To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

Agn - Sob 03 Sty, 2015 08:53

BeeMeRku, sliczniutki i zgrabnie ubrany. :mrgreen: A gdyby mial jeszcze czarne wlosy, to bym zeszla na zawal, wiec moze to i dobrze? ;)
Jestem w pracy i jeszcze nie otwieram, wiec slucham z calej pary muzyki do Arang and the Magistrate - cudowna jest ta muzyka!!! :serce2:

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 10:06

Agn napisał/a:
A gdyby mial jeszcze czarne wlosy, to bym zeszla na zawal, wiec moze to i dobrze? ;)
Nigdy nie zrozumiem tego rozumowania - na taki zawał to ja mogę codziennie (i conocnie ;) ) schodzić :twisted:
Niestety - jestem płytka jak kałuża, przystojny wygląd (+zgrabne ciuchy, odpowiednia fryzura itd.) to połowa sukcesu, resztę zostawiam na grę aktorską i fabułę ;)

Aloe też jak ktoś/coś (stylizacja, fryzura) mi się nie podoba, to mi bardzo ciężko to przeskoczyć - bo to połowa radości odpada i nie ma mowy o zachwycie tylko o marudzeniu - vide: Jekyll & Hyde. :roll:

Kolejne pominięte Oski 2014 (już chyba ostatnie ;) ):
W kategorii muzycznej - najładniej śpiewający aktor:

Myślałam o tej kategorii, ale nikt zachwycający nie przychodził mi do głowy tym razem, większość tegorocznych piosnek mnei nie zachwyca: ani Kim Soo Hyun w Koszmicie x2, ani JunKi w Arang ani tym bardziej SungJoon w INRI3,
już najprędzej Choi JIn Hyuk w Emergency, ale to może być najwyżej wyróżnienie za ładną kołysankę:
https://www.youtube.com/watch?v=_cS1n9OZw-s

a dziś amnezja puściła i mam dwóch laureatów:

Oska za najładniej zaśpiewaną dziecku piosenkę: Magic Castle (JSW z GG14D):
https://www.youtube.com/watch?v=vUQ6zCsa7H0

Oraz Oska za mój największy zachwyt: Shin Sung-Rok - I will be there The Count of Monte Christo
(piosenki nie ma już na tubisiach :( )

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 10:28

Oczywiście nie chcę Was zanudzać, ale fajne tematyczne filmiki z Hero znalazłam:

Grupa reporterów pod wezwaniem tygodniowo-codziennej gazety: :lol: Przegląd strojów i wariactw: :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=J4cm61jpUE8

I reporter Jin Hyuk z rodziną - czyli głównie siostrzeńcami i siostrą:
https://www.youtube.com/watch?v=FcyXoqFSslk

I jeszcze jeden ładny filmik z Hero z dedykacją dla Aragonte :kwiatek: (nie tyle piosenka co ładnie wybrane sceny reportera z policjantką (poprzedni skupiał się wyłącznie na reporterze ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=SVl-GmsQHyE

Admete - Sob 03 Sty, 2015 10:33

Ja ją mam w MP3 - piosenkę z Hrabiego. Uwielbiam ją. Magic Castle tez lubię.
BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 10:34

Admete napisał/a:
Ja ją mam w MP3 - piosenkę z Hrabiego. Uwielbiam ją
ja też :serce2:
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 13:29

BeeMeR, dziękuję za filmik :kwiatek: Ja Jin Hyuka i policjantkę naprawdę polubiłam (mimo noble idiocy, zgadzam się :-P ).

Zrewanżuję się filmikiem z My Girl, żebyś miała przedsmak tego, co nam zadaje gwałt przez uszy (mnie i Agn) podczas oglądania MG. Junki szczypiorowaty, przeważnie w fatalnej stylizacji, ale uroczy :serce:
https://www.youtube.com/watch?v=MdwFfTNXjbE

A tu mniejszy gwałt przez uszy, mniej umc-umc, za to są najfajniejsze chyba sceny z Junkim i jego podchodami do panny (okularki, bałwanek, nauszniki warte milion dolarów :serce: itd.):
https://www.youtube.com/watch?v=z1cJWIroaJ0

I zaraz wracam sobie do Strzelca :-D Zgadzam się z Admete, że w paru odcinkach było pewne spowolnienie akcji, ale teraz już ruszyła z kopyta i ciężko się od tego oderwać.

Trzykrotka - Sob 03 Sty, 2015 13:35

Aragonte napisał/a:

Zrewanżuję się filmikiem z My Girl, żebyś miała przedsmak tego, co nam zadaje gwałt przez uszy (mnie i Agn) podczas oglądania MG.

I mnie! Wybierz i mnie! Chińskie tortury - trzy piosenki puszczane w kółka przy każdej okazji. Piosenki koszmarne jak rzadko.

W naszym źródełku pokazała się parodia Misaeng, gdyby kto chciał. Ja nie chcę :confused3:

Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 13:41

A racja, Trzykrotko, prawda, Ty już przemęczyłaś My Girl do końca, należy Ci się medal albo chociaż bukiet :kwiatki_wyciaga: Muzyka jest okropniasta :confused3:
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 14:03

BeeMeR napisał/a:
Oska za najładniej zaśpiewaną dziecku piosenkę: Magic Castle (JSW z GG14D):
https://www.youtube.com/watch?v=vUQ6zCsa7H0

Świetne :oklaski:

A ja, jako że bywam płytka jak kałuża wcale często :-P zachwycam się właśnie Jun Ki w smokingu podczas odbierania nagród za Iljimae :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=-RgJ8Ay8Fy4
Ale był obładowany bukietami, prawie go nie było zza nich widać :-D

Trzykrotka - Sob 03 Sty, 2015 14:16

Aragonte napisał/a:
zachwycam się właśnie Jun Ki w smokingu podczas odbierania nagród za Iljimae :

Uwielbiam panów w takiej gali, a Jun Ki jest po prostu zawałogenny :serduszkate:

OK - Osek Trzykrotki część 1. Części będą 2 i co najwyżej suplement, jak sobie coś przypomnę.

Mała uwaga: Arang, KoD i TGL, za które chciałabym powręczać najwięcej nagród oglądałam w 2013, więc odpadają. Nie oceniam też filmów, bo widziałam ich za mało.

Oski 2014 w rankingu subiektywnym Trzykrotki

OSKI DLA DRAM ZA 2014 ROK

Najlepsza z najlepszych - nie miałam w tym roku. Nie przyznaję tej kategorii.
Najlepsza baśń współczesna: My Girlfriend is Gumiho
Najlpesza baśn w kostiumach: Iljimae
Najlepsza sensacja: Two Weeks
Najlepsza komedia: King of The High School
Najlepszy rom-kom: Marriage Not Dating
Najlepszy obyczaj: Valid Love
Najlepszy seguk: Joseon Gunman
Największe oczarowanie: Valid Love
Największe zaangażowanie emocjonalne: Time Between Dog and Wolf
Najbardziej całuśna: I Need Romance 3
Najbardziej wzruszająca: Pinocchio
Największa guilty pleasure: You Are Beautiful
Najlepsze kostiumy, dekoracje i stroje współczese: My Secret Hotel
Najlepsze kostiumy, dekoracje i stroje historyczne: The Night Watchman
Najlepsze dialogi: Valid Love

Oska zbiorowa dla dram dających w tym roku jednoosobowej komisji przyznającej najwięcej uciechy: noona romances (I Need Romance 3, I Hear Youtr Voice, Witch's Love, King Of High School, Secret Love Affair itd)

Garść subiektywnych nagród za detale:

Największy wybuch śmiechu powtarzający się przy każdej powtórce: jak to szło w reklamie? w góry na prawo? dla You Are Beautiful
Największy i niekontrolowany płacz: scena ojcowsko - synowska Pinochcio
Najbardziej chwytająca za serce scena: piosenka dla dziewczynki: God's Gift 14 Days
Najlepszy pocałunek: It's Ok It's Love (pocałunek pod wodospadem)/ City Hall (pocałunek szafirowy)
Najlepszy zestaw pocałunków: I Need Romance 3
Najlepsza romantyczna scena bez pocałunku: wspólne jedzenie tosta w Pinocchio
Najgorętsza scena bez pocałunku: tango (Scent od the Woman i City Hall)
Najlepszy zjazd na kominek: Time Between Dog and Wolf

Anty-Oski
Najbardziej zapomniana z glośnych dram tego roku: My Love From Another Star
Najbardziej zmarnowany potencjał: New Leaf
Najbardziej spaprany scenariusz: Trot Lovers/My Secret Hotel
Najmniejszy pomysł na scenariusz rozdęty w 16 odcinków: My Girl
Największa nuda: Empress Ki
Najokropniejsza scena kibelkowa: Marriage Not Dating

I już poza nagrodami: największe ostrzeżenie na przyszłość:
a/nie oglądać tasiemców,
b/ trzymać się z dala od czystego melodramatu w wydaniu koreańskim.

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 14:35

Aragonte napisał/a:
Ja Jin Hyuka i policjantkę naprawdę polubiłam
Ależ wiem i nie miałabym nic przeciwko, gdybyś ich wybrała na parę roku :kwiatek:
Oni bardzo sympatyczni są. Najcięższą postacią do przejścia był dla mnie ex-mafiozo - istna mumia aktorska, bo to nawet underactingiem nazwać nie można :zalamka:

Aragonte napisał/a:
Zrewanżuję się filmikiem z My Girl
Uprzejmie dziękuję za gwałt na moich uszach :paddotylu: W pierwszym umck-umck, w drugim fałszywe zawodzenie (albo jakość techniczna takie wrażenie na mnie robi :roll: )
Nie dotrwałam do końca, wybaczcie, zwłaszcza, ze jak zobaczę wszystkie najfajniejsze sceny z Junkim, co będę w dramie oglądała?
Zachowałam obie do obejrzenia po seansie dramy :mrgreen:
Ja omal nie chwyciłam za nią w Sylwestra, ale potrzebowałam lekarstwa na samotność, a nie frustracji ;)

Aragonte napisał/a:
wracam sobie do Strzelca :-D Zgadzam się z Admete, że w paru odcinkach było pewne spowolnienie akcji,
Ja też się z tym zgadzam, tam około 12 odcinka ze dwa-trzy można by przystrzyc, ale później tempo akcji jest bez zastrzeżeń.
Nawiasem - bardzo udany podpis :mrgreen: :oklaski:

Trzykrotka napisał/a:
I mnie! Wybierz i mnie!
Dla Ciebie to ja wybieram filmik z Hero - jeden z w/w, resztę odpuść - tu śliczny młody Ji Chang Wook i rzut oka na estetykę dramy tudzież najczęstsza piosenkę :mrgreen:

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 14:55

Trzykrotka napisał/a:
parodia Misaeng, gdyby kto chciał. Ja nie chcę :confused3:
Do mnie parodie (i kabarety) nie trafiają z reguły :roll:

Aragonte napisał/a:
A obładowany, ale też język fajnie wystawił :twisted:

Trzykrotko ładne zestawienie :kwiatek:
Jedno pytanie - co to jest
Cytat:
City Hall (pocałunek szafirowy)

:co_stracilam:
Znaczy który? :mysle:

Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 14:56

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ja Jin Hyuka i policjantkę naprawdę polubiłam
Ależ wiem i nie miałabym nic przeciwko, gdybyś ich wybrała na parę roku :kwiatek:

Są sympatyczni i bardzo ich razem lubię, ale parą roku dla mnie nie są :wink:

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A obładowany, ale też język fajnie wystawił :twisted:

Też to zauważyłam :lol:
I podczepiam się bezczelnie pod pytanie o pocałunek szafirowy z TCH - myślałam, że tylko ja tego nie kojarzę :kwiatek:

A w Gunmanie szpiegowanie, przeciąganie liny i walka o rynek i wpływy u pana Yamamoto :mrgreen: :excited:

Edit: uzupełniłam swój podpis :mrgreen:

A, zapomniałam dopisać, że bardzo mi się podobają reminiscencje z pobytu Yoon Kanga w Japonii - krótkie, oszczędne, ale przykuwające uwagę i znaczące, no i w wyraźnie odmiennej kolorystyce :oklaski: A przeważnie reminiscencje mnie lekko nużą i mam ochotę je przewijać.

Trzykrotka - Sob 03 Sty, 2015 15:12

Aragonte napisał/a:

I podczepiam się bezczelnie pod pytanie o pocałunek szafirowy z TCH - myślałam, że tylko ja tego nie kojarzę :kwiatek:

Ten
https://www.youtube.com/watch?v=EZ53imxSDd8
Co widzicie, kiedy włączacie filmik? Do tego stroje bohaterów dobrane jak u Karana Johara :oklaski:
Uwielbiam niesamowitą intymność tego pocałunku i ciarki, jakie mam wzdłuż kręgosłupa, kiedy po oglądam :serce:

BeeMeR napisał/a:
[

[ Dla Ciebie to ja wybieram w/w filmik z Hero - jeden, resztę odpuść - tu śliczny młody Ji Chang Wook i rzut oka na estety dramy tudzież najczęstsza piosenkę :mrgreen:

Aj... :serce:
Hero niedługo pójdzie na warsztat - że się tak wyrażę :banan:

Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 15:19

Aaaa, ten pocałunek z TCH! Bardzo mi się podobał :serduszkate: :serduszkate:
A z scen bez pocałunku to świetne były w TCH kolejne odsłony sceny w namiocie :serce: zakończone groźbą Jo Guka "jeśli nie przestaniesz, to się na ciebie rzucę" :twisted:

Trzykrotka - Sob 03 Sty, 2015 15:27

OSKI 2014 DLA AKTORÓW

Olśnienie roku:
Lee Jun Ki za talent, wdzięk, charyzmę, rozciągnięcie, uśmiech, całuśność i piękne oczy oraz - bo tak i już :serduszkate: (Joseon Gunman, Two Weeks, Iljimae, Time Between Dog And Wolf, My Girl i filmy)
Kim Sun Ah - jak zawsze niepokonana: za talent dramatyczny i komediowy, urodę, figurę i nogi (Scent of the Woman, City Hall i filmy)

Ulubiona rola męska: Lee Jun Ki za rolę Soo Hyuna/ Kaya w Time Between Dog and Wolf
Ulubiona rola żeńska: Gu Ara za rolę policjantki - nowicjuszki w You Are All Surrounded
Najlepsza para mieszana: nie umiem wybrać....
Najlepsza nie-para: nauri i jego asystentka z Joseon X Files
Najlepsza para żeńsko-żeńska: In Ha i Yoo Rae z Pinocchio. Rywalki z konkurencyjnych stacji telewizyjnych i do serca mężczyzny, które się szanują, lubią i razem czasami upijają.
Najlepsza para męsko-męska: pan Oh i Geu Rae z Misaeng - te pełne uwielbienia oczy Sierotka utkwione w jego szefie...
Najgorsza para damsko-męska: Secret. Syndrom sztokholmski jako wabik? :confused3:
Najbardziej całuśny aktor roku: Sung Joon z I Need Romance 3 i Discovery of Love
Najbardziej całuśna aktorka roku: Han Groo z Marriage Not Dating
Obie nagrody przyznane są nie tylko za ilość, ale estetyczność i zapał, z jakim nagrodzeni angażowali się w swoją pracę :oklaski:

Najdziwaczniejszy bohater: Pisarz z It's Ok It's Love - atrakcyjny schizofrenik zasypiający wyłącznie w wychodku.
Najdziwaczniejsza bohaterka: Popcorn Noona z King of High School - dziewczyna ubrana jak własna babcia i zachowująca się jak niespełna rozumu ścinająca męskie serca garściami.
Największy second lead syndrom: dyrektor Yoo z King Of High School, uroczy podrywacz z My Girl
Najlepszy złoczyńca: Lee Joon z Gap Dong
Najlepszy aktor komediowy: Oh Jung Se z New Leaf, I Miss You
Najlepsza aktorka dziecięca: Lee Chae Mi za Two Weeks, Plus Nine Boys
Najlepszy aktor dziecięcy: Yeo In Ku (wiem, że to już stary koń, ale w tym roku oglądałam go jeszcze w dziecięcym wydaniu i był znakomity) za I Miss You, Iljimae
Ulubiony ajusshi: Lee Moon Shik, szczerbaty bezużyteczny ojciec z Iljimae
Ulubiona ajumma: Kim Mi Kyung za niezlicznone przekonujące role - od sprzątaczki, przez czebolkę do zatroskanej matki z I Miss You, Master's Sun, Plus Nine Boys. Teraz jest hakerką, ale jeszcze nie mogę jej nagrodzić.

Najpiękniejszy zestaw damski: The Night Watchman
Najpiękniejsza drużyna męska: Three Musketeers, SKK Scandal
Ulubiona drużyna (konkurencja była ostra): nowicjusze z You Are All Surrounded
Specjalne wyróżnienie dla ulubionego dziadka: Byun Hee Bong za My Girlfriend is Gumiho, My Girl, Pinocchio
Specjalne wyróżnienie dla Shin Sung Roka za wszechstronny i olśniewający talent
Specjalne wyróżnienie dla Park Shin Hye za odrodzenie aktorskie w Pinocchio
Oska specjalna dla Cha Seung Wona za to, że w City Hall nadał polityce rys niespodziewanej i nieodpartej atrakcyjności.

Najmilsze niespodzianki roku:
a/ udział gwiazd filmowych w dramach, z wielkim pożytkiem dla tychże: Jeon Ji Hyeon w My Love From Another Star, Jang Hyuk w Fated to Love You, Cho Seung Woo w God's Gift 14 Days i inni
b/ wysyp noona killers oraz przyjaciół głównych bohaterów, czyli świetnie zapowiadających się młodych aktorów, na których role miło będzie czekać. Lista jest długaśna - na życzenie przedstawię.

Wiem, że miałam jeszcze bromance i frenemy, ale nie pamiętam, kogo wybrałam

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 15:43

Aragonte napisał/a:
A, zapomniałam dopisać, że bardzo mi się podobają reminiscencje z pobytu Yoon Kanga w Japonii - krótkie, oszczędne, ale przykuwające uwagę i znaczące, no i w wyraźnie odmiennej kolorystyce :oklaski: A przeważnie reminiscencje mnie lekko nużą i mam ochotę je przewijać.
Ładne są - zgadzam się w pełni :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
Uwielbiam niesamowitą intymność tego pocałunku i ciarki, jakie mam wzdłuż kręgosłupa, kiedy po oglądam :serce:
Tak myślałam, że samochodowy, ale wolałam się upewnić - piękna nazwa (i pocałunek też niebrzydki :serce: )

Trzykrotka napisał/a:
Wiem, że miałam jeszcze bromance i frenemy, ale nie pamiętam, kogo wybrałam
Nie omieszkaj dopisać.
Bromance to nie z Wiedźmy? Chłopaki urocze były :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
wysyp noona killers oraz przyjaciół głównych bohaterów, czyli świetnie zapowiadających się młodych aktorów, na których role miło będzie czekać. Lista jest długaśna - na życzenie przedstawię.
Uprzejmie się domagam :kwiatek:

Bardzo mi się podobają nagrody - zwłaszcza specjalna ;)

Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 15:52

Jak miło czytać o kolejnych Oskach - nie tylko tych z kategorii "Olśnienie roku" itd. :mrgreen:
BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 18:14

Aragonte napisał/a:
ak miło czytać o kolejnych Oskach
Co mi przypomniało, że jeszcze zapałętała się Oska dla najlepszej pary alternatywnej: Iljimae i Bong Soo:
Niekoniecznie w romantycznym rozumieniu, ale jako przyjaciele i aktorzy o ładnej chemii :oklaski:

My Girlfriend is a Gumiho

Wstrzymałam się z pisaniem o tej dramie po pierwszym odcinku, bo jest on poświęcony niemal w całości temu, że Shin Min Ah jest prześliczna a Lee Seuung Gi (Żabul) uroczy :mrgreen: - i nie przesadzam ani trochę ;) . Drugi odcinek w gruncie rzeczy traktuje o tym samym, więc nie zwlekając dłużej skrobnę kilka słów o wrażeniach: :mrgreen:

Oczywiście jest nieco fabuły, ale nie przesadnie dużo :P

Ale przedstawmy bohaterów i wybiórczo wydarzenia:
Gumiho (Gu Mi-Ho), która od 500 lat zamknięta była w klimatycznej świątyni, bo urodą swą doprowadzała mężczyzn do ślinotoku a kobiety do szału ;)
a ona po prostu chciała męża - tylko która kobieta dałaby jej syna, brata, kochanka, jeśli chodzą plotki, że ona szczególnie lubuje się w wątrobach ludzkich?

Żabul - student marzący o karierze aktorskiej (bohater akcji mu się marzy szczególnie), uwalnia gumiho i staje się jej niewolnikiem (oficjalnie: chłopakiem ;) ), dostawcą jedzenia (ona kocha jeść, zwłaszcza mięso) i rozrywki. Chłopak jest leniem, obibokiem itp. pociesznym wielce.

Dziewczyna literalnie zwaliła go z nóg tudzież na nogi postawiła - łzami gumiho (kandydat do wyróżnienia w kategorii prawie-pocałunków w przyszłym roku ;) )

Z innych bohaterów:
Dziadunio - przefajny, bogaty, potrafi i zapłacić czynsz za wnuka i zablokować mu karty gdy gumiho nieopatrznie chlapnie przez telefon, że rzeczony wnuk nie może rozmawiać bo aktualnie jest nad nią :rotfl: Co oczywiście literalnie jest prawdą, bo chłopak uciekając przed nią zawisł jej nad głową :lol: - ale zupełnie co innego zrozumiał Dziadek :mrgreen: :lol:

Ciotunia - niezamężna ale już spotkała Tajemniczego Nieznajomego - zmilczę jak przebiegło pierwsze spotkanie, ale przy drugim odstawiali Tarzana ;) Wietrzę tu wątek komediowo-romansowy, bo chiński odpowiednik "hej-nanana" już zabrzmiał :mrgreen: , znam tą piosenkę tylko za choinkę nie wiem skąd :mysle:

Łowca Gumiho - bardzo mangowy, znany mi jako Truskaweczka z GG14D

Dwoje przyjaciół bohatera - na razie nic znaczącego nie zdziałali :P

Jednak nie w fabule rzecz, bo drama nie jest może przesadnie ambitna, ale jest zabawna, ładna wizualnie, sympatyczna bardzo :mrgreen: Aktorzy mają fajną chemię -a do tego oboje młodzi, śliczni, zgrabni, zdolni. Sama przyjemność na nich patrzeć. Generalnie - cudna odskocznia :mrgreen:
ppl całe mnóstwo, bo gumiho dziwi się współczesnemu światu ;)

Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 18:22

Bardzo lubię Shin Min Ah, więc pewnie kiedyś sięgnę po Gumiho :)
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 18:44

Oglądam końcówkę 18. odcinka Strzelca i właśnie...

Kanemaru!! :cry2: :cry2:

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 18:46

Też go opłakałam sowicie :cry2:
Aragonte - Sob 03 Sty, 2015 19:11

Bo bardzo fajny był :cry2: :cry2:

Yoon Kang i Soo In się ukrywają, a Won Shin i jego ludzie depczą im po piętach.
Polityka to paskudna sprawa, zdecydowanie :?
Mam wrażenie, że Ho Kyung, "oraboni" Soo In, kiepsko skończy, jego szpiegowanie na pewno w końcu wyjdzie na jaw. W dodatku występuje przeciwko własnemu ojcu, a to też nie jest dla niego obojętne :-|

Admete - Sob 03 Sty, 2015 19:14

Trzykrotko piękne Oski :kwiatek: Za Gumiho próbowałam się kiedyś wziąć, ale znacie mnie - wszystko w porządku, ale tam się nic nie dzieje ( z mojego punktu widzenia ;) ).

Aragonte - Kanameru strasznie to przykre.

BeeMeR - Sob 03 Sty, 2015 19:19

Admete napisał/a:
wszystko w porządku, ale tam się nic nie dzieje ( z mojego punktu widzenia ;) ).
Bo to absolutnie nie jest drama dla Ciebie :lol:
Tak jak i PP ;) Kolorowa wata cukrowa :mrgreen:
Monikę naszą też pokonały obie te dramy, ale Natalka obejrzała z przyjemnością :mrgreen:

Rooftop też nie - współczesny bez wątpienia, kiedyś mi się wydawało, że historyczna część kryminalna mogłaby Cię zainteresować, ale coraz mniej jestem o tym przekonana :kwiatek: