Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Świat według Marvela
praedzio - Czw 14 Maj, 2015 11:19 Byłam wczoraj w kinie na Czasie Ultrona.
Wspaniale się bawiłam.
Teksty, uszczypliwości i docinki głównych bohaterów sprawiały, że cała sala co i rusz wybuchała śmiechem.
Do ekipy Avengersów dołączyły dwie nowe postacie. praedzio - Sob 16 Maj, 2015 22:35 Dziś właczyłam sobie The Incredible Hulk.... Ojjj, chyba to najsłabszy film z dotychczas przeze mnie obejrzanych. Serio, wolę Marka Ruffalo niż Edwarda Nortona w tej roli. A Liv Tyler koncertowo mnie denerwowała. No, nietrafiona obsada, pomimu tylu świetnych nazwisk (Norton, Hurt, Roth).
Ciekawa jestem Hulka z 2003 roku (z Erikiem Bana - i tak, wiem, że oglądam od rufy strony ), ale chwilowo czuję niechęć do ekranizacji Hulkowych perypetii. praedzio - Pią 12 Cze, 2015 10:34 Ciekawy artykuł nt. polityki w świecie Marvela: http://www.filmweb.pl/art...+Marvela-111835Anaru - Wto 23 Cze, 2015 01:11 Marvel gratuluje sukcesów dinozaurom w humorystyczny sposób http://stopklatka.pl/wiad...ystyczny-sposob
A właściwie co fani maja przeciwko Beyonce? praedzio - Śro 22 Lip, 2015 22:41 Byłam dziś na Ant-Manie.
Pomimo mojej wielkiej miłości do jednego z Avengersów ( ) cieszę się, że opowiedziana została historia zupełnie nowego bohatera o innych, niż dotąd umiejętnościach. Na Paula Rudda przyjemnie się patrzy, a i Michael Douglas jako mentor Scotta wyjątkowo mnie nie drażnił - czego niestety nie mogę powiedzieć o Evangeline Lilly.
Pośmiałam się, pozachwycałam efektami (super wizualnie scena, kiedy Scott zaczął się zmniejszać na tyle, że przerosły go nawet pojedyncze atomy), pozakrywałam trochę palcami oczy (mam mrówkofobię, wspominałam o tym? Pojedynczy owad mnie nie rusza, ale na widok mrowiska i kłębiących się jego mieszkańców biorę nogi za pas ), a i tak w pewnym momencie zaczęłam się drapać, bo miałam wrażenie, że po mnie łażą małe stworzonka.
Oczywiście, zostałam na dwie bonusowe sceny (jedna tuż po krótszych napisach, a druga na samiuśkim końcu, po wszystkich napisach), co zostało mi wynagrodzone.
Zachęcam do obejrzenia filmu i miłośników Marvela i wszystkich tych, którzy są zmęczeni widokiem tych samych bohaterów w różnych konfiguracjach. Aaaa... i jest postarzała Peggy Carter! Mimo siwiejącej czupryny wciąż potrafi znokautować przeciwnika. Anaru - Pon 27 Lip, 2015 12:35 Widziałam reklamy i zobaczę na pewno. praedzio - Sob 08 Sie, 2015 15:03 Heh, przyczynek do dyskusji w podobnym tonie do tej o dziewictwie Thorntona: http://moviepilot.com/pos...external,manual
Caitriona - Pon 31 Sie, 2015 23:18 Avengers: Age of Ultron za mną. W końcu. No i niestety jestem rozczarowana. Niby ok, świetne sekwencje walk, dobre efekty, ale jakoś tak, no nie wiem, nudno?
Spoiler:
Ultron nijaki, poza pierwszą sceną, gdzie zapowiadał się rewelacyjnie. Potem sam nie wiedział czego chce i sypał cały czas dowcipami, które po pewnym czasie zaczęły nużyć. Choć trzeba przyznać, że James Spader podłożył świetnie głos.
O co chodzi z wątkiem Hulk/Black Widow??? No ja się pytam po co? Chyba że tak jest w komiksach, ale chemii między Ruffalo a Johansson to nie ma za grosz.
Thor miał wizję. I to tyle na temat Thora.... Mogłoby go praktycznie wcale nie być.
Bliźniaki Maximoff średnie, ale to wina obsady, akurat za tymi aktorami nie przepadam.
No i wisienka na torcie, życie rodzinne Bartona, Hawkeye jako tatuś. Skąd oni to wytrzasnęli?? I po co?
Co mi się podobało - Vision Choć może dlatego, ze jest nowy i gra go Bettany
Ogólnie obejrzałam i chyba raz wystarczy. Dwójka nie dorasta do pięt jedynce. Ale obejrzeć się da, żeby nie było
Teraz muszę obejrzeć Ant-Mana i czekam na DeadpoolaHarry_the_Cat - Sob 26 Wrz, 2015 19:02 Ogladam Thora 2 (chyba, w kazdym razie poddtytul ma The Dark World). Taki sobie. Podobal mi sie Loki i jedna scena z Chrisem Evansem
No i jako mieszkanaka poludniowo-wschodniego Londynu... sorry, ale zadna linia metra z Charing Cross nie dowiezie Cie do Greenwich Caitriona - Sob 26 Wrz, 2015 21:08 Ja nie przepadam za Thorami Uwielbiam Toma Hiddlestone'a jako Lokiego, ale tak, są to najsłabsze filmy marvela.Harry_the_Cat - Sob 26 Wrz, 2015 21:19 Nawet efekty specjalne nie zachwycaja. Juz tak naprawde nie wiem, co to za efekty by musialy byc w sumie, zeby zachwycily po LOTrze Caitriona - Sob 26 Wrz, 2015 21:27
Harry_the_Cat napisał/a:
Nawet efekty specjalne nie zachwycaja.
Nie, nie zachwycają. I tak średnio pamiętam o co biega w tych dwóch filmach. Ale cóż, żyje się dalej Harry_the_Cat - Sob 26 Wrz, 2015 22:43 Ja to pierwszego chyba w ogole nie widzialam, ale jakos mi to nie przeszkodzilo
I tak wszystko obecnie to remaki i sequele (pisze Kot wlaczjac Pitch Perfect 2 )Caitriona - Sob 26 Wrz, 2015 22:56
Harry_the_Cat napisał/a:
pisze Kot wlaczjac Pitch Perfect 2
Widziałam, nie jest dobre
Nie wszystko, są jeszcze nowe produkcje, choćby Ant-Man (muszę to w końcu zobaczyć).Harry_the_Cat - Sob 26 Wrz, 2015 23:00
Caitriona napisał/a:
Widziałam, nie jest dobre
Wypozyczylam tylko, wiec po 48h zniknie z dysku praedzio - Czw 01 Paź, 2015 15:51 Trochę smaczków filmowo-komiksowych z poszczególnych ekranizacji: http://www.axn.pl/program...tle=photo-32450praedzio - Nie 04 Paź, 2015 09:05 Rozczulił mnie poniższy obrazek. Rozpoznacie bohaterów i ich napoje?
Harry_the_Cat - Nie 04 Paź, 2015 13:59 Nie moge sie wypowiedziec, bo to juz widzizlam na Pintrescie wiec to by bylo oszustwo praedzio - Nie 04 Paź, 2015 18:00 Eszszsz, Ty.... A myślisz, że ja skąd to wzięłam? I teraz taka mundra jezdem... Harry_the_Cat - Nie 04 Paź, 2015 18:27 Nie wykluczone ze na Twoim to widzialam Harry_the_Cat - Sob 31 Paź, 2015 15:38 Magia 14godzinnych lotów polega na tym ze wszystkie filmy które mnie ominęły w kinie sa do nadrobienia 😄. Ale ze pospać tez musiałam to widziałam tylko 3 i o 2 chyba najlepiej wypowiedzieć sie tu.
Playing it cool - z C.Evansem wiec dlatego tu pisze, bo Praedzio przeczyta
Meh. To znaczy ogłada sie spoko, Chrus fajny i fajna jego grupa przyjaciół ale postać głównej bohaterki jest taka nijaka ze zupełnie nie wiem co on w niej widział po tym jak przez całe życie w nikim nie mógł sie zakochać. Do tego stopnia beznadziejnie napisana postać ze na koniec mi było totalnie wszystko jedno, a wręcz miałam nadzieje ze nic z tego nie bedzie i biedny Chris wróci do swojej grupy przyjaciół i dalej beda filozofować.
Drugi film - Ant-Man! Jednak nie ma to jak aktor który potrafi grać a nie tylko wyglada pięknie. Paul Rudd super! Mrówki mnie trochę przyprawiały o dreszcze ale fajnie cała rzecz zagrana przez naszego bohatera wiec nie było mowy o wyłączaniu. Znowu sztampowa jednowymiarowa postać kobieca, ale trudno. Dobrze chociaż ze fajny Michael douglas.praedzio - Sob 31 Paź, 2015 15:50 A jasne, że przeczytałam. Kocie, ty przechero!
Ja z Playing it Cool mam problem. Chyba nawet podobny do Twojego. Rozważania na temat miłości w grupie literatów są bezbłędne, no, cała reszta akcji mnie odpycha. W związku z powyższym utknęłam gdzieś w połowie - i czekam na jakiegoś PMS-a czy cokolwiek innego, co mnie zmusi do obejrzenia rom-komu. Caitriona - Nie 08 Lis, 2015 22:52
Harry_the_Cat napisał/a:
Playing it cool - z C.Evansem
Obejrzałam w sumie tylko dla niego kiepski film, nierówny.
Obejrzałam w końcu Ant-Mana. Bardzo fajny film Lżejszy, więcej humoru, mniej poważny, ale produkcja bardzo udana. Za Ruddem raczej nie przepadam, ale tu był idealny.Harry_the_Cat - Nie 08 Lis, 2015 22:59 No wiesz Cait
Podoba mi sie to ze Rudd tak łamie stereotyp bohatera.
I chyba było tylko jedno ujecie topless Caitriona - Pon 09 Lis, 2015 22:04