To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Agn - Sob 13 Sty, 2018 11:27

Anaru napisał/a:
W każdym razie wsiąkłam z kretesem w dramę

Jupijajeeeeej! :banan:
Oglądaj, oglądaj. :)

Anaru - Sob 13 Sty, 2018 12:03

Kończę powoli 4 odcinek, żal mi taty-wesołka, co by nie zrobił to źle :(
Agn - Sob 13 Sty, 2018 12:19

Bardzo lubiłam tatę-wesołka. Nawet jak starał się być nieznośnie śmieszny. Ale ja tam większość bohaterów lubiłam. :)
Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 12:43

Anaru napisał/a:
Kończę powoli 4 odcinek, żal mi taty-wesołka, co by nie zrobił to źle :(

Mnie też go było szkoda - zwłaszcza wtedy, kiedy przyniósł lody, których nikt nie zjadł :(

To w czwartym odcinku "wszechmocny" Choi Taek przegra rozgrywkę i będzie pocieszany przez przyjaciół :mrgreen: Bardzo lubię te sceny.
Przez Anaru włączyłam sobie ten odcinek i podglądam fragmenty :wink:

Anaru - Sob 13 Sty, 2018 13:01

To były piękne sceny :serce:
Zaczęłam 5, ale dojechaliśmy do Krakowa i muszę się pozgarniać ;)

Agn - Sob 13 Sty, 2018 13:27

Aragonte, nie spoilerujemy. :no_why:
Myślę, że w przypadku tej dramy większość rzeczy byłaby spoilerem, bo to zwykłe życie bez strzelanin.

Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 13:37

Agn napisał/a:
Aragonte, nie spoilerujemy. :no_why:
Myślę, że w przypadku tej dramy większość rzeczy byłaby spoilerem, bo to zwykłe życie bez strzelanin.

To nie był spoiler dla Anaru, bo już kończyła ten czwarty odcinek :wink: A o późniejszych odcinkach przecież nic teraz nie pisałam :-)

BeeMeR - Sob 13 Sty, 2018 18:26

To nie był spoiler ;)

Widziałam dwie karteczki zapisane wrażeniami Ani :lol:
oby znalazła czas by je napisać.
Przed wyjazdem z domu zrobiłam sobie też przebieżkę po 4. i 5. odcinku AM88 :serce:

Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 18:29

Ja sobie obejrzałam pod wyszywanie szósty i siódmy odcinek AM88 :mrgreen:
Agn - Sob 13 Sty, 2018 18:46

I co? Dałaś radę coś wyszyć? Czy skupiłaś się na dramie? ;)
BeeMeR - Sob 13 Sty, 2018 19:07

To teraz czyjaś inna kolej na 8 i 9 ;)
Trzykrotka - Sob 13 Sty, 2018 19:31

W 8 jest łapanie na lasso? Biorę :excited:

W Hwayungi znalazłam ikonkę z małpką!

Odkryłam też, że na czacie grupowym wszyscy używają ikonek z własnymi podobiznami
Tutaj pisze Sun Mi - jako Sam Jang

Tutaj odpowiadają jej Ma Wang, panna Ma i chyba hyungnim Małpiego Króla - nie, to PK

Sun Mi wygląda ślicznie w stylizacji z lat 30

A Żabul pojawi się w płaszczu o wojskowym kroju, granatowym z białymi pagonami.

BeeMeR - Sob 13 Sty, 2018 19:53

Trzykrotka napisał/a:
W 8 jest łapanie na lasso? Biorę
Podoba mi się ta sztafeta :mrgreen:
Admete - Sob 13 Sty, 2018 20:01

Fajne te ikonki :)
Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 20:11

Agn napisał/a:
I co? Dałaś radę coś wyszyć? Czy skupiłaś się na dramie? ;)

Dałam radę oczywiście :wink: Kiedy już coś znam (albo kiedy coś interesuje mnie wybiórczo) jak najbardziej udaje mi się wyszywac w trakcie oglądania.

Chyba jednak spróbuję dziś Hwayugi, ciekawa jestem (zachętą jest też to, że Trzykrotka tłumaczy prawie na bieżąco). To już bez wyszywania, wiadomo :mrgreen: Pocwiczylam, a teraz będę jeśc kolację (i testowac swoje nabak kimchi :wink: ).

Trzykrotka - Sob 13 Sty, 2018 20:40

Ach, nabak kimchi :excited: Muszę w końcu zrobić swoje. jestem pewna, że rodzinie tez będzie smakowało, bo zawsze u nas jadało się surówki z kiszonej kapusty.
Nie ma jeszcze napisów do 5 Hwayugi, nawet połówkowych, Just Between odkładam sobie na jutro, a sama oglądam King's Woman. Zostały mi już ostatnie, coraz smutniejsze odcinki. W życiu nie spodziewałabym się, że konkubina Ruo z królestwa Chu umrze z taką godnością, tak pogodzona z losem i że tak mi jej będzie żal. Ech, ten król to prawdziwy bęcwał. Teraz już nie żałuję, że tak durnowato z nim bylo po śmierci (mowię o historycznym Cesarzu Qinów, nie o tym filmowy)

Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 21:00

Ja chyba jednak wolę ostrzejsze wersje kimchi niż to nabak :mysle: Równolegle z nabak jadłam kkaktugi i chyba to nadal moja ulubiona wersja kimchi.

Na tej stronie soompi są ładne fanarty z Robocika i nieco fotek:
https://forums.soompi.com/en/topic/407630-current-drama-2017-i-am-not-a-robot-%EB%A1%9C%EB%B4%87%EC%9D%B4-%EC%95%84%EB%8B%88-wednesday-thursday-10-00-pm-kst/?page=115

Oglądam jedynkę Hwayugi. Małpi król - Żabul jako fałszywy ksiądz robił wrażenie :lol: Ileż on tych butelek alkoholu zgromadził :mrgreen: ale sam pije grzecznie sok grapefruitowy :wink:

Trzykrotka - Sob 13 Sty, 2018 21:29

Aragonte napisał/a:
Ileż on tych butelek alkoholu zgromadził :mrgreen:

298, a każdą pieczołowicie odkurzał szmatką na Nowy Rok :mrgreen:

Bardzo ładne fanarty :serce2: Oni ładnie razem wyglądają.

Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 21:33

Rozśmieszyła mnie też wzmianka o Hyun Binie i Jang Nara :lol:
Idę oglądac dalej.
Rozumiem, że nasi demoniczni bohaterowie są w najlepszym razie "szarymi" postaciami, na pewno nie są dobrzy?

Trzykrotka napisał/a:
Bardzo ładne fanarty Oni ładnie razem wyglądają.

Prawda?
Niech już ich nie dręczą, tylko pozwolą byc razem :wink:

Trzykrotka - Sob 13 Sty, 2018 21:49

Aragonte napisał/a:

Rozumiem, że nasi demoniczni bohaterowie są w najlepszym razie "szarymi" postaciami, na pewno nie są dobrzy

O tak. Nie są ani dobrzy, ani źli. Grają dla siebie, choć z czasem wyjdą głębsze motywacje ich działań.

Aragonte - Sob 13 Sty, 2018 22:00

No cóż, skoro wszyscy (na moje oko) chcieliby pożrec główną bohaterkę, to trudno ich uznac za dobrych :wink:
Agn - Sob 13 Sty, 2018 23:58

Do śniadanka machnę sobie czwóreczkę zatem. :)

Tymczasem na wieczór zapuściłam sobie ML. Ech... :serduszkate:

Trzykrotka - Nie 14 Sty, 2018 00:11

Agn napisał/a:

Tymczasem na wieczór zapuściłam sobie ML. Ech... :serduszkate:

Jakaś miła powtórka? Przebieżka po scenach?

Bo ja uparłam się, że skończę King's Woman i ech.... dosmucam się tak na własne życzenie, że już nie dycham. Nie wiem, czy na koniec pozostanie żywy choć jeden pozytywny bohater. Hana okrnie mi było żal, spokojny jak skała i solidny - bardzo go lubiłam w przeciwieństwie do twardoglowego Loczka. Durnemu królowi na pewno nic nie zaszkodzi :bejsbol:
Przynajmniej są pięknie odziani na śmierć

Agn - Nie 14 Sty, 2018 00:16

Trzykrotka napisał/a:
Jakaś miła powtórka? Przebieżka po scenach?

Powtórka. Miała być przebieżka po scenach, ale... ale... *wzdycha aż firanki furkoczą*
Trzykrotka napisał/a:
Hana okrnie mi było żal, spokojny jak skała i solidny - bardzo go lubiłam w przeciwieństwie do twardoglowego Loczka.

Widzę, że masz te same wrażenia, co ja. Zryczałam się po Hanie. :( Loczek to... ech...

Aragonte - Nie 14 Sty, 2018 02:44

Agn napisał/a:
Do śniadanka machnę sobie czwóreczkę zatem.

Możliwe, że dotrzymam ci towarzystwa przy swoim późnym śniadanku, bo teraz właśnie oglądam trójeczkę Hwayugi.
Efekty mogłyby byc lepsze, początkowo trochę nie mogłam w to wejśc, ale już Dzik w Gangnam mnie rozśmieszył tak, że chichrałam się, nie zważając na późną porę :rotfl:
Żabul świetnie wypada w roli półboskiego, półdemonicznego Małpiego Króla :oklaski: