To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Anaru - Wto 29 Mar, 2016 16:54

No to się dobieram do 5 odcinka Kropek, zobaczymy ile uda mi sie pociągnąć bo padnięta jestem i choróbsko tłucze :?

Ale jeszcze nie wyjechaliśmy z Krakowa, a wyruszyliśmy 16:10 :zalamka:
(mało brakło, a zostałabym bez Kropek, pasków i wszystkiego innego :zalamka: - w Miszmaszu pisałam)

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2016 19:06

Trzykrotka napisał/a:
Ten plan, z tego co wiem, to w Korei jest... Znaczy, ta malownicza ruina i kilka budynków.
Owszem, w Korei - tak jak sądziliśmy ;)
W końcu ile ekipy można wozić do Grecji ;)

Co do prawdziwości spoilera to nic nie wiem, ale tez konferencji nie badałam pod tym ani innym kątem, obiło mi się o uszy lub oczy tylko to i owo - że według Drugiego finał będzie "odświeżający" - cokolwiek to znaczy ;)

Ja tam dramie 30 % nie żałuję, ogląda się lekko łatwo i przyjemnie, więc czemu nie. Nadziwić to ja się nie mogłam % tego czegoś z Siwonem :P

Admete - Wto 29 Mar, 2016 19:40

Ja się dziwię różnym rzeczom, tak już mam ;) Mam obejrzane ze 20 minut Jackpot - bardzo malowniczo, tylko nie wiem czy z sensem ;)
Agn - Wto 29 Mar, 2016 20:01

Trzykrotka napisał/a:
Tłumaczę 8 odcinek

Łiiiiii!!! To będzie cudowna powtórka.
A... a ma ktoś dwójkę po polsku? Po reinstalce nie mam hasła do kont jaszczurkowych czy bakowych, a nie pamiętam.
I szczerze to mi się na bakę nie chce za bardzo wchodzić, fochmistrzynie mnie zraziły.
Anaru napisał/a:

Ale jeszcze nie wyjechaliśmy z Krakowa, a wyruszyliśmy 16:10

Taki korek czy coś się działo?
(Czytałam o tym - szczęście, że tata dał radę ci dowieźć co twoje.)
BeeMeR napisał/a:
Ja tam dramie 30 % nie żałuję, ogląda się lekko łatwo i przyjemnie, więc czemu nie.

Ja też nie. Wcale się nie dziwię, że drama jest hitem. :)
Admete napisał/a:
Mam obejrzane ze 20 minut Jackpot - bardzo malowniczo, tylko nie wiem czy z sensem

Ja jeszcze nie c.j., bo się wsiorbałam w Tree. Daj znać, jak znajdujesz całość odcinka. Choć możliwe, że drama (jak większość dram) będzie potrzebowała testu 2 odcinków. :)

Admete - Wto 29 Mar, 2016 20:04

Fajnie, że ci się Tree podoba.
Agn - Wto 29 Mar, 2016 20:10

Nawet bardzo. Wcześniej nie do końca złapałam z dramą dobry kontakt, bo zostałam zalana np. stertą nazwisk, która nic mi nie mówiła. Teraz mówi mi sporo, nie czuję się zagubiona. :)
Już nie wspomnę w ogóle o tym, jak dobrze wpływa na odbiór dramy odpowiednie synchro napisów. :)

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2016 20:39

Mnie też dobrze zrobiło poczekanie na koniec Smoków - i wiedza a jakich zabitych przez BangWona chodzi Sejongowi.
Admete - Wto 29 Mar, 2016 20:58

Ja to nie bardzo mam czas do niej wracać, no i ta jatka na końcu...
Agn - Wto 29 Mar, 2016 21:15

Spoilerze ty mały, ty... ;)

Dobra, biorę się do roboty. TWDR nr 6 się samo nie obejrzy. :mrgreen: A tam ciekawy kryminał jest - mamy w końcu śledztwo, a co za nim pójdzie, to nie wiem, ale jestem tego bardzo ciekawa. Jang Hyuk właśnie wygina śmiało ciało przed królem, na co wpada Mo Hyul (który już WIE) i usadza go z powrotem na klęczki. ;)

Anaru - Śro 30 Mar, 2016 00:52

Agn napisał/a:
A... a ma ktoś dwójkę po polsku? Po reinstalce nie mam hasła do kont jaszczurkowych czy bakowych, a nie pamiętam.

Kropek czy czegoś innego? :mysle: Ja mam w razie czego.
Basia :kwiatek: za Dotsową całość, bo mój 5 odcinek za nic nie chciał czytać napisów Trzykrotki, więc sobie zgarnęłam na kompik te Twoje.

Agn napisał/a:
Taki korek czy coś się działo?

Taki korek, najpierw w Krakowie (40 min między dworcem z IKEĄ), a potem na autostradzie reszta. Ogólnie prawie 5 godzin jazdy :zalamka:

Trzykrotka napisał/a:
Ten plan, z tego co wiem, to w Korei jest... Znaczy, ta malownicza ruina i kilka budynków. Ale może się mylę. BeeMer już coś wrzucała na ten temat.

Nie wiem co wrzucała (może to samo?), ale ja trafiłam na taki artykulik:
http://magazyn-haru.pl/ta...nts-of-the-sun/

Agn - Śro 30 Mar, 2016 13:49

Anaru napisał/a:
Ogólnie prawie 5 godzin jazdy

Mmmmatko, jak byś z Warszawy zapychała! :shock:
Anaru napisał/a:
Nie wiem co wrzucała (może to samo?), ale ja trafiłam na taki artykulik:

Niezłe wariactwo. ;)

BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 14:16

Anaru napisał/a:
ie wiem co wrzucała (może to samo?), ale ja trafiłam na taki artykulik:
w rzeczy samej chodziło dokładnie o to, choć stronka była po angielsku ;)

Wykańczam Powrót Iljimae - przewijam już ostatni odcinek - matko, co to za karykatura seguka :zalamka:
Może nawet skrobnę za chwilę kto został zabity, a kto popełnił samobójstwo ;)

zooshe - Śro 30 Mar, 2016 16:04

Obejrzałam sobie Vampire Detective z Lee Joonem.
Już niemal zapomniałam jaki z niego przystojniak. Bez grzybka i w czarnej skórze prezentuje się bardzo korzystnie. Podoba mi się jego bohater i parka prywatnych detektywów z którymi pracuje. Bohater jest byłym policjantem, który został w tajnej akcji postrzelony przez dziewczynę, która potem umiera. Z powodu odniesionych ran i nieudanej akcji opuszcza policje i zostaje prywatnym detektywem. Wplątuje się w sprawę odszukania pewnego chłopaka który okazuje się być wampirem i w rezultacie sam zostaje przemieniony. Pierwszy odcinek mocno wprowadzający ale liczę że od kolejnego zacznie się prawdziwa akcja.

Agn - Śro 30 Mar, 2016 16:44

BeeMeR napisał/a:
Wykańczam Powrót Iljimae - przewijam już ostatni odcinek - matko, co to za karykatura seguka

Ja cię i tak bardzo podziwiam, że w ogóle dokańczasz tę dramę. Nie powiem, widoki, które nam tu wklejałaś, są śliczne, ale z twojego opisu wynika, że nie ma co się katować tym dzieUem.
zooshe napisał/a:
został w tajnej akcji postrzelony przez dziewczynę, która potem umiera

Czemu umiera? To nie ona została postrzelona. :mysle: Chyba że ktoś ją zadźgał.

Admete - Śro 30 Mar, 2016 19:18

Oglądam drugi odcinek Jackpot i to będzie drama typowo przygodowa chyba. Ładnie nakręcona, dużo znajomych twarzy. Jak mnie dorosła wersja bohatera nie odstraszy, to może kilka odcinków obejrzę. Niestety główny jest bez polotu i dodatkowo brzydki. Nie ma napisów do odcinka 8 Pied Piper...znaczy te wzięte bezpośrednio z viki nie pasują czasowo. Musze poczekać. A jutro jestem bardzo długo w pracy.
BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 19:32

Agn napisał/a:
Ja cię i tak bardzo podziwiam, że w ogóle dokańczasz tę dramę. Nie powiem, widoki, które nam tu wklejałaś, są śliczne, ale z twojego opisu wynika, że nie ma co się katować tym dzieUem.
Chciałam wiedzieć jak się kończy i wysiupać w niebyt - trudno powiedzieć, na czym zależało mi bardziej, chyba na miejscu :P

Ploteczki - w świetle Korei Szerokopasmowej jest to interesujące zjawisko ;)
https://www.dramafever.co...nternet-cafes-/

Agn - Śro 30 Mar, 2016 19:45

Admete napisał/a:
Jak mnie dorosła wersja bohatera nie odstraszy, to może kilka odcinków obejrzę.

Znaczy na początek jest odcinek dzieciowy?
Admete napisał/a:
Niestety główny jest bez polotu i dodatkowo brzydki.

Czyli ten aktor, którego nie lubię? No cóż, i tak sprawdzę osobiście. Przecież muszę mieć jakiegoś seguka do oglądania...
Nieważne, że po szóstce TWDR jestem wciągnięta na amen. :serce:
BeeMeR napisał/a:
Chciałam wiedzieć jak się kończy i wysiupać w niebyt - trudno powiedzieć, na czym zależało mi bardziej, chyba na miejscu

Tym bardziej podziwiam, bo ja mam ostatnio zwyczaj, że jak drama zaczyna mnie męczyć, to ją wywalam w kosmos bez sprawdzania, co dalej. ;)
BeeMeR napisał/a:

Ploteczki - w świetle Korei Szerokopasmowej jest to interesujące zjawisko
https://www.dramafever.co...nternet-cafes-/

WOW! :shock: :mrgreen:
Ciekawe, czy im drzwi wejściowe do woja rozwalą, tak się będą pchali. :lol:

zooshe - Śro 30 Mar, 2016 19:52

Agn napisał/a:

Czemu umiera? To nie ona została postrzelona. :mysle: Chyba że ktoś ją zadźgał.

Nie. Najpierw go postrzeliła, a potem jej samochód wyleciał w powietrze, ale pewnie przeżyła i okaże się też wampirem. :mysle:

Agn - Śro 30 Mar, 2016 20:04

zooshe napisał/a:
pewnie przeżyła i okaże się też wampirem.

Założę się. ;)

Admete - Śro 30 Mar, 2016 20:56

Donoszę, ze walki w Jackpot sa bardzo fajnie zrobione. Czyli zasadniczo jest powód, by oglądać ;)
Agn - Śro 30 Mar, 2016 21:06

Ja właśnie się waham - zaczynać Daebak czy kontynuować TWDR? Zaczynać Daebak czy kontynuować TWDR? OTOKEEEE???

Ech, ciągnie mnie bardziej do Tree. No to... :mrgreen:

Agn - Śro 30 Mar, 2016 22:05

Z nadchodzących seguków - lipiec wygląda kusząco! Patrzcie, znowu wylądujemy w królestwie Silla. :)
http://asianwiki.com/Hwarang:_The_Beginning
Wiem, że Go Ara nie bardzo ma segukową urodę, ale oj tam, oj tam, i tak ją lubię. Do tego obaj panowie nie wadzą ani trochę. A jeszcze zapowiedziano, że pojawi się Pan Brewka. :mrgreen: A ja się zaznajomię głębiej ze sprawą, bo po Tree na pewno będę kontynuowała Królową - twórcy tych dram lubią motyw z tajnymi organizacjami i spiskami, bardzo mi to odpowiada (siódemka TWDR w toku).
:mrgreen:

BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 22:46

Agn napisał/a:
Zaczynać Daebak czy kontynuować TWDR? OTOKEEEE???
Ja bym się wzięła pewnie za Tree skoro ciągnie ;)
Ale biorę się za Kropki ;)

Agn - Śro 30 Mar, 2016 22:54

BeeMeR napisał/a:
Ja bym się wzięła pewnie za Tree skoro ciągnie

Tak też właśnie uczyniłam. Finiszuję już siódemkę. Wspominałam już może, jak bardzo, bardzo, BARDZO pokochałam króla Sejonga? Przynajmniej w tej dramie, bo jest niesamowitą postacią. :serce:

Stworzyłam sobie plik nr 3. Mam jeden na dramy, które oglądam, drugi na filmy, które oglądam (przydatne przy Oskach, sumiennie uzupełniam). To teraz jeszcze mam "w planach 2016", coby nie zapomnieć o niczym, na co mam ochotę, a co dopiero nadciągnie. Jakoś muszę zapanować nad tym szaleństwem. :wink:

PS Śliczny avek, Basiu!
Kropki już się pojawiły, będzie na jutrzejszy wieczór. ^^

BeeMeR - Śro 30 Mar, 2016 23:01

Avek w sam raz na seans ;)
(już się zdążyłam wzruszyć jak głupia...)