Dla oka bardzo przyjemne, co do reszty na razie mniej. Ona jest gnębiona za uciekanie z planów i imprez - kiedy czuje, że zaraz z wiotkiej nimfy zmieni się w masywnego faceta, to ucieka, proste. On jest jedynym jej reklamodawcą, który postanawia utrzymać kontrakt, ale też gwiazdę trzymać w ryzach. Ich wzajemne stosunki to początkowo walka na noże, przepychanki i próba sił przypominająca w nieładny sposób jakąś tresurę kobiety, która nie ma wyjścia i musi się słuchać. Do tego czebol obowiązkowo jest zimny i arogancki. Lee Min Ki trochę powtarza swoją rolę z That Life Is Our First - tam też był zimnym typem pozornie bez uczuć, a wynikało to z dysfunkcji mózgu. Ten czebol też coś ma za uszami - nie rozpoznaje twarzy, więc z panią mogą zgrać się idealnie, co mam nadzieję nastąpi w następnych odcinkach.
Pomysł jest dobry, obsada też. Nasza panna Oh może poparadować w ładnych butach i sukniach. Jej przyjaciele-personel wciągnięty w tajemnicę to taka miła dziewuszka, która ciągle gra przyjaciółki (w Doctors między innymi), oraz Śnieżek wreszcie w fajnej roli. Zmiany bohaterki dają okazję do różnych cameo - na razie jako ona pojawiła się mama Kim Tana oraz taki pulchny aktor komediowy. Podczas gali rozdania nagród mignęla Kang So Ra i wiele innych znajomych twarzy. Jeśli BeeMer ogląda, to czekam na relacje, a po szpitalu sama się przekonam :trzyma_kciuki:

Agn :kwiatek: In Guk wychudzony jest (chorował, więc nic dziwnego) i ma brzydkiego grzyba w kolorze bakłażana :obrzydzenie: Gra jednak mężczyznę o magnetycznym wpływie na kobiety, więc powiem tyle, że jego niezwykła osobowość i uwodzicielska moc wyłania się i jaśnieje - nawet w szpetnej stylówie.

Agn - Sob 20 Paź, 2018 23:29

Trzykrotka napisał/a:
i ma brzydkiego grzyba w kolorze bakłażana

No nieee... kiedyż ta parszywa moda minie?!!!!!!!
Trzykrotka napisał/a:
Obaj ci się spodobali, bo i białolicy dyrektor Yoo też.

Prawda! Nawet miał u mnie ksywkę Mumia. Ale tego dyrektora tak zagrał... i tak się prrrrrezentował... że moje wrażliwe serce natychmiast przyspieszyło... :serduszkate:

BeeMeR - Sob 20 Paź, 2018 23:54

Nie nie oglądam, jestem w Krakowie na odwyku darmowym ;-) dramę tylko podglądałam nie oglądałam, zresztą mam ochotę wyłącznie na wątek główny :mysle:
Admete - Nie 21 Paź, 2018 13:21

The Guest obejrzane, teraz czas na The Ghost Detective.
Aragonte - Nie 21 Paź, 2018 14:46

Ja chyba sobie dokończę Ghost Detective hurtem, jak już będą wszystkie pozostałe odcinki.
Admete - Nie 21 Paź, 2018 14:55

Zostały już tylko trzy odcinki. Szkoda, że jeden wypadł i teraz jest nieparzyście.

EDIT: Matrimonial Chaos jest świetnie zrobione, zagrane, ale...nie chce mi się oglądać o małżeńskich kłopotach. Dajcie mi kolejny serial z duchami, tajemnicą, to ja chętnie. Czysty obyczaj mi jednak nie pasuje.

Alicja - Nie 21 Paź, 2018 17:14

Terius wciągnął mnie i połknął. Nie przewijam niczego - znaczy ,że jest dobrze. Nie dość tego, nie czekałam na napisy tylko poleciałam z angielskimi, bo nie mogłam się doczekać :roll: Dzieci nie przewijam, bo są śmieszne i dobrze działają ( chyba terapeutycznie ) na Kim Bona. Bardziej to komedia niż sensacja, ale miła dla oka :wink:
Już kojarzę The smile, Mam nawet 4, ale nie zaczęłam.

Admete napisał/a:
On nigdy nie wydawał mi się tradycyjnie przystojny, raczej interesujący. Lubię jego grę.
To źle wróży dla mnie. Mówicie że pan warty obejrzenia :mysle: Na co chorował?

Cytat:
Alicjo sensacyjne to Signal albo Cruel City.

W tym problem, że są aż dwa do wyboru :-P Od wczoraj waham się pomiędzy nimi. I nic.

Aragonte - Nie 21 Paź, 2018 17:29

Alicja napisał/a:
W tym problem, że są aż dwa do wyboru Od wczoraj waham się pomiędzy nimi. I nic.

A masz któreś zebrane? Ja oglądałam tylko Signal - świetne jest. W tym jest pewien element fantastyczny, w Cruel City chyba nie ma. Może to ci pomoże wybrac? :wink:

A w Teriusie jest coś jeszcze Warszawy w tle, czy tylko mignęła gdzieś w paru scenach?

Trzykrotka - Nie 21 Paź, 2018 17:45

Cruel City jest świetną dramą, tylko very cruel indeed. Ja nie dooglądałam, ale to nie moje klimaty, spać potem nie mogę. Dziewczynom się podobalo, Admete i Agn. To bardziej film gangsterski, Signal to kryminał z elementem fantastycznym.
Seo In Guk miał problemy ortopedyczne, odprysk kości czy coś podobnego. W Korei takie sprawy są dość drażliwe, delikwent może być posądzony o próbę wymigania się od wojska, a to jest bardzo źle widziane. Dlatego In Guk przeczekał odpowiedni czas, zanim wrócił na ekrany.

Dziewczyny, jutro jestem 3 w kolejce do zabiegu. Leżę już w szpitalnym łóżeczku.

BeeMeR - Nie 21 Paź, 2018 18:14

Będziemy trzymać kciuki :trzyma_kciuki: wiadomo o której zaczynają zabiegi? Odezwij się jak już będziesz po, ok? :kwiatek:
Aragonte - Nie 21 Paź, 2018 18:14

Trzykrotka napisał/a:
Dziewczyny, jutro jestem 3 w kolejce do zabiegu. Leżę już w szpitalnym łóżeczku.

Mocne kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i szybko :przytul: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:

Admete - Nie 21 Paź, 2018 18:26

Alicja napisał/a:
Bardziej to komedia niż sensacja

No właśnie, nie lubię komedii. Nie śmieszą mnie. Mam dość ograniczone poczucie humoru. Ale serial przyjemny.

Trzykrotka napisał/a:

To trzymam kciuki mocno. O której?

Agn - Nie 21 Paź, 2018 18:42

"Cruel city" bardzo mi sie podobalo. Mialo klimat, ciekawe postacie, ciekawy TWIST, dobrych aktorow i w ogole wszystko. Polecam. :)
Admete - Nie 21 Paź, 2018 19:08

Pamiętam też świetną muzykę. W Signal natomiast jak raz podobały mi się piosenki.

Krótki zwiastun Signal:

https://www.youtube.com/watch?v=0rBH3jJJViU

Piosenki:

https://www.youtube.com/w...1_dYnLBhKLAu0-P

https://www.youtube.com/w...KLAu0-P&index=3

A przy tym fragmencie ścieżki dźwiękowej Cruel City można dostać dreszczy:

https://www.youtube.com/watch?v=r4zoNU4aBeU

MV z Cruel City:

https://www.youtube.com/watch?v=KyTN4YASEDg

Bardzo stylowa drama :)

Ładna scena z Where stars land - pani pyta na koniec czy pan ją lubi, bo dużo rzeczy robi dla niej - odpowiedź brzmi - tak. Ta scenarzystka pisze romanse tak, jak lubię - bez owijania w bawełnę ;)

https://www.youtube.com/watch?v=UN6ssz3hMic

A tutaj patrzymy się na siebie ukradkiem :)

https://www.youtube.com/watch?v=PFDVJTE-wiU

Opowiadamy, że można zakochać się w 3 sekundy:

https://www.youtube.com/watch?v=_2LPPUTqDes

Wpadamy na siebie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lgMyZh05xK0

Zapraszamy na nocleg :serce2:

https://www.youtube.com/watch?v=esOhJXi7CJ8

Trzykrotka - Nie 21 Paź, 2018 20:10

Aj, niech mnie szybko wypuszczają, będę sobie oglądać i oglądać :kwiat_lotosu:
Zabieg koło południa albo trochę później. Zdążę sobie poczytać :cool: